• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuma dokunma

Evet tabi ki bunu taciz olarak adlandıranlar olur.
Şahsen ben çocuğumun yanağına bir bakkal amca ahh ne tatlı şey maşallah diye dokunsa tacizci diye algılamam.
Bu konuda bu kadar sert değilim.
Her ne kadar çok pis şeyler duysak da çok şükür hala o kadar paranoyak olmadım.

Yine de çocuk kişisel alanlarını koruma görevini en başta kendisi üstlenecek..
4 yaşında bir çocuğun kendisini sevmek için uzanan elden kendisini çektiğine şahit olmuştum mesela.
Demek öğretirsek çocuk öğrenebiliyormuş.

Ben de bunu anlatmak istedim konu sahibine.
Makine gördü diye uçup gitmeyecek maalesef.

Bu hassasiyete bu dikkat şart..
Görüşünüz bundan bi on sene öncesine kadar gayet katılınabilir ve doğru görüş olarak kabul edilebilinir fakat günümüz şartlarında artık doğru değil. Malesef ki değil.

Tepkiniz yerinde olmus.. Anneleri, böyle heran tetikte olmak zorunda bırakan insan görünümlü yaratıklar varken.. baska türlü davranmak mümkün değil..

, aklıma ilk gelen ,bu adam öğretmen sevgilisi olabilir rahat girsin diye mazeret uydurmuş olabilir diye hissettim

Ciddi söylüyorum cidden öğretmen misiniz?
Ortada bizden çok sizin öncelikli düşünmeniz gereken ihtimaller var.
Örneğin o beyin bir veli olmaması, örneğin öğretmenin yanında taciz edemez olduğunu bildiğiniz gibi çocuğun 'artik bunu tanıyorum , güvenebilirim' fikri oluşabileceği. Ve en önemlisi elin adamı senin sınıfında çocuğa sarılır bir durumda babası değil, amcası değil, abisi değil, tesadüfe bak tanıdığı veya akrabası da değil..
Ogretmensin , biraz çocuk tacizlere ile ilgili haber okumalisin. Veliyi suçlamaya odaklisin. Bakış açını biraz geliştirerek yorum yap.
O adam dışarda olduda bu çocuklardan birine yaklaştı suçlusu kim?
Belki de adam dünyanın en iyisi ama %0.0001 bile böyle bir ihtimal varken bu düşünce yapınız nedir, siz öğretmensiniz, öğretensiniz. Ben öğretmene guvenirim...
Iyi bana güvenmeyin o halde hanımefendi.

Yine başladınız ama atıp tutmaya.
Zaman kötü diye önüme gelene sapık muamelesi yapmam ben.
Sizin gibi önüne gelene sapık muamelesi yapanlar için ciddi söylüyorum bu kirli dünyaya çocuk getirmesin. Ruh sağlığınıza zarar çünkü.

Yok yanak oksamaktan haz alabilirmis falan.
Benim aklıma böyle şeyler gelmiyor.
Şükür ki içim fesat değil.
Ben fotoğraf çekimi için sınıfa veli sokma gereği duymam.
Ama sizin kadar da feci bakmıyorum.

Kimseyi suclamiyorum ben ama abartılı hassasiyeti olduğunu düşünüyorum çocuğumun resmi samimi velide bile olsun istemem diyor.
Hiç bir etkinliğe katmayacak çocuğunu o zaman. Evde eğitim versin bitsin olay.

Okuldaki hizmetli de tacizci çıkabilir.
Haberde tacizci öğretmen de var o zaman.
Niye guveneceksiniz ki?

Sizin gibi önüne gelene sapık muamelesi yapanlar için ciddi söylüyorum bu kirli dünyaya çocuk getirmesin. Ruh sağlığınıza zarar çünkü.

Kimseyi suclamiyorum ben ama abartılı hassasiyeti olduğunu düşünüyorum çocuğumun resmi samimi velide bile olsun istemem diyor.

Niye guveneceksiniz ki?

Siz öğretmen misiniz? Konu sizin kendi çocuğunuzu kime okşattığınız değil, size emanet edilen çocuğu ailesinin bilgisi dışında kimlerle muhatap ettiğiniz. Bir de içiniz fesat diyorsunuz, Irmak bebeğin katilini savunan tüm mahalle sakinleri de "İlişmeyin adama, yazıktır, ne fesatsınız" diyordu Müge Anlı ve ekibine.

