İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Chit chat Bilsem de takip edilen ingilizce kitabı,ben sevmiştim.

sen beğendiysen güzeldir, ben göremedim, dolabında bırakmış, halbuki getir bende bakayım diye tembihlemiştim, hala habire bişeylerini unutuyo ya, geçen gün kitaplarını defterlerini dolabına koymayı unutmuş, öğleciler yırtmıştır diyodum ellememişler Allahtan. Tembihlemelerim boşuna laf kalabalığı oluyo böylece anlayacağın:KK53::KK53:

Hızlı teknoloji dünyasında, pek çok çocuk anne ve babasından daha fazla bilgisayar ve akıllı telefon kullanıyor. Bu nedenle, çocuklar iletişim kurmayı e-posta, Facebook ya da Twitter iletisi olarak görüyor. Saha çalışmaları, sadece sanal dünyada iletişim kurmaya odaklanan çocukların, gerçek dünyada konuşma becerilerini geliştirme fırsatı bulamadığını gösteriyor. Kendilerini sözel ve bedensel olarak etkili şekilde ifade edemeyen çocuklar, özsaygı ve özgüven sorunları da yaşıyor.

Yaşları 6 ila 13 arasında değişen çocukların hem sosyalleşebilmesi hem de özgüven, özsaygı, motivasyon kazanması için, drama eğitimleri önemli bir rol oynuyor.

Dünyada 26 ülkede, 50 binden fazla çocuğun özgüven, özsaygı ve iletişim becerilerinin gelişimine büyük katkı sağlayan Helen O'Grady Drama Akademisi, 26 Ekim'de İstanbul'da da İngilizce eğitimlerine başlıyor.

Hızlı teknoloji dünyasında, pek çok çocuk anne ve babasından daha fazla bilgisayar ve akıllı telefon kullanıyor. Bu nedenle, çocuklar iletişim kurmayı e-posta, Facebook ya da Twitter iletisi olarak görüyor. Saha çalışmaları, sadece sanal dünyada iletişim kurmaya odaklanan çocukların, gerçek dünyada konuşma becerilerini geliştirme fırsatı bulamadığını gösteriyor. Kendilerini sözel ve bedensel olarak etkili şekilde ifade edemeyen çocuklar, özsaygı ve özgüven sorunları da yaşıyor.
Yaşları 6 ila 13 arasında değişen çocukların hem sosyalleşebilmesi hem de özgüven, özsaygı, motivasyon kazanması için, drama eğitimleri önemli bir rol oynuyor. Dramanın çocukların gelişimi üzerindeki gücü, Türkiye'de henüz fark ediliyor ve bu konudaki girişimler her geçen gün artıyor.

Çekingen çocuklar, farkına varmadan gelişiyor
Bu girişimlerden biri de, iki çocuk annesi Serçin Baştürk Duran'ın kuruculuğunu üstlendiği Helen O'Grady Drama Akademisi İstanbul. 26 Ekim'de İstanbul'un birden fazla semtinde eğitimlere başlayacaklarını anlatan Duran, Helen O'Grady'nin dünyada 26 ülkede 50 binden fazla çocuğu drama ile buluşturduğunu söylüyor. Drama sayesinde çocukların değişimini gözlemlemenin heyecanını yaşadığını dile getiren Duran, “Helen O'Grady Drama Akademisi'nin İngiltere'deki uzman eğitim biriminin sürekli güncellediği İngilizce müfredatı uyguluyoruz. Eğlenceyi ön planda tutarak uygulanan dersler sayesinde, çocuklar farkına bile varmadan birçok yönden gelişiyor” diye ekliyor.
Duran, bu uluslararası gelişimsel drama programından en fazla faydayı görenlerin ise, çekingen ve kendini ifade etmekte zorlanan çocuklar olduğunu aktarıyor. Duran'a göre, bir yıl boyunca derslere katılan bu gibi çocuklarda olağanüstü gelişmeler olabiliyor.

