How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çocuk diye direten eş

Sokakta ac kalan cocugu ile onun cocugunu kiyaslaman cok yalnis burda yorum yaparken lutfen dikkatli olun kiz 1500 tl masraf yapiyorum tek cocuguma dyo asgari ucret 1600 tl dusun o parayla gecinen aile var bi cocuga bu kadar harciyosa durmu pekte kotu degil. Sadece iyi hayat sartlarinda yetistirmek istiyor kadin.
Çocuk rizkiyla gelir düşüncesine yazdım onu yorumunun hiç bir noktasında yanlışlık yok siz alınganlık yapıyorsunuz

Kreşler zaten 1000 TL den başlıyor yaptığı harcama gayet normal aksine durumlarını zorlar ikinci çocuk

1600 TL ile de hiç bı aile gecinemez onlar aç geziyor

Aynen öyle ...
Es ne kadar yardım etse de tum yük kadının üstünde
Üstelik sorumlulugunuz da olan bir çocuk da varken tamamen size bırakılmalı bu karar
Herzamanki gibi katılıyorum sana..
İstemiyorsa istemiyordur bitti.

Çocuk rizkiyla geliyorsa sokakta okadar aç açıkta çocuk niye var ?
8 çocukla parasızlıktan evden atılmış kaldırımda yatan kalkan açlıktan ölen çocuklar nereden geliyor

Bı kızım var evde hepimizden daha çok gideri var valla

Daha iyi şartlar sunmak varken bunu 4 e bölüp niye yarım yamalak birakilsin

Eskinin hayat şartıyla şimdi bir değil . O eskiler şimdi eskisi gibi yasayamiyor onu geçin geçen sene aldığınız maaş bu sene yetmiyor

Eğer insanlar açsa bunun suçu allahın orantısız rızık dağılımı değildir, bu aslında bizim aç gözlülüğümüzden kaynaklanıyor. Çocuklarımızı bu hayata alıştıran biziz. Çocuk parayla mutlu olmaz sevgiyle mutlu olur. Herşeyi olan ama mutsuz ve yanlız olan çocuklarda az değil bu zamanda. Hem siz o çocuğun bir ömür boyu yanında olamayacaksınız, neden onu ozaman bir kardeşten mahrum bırakacaksınki? Kardeşlerim olmasa ben şuan gercektende kendimi çok yalnız hissederdim.

Ya arkadaşlar allah aşkına sizler evlenmeden önce kaç çocuk istediğinize karar vererek mi evleniyorsunuz? Sorun bende galiba.

Ben evlenirken aklıma hiç gelmedi bunu konuşmak
Hatta çocuk sahibi olmam diye düşünüyodum
Seneler içinde çocuk düşünmeye başladık
Şimdi diyoruz ki olursa bi tane olsun biz birden fazla çocuğa bakamayız. Ama bu daha ilk çocuğumuz yokkenki konuşmalarımız.
Belki bi çocuğumuz olursa çok severiz ebeveynliği ikinciyi de isteriz
Ya da çok zor gelir istemeyiz
Ama sadece bir tarafın istemesiyle olmaz bu.

Tek çocuk annesi olarak söylüyorum, tek çocuk hem anne baba, hem çocuk için zor. Bunu çocuk 3-4 yaşındayken değil, 8-9 yaşlarındayken anlayacaksınız.

Benim eşim de bana çok baskı yapmıştı 2. İçin. Çok büyük kavgalar ettik. 25 yaşında genç bir anneydim o zamanlar, ve geçim sıkıntımız vardı.3 yaşındaydı oğlum da. 28 yaşına, ev araba alana kadar erteledim ve şimdi olmuyor 4 yıldır. Sağlık sebepleri vs.

Oğlum için pişmanım, çünkü tek çocuk olmak karakterini değiştiren bir şey oldu.

Oğluma da tek çocuk olarak verebileceğimin en iyisini veriyorum ama devamlı kardeşim olduğundayla ilgili hayaller kuruyor.

