• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk diye direten eş

Tek çocuk annesi olarak söylüyorum, tek çocuk hem anne baba, hem çocuk için zor. Bunu çocuk 3-4 yaşındayken değil, 8-9 yaşlarındayken anlayacaksınız.

Benim eşim de bana çok baskı yapmıştı 2. İçin. Çok büyük kavgalar ettik. 25 yaşında genç bir anneydim o zamanlar, ve geçim sıkıntımız vardı.3 yaşındaydı oğlum da. 28 yaşına, ev araba alana kadar erteledim ve şimdi olmuyor 4 yıldır. Sağlık sebepleri vs.

Oğlum için pişmanım, çünkü tek çocuk olmak karakterini değiştiren bir şey oldu.

Oğluma da tek çocuk olarak verebileceğimin en iyisini veriyorum ama devamlı kardeşim olduğundayla ilgili hayaller kuruyor.

Küçükken oyuncaklarını kendine kardeş yapardı, şimdi de kuzenlerini o konuma oturtmaya çalışıyor ama tabi ki kuzenlerin hep kardeşi olduğu için, elle gelen yelle gidiyor. Oyunlarının, kavgalarının bir yerinde hep yalnız kalan taraf oluyor.

Ya da anne sen ölürsen ben ne yaparım gibi garip duygulara kapılıyor.

Ben ona hep birbirimize yeteriz imajı veriyorum. Tedavilerimden haberi yok.

Ama emin olun, iki küçük çocuk içeride oynarken, anne babanın kendi hallerinde bir çay içebilmesi büyük lüks. Ya da tatilde oynayacak çocuk bulmak.çünkü 9 yaşında bir çocuk sosyalleşmek için artık anne baba değil, kendi boyutlarında birilerini istiyor.saatlerce oturup dünyanın en önemli meselesi olarak Lego kahramanlarının analizini yapmak istiyor, 1 saat oymadıktan sonra hadi şimdi iş yapmam lazım diyen anne babayı değil.

3 çocuk ve ötesi lüks olabilir ama bir aile ortamının oluşması için araları çok da uzun olmayan 2. Bir çocuk Gerekliymiş diye düşünür oldum ben kendi tecrübemden ötürü. Eskiden aynı sizin gibi düşünürdüm.

2. Çocuk kolejde okutmaktan daha önemli bir destek çocuk için.

Bunlar benim fikirlerim tabi ki. Ama yıllar içinde, yaşananlarla düşünceler çok değişiyor. 5 yıl öncesi sizinle konuşsam size hak verirdim. 5 yıl sonra yaşanmışlıkla eşinize ve kendi eşime hak veriyorum.
Katılıyorum.
Çocuk her şeyi 4x4 lük olsa da kafa dengi birini arıyor zamanla.
Biz nasıl kocamızla başbaşa bir çay, tv keyfi isteyip, sohbet ediyorsak çocuk da oyun dünyasında benzer şeyler istiyor.
Ben kızlarımla en fazla 1 saat oynayabiliyorum. Hem yoruluyorum hem sıkılıyorum. Kızlar ise kendi aralarında kah barışık kah küs oynuyorlar.

Ergenlikte fikrim aynı olacak mı bakalım :)

Bu ignelere ek bir yontem kullanin derim. Ortalikta igne ile hamile kalan bir suru kadin var arastirirsaniz fark edersiniz.

Size hak veriyorum daha 28 yasindasiniz. Cocugunuz da 3 yasinda ne acelesi varmis ki? Yani 2.cocugu isteseniz bile daha erken.
Ek yontem ne onerirsiniz ?
Eminim ki esim korunmak istemez. Ben ne yapabilirim ek olarak?

Tek çocuk annesi olarak söylüyorum, tek çocuk hem anne baba, hem çocuk için zor. Bunu çocuk 3-4 yaşındayken değil, 8-9 yaşlarındayken anlayacaksınız.

