How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çocuk diye direten eş

Lutfen konuya dini yorumlar yapmayin.
Ben sadece cocuguma iyi sartlar sunmak isterim.
inansanızda inanmasanızda o imkan sizin elinizde değil. din hayatın içinde zaten. kendiniz bilirsiniz. hamile kalırsanızda oturup ağlayın hayatınızı zehir edin o zaman kendinize ailenize. duymak istediğiniz evet haklısınız denmesi sanırım...

Şartlarınız uygun değilse haklısınız tabi . Bana kalsa bende yapmazdım heralde ama hem eşimin isteği hemde kızımın kardeşi olması düşüncesiyle hamileyim şuanda.

inansanızda inanmasanızda o imkan sizin elinizde değil. din hayatın içinde zaten. kendiniz bilirsiniz. hamile kalırsanızda oturup ağlayın hayatınızı zehir edin o zaman kendinize ailenize. duymak istediğiniz evet haklısınız denmesi sanırım...
Ne alaka simdi ?
Neden polemik yaratiyorsunuz ?
Cok sukur inancim var.
Sadece dini yorum yapilmasi yasak, konum kapansin istemiyorum.

Şartlarınız uygun değilse haklısınız tabi . Bana kalsa bende yapmazdım heralde ama hem eşimin isteği hemde kızımın kardeşi olması düşüncesiyle hamileyim şuanda.
Psikolojik olarak da hic hazir degilim inanin. Istemiyorum.

Bebeginizi saglikla kucaginiza alin insallah.

Bence bu erkekler çok şey istiyorlar
Düzenli yemek temizlik çalışan eş isterim şartı hatta özellikle meslek belirten bile var çocuk ister yetmez ikinciyi de ister nasılsa hepsini yapan supergucleri olan kadın var karşısında .

Doğuracak olan sizsiniz kimseye laf düşmez kendisi o harika şartları sağlarsa dogurmakta birşey yok ama herşeyi sizin ustlendiginiz bir dünya da karariniza saygı duymak zorunda

Bence bu erkekler çok şey istiyorlar
Düzenli yemek temizlik çalışan eş isterim şartı hatta özellikle meslek belirten bile var çocuk ister yetmez ikinciyi de ister nasılsa hepsini yapan supergucleri olan kadın var karşısında .

Doğuracak olan sizsiniz kimseye laf düşmez kendisi o harika şartları sağlarsa dogurmakta birşey yok ama herşeyi sizin ustlendiginiz bir dünya da karariniza saygı duymak zorunda
Hayat sartlari inanin cok zor.
Oglum 3 yasinda dunya kadar masrafi var. Bir de surekli ilgi oyun isteyen bir cocuk. Bir tanesine zor yetisiyorum. 2. ye nasil yeteyim ki..

Hayat sartlari inanin cok zor.
Oglum 3 yasinda dunya kadar masrafi var. Bir de surekli ilgi oyun isteyen bir cocuk. Bir tanesine zor yetisiyorum. 2. ye nasil yeteyim ki..
Kesinlikle haklısınız

"Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);
De ki: 'Gelin size Rabbinizin haram kıldıklarını okuyayım: Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya iyilik yapın. Fakirlikten dolayı çocuklarınızı öldürmeyin; sizi de onları da biz rızıklandırırız. Hayâsızlıkların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Haklı olmanız müstesna Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı cana kıymayın. Allah, aklınızı kullanasınız diye size bunları emretti." (Enam, 6/151)

insan kendi rızkına bile kefil değilken çocuğunun rızkını kendisi bulmuş mu oluyor??? diyelim ki çok zengin her nimet var ama Allahın verdiği bi hastalık var her nimetten vücudu rızıklanamıyor bu durumda ne oluyor anne baba ne yapabilir anne babanın gücü nereye kadar? Rızık olayı sadece Allaha aittir. Binlerce yetim öksüz çocuk var hepsi mi açlıktan ölüyor. bunların arasında iyi yerlere gelen insan hiç mi yok? Hepsi mi sefalet içinde? maymunlar yaratılış itibariyle insana en çok benzediği söylenen canlı, ne ektikleri var ne biçtikleri nasıl oluyor da milyonlarca yıldır rızıksız kalmıyorlar? Lütfen biraz okuyalım ve düşünelim.

Bu ne şimdi?
Herkesi kendi inancınıza sahipmiş gibi önyargılarınızla yönlendirmeyin lütfen.

Konu sahibi arkadaşım
Çocuğu taşıyacak olan sıkıntının en büyüğünü yaşayacak olan sensin
Hem neden durduk yere maddi durumunuzu daha zora sokasınız

Bu ne şimdi?
Herkesi kendi inancınıza sahipmiş gibi önyargılarınızla yönlendirmeyin lütfen.

Konu sahibi arkadaşım
Çocuğu taşıyacak olan sıkıntının en büyüğünü yaşayacak olan sensin
Hem neden durduk yere maddi durumunuzu daha zora sokasınız
Aynen boyle dusunuyorum. Yukun cogu ben de olacak. Boyle bir yuku almak istemiyorum.

