Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Eşinizle barıştınız ama artık sizinle aynı evde kalmıyor, gidip çocuğunun yanında kalıyor. Sizin çocuğu şimdi almak istemeniz tamda bu sebepten, kocanız yanınızda evinizde kalsın diye. Yoksa 7 yıldır annelik yapmadığınız çocuğun hasretinden değil.

Siz bile isteye bırakmışsınız çocuğunuzu. Normal hiç bir anne asla bırakmaz. Velevki bırakmak zorunda kaldı kendide gider kayınvalidenin evinde kalır, sizin gibi, kendi evimden başka yerde kalamam, demez. Belli ki siz rahatına çok düşkün ve bir çocuğun sorumluluğunu alamayacak birisiniz. Kısıtlı görüştüğünüz vakitlerde bile çocuğa kızabiliyorsunuz. İsabet olmuş babaannenin çocuğu bir anne şefkatiyle sahiplenmesi.

Ben çoğunluğun aksine, çocuğu kesinlikle almamanız gerektiğini düşünüyorum. Babaanne de babasıda gayet iyi bakıyor, bir dediği iki edilmiyor, hafta içi bakıldığı gibi hafta sonu da çocuğun dahil edildiği planlar yapılıyor. Sizin lütfen ayırma ihtimali olan vaktinizi, beklemiyorlar. Çocuk dolu dolu yaşıyor orada. Niye size gelsin? Eksikliğinizi duymuyor ki. Hakim bile çocuğun velayetini babaya verdiğine göre, siz gerçekten annelik vasıflarını taşımayan, anne gibi davranmayan birisiniz.

Eşim götürdü, kv erken kalkamam dedi, geceleri ağladım, falan bunların hiçbir inandırıcılığı yok, hepsi hikaye. Bunlara ancak siz inanırsınız, gördüğünüz gibi biz inanmıyoruz.

Sizde sırf kocanız yanınızda olsun diye çocuğu oradan koparmaya çalışmayın ters teper planınız elinizde patlar. Hem kocadan hem çocuktan olursunuz.

Her şeyin telafisi vardır. Küçüklük döneminde ayrı kaldığınız için anne ile çocuk arasında güvenli bağlanma gerçekleşmemiş. Adem Güneş ın youtube de güvenli bağlanma videolarını izleyin. Bunu sabırla telafi etmeye çalışın. Üzerine gitmek aranızı daha da bozar. Siz de biraz orada kalsanız, kızınızla vakit geçirseniz. Akşamları beraber masal, oyun vb.... Zamanla düzelecektir inşallah.

Benim eltim de kaynım da çalışıyor. Ama öyle akşam evime döneyim çalışması değil pek, 15 gün evde değil kaynım mesela. Bu dönemde işi bırakma şansları olmadı pek o yüzden kayınvalidem onların evine gitti. Hala da eltim kadının elini öper sen olmasaydın yapamazdık diye. Kayınvalide eline bırakmamış kendi evinde yardım almış. Belki örnek olur size de.

evet ama karakter ilk 6 yıl içinde oluşuyor, o dönem travmaları da zor aşılıyor

Aynen de böyle tek sebep bu .
Kadın rahat rahat seks yapabilmek için yedi aylıktan bırakmış çocuğu ne annelik içgüdüsu ne üzülmesi. Tek derdi kayınvalideyle inadı ve uçkuru . Genellikle bu türün erkekleri fazladır kadın olunca inanması güç geliyor buradaki üyelere intihar falan etmez merak etmeyin

evet ama karakter ilk 6 yıl içinde oluşuyor, o dönem travmaları da zor aşılıyor
Hiç bir şey için geç değil. Anne isterse sevgisi ve sabrı ile telafi edebilir. Güvenli bağlanma ergenlik sonrası bile sağlanabilir. Yaşın önemi yok yeter ki anne nasıl davranacağını bilsin, fevri olmasın.

Kadın gidemem diyor, evinden başka yerde kalamazmış. Çocuk kendi ağzıyla demiş sen gidince üzülüyorum sen de burada kal demiş. Kim ister kayınvalidesiyle kalmayı diyor. Kadının istediği, çocukla sağlıklı güvenli bağlanma değil. Kocası çocuğu alıp gelsin istiyor. Sizin sabır dediğiniz çocukta travma mutsuzluk.

