Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Ben bırakamam ben bir an bile yanımdan ayırmıyorum çocuğumu çocuğum için de çalışmıyorum çocuğunu bırakanlara da bir şey diyemem bunu uzman sök
kız uzman uzman diye tutturuyorsun,anamızın zamanında uzman mı vardı bee:)
annelik içgüdüsel birşey ve bu konu için uzmana gerek yok
görünen köy kılavuz istemz

kız uzman uzman diye tutturuyorsun,anamızın zamanında uzman mı vardı bee:)
annelik içgüdüsel birşey ve bu konu için uzmana gerek yok
görünen köy kılavuz istemz
Gece kalmalı mı büyük anne yanında kalmamalı bunu ben bilemem bunu aile pedagog eşliğinde değerlendirir ama çevremde var görüyorum haftasonu eve alıyorlar çocuğu ben çocuğum için feragat ediyorum çalışmıyorum he durumumuz el veriyor çalışmıyorum ama çalışan anneleri şöyle böyle yadırgayamam herkesin aile içi durumu maddi olanakları farklıdır hepsi kendi içinde değerlendirilir

Çocuk şu an belki de annesini sadece tehdit olarak algılıyor kızgın bile değil belki, benim evimden güvenli alanımdan aile gördüğüm kişiden almasın düşüncesindedir. Anne ise çocuğumu doldurmuşlar, ben kayınvalide de kalmak zorunda mıyım diye gel git yaşıyor. Sanki olanlar çok normal ve 3 günde oldu bunlar? Sizin amacınız çocuğunuzla bağınızı oluşturmak değil mi? Kayınvalide, görümce yerin ne önemi var önceliğiniz çocuğunuz değil mi?

Ayrıca bakmadığınız, ilgilenemediğiniz, yanında olmadığınız çocuklar sırf ebeveynisiniz diye koşulsuz şartsız sizi sevecek asla vazgeçemez diye bir şey yok. İstediğinizde alacaksınız, istediğinizde bırakacaksınız ama karşınızda size hep sevgi besleyen bir çocuk bulacaksınız? Yok ya! Önce bu kafadan çıkmanız lazım.

Şu an çocuğun annede kalmaması daha doğru geliyor.

bunun çalışmakla alakası yok
analıkla alakası var

Benim büyük kızım 16 yasinda daha 2 senedir kendi anneme 15 günlüğüne anca bırakıyorum.Annem izmir ben antalyadayim 8 yaşına kadar 1 gece sadece benden ayrı yatmisti oda küçük kızıma doğum yaptığım geceydi ertesi gün taburcu oldum zaten.2 kızım var ikiside gece yattığımda yataklarında olmalılar gece üstleri açıkmı karnı ağrıyormu okulda günü nasıl geçti hepsini bilmeliyim.(kayinvalidem alt katimda onda bile 1 gece dahi bırakmam.)2.dogumumda buyuk kızım esimle kendi evimizde kaldı kendi annem benimle kaldi. Koronada kayinvalidem kalcasini kırdı 14 gün hastanede baktım onda bile çocuklarım esimle evimizde kaldi(eltim,kayinpederler,eşimin teyzesi hepimiz aynı binada olsak dahi)

Plan yapmak zorunda mı vicdanlı olan insan haftaiçi göremiyor çok haftasonu anneyle geçersin der illa plan değil olay evde de kızlmla kalabılrıım
Sendeki vicdan nerde ? Kızından vazgecmissin hala kv ile oturur muydunuz diyosun kesinlikle sizde cocuk bakacak kapasite yok. Sizde annelik kapasitesi yok. Kv neden hafsonu anneyle gecirsin diye dusunsun ? Sen nerdesin? Kızın seni istemiyor ki haftasonunu neden seninle gecirmek istesin? Size cocuk lazim degil isinize gidin bombos evinize gidin koltuklari duvarlari sevin.

Bizim ülkemizde hukuk yok maalesef 7 yalında bir çocuk velayet babay verilmesi normal mi
Çocuk anneyi yabancı biliyorsa tabi ki normal. Olması gereken o zaten.
7 aylıktan beri kim bakmış büyütmüşse, çocuk onu anne biliyor. Hiçbir mahkeme ufak bir çocuğu "öncelikli bakım veren"inden ayırmaz. Siz "bakım veren" değilsiniz, bir yabancısınız şu an çocuğunuza.

