How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çocuk diye direten eş

Evet yazin oldu bu durumlar anneanesinde toplandik yegenlerimle. yegenimin en kucugu ana okuluna gidiyor onlarin oyununu bozuyordu aslinda onlara katilip oynamak istiyor uyum saglamaya calisiyor kucuk olan yegenim cok sevdigi halde kizimi yaa hala siz evinize gidin bizim oyunumuzu bozuyor diye kiziyordu bizimkide iki gozu iki cesme agliyordu beni istemiyorlar diye.
Kendi kardeşleri de ağlatıyor maalesef. Sonra hepsinin ortak oynayacağı bir oyun kurmaya çalışıyorum ama kısa sürüyor.

Kardeş lazım,iyidir kötüdür demiyorum.Bir gün ikinci kez anne olmak isterseniz olursunuz ama eşiniz şimdi başka hesapların peşinde....sizin kendisi ile kalmaya bu şekilde mecbur olacaginizi düşünüyor diye anladım.Bu meseleyi konuşun.

Dolduruşa gelmiş sanırım.. Geçmişte ne konuşmuştunuz? 3 yıl sonra 2.olur dediniz de durum kötüye gidince mi ertelediniz?

Hiç çocuk olmasa artık ertelemek istemiyor derdim de zaten 3 yaşında bir evladı var. Erkek 1 istiyorsa kadın 3 istemeli çocuğu..
Ama eğer eşiniz bebek bakımı konusunda yeteri kadar sorumluluk alıyorsa biraz düşünebilirsiniz bence.
Ama dediği gibi kpss amacınız varsa 2.bebek zorlar ona göre açıklama yapın..
Hayir evlenmeden once konusmadik.
Oglum dogduktan sonra esim bir kac kere soyledi. Hayis istemiyorum diyr kestirip atmistim. Dun patladi.

Evlenmeden önce bi insan şu kadar çocuk istiyorumu ben gerçekçi bulmuyorum.. yani daha çocuk bakmadan nasıl bi sorumluluk olduğunı bilmeden nerden bilebilirsin kaç çocuğa bakabileceğini..

Ben evlendikten bikaç ay sonra hamile kaldım.. hep 3 çocuk isteyen ben bi baktım çocuk bakmak geleceğini düşünmek terbiye vermek gerçekten çok çok zor... ben 5 yıl ikinciyi hiç düşünmedim.. sonra millet baskı yapmaya yok çocukları olmuyo demeye başladı.. eşimde 5 yıldan sonra yavaştan istemeye başladı ..hatta o da sen benden boşanacaksın ondan başka çocuk istemiyorsun demeye başladı.. ben kendimi hazır hissetmedim.. oğlum 6 yaşına gelince bende istemeye başladım şükür ikinci oldu..

Böyle konuların iki tarafında istemesiyle olacağını düşünüyorum..

Bu yaziyi dikkate alir misin konu sahibi arkadasim.gecende misafirlige gittim onlar uc kardes biri buyuk yanimizda degildi.diger ikisi oynuyorlar kizim kucugun oyuncagini alip oynamak istiyor kucuk olan cocukta kizimin elinden oyuncagi almak istiyor kizim vermeyince de cocugun daha okula gitmeyen ablasi oyuncagi aldi bizimkinden kardesine verdi korudu kolladi bizimki de annee diye geldi yanima.su aralar anne oyun oynuyalim arkadasima gidelim diyor parka gittiginde cokta guzel oynuyor bu benim kardesim diye sariliyor.bi kardes istegi var icimde ev aldik benim uc sene daha calismam gerekli aralari acilacak yasim da ilerliyor ben de dusunuyorum boyle.
Anliyorum sizi fakat icimde hic bir istek yok. Suan oyle bebek sevgisi falan yok.

İnsanlar 2.çocuğu sorunca -ki ne akılla sorarlar hiç anlamam- boyun bükülecek, gelip sizinle tartışacak kadar büyütülecek mesele mi bu hiç anlamıyorum??
Kısmet deyip geçmek çok mu zor?

