• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Bu aşamadan sonra biraz zor. İdrağı yokken alsaydiniz eve duzelebilirdi. Babaannem de böyleydi. Sürekli anne kötüler ya da başkalarının yanında dedikodusunu yapar biz de duyarız. Annemizle babanizla büyüdük Allah'tan da kimin iyi kimin kötü olduğunu gördük. Kötü hissetmekte çok haklısınız ama öncelik çocuk olmalıydı. İş bir yere kadar. Ne işi var babaanne evinde yatıya.

Parasında. Değil eşim istemedi aile baksın dedi kendi annemde aynı şehirde ama bakmadı farkındayım işim çok zor eşim barışırken eve getircem dedi o yüzden barıştım ama hersey aynı orda kalıyor
Parasından değilse keyfinden.... senin de işine gelmiş . Kayınvalide bakma süresi en fazla iki yıldır sonra çocuk kreşe verilir. Allah senin cezanı vermiş zaten ben başka yorum yapmayacağım iyi geceler yalnız ve huzurlu evinde iyi uykular

Bakıcı değil de bu yolu niye seçtiniz: cevap para için. Asgari ücretle çalışan biri iseniz suclayamam. Ama devlet memuru ve üstü iseniz ve bunu yaptı iseniz Allah zaten evladınızı sizden alarak ceza vermiş size . Duzeltmeniz aşırı zor hatta imkansız bu saatten sonra ve bu babanne ve baba varken... en iyi ihtimal aynı evde yaşamak en azından bağ kurmak için. Bu da sizin cezaniz olsun. Kimseye kayınvalide ile yasa demem ama siz hak etmişsiniz
Parasında. Değil eşim istemedi aile baksın dedi kendi annemde aynı şehirde ama bakmadı farkındayım işim çok zor eşim barışırken eve getircem dedi o yüzden barıştım ama hersey aynı orda kalıyor asla kalamam
Ya gerçekten saçmalıyorsun kusura bakma. İzin vermeseydin kavga etseydin boşanırım deseydin gerçekten boşansaydın? Kimkimin çocuğunu zorla alabilir yıkarım o evi başına polisi ararım. Ya kendi isteğinle izin vermesen 7 sene adama nasıl eşlik yapabilirsin. Ordan bakınca salak falan mı duruyoruz anlamıyorum ki. Yani Şurda şu kadar yorum yazıldı tek cevabın kocam kv yaptı. Hiç ama hiç kendinde suç aramıyorsun çözüm de umrunda değil amca şikayet.
Gerçekten çok kavga ettim çok hemde sonra boşanma davası ben açtım işte eşim umursamadı çekişmeli olacaktı onun için sorun yok çocuk onun yanında babamda kalçam dedi ben perişean oldum kızımı göremediğim için barışmak zorunda kaldım işte

Parasında. Değil eşim istemedi aile baksın dedi kendi annemde aynı şehirde ama bakmadı farkındayım işim çok zor eşim barışırken eve getircem dedi o yüzden barıştım ama hersey aynı orda kalıyor
Niye ama niye. Niye böyle bir şey yapıyorlar? Bi gariplik var ortada. Senin nikahlı eşin mi?

