Bende hem annemde hem kayınvalidemde ayrı ayrı mevlid yaptım (memleketler farklı ve ikisi de benden kat kat istekliydi :)). Bizde adettendir, özellikle ilk çocuğa altın takılır, aynı şekilde kendimizde hep altın götürmüştük. Altın ve paranın yanında bir sürü kıyafette gelmişti. Gelen kıyafetlerden etiketli kalanlar oldu.
Çocuk konusu üstünde hem fazlaca düşünülmesi gereken hem de bazen oluruna bırakılması gereken bir konu gibime geliyor. Sürekli şartlar değişiyor ve optimal şartların oluşmasını beklersek belki hiç oluşmayacak.
Konu sahibi, öncelikle yaşın genç ve eğer tek çocukta kalmayı düşünürsen biraz daha bekleyebilirsin. Ama en azından 1 kardeşi olsun diyorsan öncelikle detaylı bir kadın doğum kontrolünden geç. Bende çikolata kisti çıktı ve normal yoldan hamile kalamazsın demişlerdi mesela. Sonrasında özel sağlık sigortası yaptır, doğumda çok faydasını görürsün. Çocuk doğduğunda tamamlayıcı ya da özel sağlık sigortası yaptırırsan yılda 10 kez muayene hakkın oluyor. Oradan da tasarruf edebilirsin. Oğlumun eşyalarının çoğunu internetten aldım, e-bebek gibi mağazalardan baktım netten en uygun fiyatlısını aldım. İlk zamanlar ana kucağı ve park yatak bile eşya anlamında işini görecektir. 2 yaşından sonra gönlünce odasını yaparsın. Emmezse büyük problem, arkadaşlarda yazmış mamalar feci pahalı :) benim hiç sütüm yoktu, mamaları da yine internetten güvendiğim mağazalardan topluca alıyordum. Belki araba koltuğu vs gibi diğer ihtiyaçları da arkadaşlarınızdan bulabilirsiniz.
Hepimiz evlatlarımız için en iyisini istiyoruz ama bununda sonu yok. Aynı masada çalıştığım arkadaşlarımdan biri 'ben kızıma lcw dan giysi alınca utanıyorum, iade ediyorum' demişti. Bense oğlana çoğunu oradan alıyorum, eskitemeden küçük kalıyor
.Maddi olarak verebileceklerimiz önemli ama sevgiyle, ilgiyle büyütmek kat kat daha önemli. Nike ayakkabısı olmadı, bilmem hangi koleje gitmedi diye boynu bükük kalmaz merak etme.
Onun dışında aklıma geldikçe yazarım :)