O hamileliğin zorluğunu, sancısını, gaz sancısı ağlamalarını, uykusuzluğu, ateşli zamanları çekecek olan o insanlar mı?

Olumsuzlukları sıralamışım :) Tabi ki güzel tarafları da çok bir bebeğin. Ama zorlukları düşünerek hazırlanmak gerekiyor bence..

Evlenmeden önce bi insan şu kadar çocuk istiyorumu ben gerçekçi bulmuyorum.. yani daha çocuk bakmadan nasıl bi sorumluluk olduğunı bilmeden nerden bilebilirsin kaç çocuğa bakabileceğini..

Ben evlendikten bikaç ay sonra hamile kaldım.. hep 3 çocuk isteyen ben bi baktım çocuk bakmak geleceğini düşünmek terbiye vermek gerçekten çok çok zor... ben 5 yıl ikinciyi hiç düşünmedim.. sonra millet baskı yapmaya yok çocukları olmuyo demeye başladı.. eşimde 5 yıldan sonra yavaştan istemeye başladı ..hatta o da sen benden boşanacaksın ondan başka çocuk istemiyorsun demeye başladı.. ben kendimi hazır hissetmedim.. oğlum 6 yaşına gelince bende istemeye başladım şükür ikinci oldu..

Böyle konuların iki tarafında istemesiyle olacağını düşünüyorum..
Aynen .
Cocuk bakmak cok cok zor. Hayat sartlari zor. Bebek bakmak da cok zor.
Ayrica hic evlenmeden once konusmamistik da.

İnsanlar 2.çocuğu sorunca -ki ne akılla sorarlar hiç anlamam- boyun bükülecek, gelip sizinle tartışacak kadar büyütülecek mesele mi bu hiç anlamıyorum??
Kısmet deyip geçmek çok mu zor?

O hamileliğin zorluğunu, sancısını, gaz sancısı ağlamalarını, uykusuzluğu, ateşli zamanları çekecek olan o insanlar mı?

Olumsuzlukları sıralamışım :) Tabi ki güzel tarafları da çok bir bebeğin. Ama zorlukları düşünerek hazırlanmak gerekiyor bence..
Ben direk istemiyoruz 2. Yi diye kestirip atiyorum. Malesef esim duygusal daha bakiyor

Kardeş lazım,iyidir kötüdür demiyorum.Bir gün ikinci kez anne olmak isterseniz olursunuz ama eşiniz şimdi başka hesapların peşinde....sizin kendisi ile kalmaya bu şekilde mecbur olacaginizi düşünüyor diye anladım.Bu meseleyi konuşun.
Allah korusun oyle bir durum olsa degil 2 , 12 tane evladim olsa yine ayrilirim. Cocuk beni kesinlikle baglamaz.

Bu tarz konuların evlenmeden once konuşulması taraftariyim sonradan boyle problem olabiliyor iste.:işsiz:
Bide bu elelam her seye cok karisiyo ona ayri bir sinir oluyorum:kızgın::sinirli: birde her seye:ukala: konusuyorla ayri bir sinirler

Çocuk rizkiyla gelir düşüncesine yazdım onu yorumunun hiç bir noktasında yanlışlık yok siz alınganlık yapıyorsunuz

Kreşler zaten 1000 TL den başlıyor yaptığı harcama gayet normal aksine durumlarını zorlar ikinci çocuk

1600 TL ile de hiç bı aile gecinemez onlar aç geziyor[/QUOTE aç mi geziyor anlayamadim nasil bi insansiniz gidin bi arastirin bakalim kac kisi o maasi aliyo ac geziyor demeniz cok buyuk saygisizlik zamaninda benimde babamin duzgun isi yoktu. Ama cokta guzel geciniyorduk hicte ac kalmiyoduk hersey parayla olmuyo kusura bakmayin.

