• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Çok doğru yazmışsınız herkes beni suçluyo tahmın etmiştim ama inanınız asla söz hakkım olmadı hep eşim ne derse o oldu ben istermiydim yawrumdan ayrı kalayım her akşam ağlıyorudum kavga ediyordum gerçekten
babaanne erken kalkmak istemediği için çocuğum orada kalmaya başladı

iş çıkışları eşimle gidip orada vakit geçiriyorduk uyuyasıya kadar
Hangi ara ağlıyordunuz, burada hiç zorla bıraktığınıza dair bir ibare yok çünkü

Gerçekten çok haklısın, ben gerçekten kendimi yırttım ama daha fazla okumamaya çalışacağım.
Keşke çözüme açık olsaydı, burada kızının 20 küsür sene sonraki halleri var kullansaydı dedim ama demek ki yapmamak lazım
Insan kendi basarisizliklari icin başkasını suçlamaya meyilli oluyor. Kayinvalide ve eş gunah kecisi olmus. E icinden bisey yapmak gelmiyorsa suclayip kenara çekilmek en kolayı. Senin yazdiklarini okuyup bunlar icin bile babaanneyi suclamistir eminim

Insan kendi basarisizliklari icin başkasını suçlamaya meyilli oluyor. Kayinvalide ve eş gunah kecisi olmus. E icinden bisey yapmak gelmiyorsa suclayip kenara çekilmek en kolayı. Senin yazdiklarini okuyup bunlar icin bile babaanneyi suclamistir eminim
Bende o kadar eminim ki. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın, köyden gelmiş okuma yazma bilmeyen çaresiz biri değil. Hadi boşansa etse, ayaklarının üzerinde durmaya çalıştı kızının geleceği için falan diyeyim ama eşi de yanında.
Hiçbir anneyi kırmak istemem ama gerçekten kolayına gelmiş. Ver çocuğu, çocuksuz gibi yaşa.

Bende o kadar eminim ki. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın, köyden gelmiş okuma yazma bilmeyen çaresiz biri değil. Hadi boşansa etse, ayaklarının üzerinde durmaya çalıştı kızının geleceği için falan diyeyim ama eşi de yanında.
Hiçbir anneyi kırmak istemem ama gerçekten kolayına gelmiş. Ver çocuğu, çocuksuz gibi yaşa.

Tabi daha kolay. 7 aylik bebege ozel yemek hazirlanir tatsiz tuzsuz, gece aglar, gece beslenmesi devam eder, ilgi ister. Benim kiz 22 aylik. Yeni yeni kendi kendine 15-20dk falan oyalanabiliyor, onda bile yanyanayiz. Kolay degil bebek bakmak

Tabi daha kolay. 7 aylik bebege ozel yemek hazirlanir tatsiz tuzsuz, gece aglar, gece beslenmesi devam eder, ilgi ister. Benim kiz 22 aylik. Yeni yeni kendi kendine 15-20dk falan oyalanabiliyor, onda bile yanyanayiz. Kolay degil bebek bakmak
Bütün yorumlarımda çok iyi niyetliydim, gerçekten hiç suçlama dilinde değildim hepiniz okudunuz. Yaşadıklarımı anlatırsam o yavrunun ne hissettiğini belki anlar kendince bir yol çizerken yardımcı olur sandım ama gerçekten artık kendimi tutamıyorum.
Hemşireyim, hasta yakınları, hastalar, gece nöbetleri, hastane mobbingleri neler gördüm ama annelikten daha zor bir iş yapmadım

Bütün yorumlarımda çok iyi niyetliydim, gerçekten hiç suçlama dilinde değildim hepiniz okudunuz. Yaşadıklarımı anlatırsam o yavrunun ne hissettiğini belki anlar kendince bir yol çizerken yardımcı olur sandım ama gerçekten artık kendimi tutamıyorum.
Hemşireyim, hasta yakınları, hastalar, gece nöbetleri, hastane mobbingleri neler gördüm ama annelikten daha zor bir iş yapmadım

