- 18 Mart 2011
- 7.447
- 20.719
-
- Konu Sahibi tinky winkyy
Kendi örneğimden yola çıkmıyorum ama çıksaydım da aynı sonuca varırdım. 7 sene boyunca o evde yaşayan ve bakım vereniyle büyüyen bir çocuk var ortada. Bir kediyi bile evinden alıp başka eve koysanız o kedi yemeden içmeden kesiliyor, kaldı ki bu insan.Annenin yerini büyükanne tutamaz. Çocuk da öncelikle annenindir. Siz de bu şekilde etki etmiş olabilir. Her çocukta aynı etki olmaz. Belki de çocuk annesizligin verdiği öfke ile saldırgan. Anne ile olmak ona iyi gelecek.
Çalışan annenin çocuğuyum. Abim ve kardeşim hiç etkilenmezken ben annemin çalışmasından hep çok kötü etkilendim. Kendi örneğinizden yola cikamayiz.
Asla. Çocuklar unutmuyor, ben annemi affetmiş ve geçmişle barışmış bir kadınım. Zamanla annemi de anladım ama hiç unutmam, kendi egoları için babaanneme her haftasonu gitmemi istemediğinden 2 haftada bir gidebilirsin diye bir kural koymuştu, resmen kağıda yazıp gün sayardım, gitmeme izin verildiği günün sabahı dedem vefat etti. Onu da babam gibi seviyordum.
Bak mesela iki dünya bir araya gelsin, her şeyi unuturum ama bunu unutmam.
Annelik kutsal bir müessese değil, laf söylenemeyen bir şey asla olamaz. Herkeste ebeveynlik duygusu olmuyor bazı insanların duyguları kaskatı kesilmiş. Onlara laf anlatamazsın. Senin için de çok üzüldüm umarım bundan sonra hep mutlu olursunNiloya ben aslında bu konuya bir daha asla yazmayacaktım, çünkü travmalarım tetiklendi, dünden beri ruh gibiyim.
Zaten yol yordam göstermeye çalıştı herkes, kayınvalidende kal dediler, ikinci pedagog desteği al dediler. Ama kadının söylediği tek şey ay yapamam edemem, kayınvalidemde kalamam.
Ben burada kendimi yırttım, belki görmüşsündür, resmen oturdum ağlaya ağlaya anlattım. O kızı bütün kalbimle anlıyorum dedim, bir kere olsun gelipte benim kızımda mı böyle hissetti? Anneniz size nasıl yaklaşsa iyi olurdu gibi sorular sormadı.
Burada ben ve birkaç arkadaş daha vardı konu sahibi için nimetiz. Arasa bulamaz.
Kendisine hak veren ve kaynanayı kötüleyen 3-5 yoruma cevap verdi o kadar.
Allah aşkına aç yorumlarımı oku, ne demişim ben? Gelmiş bana bile diyor ki, yargılamak çok kolay.
Ne yargılaması? O çözüm aramıyor, kaynanayı kötüleyelim kendisine de acıyıp ah vah edelim diye açmış konuyu.
Çözüm arayan insan böyle cevaplar verir mi?
Normal değil yazmışsınız da bence çocuk bu hayata göre normal . Bırakın kalsın bahanede kahrını o çekmiş. Oh ya doğur at en zor zamanlarında. Çocuğu da sırf nafaka almak için istiyor bile olabilirsiniz sizHerkese merhabalar. Sırf bu konuyu açabilmek için aranıza yeni katıldım. Direkt konuya gireyim . 2012 yılından beri evliyim , 7 yaşında bir kız çocuğum var. Geçen sene eşimle 6 ay kadar ayrı kaldık boşanma davası açtım . Fakat daha sonra eşimin düzelme vaatleri sebebiyle barıştık. Ben çalıştığım için çocuğuma 7 aylıktan beri babaanne baktı. İlk zamanlar sadece işe giderken bırakıyorduk, fakat daha sonra babaanne erken kalkmak istemediği için çocuğum orada kalmaya başladı . Biz iş çıkışları eşimle gidip orada vakit geçiriyorduk uyuyasıya kadar . Daha sonra yıllar geçtikçe eşimle aramız iyice kötü olmaya başladı ve eşimle geçen seneki ayrılık sürecimizde evi terk edip annesine taşındı . Bu süreçte tahmin edeceğiniz üzere çocuğumu bana düşman ettiler. Kızım asla beni görmek istemiyordu . Ben görüşmeye gittiğimde ‘seninle görüşmek istemiyorum, keşke ölsen vs’ diyordueşimle barışalı 5-6 ay kadar oldu . Fakat kızım çocukluğundan beri babaanne evinde kaldığı için asla kendi evimize gelmek istemedi.. eşim de kızımla birlikte kalmak istediği için hala annesigilde kalıyor. Kısacası ben evde tekim .. çocuğumun bana karlı davranışları hiç normal değil. Sürekli bana vuruyor, hakaret ediyor işin kötüsü de eşim asla bunlara sesini çıkarmıyor. Mesela geçende kızımın ödevini yaparken bir anda kızım bana tokat attı. Ben de bir daha böyle bir şey yapmayacaksın diye bağırdım. Bi baktım eşim de bana bağırıyor bu çocuğa sesini yükseltme , ben yalnızken konuşurum diyor. Hiç sanmıyorum konuştuğunu da . Çok çıkmazdayım tekrar boşanma davası açsam çocuğumu yine çok az göreceğim çünkü yıllardır babaanne evinde kaldığı için pedagog velayetin babada kalması yönünde görüş bildirmişti lütfen suçlamadan yardımcı olmaya çalışır mısınız ben ne yapacağım kızım resmen babaannesine anne diyor. İçim yanıyor. Eşim de bu duruma sesini çıkarmıyor.