Kaç sene önce o maaşla rahat geciniyordunuz ?
Sevgili minixbyn boşuna alınganlık yapıyorsunuz 1600 TL ile hiç bı aile gecinemez .
Kira fatura mutfak doğalgazı yakit veya yol giyinme sağlık bunları en az 3 kişilik bir aile 1600 TL ile yapamaz bu imkansız .

Neyse tamam sizin dediğiniz olsun :) sanki ben herşey para dedim tövbeler olsun :)

Onu boşamanızı düşündürücek sebep ne ki? Var bi hatası demek ki korkuyor.

3 yaş aralığı uygun gelebilir bazı hanımlara bana uygun gelmemişti mesela. Arada en az 5 6 yıl olsun istiyordum. Sizin de vardır bi düşünceniz elbet. Neden bu kadar ısrarcı ki eşiniz? Bi de millete ne yahu koca adam bunları mı takıyo kafasına..

Bana esim.israr etse bosanmaya bile giderim cok sacma ya kadinin psikolojisi herseyden onemli biz tasiyoruz doguruyoruz neticede erkekden once kadinin hazir olmasi lazim millete neymis hem kim ne zaman cocuk yapacak

Bizim şansımız kendi evimiz olması :)
Kiralar her yerde pahalı artık.
Şu an kızım devlet anaokuluna gidiyor.
Haftalık spor, ingilizce, Kuran dersleri var. Tiyatro, sinema, müze gezileri var. En pahalısı 5 tl :)

Ancak büyüdükçe masrafları artarsa mecburen çalışacağım.
siz nerde yaşıyosunuz ne güzel bi yermiş orası. Benim oğlum da devlet anaokuluna gidiyor müze gezileri 45 lira. Tiyatro etkinlikleri 15 veya 20 lira. Bulunduğumuz yerde su çok pahalı. Kanamamdan dolayı 1 aya yakın annemde kalmıştım nerdeyse hiç su kullanmadan gelen fatura 60 lira civarıydı. Tabi diğer giderler de var.. Biz asgari ücretle geçinemezdik sanırım..

Onu boşamanızı düşündürücek sebep ne ki? Var bi hatası demek ki korkuyor.

3 yaş aralığı uygun gelebilir bazı hanımlara bana uygun gelmemişti mesela. Arada en az 5 6 yıl olsun istiyordum. Sizin de vardır bi düşünceniz elbet. Neden bu kadar ısrarcı ki eşiniz? Bi de millete ne yahu koca adam bunları mı takıyo kafasına..
Esim yuklu miktarlarda cok para batirdi. Muhtemelen bu yuzdendir. Ben de bu kdr dikkatsiz olmamasi icin ve parayi savurmasin diye sert bir dille uyarmistim.

Sevgili captain price. Cogu konuda sizin dusuncelerinize katilirim.
Cocugu dogurup buyuten anneler. Cocuk bakiminda, yetistirilmesinde yukun cogu annede diye dusunuyorum. O yuzden sanki esimin fikrinden cok benim fikrim onemli gibi geliyor :)

bende kesinlikle böyle düşünüyorum o yüzden siz haklısınız.
eşinizin baskısını çok yersiz buldum.

geçen bir konu vardı kadın 3.cüyü istiyor adam istemiyordu. herkes biri istemiyorsa zorla çocuk yapılmaz demişti.
adamı haklı bulmuştu.
size eşiniz haklı diyenleri anlamakta güçlük çektim.

bende kesinlikle böyle düşünüyorum o yüzden siz haklısınız.
eşinizin baskısını çok yersiz buldum.

geçen bir konu vardı kadın 3.cüyü istiyor adam istemiyordu. herkes biri istemiyorsa zorla çocuk yapılmaz demişti.
adamı haklı bulmuştu.
size eşiniz haklı diyenleri anlamakta güçlük çektim.
Zaten kk da bir güruh var hep erkekleri hakli buluyolar umarim buyuk tekme yemezler kocisleri tarafindan

Back