• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Scooterı iyiye ayarlamışsınız. Biz 23 nisan indiriminde globber aldık 900 tl😒
Daha normal bisiklet alacağız o kimbilir kaç bin lira.
decatlondan aldık yazın güvenlik kaskı vs de 180 tuttu onlarda taksitlendi.bıktık yahuu taksit taksit yaşamaktan :KK53::olamaz:

katılıyorum aylık 17 18 bin civarı gelirimiz var kızım hep devlet de okudu 4. sınıfta.özelde okusun diye yememden tatilden sinema tiyatro gezilerden kısamam.evde 2 araba var lüks değil büyük şehirde ihtiyaç.tek arabaya düşürüp paraları kolejlere veremem vermem.kendim de eşimde yüksek tahsilliyiz ilkokul eğitimine destek veremiyorsak bir çocuğun vay halimize .kolej prestij gibi olmuş artık.ben de kolej ve özel üniversite mezunuyum eğitimde hiç bir artısı yok iş ailede bitiyor

biz de tek arabaya düştük boşa israf 2 kişiyiz diye ama ihtiyaçmış istanbulda kullanırken farkedemedik. Şu an mahvoluyoruz. Sürekli gideceğim yerlerden ödün vermek zorunda kalıyorum. Neden kendime bunu yapıyorum arabanın parasına ihtiyacımız yoktu ama bakımı muayenesi kaskosu ohoo dedim. Şimdi tekrar alacağız çocuk da oluyor. Eşim işteyken ben çocukla bir markete pazara doktora anneme neneme gitmem lazım yani.

yarın çocuk olduğunda da çocuğum özelde okusun diye bunlardan ödün vermem. Hem kendi rahatımı bırakamam hem de çocuğumu da sosyal aktivitelerinden eksik bırakmak istemem. Daha meydanda çocuk yokken büyük konuşmayayım diyorum ama eşim köyde okumuş zor şartlarda anadolunun ücra köşelerinde yatılılarda sürünmüş küçücük yaşta. Şimdi istanbulda yüksek mühendis. Ben yollasam özele eşim yollamaz. Kafa olarak da mütevazı insanlarız gelirimiz 20 bin olsa 50bin olsa nolacak. Bizim çocuğumuz özeldekilerle aşık atamaz 🤣

biz de tek arabaya düştük boşa israf 2 kişiyiz diye ama ihtiyaçmış istanbulda kullanırken farkedemedik. Şu an mahvoluyoruz. Sürekli gideceğim yerlerden ödün vermek zorunda kalıyorum. Neden kendime bunu yapıyorum arabanın parasına ihtiyacımız yoktu ama bakımı muayenesi kaskosu ohoo dedim. Şimdi tekrar alacağız çocuk da oluyor. Eşim işteyken ben çocukla bir markete pazara doktora anneme neneme gitmem lazım yani.

yarın çocuk olduğunda da çocuğum özelde okusun diye bunlardan ödün vermem. Hem kendi rahatımı bırakamam hem de çocuğumu da sosyal aktivitelerinden eksik bırakmak istemem. Daha meydanda çocuk yokken büyük konuşmayayım diyorum ama eşim köyde okumuş zor şartlarda anadolunun ücra köşelerinde yatılılarda sürünmüş küçücük yaşta. Şimdi istanbulda yüksek mühendis. Ben yollasam özele eşim yollamaz. Kafa olarak da mütevazı insanlarız gelirimiz 20 bin olsa 50bin olsa nolacak. Bizim çocuğumuz özeldekilerle aşık atamaz 🤣
gerek de yok zaten sıkarak özele göndermeye şimdi nette her konunun ayrıntılı envai çeşit anlatımları var kaynak kitaplar var .ben para biriktiriyorum kolej yerine kazanamazsa istediği üniversiteyi ki tıp istiyor ücretli okutacağım meslek sahibi yapacağım.kolej mezunu olmak meslek sahibi yapmıyor

gerek de yok zaten sıkarak özele göndermeye şimdi nette her konunun ayrıntılı envai çeşit anlatımları var kaynak kitaplar var .ben para biriktiriyorum kolej yerine kazanamazsa istediği üniversiteyi ki tıp istiyor ücretli okutacağım meslek sahibi yapacağım.kolej mezunu olmak meslek sahibi yapmıyor

evet üniversite mantıklı. Benim de tekne kazıntısı kardeşim var. Onu da özele gönderdik üniversitede mecburen. Parlak bir öğrenci olmadığı halde, meslek sahibi olacağı bir bölüm olmadığı halde mecburen gönderiyorsun artık. Parayı oraya saklamak daha mantıklı.

konu sahibi bu arada sizi de unutmadım konunuza daldım amma.batıkent nezih bir yerleşim bölgesi .yavaş yavaş çocuk sahibi olmayı deneyin derim.ben de ankaradayım evler pahalı biliyorum.çocukla birlikte de alınır ha 3 4 yıl sonra alınır ama alınır.ben 32 biterken anne oldum daha geçi de zor oluyor enerjisine yetişmek gerekiyor çünkü çocuğun .e torun da görmek istiyorum 1 tane olsa da. :olamaz: pandemi de hergün barbie leri dizip doya doya moda yarışması yapıyoruz 42 yaşındaki kadın olarak.ama o çocuk size bir sarılsın bir öpsün dünyalara bedel sevgisi

biliyorum defalarca soruldu ama ben de kendi durumumdan bahsetmek ve fikir almak istiyorum.

