- 4 Ocak 2018
- 6.321
- 23.279
-
- Konu Sahibi captain price
Bilgiye daha önce gittik birkac kere. Açıkçası durumu müsait olmayanlar için özel hastane görünümünde devlet hastanesi gibi geliyor bana. Çalışanlar da doktorlar da ilgisiz. Doğum konusunda güvenemem sanki.Özel Bilgi Hast. doğum yaptım
Benim bir ablam bir abim var biz de dördüz olarak dünyaya geldik, toplamda 6 çocuk. Evde sadece çalışan babam öğretmendi. Sizin bu çizdiğiniz tablo yok maalesef bir taraf olsa diğer taraf eksik kalıyor. Bizim de her istediğimiz oldu her birimiz iyi okullarda okuyup meslek sahibi olduk. Ama bu zamana gelene kadar çocuk halimle ben bile fark ederdim, ne zorluklar çektik, kaldı ki ev de kendimizindi kira derdi yoktu. Evde buzdolabı dolu her akşam meyveler yenilir edilir ama arka planda çekilen sıkıntıyı çocuklar olarak bizlerin görmesi mümkün değil. Anne babanız kac yaşına gelmiş en güzel zamanları çocukları büyütüp okutmakla geçmiş siz simdi ev aldılar diye övünüyorsunuz, yas gittikten sonra ne yapayım ben benim olan evi. Babam yıllarca ama yıllarca borç ödedi, biz bebekken Almanya'da yaşayan dayım yardımcı olmuş bize, mama bez şu bu hep dayım üstlenmiş masrafları. Öyle tek başına anne babam baktı oldu demekle olmuyor maalesef. Çocuk rızkıyla geliyor diye yiyeceği ekmeği dahi olmayanlar da çocuk yapsın o zaman sizin mantığınızla.1.5 yaşında bir kardeşim var. 5 kardeş, 2miz üniversite okuyorken (ben şehir dışında), biri lise ve biri de ilkokulda. Üstelik bu iki küçük de dershaneye gidiyor. Daha yeni ev aldık 3 ay önce kiradaydık. (*Birikmiş de yoktu sadece arabayı sattılar ve kredi çektiler) Şükürler olsun her ihtiyacımız karşılandı. İsraf olmaması şartıyla hiçbir şeyden de kısmadık. Ha sonra kardeşim doğdu, yine zorlanmadık. Anne değilim diye dünyayı toz pembe görmüyorum yani :) Velhasıl genelgeçer bir şey değil sizin dediğiniz. Benim inancım bu şekilde, çevremde de hep aynısını gördüm. Ve hala aynı şeyi düşünüyorum. Bir çocuğa o sevgiyi, ilgiyi ve eğitimi verebilmek önüne bir tas çorba koyabilmekten daha zordur. 20 sene önce de Rabbimiz vardı şimdi de var, rızık Allahtan beklenir telaşına düşülmez. Ama paranın telaşına düşülür, bakınız düşülüyor da.
Açıkcası Bilginin sadece doğum bölümü hakkında fikrim var.Bilgiye daha önce gittik birkac kere. Açıkçası durumu müsait olmayanlar için özel hastane görünümünde devlet hastanesi gibi geliyor bana. Çalışanlar da doktorlar da ilgisiz. Doğum konusunda güvenemem sanki.
Medicalparkin başka şubesi ile alakalı bir yorum okumuştum. Doğum paketine yoga dersleri, süsleme, hediyelik vs de dahilmis ve bu hayatımda duyduğum en saçma şey. Hani kaliteli doktor, kaliteli hizmet için para verilebilir de kapı süslemesi için istiyolarsa vermem yani.
Hangi doktora gitmiştiniz bilgide?
3 binden az değil de 9bin civarı diye anladım toplam maaşlarını kast etmiş hanımefendi benceBuna inanamıyorum işte nasıl oluyor? Maaşlarımız da konudaki maaşlardan bir tık fazla.