Akıcı konuşma yetisi kazanıyorlar
Duran, “Drama, çocukların kendilerini ifade etme ve akıcı konuşma yetilerini geliştiriyor. Drama ile çocuklar soru sorma, cevap verebilme, fikir ve düşüncelerini açıkça paylaşabilme gibi konularda özgüven kazanıyor” diyor.
Sanal dünyaya hapsolan çocukların hayata atıldıklarında ihtiyaç duyacakları, sesi iyi kullanma, kendini anlaşılır cümlelerle ifade edebilme gibi temel becerilerden mahrum kalmaması gerektiğini vurgulayan Serçin Baştürk Duran, ailelerin bu konuya hassasiyet göstermelerini tavsiye ediyor. Eğitimler, 6-13 yaş grubuna yönelik ve eğitim ve öğretim dönemi boyunca haftada 1 saat olarak gerçekleşiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar...
İlk veli toplantımızı yaptık.Ortak alınan kararla serbest etkinlik dersinde halk danslarına karar verildi.
Oğlum pek istekli değil ama bakalım ne olacak.
Kaynak kitap olarak kendiniz seçin denmişti ama herkes aynı kitabı alalım dedi ve aydan yayıncılık tüm derslere karar verildi.
Yanında da can matematik testleri kullanılacak.
Beslenme olarak verilen listeye uyulacakmış.Listenin altında pahalı meyve ve yiyecek getirilmeyecek yazılmış.Meyve olarak sadece
muz pahalı olarak belirtilmiş.Oğlumun en sevdiği meyve çocuk anne neden söylemediniz muzun çok pahalı olduğunu bilseydim muzu en sevdiğim meyve olarak seçmezdim diyor.
Bu arada toplantıya branş öğretmenleri katılmadı.

Merhaba arkadaşlar...
İlk veli toplantımızı yaptık.Ortak alınan kararla serbest etkinlik dersinde halk danslarına karar verildi.
Oğlum pek istekli değil ama bakalım ne olacak.
Kaynak kitap olarak kendiniz seçin denmişti ama herkes aynı kitabı alalım dedi ve aydan yayıncılık tüm derslere karar verildi.
Yanında da can matematik testleri kullanılacak.
Beslenme olarak verilen listeye uyulacakmış.Listenin altında pahalı meyve ve yiyecek getirilmeyecek yazılmış.Meyve olarak sadece
muz pahalı olarak belirtilmiş.Oğlumun en sevdiği meyve çocuk anne neden söylemediniz muzun çok pahalı olduğunu bilseydim muzu en sevdiğim meyve olarak seçmezdim diyor.
Bu arada toplantıya branş öğretmenleri katılmadı.

neden seçmesin ki, neden suçluluk duysun yani çocuk muz pahalı diye

zaten yerli muz çok pahalı değil, yeri geliyo diğer meyvelerde o fiyattan satılıyo bazen

zaten çok kokmayan bişey

ama mesela beslenmeye sucuk falan konmasına bende karşıyım

bizim bilfen kitaplarına 60 lira dedi öğretmen, 4 kitap:KK53::KK53:

chess biz bilfen aldık demiştim ya, bilfen değilmiş. toplantıda bazı veliler bilfene karşı çıkmıştı, eleştirmişlerdi. O yüzden öğretmen bilgi başarı diye iki kitap aldırmış türkçe ve matematikten 27 tl tutanda oymuş. tabi ben bunları haftasonu eve ödev verdiğinde öğrendim :) sosyal ve fen den kaynak kitap yok, oysaki en önemlisi de fen dersi. haftasonu formül tümdersler soru bankasını aldım, fena görünmüyor.

zaten yerli muz çok pahalı değil, yeri geliyo diğer meyvelerde o fiyattan satılıyo bazen

zaten çok kokmayan bişey

çocuklar ev dışında farklı oluyorlar, ev de belki yüzüne bakmaz ama okulda arkadaşını yerken görünce canı istiyebilir. eskiden pahalı olarak bilinirdi ya hala o algı var heralde kafalarda. marketlerde taneyle bile satılıyor artık.

bu arada haftasonu ingilizce kursunda 5. sınıf velileriyle tanıştım..fen dersinde bunlar iyi günlerimizmiş, ilk sınavdan yüz aldınız aldınız ondan sonra yüz almak zor dediler. madde ve hacim konuları varmış , çok zorlanıyormuş çocuklar. bir de ben şu tudemin sıvavlarında abidik sorularını nasıl yapıyor çocuklar diye düşünürken, velilerden birinin söylediği, öğretmen sırf tudem sınavı için özel çalışma yapıyormuş, tudemin kitaplarını yaptırıyormuş sınıflarından 2 tane türkiye birincisi çıkmış, böyle hırslı öğretmenlerde var.

