• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk diye direten eş

Bi çocuğa her ay 1500 yatırmak çok fazla değil mi? Her ay kıyafet eşya almazsınız. Büyümesi zaten yavaşlıyor eskiye göre. E birde onun eskileride vardır. 100 kıyafeti olan çocukta büyüyor 10 kıyafeti olan da. Ne güzel çocuğunuz kreşe gidiyor, tam sosyalleşme dönemi. Eşiniz yardımcı, siz gençsiniz. Verebilecek enerji, sabır ve sevginiz varken bi daha düşünün bence. Borçlar hiiiç bitmiyor. O düzlük zaten hiç gelmiyor.
Bizim 1000 lira kreş, indirimli hali bu. Her ay etkinlik için malzeme, kitap, kıyafet, oyuncak, tiyatro, gezi falan derken 1500 olmasa bile baya tutuyor. Kreşe gidince biraz daha fazla kıyafete ihtiyaç oluyor, lekeleniyor kirleniyor derken...
konu sahibini anlayabiliyorum. İnsan başını alacak bir ev, rahat bir yaşam istiyor.
Ben kardeş şart diye düşünenlerdenim.
Orta noktada buluşması zor bir konu.
Eşiniz neden boşanacağınızı düşünüyor? Aranız mı bozuk? Tavuk_suyu_ Tavuk_suyu_

Krese gidiyor ama inanin hic masrafi bitmiyor . Her hafta etkinkikleri oluyor. Tiyatro ucreri, sinema ucreti vs. Ektra masraflari oluyor hep.
Bir de ben bir daha cocuk istemiyorum diye oglumun tum kiyafetlerini, besigini, oyun halilarini akliniza gelebilecek tum esyalarini dagittim.
O zaman çok zor durumunuz. Hiç istememeyi kabul edemiyor eşiniz sanırım. Baskıda yapmak doğru değil anneye. Çok emek istiyor biliyorum. Ama ne bileyim bu seferde eşinizle çocuğunuza haksızlık oluyor. Biri tek büyüyecek diğeri iyi bir baba olmasına rağmen 2.yi göremeyecek.

Yapacak tek şey. Ona k son bir tarih söyleyin mesela 2 yıl sonra yazın yaparız diye. Bu en azından onu durdurur . O zamana kadar bakarsınız herşey yoluna gider sizde istersiniz bebek.

Bu erkekleri anlamak güc..doguracak olan sensin bakacak olan sensin kendi mi diretiyor bir de? Millete cevap veremiyorum ne demek ya sizin cocuk olsa zor gunleriniz gelse o soran millet aninda yok olur kimse de yardim edeyim demez..Afedersiniz ama bir daha esiniz diretirse uçkurumun hesabını millete verecek degilim herkes işine baksin deyin..insanlar ne kadar terbiyesiz olmuslar pess

bence istemiyorum demeyin eşinize sorunu erteleyin burda taktik şu olmalı
çocuklar 5 yıl ara ile doğunca mesela biri liseden mezun olurken diğeri liseye yeni başlamış oluyor böylece masraflar bir anda binmiyor üzerine aynı şekilde biri üniversiteden mezunken diğeri yeni başlıyor buda ekonomik olarak kolaylık sağlıyor.
Bu yaş farkı olayını eşinize böyle açıklarsanız ileride masraflar artacak bende isterim bir evladım daha olsun ama onların zorlanmalarını parasızlık çekmelerini istemiyorum 2-3 yıl sonra tabi ki bende istiyorum diyerek durumu erteleyin belli mi olur 2-3 yıla parasal durumlarınız düzene girer ve sizde belki çocuk istersiniz bu konuda çok net olmanız eşinizi tedirgin eden asıl neden olabilir.
Biraz daha ılımlı ve mantıkla yaklaşmakta fayda var.

Evlenmeden once hic bu tarz konulari konusmadik. Keske konussaymisiz. Simdi bu durumda olmayacaktik.

ya o zaman kusura bakmayın ama kimseyi sırf siz istemiyosunuz diye tek çocuğa mahkum edemezsiniz. kimse de sizi ikinci çocuğu yapmaya zorlayamaz. ama hayatın olağan akışında genelde insanların iki ve daha fazla çocuk yaptığı bi memlekette olduğumuz için evlenmeden önce sizin bu konuyu açmanız gerekirdi.

Bilmiyorum ki . Eger boyle dusunuyorsa zaten istedigi 2. cocuga da buyuk haksizlik olur.
Eski konularına bakınca benim de aklıma bu geldi.
Hala arkadaşlarına, ailesine para veriyor mu?

Bizim 1000 lira kreş, indirimli hali bu. Her ay etkinlik için malzeme, kitap, kıyafet, oyuncak, tiyatro, gezi falan derken 1500 olmasa bile baya tutuyor. Kreşe gidince biraz daha fazla kıyafete ihtiyaç oluyor, lekeleniyor kirleniyor derken...
konu sahibini anlayabiliyorum. İnsan başını alacak bir ev, rahat bir yaşam istiyor.
Ben kardeş şart diye düşünenlerdenim.
Orta noktada buluşması zor bir konu.
Eşiniz neden boşanacağınızı düşünüyor? Aranız mı bozuk? Tavuk_suyu_ Tavuk_suyu_
Aynen oyle krese gidince kiyafet daha fazla gerekiyor, etkinkik malzemeleri derken 1500 tutuyor.
Ayrica kredimiz de var her ay odedigimiz.
Aramiz bozuk degil aslinda. Sadece ufak bir tartismamiz oldu. Saga sola para dagitma artik. Birikim yapalim demistim.

