Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Bazı hataların affı yoktur Niloya. Geçen zaman geri gelmiyor, yaşananlar bir bireyin hayatını şekillendirdiyse, hadiiii öpüşelim barışalım laaa laaa laaa yaparak olmamış gibi olmuyor hiçbir şey. Hayat böyle bir yer değil.

İnsan evladı için canını verir siz hala kavga ettim orada kalamam diyorsunuz. Siz de kızınızı benimsememişsiniz belli ki. Kız burda kal diyormuş hala daha bahane üretiyorsunuz yok işim var yok kavgalıyım. Bir süre aynı evde hep beraber yaşamadığınız sürece o çocuk size asla alışmaz. Bebekliğinde anne sıcaklığını hissedememiş yavrunuz bari çocukluğuna travma yaşatmayın.

Ay şu kadınla neden empati kuralım çıldıracağım . Bağ kurmak gibi bir derdi olan evlat yetiştirmek için doğru olanı arayan insan interneti açsa bir çok kaynak bulur .
Hepimiz zorlanıyoruz . Daha geçen oturdum ağladım annelik cok zor hayatım eskisi gibi asla olmayacak sanırım diye . Geceleri uyku uyumuyor bir yaşına geldi . Ruh gibiyim . Hepimiz aynı süreçleri atlatiyoruz. Ne empatisi yahu. Bu kadının derdi çocuğun psikolojisi falan değil çocuk büyüdü kayınvalideyle inatlasabilir hazır çocuğu alıp eve gelecek . O çocuk için en doğrusu babannesinin yaninsa olmak . Annesi o çocuğun . Çocuğa bağırmış çağırmış birde sanki emeği var gibi

Başımdan savma değil gerçekten dinlemediler beni çok karşı çıktım ama olmadı çok bastırıldım bu konuda eşim hep kendi dediği olsun ister
beni dinlemediler ne demek ya gerekirse cocugum icin hepsini parcalarim yinede kimseye birakmam.

Ay ben yorumları hiç okumadan yorum yazmışım. Ki gayet hatalı oldugunuzu belirten bir yorum yapmıştım çevremde de örnekleri olduğunu söyleyerek. Ama yorumları okuduktan sonra hangi birine ne yazacağımı bilemedim. Siz zaten çocuk yetiştirmeyi bilmiyorsunuz. Çocukla nasıl vakit geçirilir bilmiyorsunuz. Çocuklu arkadaşımla kahvalti ayarlamıştım ama onlar sinemaya gittiler diyorsun. Çok normal değil mi? Çocuğu at başından, başka arkadaşın çocuğuyla oynasın. Sen ekmeğine reçel sür. Ne yaptın derlerse çocuğumla etkinlik yaptım. :) İnan anne değilim ama bu işin böyle olmadığına yemin edebilirim. Kadınlar çocuklarini büyütmek uğruna saç bırakmıyor kafalarinda. Sence keyiflerinden mi? Sence çalışmamayı özel olarak tercih ettiklerinden mi? Hobi olarak çocuk büyütmeyi seçtiklerinden mi?
Cocuk yetiştirmek sadece onunla oyun oynamaktan da ibaret değil ayrıca. Onunla sohbet etmek, korktugunda yanında olmak, agladiginda yanında olmak, sevincinde birlikte gülmektir. Okulda yaşadığı komik bir şeyi dinleyip birlikte gülmektir. Sizden arkadaşıyla oynamak için izin isteyebilmesidir. Boyadığı bir resmi gururla size gösterip onay beklemesidir. Bunların hicbiri yaşanmamis. Düşünün bakalım nasıl yaşanir bunlar? KV ile yaşamak istemiyorsunuz. Çalışmayı bırakmak istemiyorsunuz. Kvyi eve almak istemiyorsunuz. Rahatinizdan ödün vermek istemiyorsunuz. Bunca kadın arkadaşımızın size sayfalarca yazdığı yorumdan sonra bir alternatif düşündünüz mü? Çok merak ettim.

