Kendim de tüp bebek tedavisi görmüş biri olarak, ben ikinizi de haklı buldum. Eşinize çok kırılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çok da haksızlık etmeyin bence. ama sonuçta konu da hassas, siz de hassassınız.
ben de tedavilerin herkese söylenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Etrafa yayılması, devamlı sorular, açıklama yapmak zorunluluğu Demek.
ben de ilk halkaya söyledim, ailem ve eşimin ablaları bildi ama dışarıdan kimse bilmedi. Onlar da devamlı sıkmadı, olmayınca kimse üzmedi beni. Aksine bu konuyla ilgili birileriyle konuşabilmek de güzel. O bekleyiş de stresli sonuçta. Ve tek başına geçirmemek, ya da olmadığında tek başına üzülmemek de iyi bir şey. Sorularını cevapladım, sizi ilgilendirmez demedim. Ki gelinimizin ablası önermişti bana doktorumu. Onunla konuşmasaydım, hangi hastane, hangi doktor çok da bilemezdim başta. Sonuçta benimle beraber üzüldüler ama baskı yapmadılar bana.
insan seçmek gerekiyor bence. Ben mesela 2. Denemede anneme söylemedim. İyi ki de söylemedim. Çünkü çok mantıksız davranıp, beni çok üzmüştü 1. De. Paranı çarçur ediyorsun, bak olmadı işte, ben demiştim, vs. Vs. Gibi. Çok düşünceli bir insan değildir.
yani eşinizin anlatmak istemesi, ya da bu süreci tek başına yaşamak yerine ailesiyle paylaşmak istemesi anormal değil. Siz de özelimiz olarak bakıyorsunuz olaya. Bu da anlaşılabilir.
yalnızca eşinize şunu söyleyin. Ailesine söylesin, başka kimse bilmesin, akraba eş dost. Ailesi sizin üzecek insanlar değilse, bilmelerinin size bir zararı olmayacaktır. Çok canınızı sıkmayın bu konuda.