- 8 Mart 2015
- 25.083
- 81.135
-
- Konu Sahibi captain price
İyi de düşünmedikleri için de çıkmaza sürükleniyorlar işte.Asgari ücretli aileler senin gibi kara kara düşünmüyor. Hemen Gebe de kalınmıyor ki
ben bebek yapması taraftarıyımİyi de düşünmedikleri için de çıkmaza sürükleniyorlar işte.
İnsan yetemeyeceğini bir zahmet yapmamalı.
Hemen gebe de kalınıyor, zart diye kalan olduğu gibi senelerce olmayan da var.
Sen kızı büyüttüğün için bir bebeğin nasıl ama nasıl masraflı bir şey olduğunu unuttun, ondandırben bebek yapması taraftarıyım
masrafı daha da arttı eskiden ben ne alırsam giyiyordu yiyordu oynuyordu şimdi elmalı elektronik ürünlerden tut abiyelere swarovskilere kadar istemediği şey yok bacaksızın ama direniyorum almayacağımmmSen kızı büyüttüğün için bir bebeğin nasıl ama nasıl masraflı bir şey olduğunu unuttun, ondandır
En azından elinde ürün kalıyor.masrafı daha da arttı eskiden ben ne alırsam giyiyordu yiyordu oynuyordu şimdi elmalı elektronik ürünlerden tut abiyelere swarovskilere kadar istemediği şey yok bacaksızın ama direniyorum almayacağımmm
ben 2 aydan sonra hep mama kullandım gayet biliyorum masrafını ap....l .bir ailenin mutfak masrafı gibiydi hemen dibi görünüyordu kutunun haklısınEn azından elinde ürün kalıyor.
Mama yahu mama, 2 günde biten bir kutu mama fiyatı 80 90 tl.
Bez desen tanesi 1,5 lira.
Sen hesap et...
Şuan öyle değil ceycey.ben 2 aydan sonra hep mama kullandım gayet biliyorum masrafını ap....l .bir ailenin mutfak masrafı gibiydi hemen dibi görünüyordu kutunun haklısın
bu şartlarda kaç kişi çocuk yetiştiriyor .ne bulurlarsa yediriyorlar çocuklara besinsiz kalmadıkları sürecede sağlıklı oluyorlar .asıl okutmak iyi yetiştirmek hobiler edindirmek çok pahalı maalesef.çocuk bir gitar bir bale kursuna gitmek istese vay haline aileninŞuan öyle değil ceycey.
Çok şükür ki ben geçen seneden itibaren mamadan kurtuldum.
2 3 aydır mama sıkıntısı yaşanıyor, kutuları 100 tl oldu, inşallah ocak ayıyla tekrar 90 a döner.
Hatta bazı markalar 130 tl bandında.
Yani günlük çocuğun karın tokluğu 60 lira, beziyle 80 tl.
E ay bazında sadece bez ve mama masrafı 2400, hadi +/- 200 yanılma payı olsun.
Giyimi, aldığını 2 ay giyer, sürekli yenisi lazım.
Her ay düzenli doktor kontrolü ve özel aşılar sanıyorum 400 tl civarı.
Damlası var, ek gıdası, kullanacağı ürünleri söylemiyorum bile.
Ohooo, bebek aylık masrafı 3 bin tl ye dayanıyor vallahi bak.
Onlar hayal dünyası zaten.bu şartlarda kaç kişi çocuk yetiştiriyor .ne bulurlarsa yediriyorlar çocuklara besinsiz kalmadıkları sürecede sağlıklı oluyorlar .asıl okutmak iyi yetiştirmek hobiler edindirmek çok pahalı maalesef.çocuk bir gitar bir bale kursuna gitmek istese vay haline ailenin
benim kız hep aynı marka aynı model emzik kullandı 3 yaşına dek başka versek hemen anlardı mübarekOnlar hayal dünyası zaten.
Ben sadece temel ve zorunlu ihtiyaçtan bahsediyorum.
O bile dünya para.
Yani Allah annelere bol bol süt versin, mamanın eline düşmesinler.
Geçen arkadaşıma emzik aldım 70 tl olmuş emzik
Parmağını emsin kıvamına geleceğiz, bu ne ya...