Amin çok teşekkür ederimGözlerim doldu okuyunca. Başınız sağ olsun, dedenizin mekânı cennet olsun inşaallah.
Anneliği kutsal yapan şey verdiğimiz emek, yoksa doğum yapmak kutsal bir şey değil, olamaz da.Annelik kutsal bir müessese değil, laf söylenemeyen bir şey asla olamaz. Herkeste ebeveynlik duygusu olmuyor bazı insanların duyguları kaskatı kesilmiş. Onlara laf anlatamazsın. Senin için de çok üzüldüm umarım bundan sonra hep mutlu olursunAnne var ama yok ne acı...
Ya yemişim işini. Bırakırım isi, kv ile yaşarım bir yıl. Çocuk bana ısınınca da bakarım duruma. Sizin işinize geliyor başka açıklaması yok. Salı sallanır, Çarşamba çarşafa dolanır vs vs bahaneniz çok. Ben şu hayatta şunu anladım ki insan isteyince sağlık sorunu hariç herhangi bir bahane engel olmuyor. Siz istemiyorsunuz. O yüzden yok öyleydi yok böyleydi söyleyip duruyorsunuz. Vicdaninizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz. Bırakın isi o halde. Neden çalışıyorsunuz. Çocuğun psikolojisinin ağzına ettikten sonra ne anlamı var çalışmanın.Orda kalamam çalışıyorum taşınmam lazım oraya diyorum kızma sen olmayınca çok üzülüyorum ama burda kal sende diyor
Zora gelemez o baksana bokunu bile temizlememiş gözü yememiş rahatını bozar gider miYa yemişim işini. Bırakırım isi, kv ile yaşarım bir yıl. Çocuk bana ısınınca da bakarım duruma. Sizin işinize geliyor başka açıklaması yok. Salı sallanır, Çarşamba çarşafa dolanır vs vs bahaneniz çok. Ben şu hayatta şunu anladım ki insan isteyince sağlık sorunu hariç herhangi bir bahane engel olmuyor. Siz istemiyorsunuz. O yüzden yok öyleydi yok böyleydi söyleyip duruyorsunuz. Vicdaninizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz. Bırakın isi o halde. Neden çalışıyorsunuz. Çocuğun psikolojisinin ağzına ettikten sonra ne anlamı var çalışmanın.
Çocuk için önemli olan bakım verendir.Annenin yerini büyükanne tutamaz. Çocuk da öncelikle annenindir. Siz de bu şekilde etki etmiş olabilir. Her çocukta aynı etki olmaz. Belki de çocuk annesizligin verdiği öfke ile saldırgan. Anne ile olmak ona iyi gelecek.
Çalışan annenin çocuğuyum. Abim ve kardeşim hiç etkilenmezken ben annemin çalışmasından hep çok kötü etkilendim. Kendi örneğinizden yola cikamayiz.
Evet öyledir. Ama yetmiyor işte. Çünkü anne figürü var. Kendinde olmasa bile başka çocuklarda var. Dolayısı ile o kısım hep eksik kalacak. O yüzden annenin yerini tutmaz.Çocuk için önemli olan bakım verendir.