Hadi ikinciyi yaptim diyelim. Kafam inanin ki kaldirmayacak biliyorum. Sonra konu acsam burda cocuklara bakmakta zorlaniyorum desem, bu defa da beni topa tutarlar. Bakamayacaksan niye yaptin derler :)
Aynen öyle ...
Es ne kadar yardım etse de tum yük kadının üstünde
Üstelik sorumlulugunuz da olan bir çocuk da varken tamamen size bırakılmalı bu karar

Siz istemiyo olabilirsiniz kendinizce haklisiniz. Ama siz istemiyosunuz diye esiniz 2. Cocugundan mahrum ediyosunuz ayrica oglunuzu da kardes sevgisinden. Inan kardesler arasinda yas farki grince cokra iyi olmuyo benim 7 yas vat aramizda kardesimle ama oturup dertlesemiyorum mesela oyle alistim hep benden kucuktu veya kucukken hep tek oynardm kardesim olsa hep keske derdim yani anlayacaginiz hep istedgim seydi kucukken oynayip buyudugumuzde dertlesecegim sirdas olabilecegim bir arkadas gibi kardesim olmasi. Bence iyi dusunun bu konuyu.

Hayat sartlari da beni korkutuyor.
Sizin kac cocugunuz var ?

0. bekarım daha.
şimdi bekarlar yorum yapmasın demeyin de :)

ya ben size hak veriyorum çocuk tabi ki maddi manevi zordur. siz yapın allah bereketini verir de demiyorum. ama maddi olarak imkan varsa çocuk tek bırakılmamalı bence.

Haklısınız. Çocuk daha 3 yaşında ne acelesi varmış?
Borç harç içinde çocuk yapmanın ne manası var hiç anlamam. Çocuk rızkıyla gelir düşüncesi bence yanlış. O rızkı çocuğuna sen bulmak zorundasın.

Ozaman annelerimiz bir çoğumuzu doğurmaması lazımdı bu dediklerinize bakarsak. Çocuğu maddi yük olarak görmeyin, gercektende çocuk rızkıyla gelir.

Krese gidiyor ama inanin hic masrafi bitmiyor . Her hafta etkinkikleri oluyor. Tiyatro ucreri, sinema ucreti vs. Ektra masraflari oluyor hep.
Bir de ben bir daha cocuk istemiyorum diye oglumun tum kiyafetlerini, besigini, oyun halilarini akliniza gelebilecek tum esyalarini dagittim.
eşinize önceden de demiş miydiniz tek çocukla kalacağız diye oda kabl etmiş miydi
eşyaları ona göre dağıtırdım ben olsam tek başına verilebilecek bir karar değil
eğer eşiniz çocuk ev iş ivs yardımcı bir adamsa bu düşünceniz haksızlık kusura bakmayın

Ozaman annelerimiz bir çoğumuzu doğurmaması lazımdı bu dediklerinize bakarsak. Çocuğu maddi yük olarak görmeyin, gercektende çocuk rızkıyla gelir.
Çocuk rizkiyla geliyorsa sokakta okadar aç açıkta çocuk niye var ?
8 çocukla parasızlıktan evden atılmış kaldırımda yatan kalkan açlıktan ölen çocuklar nereden geliyor

Bı kızım var evde hepimizden daha çok gideri var valla

Daha iyi şartlar sunmak varken bunu 4 e bölüp niye yarım yamalak birakilsin

Eskinin hayat şartıyla şimdi bir değil . O eskiler şimdi eskisi gibi yasayamiyor onu geçin geçen sene aldığınız maaş bu sene yetmiyor

Hic istemiyorum. Tek cocugun yeterli oldugunu dusunuyorum.
Konustum acikca adam anlamiyor. Bu defa bana senin niyetin baska bosancaksin o yuzden yapmiyorsun diye sacmaliyor.

Siz de evladinizi saglikla kucaklayin insallah :)
Teşekkürler.
Yani bilemedim ben bu konuların en başta konuşulmasından yanayım.
Yani evlenirken maksimum iki çocuk diye konuştuk biz,kalkıpta 3.çocuk dese eşim bu saatten sonra sorun çıkarırım çünkü biz en başında konuştuk bunu.
Öte yandan evlenmeden iki çocuğa tamam deyip evlendikten sonra asla istemem dersem eşim haklı pozisyona geçer doğal olarak.
Bilemedim zor yani durumunuz. Sizin kendinize göre haklı sebepleriniz var muhakkak ama eşinizde kendince hakli.

Çocuk rizkiyla geliyorsa sokakta okadar aç açıkta çocuk niye var ?
8 çocukla parasızlıktan evden atılmış kaldırımda yatan kalkan açlıktan ölen çocuklar nereden geliyor

Bı kızım var evde hepimizden daha çok gideri var valla

Daha iyi şartlar sunmak varken bunu 4 e bölüp niye yarım yamalak birakilsin

Eskinin hayat şartıyla şimdi bir değil . O eskiler şimdi eskisi gibi yasayamiyor onu geçin geçen sene aldığınız maaş bu sene yetmiyor
Sokakta ac kalan cocugu ile onun cocugunu kiyaslaman cok yalnis burda yorum yaparken lutfen dikkatli olun kiz 1500 tl masraf yapiyorum tek cocuguma dyo asgari ucret 1600 tl dusun o parayla gecinen aile var bi cocuga bu kadar harciyosa durmu pekte kotu degil. Sadece iyi hayat sartlarinda yetistirmek istiyor kadin.

Back