Tabii canım aynenbenim kız hep aynı marka aynı model emzik kullandı 3 yaşına dek başka versek hemen anlardı mübarek
benimki 5 yaşına dek gece bezlendi psikoloğa da götürdüm olmamıştı .ırsi galiba bu iş biraz daTabii canım aynen
Yazın bıraktırdım ben de şükür, o da bitti.
Son bir bez olayı kaldı küçükte, ondan da kurtulursam dünyalar benim olacak.
Direnç gösteriyor bazı çocuklar.benimki 5 yaşına dek gece bezlendi psikoloğa da götürdüm olmamıştı .ırsi galiba bu iş biraz da
evet çocuk sahibi olmak pahalı ama ben asgari ücretlide olsa herkesin 1 çocuk sahibi olmasını destekliyorum evlat sevgisini tatmaları açısından.Ama 3 çocuklu çoğu tanıdıklarımın gördüklerimin.okula giden çocuğun tableti yok odası yok değil 2. yi 3. cüyü de yapmışlar.eskiden yardım ediyordum son 6 ayda karar aldım etmeyeceğim artık .benim kızımda kardeş istedi çok kere ama yapmadım maddi manevi yetemem diye.yapanı niye destekleyeyim kendi baksın kendine o kadar güveniyorsaDirenç gösteriyor bazı çocuklar.
Benim büyük sorunsuz atlattı da küçük kaka yapmadı, çatladı çocuk bağırsakları düğümlenecekti artık, geri başladık beze.
Eve koca koliyle bez alıyoruz yıllardır ya
Kargo elemanları da bıktı bizim çocuk eşyası kolilerini taşımaktan, bezi, ıslak mendili, maması...
Maddi durumu sıkıntılı ailelere eş dost, işte senin dediğin gibi çevre ya da kurumlar bir şekilde yardım ediyor.evet çocuk sahibi olmak pahalı ama ben asgari ücretlide olsa herkesin 1 çocuk sahibi olmasını destekliyorum evlat sevgisini tatmaları açısından.Ama 3 çocuklu çoğu tanıdıklarımın gördüklerimin.okula giden çocuğun tableti yok odası yok değil 2. yi 3. cüyü de yapmışlar.eskiden yardım ediyordum son 6 ayda karar aldım etmeyeceğim artık .benim kızımda kardeş istedi çok kere ama yapmadım maddi manevi yetemem diye.yapanı niye destekleyeyim kendi baksın kendine o kadar güveniyorsa
ama onlar da bizi müsrif buluyorlar .kendimi yargılıyorum burda yazılanlara göre ama hayatımda hiç müsriflik bulamıyorum eşimle yetiştiremediğimizi konuşuyoruz bazen .5 bin kazanan aile ev taksidi araba masrafı 3 çocuk bakımı olduğunu söylüyor ve herşeyi de aldığını söylüyor çocuklarına ben şaştıkça şaşıyorummm .o para bizim sadece mutfak ve doğalgaz hariç fatura masrafımız e gerisi ne olacakkk bir kasko ve araba bakımı kafadan yılda 5bin zatennMaddi durumu sıkıntılı ailelere eş dost, işte senin dediğin gibi çevre ya da kurumlar bir şekilde yardım ediyor.
İşi gücü olup karı koca çalışana kim niye yardım etsin, kafa bu aslında.
Ama hayat öyle bir halde ki karı koca çalışsan da mutfak masrafına çalışıyorsun, diğerleri ne yapıyor, nasıl yaşıyor aklım inan ki almıyor.
Bir eve fırından 5 ekmek alınıyorsa orada yokluk vardır, başka açıklaması yok işte.
Ekmek ve 1 tas çorba olur başka bir şey olur, karın doyuruyorlar.
Ya elbet burada her zaman tartıştığımız şey, hayat standartları oluyor zaten.ama onlar da bizi müsrif buluyorlar .kendimi yargılıyorum burda yazılanlara göre ama hayatımda hiç müsriflik bulamıyorum eşimle yetiştiremediğimizi konuşuyoruz bazen .5 bin kazanan aile ev taksidi araba masrafı 3 çocuk bakımı olduğunu söylüyor ve herşeyi de aldığını söylüyor çocuklarına ben şaştıkça şaşıyorummm .o para bizim sadece mutfak ve doğalgaz hariç fatura masrafımız e gerisi ne olacakkk bir kasko ve araba bakımı kafadan yılda 5bin zatenn