Kusura bakmayın da, evladının ağzından şu cümleyi duyup sonra evine gidip uyuyan kadına anne denmez."sen olmayınca çok üzülüyorum ama burda kal sende" diyor
Çocuga 6 aydir degil 7 yildir bakiyormus kaynanasiYahu ortada ayrılık yok bir şey yok. Karı kocasınız, düşmanlık yok. Sen de cmts sabah git onlarla takıl, pazar akşamı dön ya. O aklı da biz vermeyelim. Ne tuhaf bir konu böyle. Anlamadım bu çocuk 6 ayda bu hale gelmez annesine karşı. Hiç gidip görmedin demek ki yine onlara bıraktın 6 ay boyunca. Hiç annelik yapmamışsın şimdi çocuk istiyorsun.
Çocuğun senin evinde odası var mı ki ben onu da merak ettim?
Sorumsuzca bekar hayatı gibi yaşamışsın resmen. Üç tane evladım var, mühendisim. İşe ara verdim kolay değil öyle çocuk büyütmek. Birine at gitsin oh ne ala! Sen bi kere çocuk bakmayı bile bilmezsin ki çocuğa bakasın. Çocuğun iyiliği için lütfen bırak babanne ile kalsın.
Ek olarak, köpek gibi büyütülmüş çocuk kitabında çocuk psikiyatristi ve nörolog olan yazar, bebeklikte anne şefkatinden uzak büyüyen bazı vakaları inceliyor. Hepsi gerçek vaka. Ve yazam doktorun vardığı sonuç şu, çocukken aile büyüğü yada anne şefkatiyle büyüyen çocukla bundan mahrum kalan çocuk arasında baya psikolojik farklılıklar var.
Çocuğu yerine evindeki rahatlığı seçmiş anneye yapici yorum yapmaya çalışmak saçmalıktan başka bir sey değil.
Kadın dün bana siz kayinvalidenizle yaşar mısınız diye soruyor, o kadar yorum sonrasında. Hala derdi kendi rahatı, keyfi.
Anneymiste, intihar edermiş de, keyfi için evinden çıkmayan kadin intihar edecekmiş. Komik.
Ne kadar haklisiniz. Ya eşine hayır diyecek hayatını yönetecek kadar güçlü ol. Ya da maden gücün yok sözün geçmiyor biraz da sen fedakarlık yap ya kv seninle kalsın ya sen onunla kal. Yada çocuk dogurma. Ya da tümden boşan cocugun velayeti onlarda olsun. En azından çocuğun kafası karışmaz. Mahkemenin belirlediği günler görmüş olur çocuk annesini.Kusura bakmayın da, evladının ağzından şu cümleyi duyup sonra evine gidip uyuyan kadına anne denmez.
DEN-MEZ.
Yazıklar olsun sizin taşlaşmış kalbinize!
Yemin ederim iki gündür o küçücük kafasında neler düşünüyor kimbilir diye düşünmekten ben bile yıprandım, "anne"(!!!) olacak kadın nuh dedi peygamber demedi inada bak!
Derdini anladım ben. Yanında kocası varken hiç mesele yokmuş, ne zaman kocayla ters düşmüşler aklına dank etmiş, yalnız kalacak, kocası annesi ve çocuğu ile oyalanırken kendi sıfıra sıfır, tek başına çıkıp gidecek hayatlarından. Elalem iyi demeyecek, ki burda da net gördü onu. Derdi yalnızlık, kaybetmiştik, başarısızlık hissi aslında, çocuk olsa 7 yaşına kadar yaşlı bir kadının eline bırakmazdı.Bu kadının derdi evladı olsa boş evde yaşamaz. Hala kaynanamda kalmam da kaynanamda kalmam.
Çocuk da bir yabancı olan annesinde kalmak istemiyor. Haklı.
Zor zamanları geçmiş, yetişmiş evladı herkes almak ister. Çocuğun anneye ihtiyacı varken boş evde oturacağına bencillik etmeseydi de kaynanasında kalsaydı o zaman.
Bu kadın eleştiriyi dibine kadar hak ediyor.
Derdi evladı da değil.
Anne de değil.
Anne dediğin daha süt kokan, derdini anlatamayan konuşamayan evladını görmeden boş evde yatamaz.
Bana da öyle geldiresmen bilerek yapılmış gibi geldi bana. sanki babaanne ve baba sözleşmiş sizi saf dışı bırakmaya çalışmışlar siz de hiçbir şey yapmamış belki de yapamamışsınız…
Siz olsanız kalormıydınız kayınvalide ile aynı evde