Anlayabiliyorum ben niyetini. Bazen kendi tecrübelerimide yazıyorum ki farkındalik yaratabilirsem cocuklar icin bir faydasi olur diyorum. Ancak ne anlatirsan anlat karsindakinin anladigi kadarsin işte. Hicbirine cevap vermedi

Hiçbir zorunluluğum olmadığı halde burada ağlaya ağlaya her şeyi anlattım panda, onun çözüme niyeti yok. O ah vah diyelim diye açmış konuyu. Kayınvalidesini kötüleyelim yeter.
Neredeyse konu sahibi için nimetim, keza sende öyle. Başka arkadaşlarda yazdı. Çocuğun nasıl hissettiğini bire bir biliyorum dedim bir kere demedi ki, nasıl hissettiniz? Kızım ne hissediyor?
Ne kadar kolay dimi insan yargılamak ben çözüm yolu bulamadığım için buraya yazdım kızımın hissini biliyorum bana çok kızgın öfkeli babanne haftasonu dahi plan yapıyor kızımla düşünün cumartesi annesi evde onla gezsin demiyor buna ne diyorsunuz

Anlayabiliyorum ben niyetini. Bazen kendi tecrübelerimide yazıyorum ki farkındalik yaratabilirsem cocuklar icin bir faydasi olur diyorum. Ancak ne anlatirsan anlat karsindakinin anladigi kadarsin işte. Hicbirine cevap vermedi
Kayınvalide ve kocayı kötüleyen bir iki mesaja cevap verdi o kadar.
Gerçekten benden bu kadar, o yavruya kendi kadar güzel ve huzurlu bir ömür diliyorum. İnşallah en az benim kadar mutlu olur ve en az benim kadar huzurlu bir ailesi olur.

Ne olursa olsun işten gelince çocuğu alıp eve götürecek kendi yatağına yatıracaktınız.sabahta erken teslim edecektiniz hiç bakıcı imkanınız yoksa kreşe verecektiniz mecbur.annesi babası sağlıkçı 2 yaşında kreşe başlamış biriyim annem beni bazen nöbete bile getirirdi gurbetteyiz diye bakacak kimsede yoktu.hadi 2-3 yaşına kadar babaanne baksa bu şekilde daha sonra aklınız neredeydi hiç anlamadım kreş yaşına basınca bari aile düzeninizi kursaydınız çok pasif kalmışsınız çok halbuki anne dediğin evlat için gerekirse yeri göğü inletir.olan olmuş artık bir uzmanla görüşün ne yapabileceğinizi 7 yaşında çocuğu hala kazanabilirsiniz diye düşünüyorum eşinizde beş para etmez bence insan çocuğunun annesiz kalmasını ister mi?cidden tuhaf buluyorum eşlerin bu çocuğu ötekinden koparmaya çalışmaya yönelik tavırlarını yani çocuğun çıkarı ön planda olmalı ne olursa olsun gerekirse kan kusacak kızılcık şerbeti içtim diyeceksiniz.
Merhaba.
İki yaşında kreşe başladım yazmışsınız.
Annenizle aranızı kötü etkiledi mi bu durum?
Bende kızımı kreşe başlatıyorum da inanın çok zor bir anne için ama başka çarem de yok.
2.5 yaşında kızım.

Ne kadar kolay dimi insan yargılamak ben çözüm yolu bulamadığım için buraya yazdım kızımın hissini biliyorum bana çok kızgın öfkeli babanne haftasonu dahi plan yapıyor kızımla düşünün cumartesi annesi evde onla gezsin demiyor buna ne diyorsunuz
Hanımefendi ben size gerçekten cevap vermeyeceğim, bu konuya kaç yorum yazdım hatırlamıyorum. Zorunda da değildim üstelik, kızınızla bire bir aynı şeyi yaşamış bir çocuğum keşke ilgilenseydiniz.
Söyleyeceklerim bu kadar, hayatta başarılar diliyorum

Arkadaşlar izinliyim çocugu okuldan alıp ödev yaptırdım film açtım vakit geçirmeye çalışıyorum o yüzde. Yazamadım birde babanne yol bu hafta şehir dışında baba alıp onun evine götürür kesin görürsünüz işte ben bunları yaşıyorum

