- 18 Eylül 2023
- 45
- -117
-
- Konu Sahibi tinky winkyy
Çünkü babası öyle istedi kalsın orda nolcak deri ben hep karşı çıktım ama dinlemedi hep babaanne baktı annem bakmadı bebekliğinden beri ordaneden çocuğun düzeni orda?
en büyük sorun burda başlıyor
bir anne bu kadar sınırı aşıp da çocuğu babaanneye anne diyecek duruma getirir mi bacım?
işte asıl o zaman resti çekip boşanma aşamasına getirecektinizÇünkü babası öyle istedi kalsın orda nolcak deri ben hep karşı çıktım ama dinlemedi hep babaanne baktı annem bakmadı bebekliğinden beri orda
Pedagog çocuğun yıllardır kurulu olan düzeninin bozulmaması adına bu şekilde görüş bildirmişti .
Çocuk için bu, şu an herhangi birinizin çocuğunu sizden koparıp almakla aynı şey. Çocuk annesini babaannesi, evini babaannesinin evi bellemiş, hadi gel artık ben annenim burası senin evin diyerek çözülmez zaten. Yorumunu okudum, çok zor şeyler yaşamışsın ve çözüm süreci de çok bilgisiz ilerlemiş maalesefKesinlikle çözüm bu değil orange, bana tam da söylediğin şey yapıldı. Bu yaşımda bile konuyu okudum diye oturdum ağlıyorum
Yaşadığımı biliyorum, o çocuğu da bütün kalbimle anlıyorum ama gerçekten çözüm yöntemini bilmiyorum.Çocuk için bu, şu an herhangi birinizin çocuğunu sizden koparıp almakla aynı şey. Çocuk annesini babaannesi, evini babaannesinin evi bellemiş, hadi gel artık ben annenim burası senin evin diyerek çözülmez zaten. Yorumunu okudum, çok zor şeyler yaşamışsın ve çözüm süreci de çok bilgisiz ilerlemiş maalesef
He tek suçlu anne yaniSiz kendi ellerinizle çocuğunuzu babaanneye vermişsiniz zaten. Birilerini suçlamayı bırakın, hatanızla yüzleşin önce. Ne olursa olsun bırakmamalıydınız. İşiniz şimdi çok zor. Yaşı çok küçük de değil ki. Pedagog ile görüşün
Ilk basta babanesine vererek siz hâta yapmissiniz o cocugun anne ve babayla gecirdigi zaman ne kadar kiymetli biliyormusunuz.Herkese merhabalar. Sırf bu konuyu açabilmek için aranıza yeni katıldım. Direkt konuya gireyim . 2012 yılından beri evliyim , 7 yaşında bir kız çocuğum var. Geçen sene eşimle 6 ay kadar ayrı kaldık boşanma davası açtım . Fakat daha sonra eşimin düzelme vaatleri sebebiyle barıştık. Ben çalıştığım için çocuğuma 7 aylıktan beri babaanne baktı. İlk zamanlar sadece işe giderken bırakıyorduk, fakat daha sonra babaanne erken kalkmak istemediği için çocuğum orada kalmaya başladı . Biz iş çıkışları eşimle gidip orada vakit geçiriyorduk uyuyasıya kadar . Daha sonra yıllar geçtikçe eşimle aramız iyice kötü olmaya başladı ve eşimle geçen seneki ayrılık sürecimizde evi terk edip annesine taşındı . Bu süreçte tahmin edeceğiniz üzere çocuğumu bana düşman ettiler. Kızım asla beni görmek istemiyordu . Ben görüşmeye gittiğimde ‘seninle görüşmek istemiyorum, keşke ölsen vs’ diyordueşimle barışalı 5-6 ay kadar oldu . Fakat kızım çocukluğundan beri babaanne evinde kaldığı için asla kendi evimize gelmek istemedi.. eşim de kızımla birlikte kalmak istediği için hala annesigilde kalıyor. Kısacası ben evde tekim .. çocuğumun bana karlı davranışları hiç normal değil. Sürekli bana vuruyor, hakaret ediyor işin kötüsü de eşim asla bunlara sesini çıkarmıyor. Mesela geçende kızımın ödevini yaparken bir anda kızım bana tokat attı. Ben de bir daha böyle bir şey yapmayacaksın diye bağırdım. Bi baktım eşim de bana bağırıyor bu çocuğa sesini yükseltme , ben yalnızken konuşurum diyor. Hiç sanmıyorum konuştuğunu da . Çok çıkmazdayım tekrar boşanma davası açsam çocuğumu yine çok az göreceğim çünkü yıllardır babaanne evinde kaldığı için pedagog velayetin babada kalması yönünde görüş bildirmişti lütfen suçlamadan yardımcı olmaya çalışır mısınız ben ne yapacağım kızım resmen babaannesine anne diyor. İçim yanıyor. Eşim de bu duruma sesini çıkarmıyor.