chess biz bilfen aldık demiştim ya, bilfen değilmiş. toplantıda bazı veliler bilfene karşı çıkmıştı, eleştirmişlerdi. O yüzden öğretmen bilgi başarı diye iki kitap aldırmış türkçe ve matematikten 27 tl tutanda oymuş. tabi ben bunları haftasonu eve ödev verdiğinde öğrendim :) sosyal ve fen den kaynak kitap yok, oysaki en önemlisi de fen dersi. haftasonu formül tümdersler soru bankasını aldım, fena görünmüyor.

ne diye bilfeni eleştirmişlerdi ki acep:26::26:

bu arada haftasonu ingilizce kursunda 5. sınıf velileriyle tanıştım..fen dersinde bunlar iyi günlerimizmiş, ilk sınavdan yüz aldınız aldınız ondan sonra yüz almak zor dediler. madde ve hacim konuları varmış , çok zorlanıyormuş çocuklar. bir de ben şu tudemin sıvavlarında abidik sorularını nasıl yapıyor çocuklar diye düşünürken, velilerden birinin söylediği, öğretmen sırf tudem sınavı için özel çalışma yapıyormuş, tudemin kitaplarını yaptırıyormuş sınıflarından 2 tane türkiye birincisi çıkmış, böyle hırslı öğretmenlerde var.

ben tudemi kaldırdım çoktan ama 2. dönem başlasın biraz ilerlesinler sonra tekrar çıkarıcam, o zaman daha iyi yapacağını düşünüyorum. Malum çocuklarda 6 ay bile hala fark ediyo

ne diye bilfeni eleştirmişlerdi ki acep:26::26:

ben tudemi kaldırdım çoktan ama 2. dönem başlasın biraz ilerlesinler sonra tekrar çıkarıcam, o zaman daha iyi yapacağını düşünüyorum. Malum çocuklarda 6 ay bile hala fark ediyo

soruların karmaşık olduğunu, hatalı soruların çok olduğunu falan söylemişlerdi. 3.sınıfta biz son iki ay yaptığımız için soruların zorluk derecesini beğenmiştim. öbür okulda hiç birşey yapmadığımız için.

sizinkilerde öylemi yoksa benimkinde mi var sadece, fen sorularını cevaplarken kendinden emin değil. 10 sorudan 3 ünü cevaplarken acaba mı diye yapıyor.

Dershanelere Ruhsat Verilmeyecek
Nabi Avcı dershane tartışmasına son noktayı koydu...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dershane tartışmasına son noktayı koydu: “1 Ocak 2014’ten itibaren dershanelerin ruhsatları yenilenmeyecek. Dershaneler artık yasal olarak da Milli Eğitim sistemi içerisinde yer almayacak”

Uzun bir süredir kapanıp kapanmayacağı tartışma konusu olan dershanelerin durumuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı net tarih verdi. Bir televizyon kanalına konuşan Bakan Avcı, 2014-2015 öğretim yılında MEB sistemi içinde dershanelerin olmayacağını belirtti: “2014-2015 öğretim yılından itibaren dershane, Milli Eğitim sistemi içerisinde olmayacak. Şu anda MEB sistemi içinde. MEB’in ilgili yasasında dershaneler bir üst eğitim kurumuna hazırlamak üzere eğitim veren kurumlar olarak tanımlanıyor. Bu kalkacak. MEB sistemi içerisinde yasal olarak tanımlanmış dershane diye bir kurum olmayacak. Devam ederse biz tanımıyoruz. Bu piyasada MEB’in onaylamadığı, ruhsat vermediği ve denetlemediği kurumlara itibar edilmez. Yasal olarak MEB sistemi içinde olmalarını önleyen düzenlemeyi de yapacağız.”

Bakan Avcı dershanelerin ruhsatlarının Ocak 2014’ten itibaren yenilenmeyeceğini belirtti: “Dershaneler Ocak ayından itibaren ruhsatlarını alıyorlar. Bu yıl Haziran’a kadar şu anda dershanelerde öğrenim gören öğrenciler devam ediyorlar. Geçtiğimiz Ocak ayında bu dershanelere izin verilmiş. Dolayısıyla onlar da haklı olarak Ocak’ta aldıkları ruhsatlara dayanarak öğrenci almışlar, öğretmenlerle sözleşme imzalamışlar, yer kiralamışlar. 2014 Ocak ayından itibaren ruhsat verilmeyecek. Yasadan da dershane tanımı çıkarılınca daha esnetilmiş, standartları biraz daha aşağı çekilmiş koşullarda özel okula dönüşmeleri için teşvik edilecekler.”