Anneyle neden bir araya getirmek için çırpınsın. Kadın senelerdir bakıyor çocuğa, görevi olmayan şeyi yapıyor. Bir zahmet yüce evini bırakıp kendi çocuğa kendini sevdirecek.
Oldu kadın yedi sene bekar gibi yaşasın, üstüne fedakarlık da yapmasın çocuğu için herkes çocukla anne bağ kursun diye uğraşsın. Anne uğraşacak. Bağı kuramayan o kendi uğraşacak

Benim kaynanam eşimi tinerciler bıçakladığında da evinde ağlamış, ka iş*miş lafta, ama bizim hanfendinin beğenmediği yengesi bakmış 3 ay eşime o arada, ne bi haber ne bi telefon, hiçbir ulaşım emaresi yok, ama evde ağlamış ya ikna olduk şahsen.

Kesinlikle zaten uzman görüsü dedigi icin bende uzman görüsünü söyledim hatta çok çok özet hali bu, mesela ben iş ile ilgili görüs aldim fakat bana iş disinda zorunluluklar, anne babanin bas basa vakit gecirme istegi bunlar hep olagan saglikli iliskide beklenen şeyler bu durumda açıklayacak yalan söylemeyecek ve dediginiz zamanda geleceksiniz önemli olan gitmek değil gelmektir dönmektir demisti. 7 yaşinda bir kiz cocugu oyunla sevdigi aktiviteleri yaparak artik kazanilamaz bana göre, iyi bir arkadas dost gibi gorebilir belki ama anne gibi her zaman babanesini görecek, altin çagini buyumesini her seyi kaçırmıs ve bile isteye ileride cocuguna aciklayacak durumu bile yok, annemde zorluk cekti mecburdu diye tutunacak bir dusunce bile yok ki kadin evine aşık evimde evim diyor cocuk umrunda degil. Boylesi elden ayaktan dusunce evlat pesine düser ancak

Konuyu okudum baştan sona. Siz bir çocuğa nasıl bakılır onu bile bilmiyorsunuz çok şaşırdım 7 senede hiç mi birsey öğrenemediniz? Farklı şeyler var sanırım mental bi sorununuzda olabilir yoksa hangi bir insan sebepsiz yere bir çocuğu annesinden ayırır yahu. Bir kaç gece nöbete gidip çocuğumu göremeyince vicdan azabından geberiyorum siz nasıl komşu çocuğu gibi sevip dönüyorsunuz. Kk tarihinde en okumak istemediğim konu umarım fakedir umarım…

Bunu nasıl düşünemedik değil mi? Bir şey mi oldu ağla dur, en büyük çözüm bu değil de nedir?

Ev önemli katip, evinde kutsal mabedinde ağlamış senin kayinvalide de. Bak konu sahibi de çocuğu için evinde ağlıyor ama yanına gitmiyor. Ev mühim.

Şimdi dünyaları yağdırıyor kendince ama ne verse zamanında vermediklerinin yerini tutmayacak.
Asla. Çocuklar unutmuyor, ben annemi affetmiş ve geçmişle barışmış bir kadınım. Zamanla annemi de anladım ama hiç unutmam, kendi egoları için babaanneme her haftasonu gitmemi istemediğinden 2 haftada bir gidebilirsin diye bir kural koymuştu, resmen kağıda yazıp gün sayardım, gitmeme izin verildiği günün sabahı dedem vefat etti. Onu da babam gibi seviyordum.
Bak mesela iki dünya bir araya gelsin, her şeyi unuturum ama bunu unutmam.

Çocuğu yatılı okula verir gibi babaannesine vermişsiniz. Tabii ki size öfkeli olacak ve babaannesine anne diyecek. Siz ona annelik yapmamışsınız çünkü.
İkiniz de çalışıyormuşsunuz. Bir bakıcı tutsaydınız da çocuk kendi evinde anne babasıyla yaşasaydı keşke. Şu saatten sonra size tek tavsiyem siz de babaanneye taşının. Hep beraber yaşayın biraz çocuğunuzla vakit geçirin.
Çocuğa çok üzüldüm şahsen. Öfkesini anlayabiliyorum. Tokat atma sebebini de.

Cocuga annelik yapmamissinizki ablalik yapmissiniz calismasaydiniz bakici tutsaydiniz krese verseydiniz bir suru secenek vardi babanneye birakmak o zaman rahat geldi simdi ceremesni cekiyorsunuz acimasizxa ama dogru olan bu esiniz neden bisey desin siz yapmaniz gereken hicbiseyi yapmamissiniz ayrilincami akliniza geldi butun bunlar aranizda bir bag olmadigi falan

Çocuğunuzu bırakmanız büyük hata olmuş. Arkadaşımı annesi çalıştığı için anneannesinde yatılı birakmis hala sevmez annesini.