Küçükken oyuncaklarını kendine kardeş yapardı, şimdi de kuzenlerini o konuma oturtmaya çalışıyor ama tabi ki kuzenlerin hep kardeşi olduğu için, elle gelen yelle gidiyor. Oyunlarının, kavgalarının bir yerinde hep yalnız kalan taraf oluyor.

Ya da anne sen ölürsen ben ne yaparım gibi garip duygulara kapılıyor.

Ben ona hep birbirimize yeteriz imajı veriyorum. Tedavilerimden haberi yok.

Ama emin olun, iki küçük çocuk içeride oynarken, anne babanın kendi hallerinde bir çay içebilmesi büyük lüks. Ya da tatilde oynayacak çocuk bulmak.çünkü 9 yaşında bir çocuk sosyalleşmek için artık anne baba değil, kendi boyutlarında birilerini istiyor.saatlerce oturup dünyanın en önemli meselesi olarak Lego kahramanlarının analizini yapmak istiyor, 1 saat oymadıktan sonra hadi şimdi iş yapmam lazım diyen anne babayı değil.

3 çocuk ve ötesi lüks olabilir ama bir aile ortamının oluşması için araları çok da uzun olmayan 2. Bir çocuk Gerekliymiş diye düşünür oldum ben kendi tecrübemden ötürü. Eskiden aynı sizin gibi düşünürdüm.

2. Çocuk kolejde okutmaktan daha önemli bir destek çocuk için.

Bunlar benim fikirlerim tabi ki. Ama yıllar içinde, yaşananlarla düşünceler çok değişiyor. 5 yıl öncesi sizinle konuşsam size hak verirdim. 5 yıl sonra yaşanmışlıkla eşinize ve kendi eşime hak veriyorum.

Sokakta ac kalan cocugu ile onun cocugunu kiyaslaman cok yalnis burda yorum yaparken lutfen dikkatli olun kiz 1500 tl masraf yapiyorum tek cocuguma dyo asgari ucret 1600 tl dusun o parayla gecinen aile var bi cocuga bu kadar harciyosa durmu pekte kotu degil. Sadece iyi hayat sartlarinda yetistirmek istiyor kadin.

Bir çocuğa ayda 1500 tl harcanınca o çocuk çokmu mutlu olacak. Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Ben çocukken oynadığım oyunakları hatırlamam bile ama ailemle gecirdiğim hiç bir güzel anımı unutmam.

0. bekarım daha.
şimdi bekarlar yorum yapmasın demeyin de :)

ya ben size hak veriyorum çocuk tabi ki maddi manevi zordur. siz yapın allah bereketini verir de demiyorum. ama maddi olarak imkan varsa çocuk tek bırakılmamalı bence.
Yok tabiki de oyle bir sey demem :)))
Aksine sizin bircok konudaki yorumlarinizi da cok begenirim.

Eğer insanlar açsa bunun suçu allahın orantısız rızık dağılımı değildir, bu aslında bizim aç gözlülüğümüzden kaynaklanıyor. Çocuklarımızı bu hayata alıştıran biziz. Çocuk parayla mutlu olmaz sevgiyle mutlu olur. Herşeyi olan ama mutsuz ve yanlız olan çocuklarda az değil bu zamanda. Hem siz o çocuğun bir ömür boyu yanında olamayacaksınız, neden onu ozaman bir kardeşten mahrum bırakacaksınki? Kardeşlerim olmasa ben şuan gercektende kendimi çok yalnız hissederdim.

Konuyu saptirmayin lütfen kimse burda Allah rızkı düzgün dagitmiyor demedi

Konu sahibesi boşa para da savurmuyor savurganlıktan değil

Çocuğu krese gidiyor onun etkinliği iviri ziviri krese gittiği için daha fazla ihtiyaçları oluyor 1500 bunun için normal bı gider . İkinci çocuk yapicam diye zorladığı durumunu niye daha da çıkmaza soksun?