2019 ağustos ayında evlendik. yani 1,5 senedir evliyiz. öncesinde de 1,5 yıllık sevgililik var. yaşlar ben 29, eşim 27. buçukluyuz hatta. evliliğimizle ilgili hiç bi sorun yok. eşim benden çok yemek yapar. temizlik vs de yapar, kesinlikle işten kaçmaz. yani çocuğun bakımı konusunda elinden geleni yapacağına eminim. yani manevi olarak bir korkum yok. yüzde yüz istediğimden emin miyim? hayır değilim ama kimse değildir diye düşünüyorum. aklımızdaki en erken tarih mayıs gibi denemelere başlamak.

toplam gelirimiz şu an 9bin(yeni yıl zamlarıyla biraz daha artar). sabit giderimiz de dönem dönem eklenen taksitlerle birlikte 5-6 bin civarı + mutfak masrafı.
3 sene sürecek bir araba kredimiz var, aylık 2.500 tl
ev kira. çocuk da olursa ev hayal olur diye düşünüyorum çünkü kayda değer bir peşinatımız yok. 50bin gibi bir altınımız var sadece. evimiz 2+1. kedimiz de var, o yüzden pek sığamıyoruz aslında. evden memnun değilim pek ama kiradan kiraya taşınmak çok manasız geldiği için oturuyorum. bir de konumuna vs göre kirası idare eder. 1100 tl. haziranda zam gelir. ankara batıkentteyiz bu arada.

kenarda birikimiz var altın harici. ama o da doğum masraflarına filan gider. aslında özelde doğurma hevesim yok ama panik biriyim biraz o yüzden devlet zor olur. yakın doğum hastanesi yok zaten. medicalpark var 10.000 civarıdır sanırım. bu da ayrı bi başlığın konusu olsun.

eşim de ben de cumartesi çalışmıyoruz ama eşim hazirandan sonra cumartesi çalışacak sanırım. iş yüküm artarsa belki ben de çalışırım ama iş arkadaşlarım anlayışlılar, yardımcı olurlar diye düşünüyorum. önceki işimde işten çıkar, kreş yaşına kadar kendim bakarım diyordum çünkü işim dandikti. bu işim ise iyi. istifa edip gidemem. 6 aylık ücretsiz izinden sonra işe başlarım. asıl kafamı kurcalayan da bu.

maaşım net 3.000. şu an bir çocuğum olsa heralde maaşı olduğu gibi bakıcıya vermem gerekirdi. o zaman da çalışmak manasız geliyor. benim ailem uzakta oturuyor, kardeşim engelli. yani annem devamlı bakamaz. eşimin ailesi yakın oturuyor. aramız da çok iyidir. maddi olarak da yardımcı olurlar sağolsunlar. düşünceli insanlar aynı zamanda. davet ederiz, size zahmet olmasın der gelmezler, siz gelin derler. kayınpederim yemek bırakmaya gelse asla içeri girmez. çalışmadığım dönemde dahi kayınvalidem haftada bir yemek gönderirdi. öyle insanlar yani. ama çocuk bakımı başka iş. kayınvalidem güçsüz, rahatsızlıkları olan biri. teklif etmem yani gel bak diye. gönüllü olacağını da sanmam zaten herkesin bir düzeni var, belli yaşa gelmiş, zor artık. ha yardımcı olur mu olur, ama devamlı olmaz. bir de zor dönemler, iyiyken kötü olmak istemem. bu durumda kreş yaşına kadar maaşımı olduğu gibi bakıcıya mı vereceğim tereddütleri var aklımda.

ne diyorsunuz? nasıl yapıyorsunuz? öyle konuşalım diye geldim.

teşekkürler şimdiden.
Şok geçirdim ya ne yazdıysan harfiyen aynı .

Valla ben çocuğu özele vermem derken 20 aylık kreşe başlattım 22 bine, sonrasından korkuyorum:D
Kendime kıyafet almak yerine ona kaydırak bakıyorum şu an çünkü parka bahçeye çıkamıyor. Oluyor yani gayet kendinden ödün veriyorsun gelir bir şeyi kısmadan ekstralara müsaade etmiyorsa.

pandemi olmasaydı hiç bu kadar ince hesap yapmayın derdim ama hastalık gebelerde kötü seyrediyor maalesef.
biraz erteleyebilirsiniz belki bebek işini, o arada borç kapatırsınız.