Bana da annem zaman zaman der çocuk bizde kalsın sürekli diye. Asla derim. Sağlık ve büyük bir mecburiyet olmadıktan sonra çocuğumu bırakmam.
7 yaşındaki çocuğun da isteğine bırakmam alırım çocuğu ordan. Bolca vakit geçirdiğinizde size tekrar ısınır. Yeteri kadar şefkat gostermiyorsunuzdur.

7 yaşındaki çocuk dediğimiz kişi saksı bitkisi değil ki, duyguları olan bir insan. Çocuk orayı evi biliyor, babaanneden almak anneden koparmakla aynı şey.
Tabi ki 7 yaşındaki çocuğun isteğine bakacağız.
Bütün bunları neden söylüyorum? Çünkü 6 yaşındayken isteğine hiç bakılmadan dan diye alınıp götürülmüş bir çocuğum.
İlla yapacaklarsa pedagojik destekle kademeli bir şekilde yapacaklar

Yani adam sizi nasil sindirmişki cocugu eve getiremediniz cesaretinizi mi kirmis diyelim
Yada siz cocuga iş bahanesi ile kolaya kacip mibiraktiniz suan ne diyecegimi bilemiyorim ama simdi sıkıntısini cekiyorsunuz
Psikolojik dr destekli ilerleyin ilk siz gidin görüş alin dr dan sonra cocukla gidin sureci hızlandırın evladinizi geri istiyorsaniz 7 yilda yapmadiginiz suan yapabilir siniz .
biraz iş calisma hevesini artik evladiniza verirsiniz dengeyi kurarsiniz hayat pasifleri sevmez hep mücadele ve dik duracaksiniz
Hakkınızda artik hayirlisi olsun dikkatli adimlar atin

Pedagog çocuğun yıllardır kurulu olan düzeninin bozulmaması adına bu şekilde görüş bildirmişti .
Annelik iç güdüsü daha önemli bence. Çocuğumdna ayrı kalmak yerine kv ile altlı üstlü bile otururdum. Siz neden bu kadar başkalarını dinliyorsunuz. Sizin de çocukla aranızda bağ kurulmamış gibi.
Benim iki çocuğum var.. birinde zor bir emzirme dönemi yaşadım. İse çok erken başladım. Çok yoğun iş hayatı geçirdim. İkincide emzirme dönemim iyiydi. Ücretsiz izin aldım vs vs. İkisini de çok seviyorum. Büyük olanla ortak yönlerimiz daha fazla. Daha güzel vakit geçiriyoruz. Ama bağ kurma açısından hem ben hem çocuk açısından ikincide daha kuvvetli bir bağ oldu. Gerçi büyük olan daha iyi durumda oldu hep..kendi kendine uyur. Anneannesinde yatılı kalır. Küçüğü 6 yaşında oldu hala daha kendi kendine bile uyuyamiyor. Bensiz bir yerde kalmiyor vs.

Neyse ben bu bağ mevzusuna bir ara takmıştım. O arada büyük oğlum 7 yaşındaydı hatta. Güvenli bağlanma için yine de geç değil diyorlardı..geç bağlanma için yapılacaklar vardı. İlk olarak çocuğu kendi evinize getirin. Gece mutlaka sizde kalsın. Gerekirse işi birakin veya uzun süreli izin alin. Veya illa babaanne bakacaksa oraya yakın taşının.
Zaten okul çağı gelmiş. Bakıcı tutsanız daha sağlıklı olur. Anneanne varsa bir süre o gelsin sizin evde kalsın.

Annenin yerini büyükanne tutamaz. Çocuk da öncelikle annenindir. Siz de bu şekilde etki etmiş olabilir. Her çocukta aynı etki olmaz. Belki de çocuk annesizligin verdiği öfke ile saldırgan. Anne ile olmak ona iyi gelecek.
Çalışan annenin çocuğuyum. Abim ve kardeşim hiç etkilenmezken ben annemin çalışmasından hep çok kötü etkilendim. Kendi örneğinizden yola cikamayiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…