Fotoğraf konusunu dahi ayırt edememişsiniz ki bir müsamerede alınan pozlar ile ailenin tanışık olmadığı bir velinin, çocuğun ailesinin bilgisi dışında, öğretmeninin salık vermesiyle rutin hayatını fotoğraflaması ve bu pozlar sırasında yakın temastan bahsediyoruz. Sahi siz bunların hepsini bir mi tutuyorsunuz? Sizi, siz farkında olmadan birisi gelip evinizde yemek yerken, ortalığı toplarken, tv izlerken vb. çekse dursa ne düşünürsünüz? Kaldı ki siz yetişkinsiniz kendinizi koruyabilirsiniz ama o çocuklarının alanı size, siz öğretmenlere emanet. Sınıfa ailenin bilgisi dışında denk gele fotoğraf çeken bir yabancıyı sokmayı nasıl kendinizde hak görebiliyor ve abartmayın diyebiliyorsunuz hayret ediyorum.

Okuldaki hizmetli de tacizci çıkabilir rahatlığı ile yol geçen hanına çevirelim okullarımızı hım?
Öğretmen de sapık çıkabilir, müdür de sapık çıkabilir, koru koru nereye kadar aaa salıver sokağa gitsin değil mi?
Kimse önüne gelene sapık muamelesi yapmıyor, "Benim bilgim dışında nasıl böyle bir sorumsuzluk yaşanabilir" diyor kadın.
Çocuğunu koruma güdüsüyle hareket eden bir veliye "Abartıyorsun" derken, kendi abartılı rahatlığınızı göremiyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
çevremizde pedofili olaylar arttıkça bizlerin tavırları böyle olucak... haklısınız tepkinizde bence...

Siz öğretmen misiniz? Konu sizin kendi çocuğunuzu kime okşattığınız değil, size emanet edilen çocuğu ailesinin bilgisi dışında kimlerle muhatap ettiğiniz. Bir de içiniz fesat diyorsunuz, Irmak bebeğin katilini savunan tüm mahalle sakinleri de "İlişmeyin adama, yazıktır, ne fesatsınız" diyordu Müge Anlı ve ekibine.

Fotoğraf konusunu dahi ayırt edememişsiniz ki bir müsamerede alınan pozlar ile ailenin tanışık olmadığı bir velinin, çocuğun ailesinin bilgisi dışında, öğretmeninin salık vermesiyle rutin hayatını fotoğraflaması ve bu pozlar sırasında yakın temastan bahsediyoruz. Sahi siz bunların hepsini bir mi tutuyorsunuz? Sizi, siz farkında olmadan birisi gelip evinizde yemek yerken, ortalığı toplarken, tv izlerken vb. çekse dursa ne düşünürsünüz? Kaldı ki siz yetişkinsiniz kendinizi koruyabilirsiniz ama o çocuklarının alanı size, siz öğretmenlere emanet. Sınıfta ailenin bilgisi dışında denk gele fotoğraf çeken bir yabancıyı sokmayı nasıl kendinizde hak görebiliyor ve abartmayın diyebiliyorsunuz hayret ediyorum.

Okuldaki hizmetli de tacizci çıkabilir rahatlığı ile yol geçen hanına çevirelim okullarımızı hım?
Öğretmen de sapık çıkabilir, müdür de sapık çıkabilir, koru koru nereye kadar aaa salıver sokağa gitsin değil mi?
Kimse önüne gelene sapık muamelesi yapmıyor, "Benim bilgim dışında nasıl böyle bir sorumsuzluk yaşanabilir" diyor kadın.
Çocuğunu koruma güdüsüyle hareket eden bir veliye "Abartıyorsun" derken, kendi abartılı rahatlığınızı göremiyorsunuz.

Niye guveneceksiniz ki?

"Herkese potansiyel sapık gözü ile bakarsak insan ilişkileri çocuklarımıza bırakacağımiz manevi değerleri de kaybedeceğiz. " demek istemiş olabilir hanımefendi ki öyle ise bu konuda hemfikirim. Sapkın düşünceler sadece erkeğe ait olmuyor belirtmek isterim.
Çocuğa zararlı dokunuş ile zararsız dokunuşu,mahremiyet eğitimini verdiğiniz zaman kendisi zaten tepki vermeye başlayacaktır.
Rahatsızlık duyduğunuz nokta yabancı birinin çocuklara temas halinde bulunması ya da resimlerin paylaşılması ise okul yetkilileri ile görüşmeniz makul olandır (ki ogretmen o da veli diyerek yersiz bir savunma yapmış zaten )
Allah kötü niyetli kişilerden Bütün çocuklarımızı korusun

"Herkese potansiyel sapık gözü ile bakarsak insan ilişkileri çocuklarımıza bırakacağımiz manevi değerleri de kaybedeceğiz. " demek istemiş olabilir hanımefendi ki öyle ise bu konuda hemfikirim. Sapkın düşünceler sadece erkeğe ait olmuyor belirtmek isterim.
Çocuğa zararlı dokunuş ile zararsız dokunuşu,mahremiyet eğitimini verdiğiniz zaman kendisi zaten tepki vermeye başlayacaktır.
Rahatsızlık duyduğunuz nokta yabancı birinin çocuklara temas halinde bulunması ya da resimlerin paylaşılması ise okul yetkilileri ile görüşmeniz makul olandır (ki ogretmen o da veli diyerek yersiz bir savunma yapmış zaten )
Allah kötü niyetli kişilerden Bütün çocuklarımızı korusun

Bir çocuk emanet etmekten bahsediyoruz farkında mısınız?
Herkese potansiyel sapık gözüyle bakmak farklı bir şey ama buradaki veli, tepkisinde sonuna kadar haklı olduğu halde şu cümle kuruluyor ya hala, şaşıyorum.