ya o zaman kusura bakmayın ama kimseyi sırf siz istemiyosunuz diye tek çocuğa mahkum edemezsiniz. kimse de sizi ikinci çocuğu yapmaya zorlayamaz. ama hayatın olağan akışında genelde insanların iki ve daha fazla çocuk yaptığı bi memlekette olduğumuz için evlenmeden önce sizin bu konuyu açmanız gerekirdi.
Sevgili captain price. Cogu konuda sizin dusuncelerinize katilirim.
Cocugu dogurup buyuten anneler. Cocuk bakiminda, yetistirilmesinde yukun cogu annede diye dusunuyorum. O yuzden sanki esimin fikrinden cok benim fikrim onemli gibi geliyor :)

Eski konularına bakınca benim de aklıma bu geldi.
Hala arkadaşlarına, ailesine para veriyor mu?
Artik verecek para kalmadi malesef :KK53:
Ufak tefek abisine borc alip veriyor bana haber vererek. Onlar da cok buyuk meblaglar degil.

Evlenmeden önce bir masanın başında oturup 2 çocuk istiyorum ay yok 3 çocuk istiyorum konuşmaları gerceklerle bağdaşmayacak bir sohbetten öte değildir.İlk çocuğumu kucağıma alana kadar parmaklarinin olup olmadığını bile bilmiyordum çünkü "bebekte parmak ve eklemleri görülmemiştir"yazılı doktor raporu elime tutusturuldugunda 21 haftalık hamileydim . 62/1 Down sendromu riski yazılı tarama sonuclarini saklıyorum hâlâ.Kizim üç yaşındayken rüyamda hamile olduğumu görünce gece bir daha uyuyamiyor,nefes bile alamiyormusum gibi geliyordu.Bu hissin kaybolması ,bir bebeğin daha evde nese kaynagi olacagi,bebeğim sağlıklı da dogsa /bakıma muhtacta olsa yüreğimde ona ayirabilecegim sevgi olduğunu ve Allah'tan ne gelirse kabulumdur hissi kızım 6/7 yaşına gelince içime düştü.Bebegim 5 aylık ve gece uyumasam da of bile demiyorum, çünkü onu da ablası gibi gerçekten istedim

bence istemiyorum demeyin eşinize sorunu erteleyin burda taktik şu olmalı
çocuklar 5 yıl ara ile doğunca mesela biri liseden mezun olurken diğeri liseye yeni başlamış oluyor böylece masraflar bir anda binmiyor üzerine aynı şekilde biri üniversiteden mezunken diğeri yeni başlıyor buda ekonomik olarak kolaylık sağlıyor.
Bu yaş farkı olayını eşinize böyle açıklarsanız ileride masraflar artacak bende isterim bir evladım daha olsun ama onların zorlanmalarını parasızlık çekmelerini istemiyorum 2-3 yıl sonra tabi ki bende istiyorum diyerek durumu erteleyin belli mi olur 2-3 yıla parasal durumlarınız düzene girer ve sizde belki çocuk istersiniz bu konuda çok net olmanız eşinizi tedirgin eden asıl neden olabilir.
Biraz daha ılımlı ve mantıkla yaklaşmakta fayda var.
Sanirim esimde kestirip attigim icin tepki gosteriyor.
Ama istemiyorum gercekten. Esime de haksizlik yapmak istemiyorum ama boyle dusunuyorum.

Sevgili captain price. Cogu konuda sizin dusuncelerinize katilirim.
Cocugu dogurup buyuten anneler. Cocuk bakiminda, yetistirilmesinde yukun cogu annede diye dusunuyorum. O yuzden sanki esimin fikrinden cok benim fikrim onemli gibi geliyor :)

tabi ki sizin fikriniz önemli. ama işte sizin tek çocuk isteyeceğiniz adama malum olamaz ve belki hep iki çocuk hayali kurdu. dedim ya kimse size zorla çocuk yaptıramaz ama tek çocuk isteyen siz olduğunuz için bu konuyu önceden açıp anlaşma yolna gitmesi gereken sizdiniz. bu konuda hatalısınız. yaşınız genç, belki fikriniz değişir. belki değişmez, bu durumda da eşinizi ikna etmeniz gerekiyor. yapacak bişey yok.

Artik verecek para kalmadi malesef :KK53:
Ufak tefek abisine borc alip veriyor bana haber vererek. Onlar da cok buyuk meblaglar degil.
O zaman ona maddi konularda henüz güvenmediğini, eğer güvenini kazanırsa ve sen de hazır olursan, 2. Çocuğu düşüneceğini söyleyebilirsin.

Hem yalan değil hem de bazı sorunların tekrarı engellenir belki.

Sanirim esimde kestirip attigim icin tepki gosteriyor.
Ama istemiyorum gercekten. Esime de haksizlik yapmak istemiyorum ama boyle dusunuyorum.

bu konuyu hiç çocuğunuza sordunuz mu peki?
Yani ailem bana sormuştu kardeşin olsun istermisin diye ve gerçekten çok istiyordum. Oldu da şükürler olsun ki var.
Çünkü kardeşi olması ihtimali varken sizin istememeniz onada biraz haksızlık olacaktır.

• Beğen
Reactions: The
Siz bir çocuğun annesi olacaksanız eşiniz de babası olacak. Bu karar ortak alınmalı. Birini büyüttükten sonra 2.yi yapma fikri cidden düşündürüyor insanı, ama sırf çocuk tek kalmasın diye bile düşünülenebilinir.Şu an için cidden erken ama İlerde sizin de fikriniz değişebilir.

Back