Herkese merhabalar. Sırf bu konuyu açabilmek için aranıza yeni katıldım. Direkt konuya gireyim . 2012 yılından beri evliyim , 7 yaşında bir kız çocuğum var. Geçen sene eşimle 6 ay kadar ayrı kaldık boşanma davası açtım . Fakat daha sonra eşimin düzelme vaatleri sebebiyle barıştık. Ben çalıştığım için çocuğuma 7 aylıktan beri babaanne baktı. İlk zamanlar sadece işe giderken bırakıyorduk, fakat daha sonra babaanne erken kalkmak istemediği için çocuğum orada kalmaya başladı . Biz iş çıkışları eşimle gidip orada vakit geçiriyorduk uyuyasıya kadar . Daha sonra yıllar geçtikçe eşimle aramız iyice kötü olmaya başladı ve eşimle geçen seneki ayrılık sürecimizde evi terk edip annesine taşındı . Bu süreçte tahmin edeceğiniz üzere çocuğumu bana düşman ettiler. Kızım asla beni görmek istemiyordu . Ben görüşmeye gittiğimde ‘seninle görüşmek istemiyorum, keşke ölsen vs’ diyordu 🥺 eşimle barışalı 5-6 ay kadar oldu . Fakat kızım çocukluğundan beri babaanne evinde kaldığı için asla kendi evimize gelmek istemedi.. eşim de kızımla birlikte kalmak istediği için hala annesigilde kalıyor. Kısacası ben evde tekim .. çocuğumun bana karlı davranışları hiç normal değil. Sürekli bana vuruyor, hakaret ediyor işin kötüsü de eşim asla bunlara sesini çıkarmıyor. Mesela geçende kızımın ödevini yaparken bir anda kızım bana tokat attı. Ben de bir daha böyle bir şey yapmayacaksın diye bağırdım. Bi baktım eşim de bana bağırıyor bu çocuğa sesini yükseltme , ben yalnızken konuşurum diyor. Hiç sanmıyorum konuştuğunu da . Çok çıkmazdayım tekrar boşanma davası açsam çocuğumu yine çok az göreceğim çünkü yıllardır babaanne evinde kaldığı için pedagog velayetin babada kalması yönünde görüş bildirmişti lütfen suçlamadan yardımcı olmaya çalışır mısınız ben ne yapacağım 😢😢😢😢😭😭😭😭 kızım resmen babaannesine anne diyor. İçim yanıyor. Eşim de bu duruma sesini çıkarmıyor.
Ne yazık ki kendi rahatın için çocuğunu kaybetmişsin.Cocuk seni değil kvyi anne biliyor.Bundan sonra ki süreçte çocuğu oradan almak zaten çocuğa zarar verir.Eşin aynı durumu yani çocugun senin annende kalıp ona sırt dönme ihtimalini kabul eder miydi? Ayrıca şartlar ne olursa olsun nasıl çocuğun yan odada uyumadan uyudun?Sen kendin etmiş kendin bulmuşsun.Cocuga karşı sabırlı davranıp onunla bol ve eğlenceli vakitler geçirip önce eve gelmesini sağla sonra olabilirse ilişkisinizi anne-kiz ilişkisine çevir ve emin olduğunda o adamı boşa.Allah yardımcın olsun.Valla şaşırdım annen de mi yapma demedi?

Ne kadar kolay dimi insan yargılamak ben çözüm yolu bulamadığım için buraya yazdım kızımın hissini biliyorum bana çok kızgın öfkeli babanne haftasonu dahi plan yapıyor kızımla düşünün cumartesi annesi evde onla gezsin demiyor buna ne diyorsunuz

Çocuğumun babaannesi böyle biri olsa değil evinde bırakmak saçının telini göstermem kendisine... Tamam babaanne çok kötü biri, tamam oturup buna hayıflanmaya devam edin o halde. Peki siz çocuğunuzu nasıl geri kazanacaksınız? Aile terapileri bunun için var, psikologlar bunun için var. Aksiyon almanız lazım oturup ağlanmakla olacak iş değil.

Sokakta yürürken anne kedinin yavrusunun yakınından geçseniz anne kedi aslan gibi kükrüyor hanımefendi.

Bu aşamadan sonra biraz zor. İdrağı yokken alsaydiniz eve duzelebilirdi. Babaannem de böyleydi. Sürekli anne kötüler ya da başkalarının yanında dedikodusunu yapar biz de duyarız. Annemizle babanizla büyüdük Allah'tan da kimin iyi kimin kötü olduğunu gördük. Kötü hissetmekte çok haklısınız ama öncelik çocuk olmalıydı. İş bir yere kadar. Ne işi var babaanne evinde yatıya.
Evet işim çok zor biliyorum aynenölr bende duyuyorum kayınvalidem dılarda dedikodumu yapıyormuş eşim kalsın dedi işte beni dinlemedi

Parasında. Değil eşim istemedi aile baksın dedi kendi annemde aynı şehirde ama bakmadı farkındayım işim çok zor eşim barışırken eve getircem dedi o yüzden barıştım ama hersey aynı orda kalıyor asla kalamam

Gerçekten çok kavga ettim çok hemde sonra boşanma davası ben açtım işte eşim umursamadı çekişmeli olacaktı onun için sorun yok çocuk onun yanında babamda kalçam dedi ben perişean oldum kızımı göremediğim için barışmak zorunda kaldım işte
Çok şükür pedagog böyle görüş vermis. Ya 7 yıldır aklından ne geçiyordu merak ediyorum. ? Bana oğlum azıcık sevgisizlik gösterse içim parçalanıyor ki 5 yaşında bile artık idrak sahibi. Sen niye geç kaldın bu kadar ?