Benim eşim de bana çok baskı yapmıştı 2. İçin. Çok büyük kavgalar ettik. 25 yaşında genç bir anneydim o zamanlar, ve geçim sıkıntımız vardı.3 yaşındaydı oğlum da. 28 yaşına, ev araba alana kadar erteledim ve şimdi olmuyor 4 yıldır. Sağlık sebepleri vs.

Oğluma da tek çocuk olarak verebileceğimin en iyisini veriyorum ama devamlı kardeşim olduğundayla ilgili hayaller kuruyor.

Küçükken oyuncaklarını kendine kardeş yapardı, şimdi de kuzenlerini o konuma oturtmaya çalışıyor ama tabi ki kuzenlerin hep kardeşi olduğu için, elle gelen yelle gidiyor. Oyunlarının, kavgalarının bir yerinde hep yalnız kalan taraf oluyor.

Ama emin olun, iki küçük çocuk içeride oynarken, anne babanın kendi hallerinde bir çay içebilmesi büyük lüks. Ya da tatilde oynayacak çocuk bulmak.çünkü 9 yaşında bir çocuk sosyalleşmek için artık anne baba değil, kendi boyutlarında birilerini istiyor.saatlerce oturup dünyanın en önemli meselesi olarak Lego kahramanlarının analizini yapmak istiyor, 1 saat oymadıktan sonra hadi şimdi iş yapmam lazım diyen anne babayı değil.

3 çocuk ve ötesi lüks olabilir ama bir aile ortamının oluşması için araları çok da uzun olmayan 2. Bir çocuk Gerekliymiş diye düşünür oldum ben kendi tecrübemden ötürü. Eskiden aynı sizin gibi düşünürdüm.

Bunlar benim fikirlerim tabi ki. Ama yıllar içinde, yaşananlarla düşünceler çok değişiyor. 5 yıl öncesi sizinle konuşsam size hak verirdim. 5 yıl sonra yaşanmışlıkla eşinize ve kendi eşime hak veriyorum.
Bu yaziyi dikkate alir misin konu sahibi arkadasim.gecende misafirlige gittim onlar uc kardes biri buyuk yanimizda degildi.diger ikisi oynuyorlar kizim kucugun oyuncagini alip oynamak istiyor kucuk olan cocukta kizimin elinden oyuncagi almak istiyor kizim vermeyince de cocugun daha okula gitmeyen ablasi oyuncagi aldi bizimkinden kardesine verdi korudu kolladi bizimki de annee diye geldi yanima.su aralar anne oyun oynuyalim arkadasima gidelim diyor parka gittiginde cokta guzel oynuyor bu benim kardesim diye sariliyor.bi kardes istegi var icimde ev aldik benim uc sene daha calismam gerekli aralari acilacak yasim da ilerliyor ben de dusunuyorum boyle.

Cok haklisin.
Hamilelikti dogumdu dogumsonrasi bakimdi vs kadinin isi.

Hele ki maddi zorluklar varsa isiniz daha zor.

Ne zaman kendini hazir hissedersun o zaman.

Hic zorlama kendini

Masallah size :))(
3 cocugun bakimk zor degil mi? Banyosudur, odevidir, oyun saatidir vs. Vs. Nasil ayarliyorsunuz ?
Aksine tek çocuk anneye yapışık olduğu için daha zor.
Şimdi onlar 3 kardeş oynarken ben çoğu işimi hallediyorum.
Onları yıkamak en fazla 1 saatimi alıyor. Yemeği zaten beraber yiyoruz.
Bazen 4,5 yaşındaki kızım yediriyor 1 yaşındakine.