Mevcut çocuğumun hayat standartini bir tutturayim önce demek yerine niye patır patır dogursun diyorum ben

Tüm işler tüm yük kadında psikolojik olarak yetisemem hazır değilim diyor sırf doğurmuş olmak için diğer çocuğunu ihmal Edip niye depresyona girsin

Ha eşi derse ki yardımcı tutarım gerekirse iki işte çalışırım o zaman dogurmakta ne var ki... Ana herşey hanımın üstünde küçücük çocuğu varken ... Haksızlık .

Eskiler bı arada yaşarmış torun tombalak kuzen eskiden çocuk sokakta mahallede buyurmuş eskiden çocuk olmak da daha kolaydı şimdi öyle değil malesef

Devir mantık devri

Bir çocuğa ayda 1500 tl harcanınca o çocuk çokmu mutlu olacak. Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Ben çocukken oynadığım oyunakları hatırlamam bile ama ailemle gecirdiğim hiç bir güzel anımı unutmam.
Canim kendimi ifade edemedim sanirim.
Benim cocugumun masrafi 1500 tl. Bazen ustune ciktigi da oluyor. Kres ucreti, ayakkabisi, tiyatro ve etkinlik ucretleri derken yaklasik bu civarda.
Bakin ben mesela hic cocukken tiyatroya gitmedim. Bir cok seyi yasamadim ailemin maddi durumu yeterli degildi.
Elimde firsatim varken istiyorun ki oglum cok daha iyi sartlarda buyusun.

Arkadaşım
Çocuk krese gidiyor krese
1500 TL ye oyuncak kıyafet alınmıyor

Teşekkürler.
Yani bilemedim ben bu konuların en başta konuşulmasından yanayım.
Yani evlenirken maksimum iki çocuk diye konuştuk biz,kalkıpta 3.çocuk dese eşim bu saatten sonra sorun çıkarırım çünkü biz en başında konuştuk bunu.
Öte yandan evlenmeden iki çocuğa tamam deyip evlendikten sonra asla istemem dersem eşim haklı pozisyona geçer doğal olarak.
Bilemedim zor yani durumunuz. Sizin kendinize göre haklı sebepleriniz var muhakkak ama eşinizde kendince hakli.
Canim malesef biz hic cocukla ilgili konusmadik

Bende senin gibi düşünüyorum evli değilim ama evlendigimde 1 cocuk yeterli benim icin. Erkek arkadaşımda 1 cocuga cok karsiydi bu konuda muhabbet ettigimiz zamanlarda ama benim kesin tavrima karsi direnemedi tabi evlendikten sonra tuttururmu 2.cocuk istiyorum diye bilmiyorum. Bende tek çocuğum gayet guzel bisey iyiki annemle babam 2.yi yapmamislar. Ben kucukken bile kardes istememisim hic o yuzden yapmamalari mantikli olmus tabi senin oglusun biraz büyüyünce kardes istiyorum diye tuttururmu acaba

Canim kendimi ifade edemedim sanirim.
Benim cocugumun masrafi 1500 tl. Bazen uatune ciktigi da oluyor. Kres ucreti, ayakkabisi, tiyatro ve etkinlik ucretleri derken yaklasik bu civarda.
Bakin ben mesela hic cocukken tiyatroya gitmedim. Elimde firsatim varken istiyorun ki oglum cok daha iyi sartlarda buyusun.

Ne diyim siz tabi daha iyi bilirsiniz çocuğunuzun ihtiyaçlarını inshallah çok mutlu bir çocuk olarak büyür.

Ya arkadaşlar allah aşkına sizler evlenmeden önce kaç çocuk istediğinize karar vererek mi evleniyorsunuz? Sorun bende galiba.