Ya çocukla iletişim kuramayıp bağırıp çağırırsa? Ders yaptırmaya kalkmış artık ne söylediyse çocuk vurmuş. Sonrası bağır çağır. Amaan sıkıldım artık, denedim olmuyor deyip yine babaanneye postalarsa? Hem o yaştaki kadına çocuğu kitlemiş, hem de anne varken annesizlik yaşatmış çocuğa. Zamanla düzelmediğini buradaki bir çok üye yazdı, çünkü onlar da yaşamış aynı durumu. 7 yaş karakter oluşumunun bittiği yaştır. O treni kaçırmış, anne vasfını yitirmiş çocuğun gözünde, bu saatten sonra sadece çocuğa ablalık yapar.

Şaşırmalara doyamıyorum, hangi sevgi? 7aylıkken bırakmış çocuğu. 7 koca sene. O reklamını yaptığınız beyefendiden de dinlemek isterim, 7 sene boyunca annesinin bakmadığı, evine bile almadığı çocukla nasıl bağlanılacak. Başka kıta değil, başka ülke, hatta başka şehir bile değil. Aynı şehirde 7 aylık bebeğinin başka evde uyumasına razı gelen kadının neresinde sevgi anaçlık tespiti yaptınız? Hastalık yok, çocuğa uygun olmayan ortamda mecburi görev yok, yazın serin kışın sıcak banka şubesinde çalışmış.

Kocayla evliyken çocuk umurunda olmamış, kocayla boşanmaya karar verince çocuğum, yavrum annem...
Ben nafaka hesabı bile yaptığını söyleyebilirim ama ispatlayamam. Velayet babada, bakımı babaannede, konu sahibinin normalde çocuğun masrafları için nafaka vermesi lazım

bence çocuğunuzu bir çocuk psikoloğuna götürün. eşiniz engellemeye çalışabilir tabi ama oturup ikna etmeye çalışın. bir evladın ebeveynlerine böyle kötü sözler söylemesi hiç normal değil çünkü. İçinde ne yaşıyorsa çözmesine yardımcı olunması gerek. Hem siz de nasıl davranmanız gerektiğine dair tavsiye alırsınız.

Çok yakın bir akrabimizin oğlu bu şekilde büyüdü. Çocuk şu anda 30 yaşlarında kocaman adam ama ailesiyle hala arası iyi değil. Beni sevmemisler demekki orda kalmama izin vermişler. Ben kalmak istesem de çocuktum beni birakmamalilardi diyor. Ne adam akıllı okul başarısı oldu ne başka birşey. Lise çağlarında ailesinin yanında kalmaya başladı kendi isteği ile ama toparlayamadilar.

Yorumlarınıza şaşırmaktan tansiyonlarım oynadı konu sahibi. Siz çocuğa hiç elleşmeyin, ötede durun. Bugüne kadar bir şey yapmamışsınız, bu iyiliği yapın çocuk için lütfen.
Sizin derdiniz koca olmuş bu zamana kadar o annesine gidince çocuk gelmiş gözünüze, çocuk eve gelirse koca da gelecek çünkü, çok şey söylemek istiyorum ama Allah vermiş zaten vereceğini…
Sizin başınıza gelse kv ile kalır mısınız demişsiniz birde, taşta yatar insan evladını bırakmaz..
İçimi dağladı konu Allah kendisi kadar güzel bir ömür nasip etsin yavruya, ayağına taş değdirmesin.