Ne yazık ki kendi rahatın için çocuğunu kaybetmişsin.Cocuk seni değil kvyi anne biliyor.Bundan sonra ki süreçte çocuğu oradan almak zaten çocuğa zarar verir.Eşin aynı durumu yani çocugun senin annende kalıp ona sırt dönme ihtimalini kabul eder miydi? Ayrıca şartlar ne olursa olsun nasıl çocuğun yan odada uyumadan uyudun?Sen kendin etmiş kendin bulmuşsun.Cocuga karşı sabırlı davranıp onunla bol ve eğlenceli vakitler geçirip önce eve gelmesini sağla sonra olabilirse ilişkisinizi anne-kiz ilişkisine çevir ve emin olduğunda o adamı boşa.Allah yardımcın olsun.Valla şaşırdım annen de mi yapma demedi?
Yemin ederimdi kendi rahatım için değil eşim izin vermedi hiç dinlemezdi beni herseye o karar verir düşün yani 36 yaşındayım hala dışarı çıkarken galan arkadaşlarımla bana sorcan der uyuyamadım işte her gece 2 lere kadar sızıyorum hala aynı annem bakmadığı için böyle olmaz dıyodu ama biley yapmadı

Ayrıca ben çocuğun anne ile zorla gorusturulmesi konusuna katılmıyorum. Bizzat yaşamış biri olarak zorla bile olsa kızınızı alın ve birlikte etkinlik yapın .
Bence bosanin velayet size verilmez evet ama en azından görüş gününüz tanajrn sizi olur ve her hafta sonuna görüş isteyin. Vermedikleri zaman velayet hakkı size geçiyor. Artık eskisi gibi kapıya polisle gidilmiyor. Çocuğu bırakma noktaları var çocuğu getirmek zorundalar.

Çok şükür pedagog böyle görüş vermis. Ya 7 yıldır aklından ne geçiyordu merak ediyorum. ? Bana oğlum azıcık sevgisizlik gösterse içim parçalanıyor ki 5 yaşında bile artık idrak sahibi. Sen niye geç kaldın bu kadar ?
Çok haklısın çok pişmanım küçükken yapmadığım için şimdiki aklım olsayapsrdım ama şimdi yine boşanmaya kalksam yine kızımı göremem şuan çekiyorum yine beni çok kısıtlıyor

Yemin ederimdi kendi rahatım için değil eşim izin vermedi hiç dinlemezdi beni herseye o karar verir düşün yani 36 yaşındayım hala dışarı çıkarken galan arkadaşlarımla bana sorcan der uyuyamadım işte her gece 2 lere kadar sızıyorum hala aynı annem bakmadığı için böyle olmaz dıyodu ama biley yapmadı
Canım anlıyorum seni ama o senin çocuğun kimse eşin de dahil onun nerde kalacağina kadar veremezdi.Nasil ki eşin seni sahiplenmis izin veriyor,karar veriyor sen de aynı tavırla dikilecektin önüne.Olan olmuş bu saatten sonrası için elinden geleni yap.Cocuguna sarıl onunla eğlen yani kaleyi içten fethet ve al çocuğunu.Kizarak neden böyle diyerek ya da zayıf olarak yapma bunu.Cocuk seninle büyümedi.Resmen misafir gibi geldin gittin.Onu da anla.Kim bilir çocuğa neler dediler

Çok şey yazasaım geldi de. Vazgeçtim.
Gidin sizde babanede kalın.
Yazın nedenli yazmadınız haklısınız hepiniz ama insanın bazen basireti bağlanır derler ya aynen öle. Kalamamki evimden başka yerde kalamam birde beni kendi yerinize koyun siz kalırmıydnz

Back