Küçük bir şehirdeyiz, ev kiramız yok. Tek çocuk. Bu sene kreşten de aldık. Ona rağmen ucu ucuna yetiyor. Kreşe başlayınca ne yapacağız diyoruz hatta. Bir de kolej diyorsunuz ya. Mümkün değil
4üz mü vavvvvvBenim bir ablam bir abim var biz de dördüz olarak dünyaya geldik, toplamda 6 çocuk. Evde sadece çalışan babam öğretmendi. Sizin bu çizdiğiniz tablo yok maalesef bir taraf olsa diğer taraf eksik kalıyor. Bizim de her istediğimiz oldu her birimiz iyi okullarda okuyup meslek sahibi olduk. Ama bu zamana gelene kadar çocuk halimle ben bile fark ederdim, ne zorluklar çektik, kaldı ki ev de kendimizindi kira derdi yoktu. Evde buzdolabı dolu her akşam meyveler yenilir edilir ama arka planda çekilen sıkıntıyı çocuklar olarak bizlerin görmesi mümkün değil. Anne babanız kac yaşına gelmiş en güzel zamanları çocukları büyütüp okutmakla geçmiş siz simdi ev aldılar diye övünüyorsunuz, yas gittikten sonra ne yapayım ben benim olan evi. Babam yıllarca ama yıllarca borç ödedi, biz bebekken Almanya'da yaşayan dayım yardımcı olmuş bize, mama bez şu bu hep dayım üstlenmiş masrafları. Öyle tek başına anne babam baktı oldu demekle olmuyor maalesef. Çocuk rızkıyla geliyor diye yiyeceği ekmeği dahi olmayanlar da çocuk yapsın o zaman sizin mantığınızla.
Hadi 20bin diyelim, yine aylik neredeyse 2bin ediyor bu. Maas 8bin, sirf 2bini okula gidiyor bir cocugun. Kiyafet, kirtasiye masraflari? Kira? Et? Pazar? Diger iki cocugun yeme içme bez masraflari? Sonra daha bitmedi elektrik gaz,..
Bana pek olagan gelmedi açikçasi. Hava atacaksaniz, bare tutarli hava atin.
Ha bide herkesin öyle tanidigi yok özel okullarda.
Maddi sıkıntıya düşen insanların çok çok azı bunu çocuklarına yansıtmaz. Geneli her daim gergin olur ve çocuklar anlamlandıramasa da bunu hisseder.1.5 yaşında bir kardeşim var. 5 kardeş, 2miz üniversite okuyorken (ben şehir dışında), biri lise ve biri de ilkokulda. Üstelik bu iki küçük de dershaneye gidiyor. Daha yeni ev aldık 3 ay önce kiradaydık. (*Birikmiş de yoktu sadece arabayı sattılar ve kredi çektiler) Şükürler olsun her ihtiyacımız karşılandı. İsraf olmaması şartıyla hiçbir şeyden de kısmadık. Ha sonra kardeşim doğdu, yine zorlanmadık. Anne değilim diye dünyayı toz pembe görmüyorum yani :) Velhasıl genelgeçer bir şey değil sizin dediğiniz. Benim inancım bu şekilde, çevremde de hep aynısını gördüm. Ve hala aynı şeyi düşünüyorum. Bir çocuğa o sevgiyi, ilgiyi ve eğitimi verebilmek önüne bir tas çorba koyabilmekten daha zordur. 20 sene önce de Rabbimiz vardı şimdi de var, rızık Allahtan beklenir telaşına düşülmez. Ama paranın telaşına düşülür, bakınız düşülüyor da.