Ben evlenirken aklıma hiç gelmedi bunu konuşmak
Hatta çocuk sahibi olmam diye düşünüyodum
Seneler içinde çocuk düşünmeye başladık
Şimdi diyoruz ki olursa bi tane olsun biz birden fazla çocuğa bakamayız. Ama bu daha ilk çocuğumuz yokkenki konuşmalarımız.
Belki bi çocuğumuz olursa çok severiz ebeveynliği ikinciyi de isteriz
Ya da çok zor gelir istemeyiz
Ama sadece bir tarafın istemesiyle olmaz bu.
Biz konuştuk. 4 e kadar yolu var diye anlaştık ama 3 te kaldık :)

Hic istemiyorum :KK43:
Aylik igneyle korunuyorum suan. 30 gunde bir yaptirmam gerekiyor. 26. gunde falan gidip yaptiriyorum hemen hamile kalmamak icin.

Bu ignelere ek bir yontem kullanin derim. Ortalikta igne ile hamile kalan bir suru kadin var arastirirsaniz fark edersiniz.

Size hak veriyorum daha 28 yasindasiniz. Cocugunuz da 3 yasinda ne acelesi varmis ki? Yani 2.cocugu isteseniz bile daha erken.

Tek çocuk annesi olarak söylüyorum, tek çocuk hem anne baba, hem çocuk için zor. Bunu çocuk 3-4 yaşındayken değil, 8-9 yaşlarındayken anlayacaksınız.

Benim eşim de bana çok baskı yapmıştı 2. İçin. Çok büyük kavgalar ettik. 25 yaşında genç bir anneydim o zamanlar, ve geçim sıkıntımız vardı.3 yaşındaydı oğlum da. 28 yaşına, ev araba alana kadar erteledim ve şimdi olmuyor 4 yıldır. Sağlık sebepleri vs.

Oğlum için pişmanım, çünkü tek çocuk olmak karakterini değiştiren bir şey oldu.

Oğluma da tek çocuk olarak verebileceğimin en iyisini veriyorum ama devamlı kardeşim olduğundayla ilgili hayaller kuruyor.

Küçükken oyuncaklarını kendine kardeş yapardı, şimdi de kuzenlerini o konuma oturtmaya çalışıyor ama tabi ki kuzenlerin hep kardeşi olduğu için, elle gelen yelle gidiyor. Oyunlarının, kavgalarının bir yerinde hep yalnız kalan taraf oluyor.

Ya da anne sen ölürsen ben ne yaparım gibi garip duygulara kapılıyor.

Ben ona hep birbirimize yeteriz imajı veriyorum. Tedavilerimden haberi yok.

Ama emin olun, iki küçük çocuk içeride oynarken, anne babanın kendi hallerinde bir çay içebilmesi büyük lüks. Ya da tatilde oynayacak çocuk bulmak.çünkü 9 yaşında bir çocuk sosyalleşmek için artık anne baba değil, kendi boyutlarında birilerini istiyor.saatlerce oturup dünyanın en önemli meselesi olarak Lego kahramanlarının analizini yapmak istiyor, 1 saat oymadıktan sonra hadi şimdi iş yapmam lazım diyen anne babayı değil.

3 çocuk ve ötesi lüks olabilir ama bir aile ortamının oluşması için araları çok da uzun olmayan 2. Bir çocuk Gerekliymiş diye düşünür oldum ben kendi tecrübemden ötürü. Eskiden aynı sizin gibi düşünürdüm.

2. Çocuk kolejde okutmaktan daha önemli bir destek çocuk için.

Bunlar benim fikirlerim tabi ki. Ama yıllar içinde, yaşananlarla düşünceler çok değişiyor. 5 yıl öncesi sizinle konuşsam size hak verirdim. 5 yıl sonra yaşanmışlıkla eşinize ve kendi eşime hak veriyorum.
Duygularinizi cok guzel ictenlikle ifade etmissiniz. Insallah en kisa surede bir bebeginiz olur.

Back