Demin 7 yaşındaki çocuğun lafına bakılmaz derken bunu demek istedim. O şimdi kalmak ister ama sonra neden müsaade ettiniz der.
Ben bazen çocuklarımı yatılı anneme gönderiyorum. Büyük olan orda kalmayı çok seviyor. Kuzeni orda. Anneannesi güzel yemekler yapıyor vs. Kardeşi de abisi olmayınca durmuyor. Biz de o yüzden ikisini bir gönderiyoruz. Küçük olan bir yerde kalmak istemiyor. Gece olunca beni götürün diye cingar çıkarıyor..hani kalacaktın falan dediklerinde ben çocuğum benim lafimla neden haraket ediyorsunuz diyor.
Çocuklara kalsa 12 saat televizyon da izlemek ister. Önemli olan onun için doğru olanı yapmak. Babaanneden gelmek istemiyor diye bırakılır mı?
Benim büyük oglum kardesi bebekken annem götürdü biraz bende kalsın diye..küçüğün rahatsizligi da vardı çok zor bakiyorduk eşimle falan. 1-2 hafta kaldı. Daha bıraksam kalırdı. Annem kalsın keyfi yerinde dedi. Orası site bir de oyun alanı vardı..bize gelse evde duracaktı. Ben yine de müsaade etmedim. Kardeşi ile olan bağı da zedelenir diye. Kardeşim doğdu beni oraya buraya gönderdiler duygusu yaşasın istemedim.
Çocuğun anneye karşı özel bir nefreti yok aslında. Sadece ilgisizligini hissediyor. Büyük ihtimalle evde olduğunda da anne ya ev işiyle ya telefonla ilgileniyordur. O yüzden çocuk daha ilgi bulduğu babaannede kalmak istiyor. Ev sıcaklığını aile evinde bulamıyordur.

Çocuğunuzla daha fazla vakit geçirmenizi öneririm. Oyunlar oynayın, alışveriş yapın, bol bol sohbet edin ve sarılın. Onun hayır diyemeyeceği kadar yakınlaştıktan sonra yavaş yavaş yanınızda kalmaya alıştırın. Ayda 1 günle başlayın haftaya düşürün. Çok sabır ve şevkat gerekiyor. Sizi tanımasına olanak verin. Çünkü sizi bir anne olarak tanıdığını düşünmüyorum.

Arkadaşlar gerekli tüm önerileri vermişler. Hepsine bir bahane sunmuşsunuz. Çocuk gel burda kal anne dediği halde, ben evimden başka bir yerde kalamıyorum diyen kadının anneliğini eleştiririm ben. Hadi diyelim ki kayınvalide, koca zorla aldı çocuğu. Annesiniz siz anne gerekirse kavga eder, kapıya polis gönderir yine alırsınız yine alırsınız o çocuğu. Annelik iç güdüsü diye bir gerçek var. 7 aylık bebe bu ya nasıl bıraktınız cidden? Şu an burada hiç vicdan mastürbasyonu yapmayın. Rahat olmak, sorumluluk almamak hoşunuza gitmiş vermişsiniz çocuğu. Geçmiş olsun.

Çocuğumu istememek wala çok ağır bir itham yani ne demek evet orda düzeni oluştu ben evimizde vakit geçirip aile olmak istiyorum
Ağır bir itham değil gayet yerinde bir tespit yapmış arkadaş
Çocuğunu isteyen anne gibi davranmamışsınız 7 yıldır, şimdi bu çocuk size niye anne gibi davransın? Doğurmak ile anne olunsaydı hayat çok kolay olurdu.
Ne biçim bir aile yapınız var, nasıl bir evlilik? Siz hariç herkes başka bir evde, siz tek başına evde. Boşansanız daha iyi olurmuş bence.

Ben bu gün bu konudan çıkamıyorum ya. Bir de size aile büyüklerinizden hiç öyle şey olur mu al kızım getir çocugunu eve, kreşe ver al diyen olmadı mı ? Eşiniz ve siz mesai saatleri nasıl çalışıyorsunuz da bu çocuk iş çıkışı eve getirilmiyor. Kaldı ki ikiniz de vardiyalı olsanız bile ona göre ayarlayabilirsiniz.

Benim kizimida 3 yaşına kadar babaannesi büyüttü üst katimda olduğu için sabah erken gider akşam alirdim işten gelince bir kere bile babaannemde yatayım demedi sonra taşındık özler babaannesini belki onda kalmak ister dedim bir kere bile yatıya bırakıp eşimle tatile çıkamadım asla kalmak istemedi nasıl bu çocuklar babaanneue bu kadar bağlaniyor biliyormusunuz bakımınin büyük bir kısmını babanne yaptığında. Ben işten bitap şekilde gelip hemen kızımı alırdım dışarda top oynardik 1 saat sadece koşarsim peşinde beni uzak hissetmesin kendine soğumasın diye kızınız babaannesi büyürse bile bağı kurmak gerekir bence çevremde çok tanidigim var çocuğu bakıcıda anneanne babaanne de büyüyen ve hepsi annesinin annesi ve biriick olduğunun farkında sizde biraz sanki serbest bırakmışsiniz bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…