Bana bağımlılıkları çok az.
Akşamları da eşime havale ediyorum :)

Tek sıkıntı, ev hep dağınık ve 3 çocukla gezmek biraz sıkıntılı.
Ha bir de kimse misafirliğimizi hoş karşılamıyor :)

Yok tabiki de oyle bir sey demem :)))
Aksine sizin bircok konudaki yorumlarinizi da cok begenirim.

teşekkür ederim.

ilerde evlenirsem ve maddi imkanım izin verirse iki çocuk yaparım diye düşünüyorum her zaman. ha ikincisi olunca biz ve ilki sefil olacaksak yapmam ama dediğim gibi imkanım varsa çocuğumu tek bırakmam diye düşünüyorum. hani burda ajitasyon yapmaya gerek yok ama kardeş sonuçta. herkes gider kardeş kalır. kkda çok okuyoruz gerçi saçma sapan kardeşlikleri ama... ne bileyim ya kardeş işte :D anlatamadım şu an. tek çocuk olmayı kesinlikle istemezdim.

Ek yontem ne onerirsiniz ?
Eminim ki esim korunmak istemez. Ben ne yapabilirim ek olarak?

Tabi ek olarak kullanilacak olan kondom olurdu ama kullanmaz diyorsunuz.
Igne yerine dogum kontrol hapi kullanip her gun ayni saatte alsaniz kotuyuculugu cok daha yuksek.

Çocuk rizkiyla gelir düşüncesine yazdım onu yorumunun hiç bir noktasında yanlışlık yok siz alınganlık yapıyorsunuz

Kreşler zaten 1000 TL den başlıyor yaptığı harcama gayet normal aksine durumlarını zorlar ikinci çocuk

1600 TL ile de hiç bı aile gecinemez onlar aç geziyor
Daha az eşya, daha az kıyafetle idare ediyorlar.

Ancak şu konuda hak veriyorum.

Karı koca çalışsa 3200 e 2 çocuk bakılır 4 değil.

Aksine tek çocuk anneye yapışık olduğu için daha zor.
Şimdi onlar 3 kardeş oynarken ben çoğu işimi hallediyorum.
Onları yıkamak en fazla 1 saatimi alıyor. Yemeği zaten beraber yiyoruz.
Bazen 4,5 yaşındaki kızım yediriyor 1 yaşındakine.

Bana bağımlılıkları çok az.
Akşamları da eşime havale ediyorum :)

Tek sıkıntı, ev hep dağınık ve 3 çocukla gezmek biraz sıkıntılı.
Ha bir de kimse misafirliğimizi hoş karşılamıyor :)
Tecrubeli anne olarak bi fikir danisacagim.kizim 2.5 yasinda.cocuklariniz yaslari 1 4,5 ve digeri kacti sizce ne olmali yas arasi

Ayy o enerji bende olsa dünyayı yerinden oynatirdim kizimdan üç tane düşündüm de off :)
Altından kalkabilene helal olsun
Ne kadar relax olursan o kadar güzel.
Düzen, titiz dersen kötü :)

Ne kadar güzel yazmışsınız bakış açım değişti 27 yaşındayım 20 aylık kızım var ve benim tek çocuk fikrimi alt üst ettiniz yazınızı capsleyip kaydettim sık sok okuyacağım

Bu yaziyi dikkate alir misin konu sahibi arkadasim.gecende misafirlige gittim onlar uc kardes biri buyuk yanimizda degildi.diger ikisi oynuyorlar kizim kucugun oyuncagini alip oynamak istiyor kucuk olan cocukta kizimin elinden oyuncagi almak istiyor kizim vermeyince de cocugun daha okula gitmeyen ablasi oyuncagi aldi bizimkinden kardesine verdi korudu kolladi bizimki de annee diye geldi yanima.su aralar anne oyun oynuyalim arkadasima gidelim diyor parka gittiginde cokta guzel oynuyor bu benim kardesim diye sariliyor.bi kardes istegi var icimde ev aldik benim uc sene daha calismam gerekli aralari acilacak yasim da ilerliyor ben de dusunuyorum boyle.
Biz ev aldığımız sene doğdu ilk kızım, peşinden diğerleri :)
Tek maaşla hepsi aradan nasıl çıktı, ben de çözemedim ama bereketlendik :)

Daha az eşya, daha az kıyafetle idare ediyorlar.

