• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Arkadaşlar izinliyim çocugu okuldan alıp ödev yaptırdım film açtım vakit geçirmeye çalışıyorum o yüzde. Yazamadım birde babanne yol bu hafta şehir dışında baba alıp onun evine götürür kesin görürsünüz işte ben bunları yaşıyorum
Yahu sen götüremezsin diyemiyor musun?
Çocuğun hakkında söz söyleme hakkını ellerinden alınmasına nasıl müsade edersin?

Yazın nedenli yazmadınız haklısınız hepiniz ama insanın bazen basireti bağlanır derler ya aynen öle. Kalamamki evimden başka yerde kalamam birde beni kendi yerinize koyun siz kalırmıydnz

Evimden başka yerde kalamam diyorsunuz hala. Çocuğunuz için de mi kalamıyorsunuz?

Yazın nedenli yazmadınız haklısınız hepiniz ama insanın bazen basireti bağlanır derler ya aynen öle. Kalamamki evimden başka yerde kalamam birde beni kendi yerinize koyun siz kalırmıydnz
Allah aşkına çocuğunuzu resmen başınızdan atmışsınız hala daha gelmiş evimden başka yerde kalamam diyorsunuz. Sebep?
Ulan ben çocuğumdan ayrı kalacağıma sokakta yatmam gerekse yatarım. Hiçbir şeyi gözüm görmez siz hala gelmiş evimden başka yerde kalamam. Hak etmişsiniz hala daha ediyorsunuz

Herkese merhabalar. Sırf bu konuyu açabilmek için aranıza yeni katıldım. Direkt konuya gireyim . 2012 yılından beri evliyim , 7 yaşında bir kız çocuğum var. Geçen sene eşimle 6 ay kadar ayrı kaldık boşanma davası açtım . Fakat daha sonra eşimin düzelme vaatleri sebebiyle barıştık. Ben çalıştığım için çocuğuma 7 aylıktan beri babaanne baktı. İlk zamanlar sadece işe giderken bırakıyorduk, fakat daha sonra babaanne erken kalkmak istemediği için çocuğum orada kalmaya başladı . Biz iş çıkışları eşimle gidip orada vakit geçiriyorduk uyuyasıya kadar . Daha sonra yıllar geçtikçe eşimle aramız iyice kötü olmaya başladı ve eşimle geçen seneki ayrılık sürecimizde evi terk edip annesine taşındı . Bu süreçte tahmin edeceğiniz üzere çocuğumu bana düşman ettiler. Kızım asla beni görmek istemiyordu . Ben görüşmeye gittiğimde ‘seninle görüşmek istemiyorum, keşke ölsen vs’ diyordu 🥺 eşimle barışalı 5-6 ay kadar oldu . Fakat kızım çocukluğundan beri babaanne evinde kaldığı için asla kendi evimize gelmek istemedi.. eşim de kızımla birlikte kalmak istediği için hala annesigilde kalıyor. Kısacası ben evde tekim .. çocuğumun bana karlı davranışları hiç normal değil. Sürekli bana vuruyor, hakaret ediyor işin kötüsü de eşim asla bunlara sesini çıkarmıyor. Mesela geçende kızımın ödevini yaparken bir anda kızım bana tokat attı. Ben de bir daha böyle bir şey yapmayacaksın diye bağırdım. Bi baktım eşim de bana bağırıyor bu çocuğa sesini yükseltme , ben yalnızken konuşurum diyor. Hiç sanmıyorum konuştuğunu da . Çok çıkmazdayım tekrar boşanma davası açsam çocuğumu yine çok az göreceğim çünkü yıllardır babaanne evinde kaldığı için pedagog velayetin babada kalması yönünde görüş bildirmişti lütfen suçlamadan yardımcı olmaya çalışır mısınız ben ne yapacağım 😢😢😢😢😭😭😭😭 kızım resmen babaannesine anne diyor. İçim yanıyor. Eşim de bu duruma sesini çıkarmıyor.
Resmen kendin etmiş kendin bulmuşsun. Bebekliğinden beri güvenli bir bağlanma olmamış ki kızınla. Ne demek hergün babannede kalmak cok yanlıs cocugun yeri anne ve babasının olduğu evdir. Orada mutlu huzurlu hisseder aksi seylerde şekilde goruldugu gibi hırcın ve sizden intikam almaya calısan bırey olusur. Bunu siz yaratmıssınız üzüldüm cocuk adına