Valla ben çocuğu özele vermem derken 20 aylık kreşe başlattım 22 bine, sonrasından korkuyorum:KK70:
Kendime kıyafet almak yerine ona kaydırak bakıyorum şu an çünkü parka bahçeye çıkamıyor. Oluyor yani gayet kendinden ödün veriyorsun gelir bir şeyi kısmadan ekstralara müsaade etmiyorsa.
çalışıyorsunuz ama mecbur vereceksiniz özel kreşe siz.benim gibi eğitimli ev hanımları için gereksiz bir harcama ama zengin bir aile değilsek tabi orta halli içinde ağır bir masraf kalemi .ortalama bir kreş kolej 40 bin ankarada kreş anaokulu 4 yılda ilkokul desek sadece okul 250bine yakın .o paraya altın alınsa çocuğu üniversitede yurtdışında bile okutur üstüne de eklenirse :KK70:

Babamlarin yaşadığı yerde ki kötü yer değil evler 200 bin filan.

Biz İzmir'de yaşıyoruz 1 trilyon😑ehh dediklerimiz 700 bin 😑

Ev almak, hele de Ankara’da, çok zor değil mi? Aileler destek olmazsa ya da ciddi bir peşinat yoksa ev almak bana nerdeyse imkansız geliyor şu an. Küçük bir şehirde yaşıyorum burda bile evler400.000 den başlıyor.
Siz bilirsiniz tabi ama çocuk sahibi olmak için ev alıp borcunu bitirmeyi beklerseniz bu süreç çok uzar gibi.
Hakkınızda hayırlısı inşallah.
Babamlarin yaşadığı yerde ki kötü yer değil evler 200 bin filan.ankarada

Biz İzmir'de yaşıyoruz 1 trilyon😑ehh dediklerimiz 700 bin 😑

çalışıyorsunuz ama mecbur vereceksiniz özel kreşe siz.benim gibi eğitimli ev hanımları için gereksiz bir harcama ama zengin bir aile değilsek tabi orta halli içinde ağır bir masraf kalemi .ortalama bir kreş kolej 40 bin ankarada kreş anaokulu 4 yılda ilkokul desek sadece okul 250 bine yakın .o paraya altın alınsa çocuğu üniversitede yurtdışında bile okutur üstüne de eklenirse :KK70:
İyi bir devlet okulu bulursam özele vermem ben de ama benim olduğum okula gitmesi için mesela ölmüş olmam falan lazım :D
Gerekirse böbreğimi satarım.

Valla ben çocuğu özele vermem derken 20 aylık kreşe başlattım 22 bine, sonrasından korkuyorum:KK70:

ya kreş sıkıntı gerçekten çalışıyorken. Kreş bakıcı ilk zamanlar harcamalarımız bizim de çok olacak. Bakalım 🤔

ya kreş sıkıntı gerçekten çalışıyorken. Kreş bakıcı ilk zamanlar harcamalarımız bizim de çok olacak. Bakalım 🤔
4300 alıyorum 2200 kreş. Sadece kreş ama. Kreşten istenenler, yol parası, kıyafeti vs dahil değil.
Başka bir şey söylemek istemiyorum :D

İyi bir devlet okulu bulursam özele vermem ben de ama benim olduğum okula gitmesi için mesela ölmüş olmam falan lazım :KK70:
o kadar kötü yanii okul doğrudurr.benim kızın okulunda da iş yok ama öğretmenden şanslı en azından

4300 alıyorum 2200 kreş. Sadece kreş ama. Kreşten istenenler, yol parası, kıyafeti vs dahil değil.
Başka bir şey söylemek istemiyorum :KK70:

hayır bir de kreşten kaçta çıkıyor çocuk. Benim eve gelmem akşam 6.30 oluyor. Eşim 8i geçiyor. Kim alacak çocuğu mecbur birini de bulmam gerekir bir de akşam karşılayacak 🤣

o kadar kötü yanii okul doğrudurr.benim kızın okulunda da iş yok ama öğretmenden şanslı en azından
İyiydi aslında ama tam güne geçip sayı 45i bulunca işler tersine döndü.
Bence 50 bin gelirim de olsa bir şekilde 40 binini çocuğa harcayıp yine zor geçinirdim :D bu sefer fransız dadı falan...

Son düzenleme:
hayır bir de kreşten kaçta çıkıyor çocuk. Benim eve gelmem akşam 6.30 oluyor. Eşim 8i geçiyor. Kim alacak çocuğu mecbur birini de bulmam gerekir bir de akşam karşılayacak 🤣
18.30a kadar yolu var ama ben biraz salak olduğum için 3 te alıyorum :D her seferinde öğretmeni daha yeni uyandı ayılmadı bile diyor ama resmen uyku sonrası sıcağıyla kapıp eve getiriyorum.
Çünkü manyak annelik bunu gerektirir. Neden çocuğumu bir saat fazla bırakayım orada neden eğlensin arkadaşlarıyla değil mi? :D

İyi bir devlet okulu bulursam özele vermem ben de ama benim olduğum okula gitmesi için mesela ölmüş olmam falan lazım :KK70:

hahah alemsin. Ben iyi okullara gittim sanırım hep iyi hatırlıyorum devlet okullarını. Ki bizim zamanımızda ortalık daha kötüydü sanırım büyğk şehirlerde okul sayısı azdı öğrenci çoktu. Mahallemizdeki okulda sınıflar 80kişilikti. Babam uzak bi yerde okula yazdırmıştır. Hala sınıflar o kadar kalabalık değildir heralde.

Back