şu pandemi de coronaya karşı güçlü olmak için çeşitli vitaminler kullanıyoruz tavsiye üstüne güneş görmediğinden yeterli saçlarım da aşırı dökülmeye başladı cildim de bozulmaya.online doktor tavsiyesiyle eczaneye uğradım yazayım aldıklarımı kalem kalem:kolajen şase 1 aylık kür 300 90 tabletli saç için hap 200 minoksil 97 demir hapı 55 c vitamini 89 kızıma mutivitamin 115 balık yağı 90 devit 3 3 kutu 33 tl verdim ucuzlarını alsam işe yaramıyorlar denedim çünkü.ha kolajen 2 kutu daha alınacak bitince 3 aylık kür çünkü .bazılarına göre bu yazdıklarım lüks bana göre gayet gerekli şeyler.onbinlerce lira verip estetik yaptırıyorum yazmadım kuaföre her ay 500 veriyorum yazmadım bir parfüme 1000 tl veriyorum yazmadım.ama yıllar önce gayet de alabiliyordum orjinal parfümleri çeşit çeşit marka kozmetikleri onlardan da sebamed e kadar düştük pahalılıktan.sadece karnımın doymasını geçinmek olarak algılamıyorum ben.Hazır gıda almayız, paketli gıda yok. Onun yerine sağlıklı kuruyemiş alıyorum bir kuruyemişçiye girip üç yüzer gram bir şeyler alsam 100 den aşağı çıkamam. Sebze meyve alınır. Günlük mutlaka kırmızı et yada balık öğünü olur. Sebze meyve ve yumurtayı organik alıyorum. Zeytinyağ ve tereyağdan başka yağ kullanmam. Zeytinyağını da amcamdan alıyorum litre fiyatı uygun esasında ona rağmen çok pahalı saf zeytinyağı. Yoğurdu kendim yaparım belediyenin pastörize sütüyle, iki üç çeşit peynir iki çeşit zeytin bulunur evde. Ekmek kullanmayız, migrosun tam buğday unundan haftada bir yaparım. Haftada bir de oğluma kek kurabiye yaparım o kadar. Sadece bu kısım bile 2000-3000 tutuyor.
Sigara kullanmayız, alkolda haftasonları şarap, bira kokteyl tarzıdır. Her hafta almam. Hatta kendi şarabını yapıp içtiğim de oluyor.
Bunun dışında oğlanın bir montu iki botu var o kadar. Ben de kendime her sene giysi almam öyle trend giyinmem, sezon sonunda bir iki parça.
E kozmetiğe gidiyor tabii.
Aynı ülkedeyiz bu kadar şaşırmanıza şaşırdım. Allahın pedi 15 lira. Her ay 2 paket kullansak 30 tl. Şampuan fiş macunu, ayda bir değiştirilen diş fırçaları da masraf.
katılıyorum aylık 17 18 bin civarı gelirimiz var kızım hep devlet de okudu 4. sınıfta.özelde okusun diye yememden tatilden sinema tiyatro gezilerden kısamam.evde 2 araba var lüks değil büyük şehirde ihtiyaç.tek arabaya düşürüp paraları kolejlere veremem vermem.kendim de eşimde yüksek tahsilliyiz ilkokul eğitimine destek veremiyorsak bir çocuğun vay halimize .kolej prestij gibi olmuş artık.ben de kolej ve özel üniversite mezunuyum eğitimde hiç bir artısı yok iş ailede bitiyordeğişik yapılır da evin en büyük gider kalemi özel okul olmuş çok fazla şeyden fedakarlık gerektirir.
Market giderleri, sosyal hayat.
bir sıkıntımız yok demiş ama neye göre. Bana göre büyük sıkıntı var.
Çocuğumla şöyle hafta sonları tiyatro sinema arkasından dışarıda bir yemek yemek lüks olacaksa neden özel. Devletin bedava verdiği eğitim hizmetini parayla aldırmak için sıkıntıya giriliyor bence. Ben de saçma buldum.
Hah bir de onlar var. Biz de kışları şu temiz içerikli d vitaminden kullanıyoruz 3 kişi. O da unuttuğum bir harcama kalemi bak. Yazları bir hafta on gün otel içinde mutlaka bir taksidimiz oluyor. O da bir harcama kalemi. E çocuk ayda bir iki kez hamburger yada pizza istese bunu da temiz içerikli yerel bir yerden alsan zaten bir seferde 200 gidiyor.şu pandemi de coronaya karşı güçlü olmak için çeşitli vitaminler kullanıyoruz tavsiye üstüne güneş görmediğinden yeterli saçlarım da aşırı dökülmeye başladı cildim de bozulmaya.online doktor tavsiyesiyle eczaneye uğradım yazayım aldıklarımı kalem kalem:kolajen şase 1 aylık kür 300 90 tabletli saç için hap 200 minoksil 97 demir hapı 55 c vitamini 89 kızıma mutivitamin 115 balık yağı 90 devit 3 3 kutu 33 tl verdim ucuzlarını alsam işe yaramıyorlar denedim çünkü.ha kolajen 2 kutu daha alınacak bitince 3 aylık kür çünkü .bazılarına göre bu yazdıklarım lüks bana göre gayet gerekli şeyler.onbinlerce lira verip estetik yaptırıyorum yazmadım kuaföre her ay 500 veriyorum yazmadım bir parfüme 1000 tl veriyorum yazmadım.ama yıllar önce gayet de alabiliyordum orjinal parfümleri çeşit çeşit marka kozmetikleri onlardan da sebamed e kadar düştük pahalılıktan.sadece karnımın doymasını geçinmek olarak algılamıyorum ben.