Bakan Avcı dershanelerin Milli Eğitim sistemi içerisinde ‘etüt merkezi’ adı altında faaliyet yürütmesine de izin vermeyeceklerini söyledi.

Özel okul olmak isteyene üç yıl süre

Özel okul olmayı kabul eden dershanelere 3 yıl süre verilecek. MEB bu kurumlara ilk 3 yıl yasal özel okul şartlarını tamamlayamasalar bile göz yumacak. Ancak 3 yılın sonunda tüm şartları tamamlaması istenecek. Bakan Nabi Avcı, “Dershaneler okul olsa o zaman hem devlet okullarındaki baskı bu alana kayacak hem de çocuklar aynı ücreti iki defa ödemeyecek. Ekstra ücret gerekmeyecek” diyerek, öğrencilerin dershane yerine özel okula yönleneceği mesajı verdi. Yıllardır yapılan “kapatılacak” açıklamasının da dershanelere verilen bir mesaj olduğunu söyleyen Avcı, “Geçiş sürecinde esneklikler sağlanacak. Farazi söylüyorum, 100 metrekare bahçe şartı varsa 3 yıl için 70’e de razı olacağız ama 3 yıl sonra o şartı sağlaması beklenecek. Teşvik edeceğiz. Kapatacağız, yasada olmayacak. 2014-2015 eğitim sistemi içinde dershaneler olmayacak” dedi. milliyet

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dershane tartışmasına son noktayı koydu: “1 Ocak 2014’ten itibaren dershanelerin ruhsatları yenilenmeyecek. Dershaneler artık yasal olarak da Milli Eğitim sistemi içerisinde yer almayacak”

Uzun bir süredir kapanıp kapanmayacağı tartışma konusu olan dershanelerin durumuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı net tarih verdi. Bir televizyon kanalına konuşan Bakan Avcı, 2014-2015 öğretim yılında MEB sistemi içinde dershanelerin olmayacağını belirtti: “2014-2015 öğretim yılından itibaren dershane, Milli Eğitim sistemi içerisinde olmayacak. Şu anda MEB sistemi içinde. MEB’in ilgili yasasında dershaneler bir üst eğitim kurumuna hazırlamak üzere eğitim veren kurumlar olarak tanımlanıyor. Bu kalkacak. MEB sistemi içerisinde yasal olarak tanımlanmış dershane diye bir kurum olmayacak. Devam ederse biz tanımıyoruz. Bu piyasada MEB’in onaylamadığı, ruhsat vermediği ve denetlemediği kurumlara itibar edilmez. Yasal olarak MEB sistemi içinde olmalarını önleyen düzenlemeyi de yapacağız.”

Bakan Avcı dershanelerin ruhsatlarının Ocak 2014’ten itibaren yenilenmeyeceğini belirtti: “Dershaneler Ocak ayından itibaren ruhsatlarını alıyorlar. Bu yıl Haziran’a kadar şu anda dershanelerde öğrenim gören öğrenciler devam ediyorlar. Geçtiğimiz Ocak ayında bu dershanelere izin verilmiş. Dolayısıyla onlar da haklı olarak Ocak’ta aldıkları ruhsatlara dayanarak öğrenci almışlar, öğretmenlerle sözleşme imzalamışlar, yer kiralamışlar. 2014 Ocak ayından itibaren ruhsat verilmeyecek. Yasadan da dershane tanımı çıkarılınca daha esnetilmiş, standartları biraz daha aşağı çekilmiş koşullarda özel okula dönüşmeleri için teşvik edilecekler.”

Bakan Avcı dershanelerin Milli Eğitim sistemi içerisinde ‘etüt merkezi’ adı altında faaliyet yürütmesine de izin vermeyeceklerini söyledi.

