Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Kendi örneğimden yola çıkmıyorum ama çıksaydım da aynı sonuca varırdım. 7 sene boyunca o evde yaşayan ve bakım vereniyle büyüyen bir çocuk var ortada. Bir kediyi bile evinden alıp başka eve koysanız o kedi yemeden içmeden kesiliyor, kaldı ki bu insan.
Çocuk 7 aylıkken o eve girmiş şu an 7 yaşında, bu çocukları doğurduk diye elimizde oyuncak edemeyiz. 7 sene orada kaldın, artık burada kalacaksın diye bir yöntemi asla desteklemiyorum.
Benim örneğimden yola çıkmasak bile bu şekilde zorlamayla alınan hiçbir çocuğun psikolojisine iyi etkide bulunacak bir yöntem değil.
Uzman desteğiyle yavaş yavaş yapılması gerekir

Gözlerim doldu okuyunca. Başınız sağ olsun, dedenizin mekânı cennet olsun inşaallah.

Annelik kutsal bir müessese değil, laf söylenemeyen bir şey asla olamaz. Herkeste ebeveynlik duygusu olmuyor bazı insanların duyguları kaskatı kesilmiş. Onlara laf anlatamazsın. Senin için de çok üzüldüm umarım bundan sonra hep mutlu olursun Anne var ama yok ne acı...

Normal değil yazmışsınız da bence çocuk bu hayata göre normal . Bırakın kalsın bahanede kahrını o çekmiş. Oh ya doğur at en zor zamanlarında. Çocuğu da sırf nafaka almak için istiyor bile olabilirsiniz siz

Anneliği kutsal yapan şey verdiğimiz emek, yoksa doğum yapmak kutsal bir şey değil, olamaz da.
Çok teşekkür ederim

Orda kalamam çalışıyorum taşınmam lazım oraya diyorum kızma sen olmayınca çok üzülüyorum ama burda kal sende diyor
Ya yemişim işini. Bırakırım isi, kv ile yaşarım bir yıl. Çocuk bana ısınınca da bakarım duruma. Sizin işinize geliyor başka açıklaması yok. Salı sallanır, Çarşamba çarşafa dolanır vs vs bahaneniz çok. Ben şu hayatta şunu anladım ki insan isteyince sağlık sorunu hariç herhangi bir bahane engel olmuyor. Siz istemiyorsunuz. O yüzden yok öyleydi yok böyleydi söyleyip duruyorsunuz. Vicdaninizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz. Bırakın isi o halde. Neden çalışıyorsunuz. Çocuğun psikolojisinin ağzına ettikten sonra ne anlamı var çalışmanın.

Zora gelemez o baksana bokunu bile temizlememiş gözü yememiş rahatını bozar gider mi

Çocuk için önemli olan bakım verendir.

"sen olmayınca çok üzülüyorum ama burda kal sende" diyor
Kusura bakmayın da, evladının ağzından şu cümleyi duyup sonra evine gidip uyuyan kadına anne denmez.
DEN-MEZ.
Yazıklar olsun sizin taşlaşmış kalbinize!

Yemin ederim iki gündür o küçücük kafasında neler düşünüyor kimbilir diye düşünmekten ben bile yıprandım, "anne"(!!!) olacak kadın nuh dedi peygamber demedi inada bak!

Çocuga 6 aydir degil 7 yildir bakiyormus kaynanasi anne olarakta kaynanasini biliyormus bu cok normal

Ya gerçekten içim sızlıyor. Hiç kimse sevgisiz büyümesin. Küçücük yürekleriyle içlerinde neler yaşıyorlar, anlam bulamıyorlar. Ne suçları var? Kendileri seçmiyor ki dünyaya gelmeyi.

Kaç sene çocuğundan ayrı kalmış etmemiş, bundan sonra mı edecek? Etse daha önce ederdi.

Ne kadar haklisiniz. Ya eşine hayır diyecek hayatını yönetecek kadar güçlü ol. Ya da maden gücün yok sözün geçmiyor biraz da sen fedakarlık yap ya kv seninle kalsın ya sen onunla kal. Yada çocuk dogurma. Ya da tümden boşan cocugun velayeti onlarda olsun. En azından çocuğun kafası karışmaz. Mahkemenin belirlediği günler görmüş olur çocuk annesini.

Derdini anladım ben. Yanında kocası varken hiç mesele yokmuş, ne zaman kocayla ters düşmüşler aklına dank etmiş, yalnız kalacak, kocası annesi ve çocuğu ile oyalanırken kendi sıfıra sıfır, tek başına çıkıp gidecek hayatlarından. Elalem iyi demeyecek, ki burda da net gördü onu. Derdi yalnızlık, kaybetmiştik, başarısızlık hissi aslında, çocuk olsa 7 yaşına kadar yaşlı bir kadının eline bırakmazdı.

Siz olsanız kalormıydınız kayınvalide ile aynı evde

Cocugum oradaysa elbette ki kalirim kayinvalide ile, bastan bir hata yapmissiniz simdi duzeltmek isterseniz fedakarlik yapmak zorundasiniz. Siz bebekken birakin hazir buyumus cocugu alin eve getirmek isteyin, gelmek istemeyince cocuk kotu olsun.

Kopegimizi bile nereye kime birakacagimizi defalarca dusunuyoruz. Gecen ay tatilimizi erteledik sirf annem bakmaktan vazgecti diye. Ortada soz konusu olan evladiniz farkinda misiniz?

Keske okumasaydim konuyu sinirlerim bozuldu.

İlk 3 yıl çocuga bakıp daha sonra çalışabilirdiniz. Ya da cocuga evinizde bakılmasını saglayabilirdiniz , kv gelip sizde kalsaydı mesela. 7 yıl anne çocuk ilişkisinde koskoca 7 yıl. Tüm uzmanlar 6 yaşına kadar yaşananlar aile bağları vs insan hayatında çok önemli derken. Bence çocugun öfkesi direk size onun için vardınız ama yoktunuz da. Düşünüyorum 2 yaşındasın azı dişlerin çıkıyor gece kalkıyorsun anne değil babaanne karşında. Bunlar bile o bebek için ne derin yaralar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…