Adam profesyonel bir fotoğrafçı değil, ailenin bilgisi yok, fotoğraflanıyor çocuklar ve fotoğraflardan sonra haberi oluyor velinin. Adam kimdir necidir belli değil yahu öğretmen tüm tanıdıklarını toplasın soksun o zaman sınıfa, gelen giden belli olmasın. Var mı böyle bir şey? Bu kadar rahat olunmaz ya.

Yetişkin birine fotoğraf çekmeyi öğretirken sarılırsa kişi, sizce bu sapıklık olmaz mı? Şahsen benim fotoğrafçı hocam bana sarılsa, sonumuz karakolda biter. Çocuğa sarılınca niye normal oluyor? Hâl böyleyken, etrafta pedofilililer gezerken ki bunlar sözde çok efendi insanlar, ben çocuğuma tanımadığım bir insanın, bilgim dışında bu denli yaklaşmasına rıza göstermem. Benim yanımda sokaktan herhangi biri çocuğumu görüp sevebilir, yanağını, saçını okşayabilir. Fakat öğretmene emanet çocuklar için çok daha titiz davranılmalı.
Bundan seneler önce ilk görev yerimde, misafirhanede kalırken bir bey vardı 45-50 yaşlarında. Çok efendi, yardımsever, çocuklara karşı sevgi dolu anlayışlı vs vs vs, bir gün bu adamın nöbetçi olduğu gece mutfaktan sıcak su alacaktım, bilgisayar ekranı da kapıya bakıyor, çıkınca direk gözüküyor yani. Kapıdan bir çıktım adam istismar edilen çocukları izleyip zevk alıyor. Yani bu insanlar her yerde. Ve bunu hep erkek yapıyor diye bir ayrım da yapmıyorum. Sapık sapıktır kadını erkeği yok. Bir süre kendime gelemedim, sonrasında ilk işim polis çağırmak oldu. Kimse kusura bakmasın eğer sorumluluk alamıyorsan bu mesleği yapmayacaksın. Sonrasında da ne var bunda diyip kendini savunmak da neyin nesi. Şikâyet edin milli eğitime. Biz yanlışsak müfettişler düzeltir.

haklısın bence.bizler mahremiyet eğitimi,özel bölge eğitimi,hayır diyebilme diye çabalarken bir adamın sürekli sınıfta kötü niyetle olmasa bile dokunarak bir eğitim vermesini sağlıklı bulmuyorum.gerek yok çünkü.

selam arkadaşlar.5.5 yaşındaki kızım bu sene bir devlet anaokuluna devam ediyor.Öğretmenler günü yerli malı v.b gibi etkinliklerde öğretmen sınıfa öğrencilerden birinin amcası olan 30 yaşlarında bir adamı fotoğraf çekecek diye hep sınıfa alıyor.Etkinlik boyunca hep sınıfta kalıyor bu kişi.Çocuklarla konuşuyor.Yakından resimlerini çekiyor.En son yerli malı haftasında biz diğer veliler sınıfta değildik .Sadece sınıf annesi girdi sınıfa.Ama bu adam gene sınıftaymış ve fotoğraf çekmeyi öğretecekmiş çocuklara diye kızımla ve diğer çocuklarla yakın temasta bulunmuş kolunu sarmış çocuğa.Eşimle ben bu durumu sınıf annesinin çektığı resımle whatsap tan görünce çok sinirlendik hemen okula gidip kızımızı aldık.öğretmen kendini savundu.Oda bir veli ve fotoğraf öğretiyor çocuklara dedi.Bir anaokulu öğretmeninin sınıfta çocuklarımıza veli bile olmayan hadi ki veli olsun bir adamın temasına izin verme hakkı var mı.biz mi aşırı tepki verdik haklımıyız.yorum yaparsanız çok sevineceğim

kesinlikle haklısınız. bırakın içinde bulunduğumuz hassas günleri, durumları normal şartlarda aile ve çocuğun kendisi izin vermedikçe akrabalar dahi kimse kimseye sarılamaz, yaklaşamaz. siz de buna göz yummak zorunda değilsiniz. iyi niyetli bile olsa.. iyi niyetli ise zaten tepkinizi haklı görür ve size tepki göstermez.
benim oğluma dedesi, amcası sarılmak istiyor mesela çocuğum istemiyorsa bırakın çocuğu zorlamayın sakın diyorum. onlar da öğrendiler artık soruyorlar seni öpebilir miyiz diye.