Direteceksiniz benim dediğim olacak diye babaannenin durumu nasıl size karşı aslında babaanne şuan anne vazifesi yapıyor o güzel yonlendirmeli çocuğu çalışan insanlardan duyuyorum babaanne ya da anneanneye çocuğu bırakan haftasonu eve alan çünkü yol mesafeleri uzak olduğu için sadece siz değilsiniz babaanneye çocuğu bırakan bu ayrıca kötü bir şey de değil ki sonuçta yatarken eve dönüyorsunuz çalışan çok insan var böyle yapan çevremde çok gördüm bu işte bir terslik var çocuk niye size düşman olsun aksine çok özlemesi lazımBaşımdan savma değil gerçekten dinlemediler beni çok karşı çıktım ama olmadı çok bastırıldım bu konuda eşim hep kendi dediği olsun ister
Bu şekilde yapan çok çalışan aile var neresi kötü en güvendikleri insana bırakıyorlar çocuklarını çocuğun anneye böyle davranmasının altındaki neden bu değil çocuk aksine özler annesiniIlk basta babanesine vererek siz hâta yapmissiniz o cocugun anne ve babayla gecirdigi zaman ne kadar kiymetli biliyormusunuz.
Orda uyuyo sabah sizi gormuyo aksam sadece birkac saat gormekle ne bekliyosunuz o cocuktan . Bakin cocuk diyoruz onun size en ihtiyaci oldugu zamanlarda babanensinin yanindaydi. Kucuk kizim var daha 2 yasinda hergun gelip anne baba diyip ikisimizin boynuna sarilarak ben sizi cok seviyom diyo,sizin cocugunuzda aile ortami gordumu hic aile ortami gorseydi emin olun boyel davranmazdi .
Şu saatten sonra cocugu alip direkt kendi yanina getirirse cocuk iyice anneden nefret eder. Cunku annesiyle kurmasi gereken bagi babaanne ile kurmuş. Uzman yardimiyla, kademeli olarak kendi evine alistirmasi lazimDireteceksiniz benim dediğim olacak diye babaannenin durumu nasıl size karşı aslında babaanne şuan anne vazifesi yapıyor o güzel yonlendirmeli çocuğu çalışan insanlardan duyuyorum babaanne ya da anneanneye çocuğu bırakan haftasonu eve alan çünkü yol mesafeleri uzak olduğu için sadece siz değilsiniz babaanneye çocuğu bırakan bu ayrıca kötü bir şey de değil ki sonuçta yatarken eve dönüyorsunuz çalışan çok insan var böyle yapan çevremde çok gördüm bu işte bir terslik var çocuk niye size düşman olsun aksine çok özlemesi lazım
Peki sence ne yapması gerekiyor. En azından başından geçmiş birisi olarak sence nasıl yapmalı çocuğu düşman etmedenKesinlikle çözüm bu değil orange, bana tam da söylediğin şey yapıldı. Bu yaşımda bile konuyu okudum diye oturdum ağlıyorum
İnanın ki çözümü bilmiyorum, çünkü benim üzerimde hiçbir yöntem denenmedi. Psikolojik yardım alınması gerekiyor.Peki sence ne yapması gerekiyor. En azından başından geçmiş birisi olarak sence nasıl yapmalı çocuğu düşman etmeden
He tek suçlu anne yani
Gidecek babaannede kalacak ama anneyi suçlu görmüyorum ben çevremde bu şekilde çalışan anneler uzak mesafeler olduğu için babaannede bırakıyorlar akşamları eve yatmaya gidiyorlar haftasonu çocuk eve geliyor sadece 1 aile değil çok gördüm böyle hayat şartları maalesef iki kişinin çalışmasını öngörüyor çocuk anneyi özlemek yerine düşman olmuş mutlaka uzman desteği almalılarŞu saatten sonra cocugu alip direkt kendi yanina getirirse cocuk iyice anneden nefret eder. Cunku annesiyle kurmasi gereken bagi babaanne ile kurmuş. Uzman yardimiyla, kademeli olarak kendi evine alistirmasi lazim
Hata etmişsiniz üzgünüm.Evet görmedi aile ortamı ama babası öle istedi kalsın dedi çok söz hakkım olmadı babanesidr sabaha kalkamam akşamdan bırakın dedi