Uzman görüsü aldim ben ilk 2 sene gece cocuk uyusa dahi gece kendi yataginda evinde anne ile kalmalı, 2 sene sonunda yaşı kadar süre ayri kalabilirmis ayni zamanda mesele birakmak degil almak diye soyledi( mesela işe, tatile, koye vs ne ise o an birakma nedeni ) bunlar degil cocugun annenin/babanin geldigini gelecegini gormesiymis guvenli baglanma bu sekilde oluyor arkadan aglamasi guvenli baglanmayi gosterir beklenen tepkilerdenmis. Cocugu birakip haftasonu almak cok uzun bir sure guvensizlik yapacak bir sure yani yanlis. Konudaki hanimefendi cocugundan vazgecmis bir anne, cocuk terkedilmis hissediyor baglanmamis eger her aksam alsaydi yada basa cikamayip orda kalsaydi ve bunu cocuk 3 yasina kadar yapsaydi daha sonra o cocuk kesinlikle annesinden kopmazdi, kopamazdi.

Babam öldüğü gün küçük kızıma hamile olduğumu öğrenmiştik şu an 8 yasinda ilk andan beri kendi annem hep bunu bana verin siz başka yapın der(sanki manavdan domates veriyoruz) gecen hafta yine dedi.Annem 2-3 ayda bir gelip 2 hafta kalir gider kucuk kizim icin.kızım annemi babamdan sonra hayata bağlayan tek şeydi hergun önce kızımı arar sonra beni arar.araları çok iyi ama asla bensiz anneannesinde kalmaz.Gecen hafta gece 4 te uyandı karnı ağrıyor ishal olmuş sabah 8e kadar tuvalete gir çık gir çık bende onunla beraber sabahladım karnını ovaladım ilacını icirdim hatta 4 saat boyunca her tuvalete girdiğinde tuvalet kapısı önünde bağdaş kurup oturdum bana acil ihtiyacı olursa diye sonrada işe gittim uykusuz halde.(Bu arada bende çalışıyorum tam 15 yıldır temizlik elemaniyim bedensel olarak calisiyorum ve çok yoruluyorum ama mesai saati bitince çocuğumu kayinvalidemden alıp evime geçiyorum)Aksam 6 olunca herkes evine yallah.Kızım sizin kızınızından 1.yas büyük sadece ama hala gece burnunu memelerimin arasına koyup benim kokumu iyice (1 saat kadar)almadan asla uyuyamaz.yatakta konuşuruz sohbet ederiz masal anlatırız kitap okuruz öpüşür koklaşırız saçlarını öperim.Gidin kayinvalidenizde kalın ilk adım olarak.Öpün koklayın gece yatarken onu.Sabah öperek uyandırın. Kokusunu içinize çekin.

Detayları bilmiyorum konunun benim çevremde biri vardı mesela büyükannebaba köydeydi çocuğu bırakıyorlardı haftasonu almaya gidiyorlardı çocuk büyükanneye çok bağlanmıştı anneyi çok aramıyordu ama bağları anne çocuk ilişkisinde idi bırakmamak en güzeli doğru olanı tabii ki

Ayyy çoklu gebelik kayıplarım oldu çocuk istiyoruz olmadı bir türlü. Anne değilim akıl veremeyeceğim ama size gönlünüzdeki gibi evladınızla olmanız için dua ediyor olacağım üzülmeyin geçecek kötu şeyler destek alın sıkça lütfen

Evet aslinda mevcut şartlari ayarlamak ve yaş konusu cok onemli normal sartlarda ilerleyip 6-7 yasinda baska yerde kalmaya baslamak ile bebeklikten baslamak arasinda daglar kadar fark var

Yanlışa yanlış demek lazım.
Annelik etmemişse anneliğine laf söylenir.
Ateşlenmiş hastalanmış yanında annesi uykusuz kalmış mı? Hayır.
Daha yedi aylıkken annesiz uyumuş mu bu çocuk? Evet.
okula başlamış yanında anne var mı? Yok.
ağlamış düşmüş anne var mı yanında? Yok.
Diş çıkarmış ağlamış, annesi nerede? Yok.
En sevdiği yemek, en sevdiği oyuncak, en sevdiği masalı bilen annesi var mı? Yok.
Anne nerede pardon?
Anne yok ki anneliğini eleştirelim.
Artık bu kadar da değil. Yanlışa da yanlış denir.