Yahu bir anne çocuğunu gerçekten almak isterse ona kim engel olabilir Allah aşkına yaa.
Hiç çaresi olmasa Yoldan geçenden yardım istese ana diye dayanamaz yardım eder.
Var mı böyle bir bahane?
Ayrıca analık böyle zamanlarda belli olur.
Çocuğunu oradan ayırabildiysen analık yapmış olursun zaten.
Bunu başaramadı isen gelip de başkalarını suçlamanın anlamı yok.
Dese ki heryere başvurdum çocuğumu almaya çabaladım, hatta bu yüzden kocamdan dayak yedim ama yine de çocuğumdan vazgeçmedim filan, anlarım yine.

Yorumlar da kadin yerden yere vurulmus.

Dogurur doğurmaz terkedip baskasiyla evlenip yillarca gormemezlik gibi bir durum olmadi ya.
Annesi de vefat etmedi. Ne bileyimm niye herkes biri ölmüş gibi davranmis.
Benim kizim da hep kalabalik ortamda buyudu babaanne amca dede baba anne.
Basiretsizlik es olacak adam da.
Sizin es iliskiniz saglikli degil.
Benim kizimda babaanne de kalir, bende kalir.
Her animizi da dolu dolu geciririz ama bana tokat atmadi, evden kovmadi, sövmedi, dövmedi.
Babaanne ve esinizle iletisim kuvvetli olmadigindan cok cok kopukluk yasamissiniz

Arkadaşlar izinliyim çocugu okuldan alıp ödev yaptırdım film açtım vakit geçirmeye çalışıyorum o yüzde. Yazamadım birde babanne yol bu hafta şehir dışında baba alıp onun evine götürür kesin görürsünüz işte ben bunları yaşıyorum

simdi goturur tabi, cocuk buyumus ve kendiside gitmek ister. Cocukla aranizdaki bağ konusunda profesyonel destek almaniz lazim

Başımdan savma değil gerçekten dinlemediler beni çok karşı çıktım ama olmadı çok bastırıldım bu konuda eşim hep kendi dediği olsun ister
Siz de kocamdan olacağıma çocuğumdan olurum deyip kocanızdan yana tercih yapmışsınız, kusura bakmayın.
Ne zaman ki kocanız sizi terk edecek hale gelmiş. O zaman çocuk gözünüzde değer kazanmış.

Eklemeyi unutmuşum, her haftasonu, ara tatil, yaz tatili aklınıza gelecek ne kadar tatil varsa babaanneme kaçtım.
Hafta içi okula giderken tatile kaç gün kaldı diye sayardım. Kızınızı anlıyorum
Benim kızımda aynısı bütün yaz yazlıkta babannesi ile kaldı haftasonları yanına gittik

Ya gerçekten saçmalıyorsun kusura bakma. İzin vermeseydin kavga etseydin boşanırım deseydin gerçekten boşansaydın? Kimkimin çocuğunu zorla alabilir yıkarım o evi başına polisi ararım. Ya kendi isteğinle izin vermesen 7 sene adama nasıl eşlik yapabilirsin. Ordan bakınca salak falan mı duruyoruz anlamıyorum ki. Yani Şurda şu kadar yorum yazıldı tek cevabın kocam kv yaptı. Hiç ama hiç kendinde suç aramıyorsun çözüm de umrunda değil amca şikayet.

Bakıcı değil de bu yolu niye seçtiniz: cevap para için. Asgari ücretle çalışan biri iseniz suclayamam. Ama devlet memuru ve üstü iseniz ve bunu yaptı iseniz Allah zaten evladınızı sizden alarak ceza vermiş size . Duzeltmeniz aşırı zor hatta imkansız bu saatten sonra ve bu babanne ve baba varken... en iyi ihtimal aynı evde yaşamak en azından bağ kurmak için. Bu da sizin cezaniz olsun. Kimseye kayınvalide ile yasa demem ama siz hak etmişsiniz
Parasında. Değil eşim istemedi aile baksın dedi kendi annemde aynı şehirde ama bakmadı farkındayım işim çok zor eşim barışırken eve getircem dedi o yüzden barıştım ama hersey aynı orda kalıyor

Back