Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Çocuğa kızmaya gerçekten hakkınız yok. Önce siz sınır koymayı öğrenmeli, sonra çocuğa sınırlara riayet etmeyi öğretmelisiniz. Belki o dönem için kolayınıza geldi sizin de ama doğru olmamış. Zararın neresinden dönülse kârdır. Çocuğun ve sizin acilen psikolojik olarak uzmana görünmeniz lazım gibi geliyor.

Çocuğu nasıl orada bırakabilirsiniz çocuk anne baba ortamı görmemiş ki yazık. Bende çalışıyorum ama asla bu şekilde vermem. Babaanne bakmıyorsa bakıcı bulmanız gerekirdi. Bu arada ayrıl barış ayrıl barış babaanne baba siz hep birlikte çocuğun psikolojisini bozmayı başarmışsınız tebrikler. Acilen ne yapmanız gerektiğine karar verin

Başımdan savma değil gerçekten dinlemediler beni çok karşı çıktım ama olmadı çok bastırıldım bu konuda eşim hep kendi dediği olsun ister

O kadar uzun bir zaman dayanacak gücüm yok gerçekten. Şuan ne yapabilirim ben çıldırmak üzereyim
Ben sizi kırmak amaçlı yazmıyorum ama o çocuğu o kadar iyi anlıyorum ki.
Hadi bizde bazı ekstrem durumlar vardı ama siz resmen kayınvalideniz uyumak istiyor diye e tamam kalsın o zaman demişsiniz.
Ne yapılır bilmiyorum beni kimse psikoloğa falan götürmedi, hatta annem beni suçlardı. Seneler sonra yetişkin olduğumda psikolojik destek alırken çocuk gibi ağlamıştım. Hala babaanne denilince gözlerim dolar.
Pedagojik destek almaya çalışın

Yanında yaşamayan çocuk seni nasıl benimseyebilir.
Resmen başından atmışsın.

Cocukla aranızda bir bağ oluşmamış ki maalesef böyle bir durumu tanıdığım birinden biliyorum.
Cocuk 2 aylıkken babaanne ve anneanne arasında mekik dokudu . Aile geceleri de almıyordu o yüzden çocuk ailesine karşı pek sevgi de beslemiyordu .
Uzman desteği mi alırsınız bilmiyorum ama bir şekilde çocuğu kendinize çevirmeye çalışin

Hayır asla şiddet yok ağlatmıyorlar bile her istediği oluyor asla hayır yok çok şımartılıyor

Bence sizde çok zor gelse de bir süre kayınvalideniz de kalın. Birşeylerin hemen değişmesini beklemeyin. Size kalma deseler de kapının önünde yatın ama oradan ayrılmayın derim. Zamanla çocuğunuzu kendinize cevirirsiniz. Kolay olmaz çabuk olmaz ama bence olur çünkü bütün çocuklara bakacak anneleriyle birşeyler yapıyor ister istemez size yönelecek. Okulundaki velilerle anne çocuk etkinlikleri yapın. Yarın arkadaşı ve annesiyle sinemaya gidin mesela. Çeşitli hoşuna gidecek etkinlikler ayarlayın sürekli. Ama mutlaka onun kaldığı evde kalıp yapın derim. Kolaylıklar diliyorum. Çünkü muhtemelen çocuğu dolduruyorlar ..

Bir çocuğa güvenli bir yuva sağlayabilecek miyiz, bakabilecek miyiz, bütçemiz bakıcıya şuna buna yetecek mi, kim bakacak, kimin bakması bir çocuk için en güvenli ve en güzeli diye zerre düşünülmeden yapılmış bir çocuk....

Muhtemelen "iki kişi çalışmadan ev mi geçinir" diye babanneye attınız. Ama bunu çocuğu yapmadan ÖNCE düşünmeliydiniz.
Kaynanaya suç bulamıyorum, cahil belli, kötü kalpli de olabilir hiç savunulacak yanı yok. Ama ÇOCUK SİZİN. Ve onu büyütme sorumluluğunu babanneye veren SİZsiniz.
Çocuğunuz kaynanaya "anne" diyorsa da TEK sorumlusu anne-baba olarak sizlersiniz.

Karı-koca saçma sapan kararlarınız ve sorumsuzluklarınız yüzünden acısını çocuğunuz hayat boyu çekecek. Ruhunda asla kapanmayacak yaraları olacak ve evet travmatik bir geçmişi olacak. Bravo alkışlıyorum.

Çok üzgünüm ama sizden daha yakın olan bakkal amcalarım var benim. Çocuğunuzu işten çıktıktan sonra 2-3 saat maksimum görüp kendi evinize dönüyormuşsunuz. Çocuğun annesi siz değilsiniz ki onun gözünde çocuğu yaka paça babaanneden almak da değil çözüm. Bir terapiste gidin, muhtemelen babaanneyi de dahil edecektir uzman bu sürece zaten. Başka türlü çözemezsiniz

Kesinlikle çözüm bu değil orange, bana tam da söylediğin şey yapıldı. Bu yaşımda bile konuyu okudum diye oturdum ağlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…