Bir çocuk emanet etmekten bahsediyoruz farkında mısınız?
Herkese potansiyel sapık gözüyle bakmak farklı bir şey ama buradaki veli, tepkisinde sonuna kadar haklı olduğu halde şu cümle kuruluyor ya hala, şaşıyorum.

Adam profesyonel bir fotoğrafçı değil, ailenin bilgisi yok, fotoğraflanıyor çocuklar ve fotoğraflardan sonra haberi oluyor velinin. Adam kimdir necidir belli değil yahu öğretmen tüm tanıdıklarını toplasın soksun o zaman sınıfa, gelen giden belli olmasın. Var mı böyle bir şey? Bu kadar rahat olunmaz ya.

Mesajından alıntı yaptığım kişilere ithafen yazdım yorumumu
Konu sahibesi düşüncesinde sonuna kadar haklı ve tepkisiz kalmamalı da ....

madde madde yazayım ki meslektaşları da anlasın:
1) anaokulundaki etkinliğe izinli katılsa dahi diğer çocuğun amcası benim iznim olmadan çocuğumun tek fotoğrafını çekemez, temasta bulunamaz.
2)toplu etkinlik fotoğraflarının tamamı velilere dağıtılabilir ancak benim çocuğumun elin adamıyla tek başına, benden habersiz çekilen fotoğrafları hiçbir sosyal ağda veya grupta kişilere veya genele servis edilemez.
3)benim çocuğumun sınıfına hiçbir yabancı canı istediği zaman girip çıkamaz.
4)bu koca eşek herifin işi gücü sosyal hayatı yok mu ki, benden daha çok görüyor ve fotoğraflıyor çocukları?
5)etkinlik ortamı dahi olsa velilerin fotoğrafını çekerken nezaketen izin alması gerekir.
6)öğretmen bu adamı ne kadar tanıyor ve ona kefil mi? sonuçta sık sık gelip çocuklarla temas içinde olması onu "yabancı olmaktan çıkaran,yakından tanınan kişi" ve "öğretmene güvenden kaynaklı güvenilir kişi" olarak kodlanıyor çocukların zihnine.
7)bu "güvenilir ve tanıdık kişi" olarak kodlanan yabancı, bir gün bir çocuğu sakince, sorun yaşamadan elinden tutup okuldan çıkardığında ve zarar verdiğinde okul ve öğretmen bunun hesabını veremez.

Ve bu adamın çocuklara sarılmadan, onları kolları ile sarıp önüne almadan fotoğraf çekmeyi öğretmesi imkansız,
profesyonel makineden bahsediyoruz, o ağırlığı taşıyamaz çocuk, kendi tutamaz. Mecbur adamın dizlerine sokulacak, adam da çocuğun omzuna kadar eğilip başını koyacak.

Canlandırın abi kafanızda bi şu manzarayı, canlandırın ve tanımadığınız, hiçbir şekilde bilginiz dahilinde olmayan bir insanın çocuğunuza bu eğitimi durduk yerden, gönüllü olarak vermek istediğini, öğretmeninin de bilginiz olmadan izin verdiğini bi düşünün.

Neden velinin haberi yok neden?

anaokullarında toplu fotoğraf çekimi vs oluyor.bizim öğretmen de bize sordu ister misiniz diye izin aldı sonra sadece bir gün 'profesyonel' bir fotoğrafçı getirip yaptı. bu kadar.

öğretmeni savunan öğretmen arkadaşlar kusura bakmayın ama neyin kafası bu demek istiyorum.cidden neyi savunuyorsunuz şu anda?

sınıfa hemen hemen her gün gelen,ne olduğu bile belli olmayan bir adam çocuklarla yakın temas içinde.bu normal mi? burada savunmaya geçmek yerine bize sizler paranoyaksınız imalarında bulunmak yerine bir kerede evet öğretmen hatalı deyin ya Allah aşkına!

kesinlikle haklısın. bundan bi 20 sene önce olsa belki kimse garip karşılamazdı ama artık neler duyuyoruz, adım başı sapık...

size haber verilmeliydi mutlaka.

+1
Önceki mesajımda da yazdım sapık mı değil mi bilemem ama garabet

Ona gelmeden önce alakasız bir herifin okulda ne işi var zaten, orda ne sıfatla bulunuyor, neden izin veriliyor hiç çözemedim.

Asil sorun ogretmende zaten. Bunu nasil normal goruyor anlamadim.

Back