Konu sahibi evim dışında rahat edemiyorum demiş ama burada hatırlatmak isterim 6 şubatta hatay civarında çoğu kişinin evi ailesi kalmadı.Yani çocuğundan bile önünde duran o EV varya bir depreme bakar önünde ne ev kalır ne canlı kusura bakma.Sana kalansa yıllarca o eve boşuna tapmış olman.O sevgili fay hattı accık bi sallar bisey kalmaz ortada.Ne evmis arkadaş çocuğun bile önüne geçiyor.Git cocugunla yat bu gece.Senin şimdi kinadigin kayinvalide 7 yıldır bakıyor gazı dişi ilk yürümesi düşmesi ağlaması hastalığı anaokulu ve 1.sinif sorunları alışma evresi hep o kadın çekti. Anaokulu ve ilkokula çoğunlukla ilk haftalar anneler götürüyor çocuklar annelerinin ellerinden tutarak o sınıfa giriyorlar ilk kez sen neredeydin o esnada.Cocugunun hep ihtiyacı olduğu anlar kayinvalide varmis yanında okula giderken o taramış saçını o yıkamış bedenini hastayken ilacını o icirip başında o beklemiş. Anasinfinda eğer ev yakınsa anne götürüp getiriyorsa okuldan çıkan minikler hep okuldan çıkar çıkmaz annelerine sarılarak eve giderler.Gunlerinin nasil geçtiğini heyecanla anlatiyorlar.Bugun iş çıkışı lütfen kayinvalidenizde KALIN.Gününün nasıl geçtiğini sorun duş almasına yardım edebileceğinizi söyleyin.Sevdigi yemeği yapın bir tost bile olsa .Akşam yatarken saçlarını tarayıp öpün ona çok İYİ GELECEKTIR.

Ek olarak, köpek gibi büyütülmüş çocuk kitabında çocuk psikiyatristi ve nörolog olan yazar, bebeklikte anne şefkatinden uzak büyüyen bazı vakaları inceliyor. Hepsi gerçek vaka. Ve yazam doktorun vardığı sonuç şu, çocukken aile büyüğü yada anne şefkatiyle büyüyen çocukla bundan mahrum kalan çocuk arasında baya psikolojik farklılıklar var.

Evet hepsinde yanında yoksa anneye yanlış tabii ki deriz ama benim fıtratımda yok maalesef kimsenin anneliğine laf edemem mesela bazı anneler var çocuğuyla ilgilenmiyor ama hiç normal bir anne çocuğuyla ilgilenir alt yapısında travmaların olduğunu düşünüyorum örnek benim babam aylarca aramasam nadir arar şimdi onun babalığına bir şey diyemem altında yatan travmalar olduğunu düşünüyorum

Tabii ki kesinlikle çok fark var

En azından bir baskıcı tutabilirdiniz nasıl bu kadar ayrı kalmaya dayandınız. Ben de şehirler arası git gel yapıyorum. Yolum 1 saati aşkın sürüyor. Ancak bebeğimden ayrı yatmayı kabul etmedim. Benim de annem teklif ediyor biz de kaldı rahat eder çocuk erkenden gelmez diye ama gece bizle uyuması bambaşka bir durum. Eşinizle konuşup onları eve getirin. Şuanda boşanmaya kalksanız çocuğunuzdan iyice kopacaksınız. Resmen çocuk annesi olarak babaanneyi görüyor. Alın gelin ikisini de evinize ne münasebet

Çalışan, eli ekmek tutan kadınsın. Çocuğu da 9 ay karnında taşıyan sensin. Ne demek sindirildim, bastırıldım ya? Annesin sen anne kendine gel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…