Parasında. Değil eşim istemedi aile baksın dedi kendi annemde aynı şehirde ama bakmadı farkındayım işim çok zor eşim barışırken eve getircem dedi o yüzden barıştım ama hersey aynı orda kalıyor
Söylediklerinizin hepsi aynı yere çıkıyor. Kocanız sizi terk etmesin diye evladınızdan uzak kalmayı siz seçmişsiniz.

Yok kalsam kal derler isterler ama ben istemiyorum evimizde aile olmak istiyorum
Alooo ne ailesi pardon? İstediğin aile yaşantısına kavuşmak istiyorsan git çocuğunun yanında dur. Sana alışsın. Evladından ayrı nasıl uyuyorsun ya şaka mısın?

Arkadaşlar izinliyim çocugu okuldan alıp ödev yaptırdım film açtım vakit geçirmeye çalışıyorum o yüzde. Yazamadım birde babanne yol bu hafta şehir dışında baba alıp onun evine götürür kesin görürsünüz işte ben bunları yaşıyorum
Ya ne demek baba alır o eve götürür izin verme ya ne kadar pasif bir insansınız. Bir allahın kulu çoğumu ben istemeden gelip alamaz bu kadar ezik olmayın şakamısınız siz ? İşine geliyor seninde belli çocuk gidince rahatca keyfine bakıyorsun evde allah o çocuğun yardımcısı olsun. Ne babada be babannede suç var bütün suç sizin bu kadar ezik olmanızda.

Çocuğunuz 7 senedir evinden başka bir yerde kalıyor ama. Keşke çocuğunuz da eviniz,kocanız, işiniz ve de rahatınız kadar önemli olsaydı sizin için.

Şu mesajınıza kadar kalp kırmadan birşeyler yazmak için yazıp sildim kaç kere ama yok. Kaybolan bir kız çocuğu var ortada ve ne olursa olsun sebebi sizsiniz. Bir anne gerekirse panter kesilir çocuğunun iyiliğini gözetir.

Kalırdım. Ben ki kendi kv sevmeyen, gorusmeyen biriyim. Dik durusum da bilinir. Ama zamaninda bir hata yaptiysam bunu onarmak icin gururumu ayaklar altina alirdim. Bu durumda eş ve babaanneye de resmen yalakalık yapardım. O sıradadır pedagog takibine giderdim. O evinizde aile olma dönemi geçmiş.

Sonra hep biryerlerde götürüyordum alışıyordu sonra ama gece uyurken. Babamı özledim diye ağlıyordu
E tabi ağlar hiç annesi ile uyumamış ki annesi totosunun keyfinden taviz vermemiş ve hala vermiyor afferin kıza ve babasına hatta babanneye de aferim . Hala kalamam edemem. İyi ! Ne halt edersen et !

Çocuğunuzla yaşayacağınız tek alternatif kayinvalide eviyse kalacaksınız bal gibi.
Ne demek evimden başka yerde kalamam?
Evdeki rahatıniz çocuğunuzdan önemli mi?
Bosuna ağlıyorum falan demeyin.
Hepsi hikaye.
Evinden başka yerde kalamazmiş!

İnanamadım gerçekten. Neredeyse yaşıt çocuklarımız. Bu nasıl bir sorumsuzluk. Kocam dedi diye babaanneye bırakacağım eve döneceğim. Ne münasebet. Giderim kayınvalidemde yatarım çocuğumla uyurum.
Çocuk haklı.
Ne annelik yapmışsınız ki şimdi çocuktan evlatlık bekliyorsunuz.
Pes.
Minicik hala. Minicik bir bebeği nasıl bırakabilirsiniz ya. Zorlarsa da boşanır çocuğunuzla ikiniz başbaşa düzen kurardınız. Şu durumdan iyi olurdı.

Back