Ancak şu konuda hak veriyorum.

Karı koca çalışsa 3200 e 2 çocuk bakılır 4 değil.
Şahsen antepde hayat okadar pahalı ki ... Kreş 1400 falan ortalama 1000 TL den kira başlıyor yol parası arac aylik 500 yakit
mutfak gideri sağlık ve çocuk gideri ,faturalar da eklenince ... :)

Dolduruşa gelmiş sanırım.. Geçmişte ne konuşmuştunuz? 3 yıl sonra 2.olur dediniz de durum kötüye gidince mi ertelediniz?

Hiç çocuk olmasa artık ertelemek istemiyor derdim de zaten 3 yaşında bir evladı var. Erkek 1 istiyorsa kadın 3 istemeli çocuğu..
Ama eğer eşiniz bebek bakımı konusunda yeteri kadar sorumluluk alıyorsa biraz düşünebilirsiniz bence.
Ama dediği gibi kpss amacınız varsa 2.bebek zorlar ona göre açıklama yapın..

Tecrubeli anne olarak bi fikir danisacagim.kizim 2.5 yasinda.cocuklariniz yaslari 1 4,5 ve digeri kacti sizce ne olmali yas arasi
Yaş farkı arttıkça anlaşmaları zorlaşıyor.
Çünkü ilk iki kızım ortak oynuyorlar. 3. Aralarında istemiyorlar çünkü kurdukları oyunu anlamıyor ve düzeni bozuyor.
Mesela onlar 10 mandalı dizip tren yolu yapıyor, en küçüğü henüz farkında olmadığı için mandalları bozunca kıyamet kopuyor.

Ya da yaş araları çok olursa, büyük her zaman abla/abi olacak. Kardeşlikten ziyade sorumluluk hissi oluyor veya yükleniyor.

Kimse kusura bakmasın ama kadının istemediği bir çocuk doğmamalı. Eşler arası eşitlik ve ortak karar alma hakkı mesele çocuk olunca değişiyor. Çocuk babayı 10 ilgilendiriyorsa anneyi 1000 ilgilendiriyor. Bu yüzden çocuk yapılacaksa aranacak ilk şart istekli bir anne olmalı. Anne istemiyorsa, bence konu kapanmıştır.

Şahsen antepde hayat okadar pahalı ki ... Kreş 1400 falan ortalama 1000 TL den kira başlıyor yol parası arac aylik 500 yakit
mutfak gideri sağlık ve çocuk gideri ,faturalar da eklenince ... :)
Bizim şansımız kendi evimiz olması :)
Kiralar her yerde pahalı artık.
Şu an kızım devlet anaokuluna gidiyor.
Haftalık spor, ingilizce, Kuran dersleri var. Tiyatro, sinema, müze gezileri var. En pahalısı 5 tl :)

Ancak büyüdükçe masrafları artarsa mecburen çalışacağım.

Yaş farkı arttıkça anlaşmaları zorlaşıyor.
Çünkü ilk iki kızım ortak oynuyorlar. 3. Aralarında istemiyorlar çünkü kurdukları oyunu anlamıyor ve düzeni bozuyor.
Mesela onlar 10 mandalı dizip tren yolu yapıyor, en küçüğü henüz farkında olmadığı için mandalları bozunca kıyamet kopuyor.

Ya da yaş araları çok olursa, büyük her zaman abla/abi olacak. Kardeşlikten ziyade sorumluluk hissi oluyor veya yükleniyor.
Evet yazin oldu bu durumlar anneanesinde toplandik yegenlerimle. yegenimin en kucugu ana okuluna gidiyor onlarin oyununu bozuyordu aslinda onlara katilip oynamak istiyor uyum saglamaya calisiyor kucuk olan yegenim cok sevdigi halde kizimi yaa hala siz evinize gidin bizim oyunumuzu bozuyor diye kiziyordu bizimkide iki gozu iki cesme agliyordu beni istemiyorlar diye.

Back