kime göre neye göre müsriflik .ben kitaplara oldukça para harcarım kimine göre bu müsrifliktir ultra deluxe tatil yaparız ama 9 taksitle öderiz .tatilde de iş yapacaksam dinlenmeyeceksem gitmem o tatile zaten .scooter bizde aldık 570 tl ye araştır araştır uygununu bulamadık .oturma odası koltuklarım çok eskidi 3 ay önce teli çıktı ama önce evlat dedik onun odasını yeniledik sadece oda takımı 14600 ıvırı zıvırı halı perde koltuk avize vs. vs. 20 bini buldu onu da 12 takside böldürdük .arabaların kaskoları vergileri bakımları zaten belimizi büküyor .bahara doğru da mecbur koltuk alacağım .hep taksit taksit yaşıyoruz nerede yahuuu lükslük bu yaşam da.Hah bir de onlar var. Biz de kışları şu temiz içerikli d vitaminden kullanıyoruz 3 kişi. O da unuttuğum bir harcama kalemi bak. Yazları bir hafta on gün otel içinde mutlaka bir taksidimiz oluyor. O da bir harcama kalemi. E çocuk ayda bir iki kez hamburger yada pizza istese bunu da temiz içerikli yerel bir yerden alsan zaten bir seferde 200 gidiyor.
Çocukta uhde bırakmadan büyütmek çok zor bu ülkede.
Bisiklet istedi, denge bisikleti aldık 400 kira, iyi bir scooter dedik 900 de ona gitti.
Yok yani burda müsriflikle suçlandım ama öyle fazla alıp çöpe dökmem. Şu zamanda her markete gittiğimde 200 ödüyorum. Bakıyorum üç dört parça şey. Hayat pahalı, paramız değersiz
7-8 bandında muhtemelen, bu paraya tek çocuk bakılır. Ama ev kira, istanbulda normal bir ev için 2000 kira ödeniyor. Hadi olsun 1,500 el kaldı 6000 bunun 1500 ü de kolejin taksidi. 4500 kaldı. Isınma elektrik düş 1000 kaldı mı 3500. Bu paraya beş kişi gerçekten iyi beslenebilir mi sizce? Zeytinyağı, tereyağ, yoğurt, et, balık, yumurta, kuruyemişten eksik kalmadan?? Hadi oldu diyelim üç çocuğun üstü başı kitabı, oyuncağı ne olacak? Bir oyuncak en az 200_300 artık.3 binden az değil de 9bin civarı diye anladım toplam maaşlarını kast etmiş hanımefendi bence
Scooterı iyiye ayarlamışsınız. Biz 23 nisan indiriminde globber aldık 900 tlkime göre neye göre müsriflik .ben kitaplara oldukça para harcarım kimine göre bu müsrifliktir ultra deluxe tatil yaparız ama 9 taksitle öderiz .tatilde de iş yapacaksam dinlenmeyeceksem gitmem o tatile zaten .scooter bizde aldık 570 tl ye araştır araştır uygununu bulamadık .oturma odası koltuklarım çok eskidi 3 ay önce teli çıktı ama önce evlat dedik onun odasını yeniledik sadece oda takımı 14600 ıvırı zıvırı halı perde koltuk avize vs. vs. 20 bini buldu onu da 12 takside böldürdük .arabaların kaskoları vergileri bakımları zaten belimizi büküyor .bahara doğru da mecbur koltuk alacağım .hep taksit taksit yaşıyoruz nerede yahuuu lükslük bu yaşam da.