Özel okul olmayı kabul eden dershanelere 3 yıl süre verilecek. MEB bu kurumlara ilk 3 yıl yasal özel okul şartlarını tamamlayamasalar bile göz yumacak. Ancak 3 yılın sonunda tüm şartları tamamlaması istenecek. Bakan Nabi Avcı, “Dershaneler okul olsa o zaman hem devlet okullarındaki baskı bu alana kayacak hem de çocuklar aynı ücreti iki defa ödemeyecek. Ekstra ücret gerekmeyecek” diyerek, öğrencilerin dershane yerine özel okula yönleneceği mesajı verdi. Yıllardır yapılan “kapatılacak” açıklamasının da dershanelere verilen bir mesaj olduğunu söyleyen Avcı, “Geçiş sürecinde esneklikler sağlanacak. Farazi söylüyorum, 100 metrekare bahçe şartı varsa 3 yıl için 70’e de razı olacağız ama 3 yıl sonra o şartı sağlaması beklenecek. Teşvik edeceğiz. Kapatacağız, yasada olmayacak. 2014-2015 eğitim sistemi içinde dershaneler olmayacak” dedi. milliyet

bu iş özel ders veren öğretmenlere yarayacak.

bi dershanelerin merdivenaltı olmadığı kalmıştı

zaten çok kokmayan bişey

Evet sucuğa bende karşıyım ama muz yani kaç lira kilosu?
Kaldı ki merozanın dediği gibi markette tek olarak bile satılıyor.
Öğretmen listeyi açıklarken nasıl bir cümle kurdu ise çocuğun aklında çok uc bir rakam belirmiş.

Bizim dönem kadar stresli bir eğitim hayatı yaşayan veliler yoktur heralde.Her gün bugün hangi değişikliği duyacağız diye kalkar olduk.

Bizim dönem kadar stresli bir eğitim hayatı yaşayan veliler yoktur heralde.Her gün bugün hangi değişikliği duyacağız diye kalkar olduk.

aynen yatıyoruz kalkıyoruz, biz uyurken neler olmuş neler, sadece okuyoruz

bu iş özel ders veren öğretmenlere yarayacak.

ne bileyim kapanacağını pek sanmıyorum bence yine devam eder, sadece MEB onaylı MEB e bağlı olmaz, çünkü binaların arasında apartmanda dipdibe bir sürü dershane var, onların özel okul olması mümkün değil mesela bence

günaydın hanımlarrr

ne bileyim kapanacağını pek sanmıyorum bence yine devam eder, sadece MEB onaylı MEB e bağlı olmaz, çünkü binaların arasında apartmanda dipdibe bir sürü dershane var, onların özel okul olması mümkün değil mesela bence

valla onlarda bulur bir yolunu canım türkiye burası mutlaka açık bir nokta vardır çıkardıkları yasada

ya kızlar birşey sorucam çocuklar okuldan gelince nasıl bir çalışma programı uyguluyosunuz ben acaba çok mu sıkıyorum diye düşünüyorum bu 4. sınıf korkutuyor beni resmen sanki birşeyleri kaçırıcam birşeyler eksik kalıcakmış gibi geliyor 4.sınıf fobisi oluştu resmen yaa :KK50:
bu arada kaynak kitaplarımız geldi afg yayınları diye bir yayın evinin dilbigisi , tüm dersler konu anlatımlı , tüm dersler soru bankası , ve tüm dersler yaprak tesden oluşan 4 adet kitap var

slm 4.sınıf anneleri bir hafta grip yattım konular almış başını gitmiş :KK34:
parkon din öğrtmenlerinin çoğu böyle onlarda bize denk geldi :KK14::KK14:malesef bugün canımı sıkan bir olay daha oldu öğretmen mezhep sormuş:KK19::KK19::KK19::KK19::KK19::KK19:
chess kaynak kitaplar için saol :KK54:biz inglizce için kaynak kitap almadık öğrtmeninde ingilizce ile alakası yok:KK19::KK19:yabancı dil kursuna gitmiş olmasına sevindim başının çaresine bakıyor bir kaynak kitapta alsam tamamdır:KK34:
gül bu öğretmenlerde neyin kafası var bilmiyorum pahalı şeyler olmasın falan :KK14::KK14:
meroza fen dersinde soruların hepsi bilgiye bağlı olmuyor mantık yürütmeleri de gerekiyor benim oğlanda 3 haftadır konuyu yaladı yuttu sorular ters köşe geldi :18::18::18:formül tümdersler konu anlatımı bizim öğretmenin yazdığı kitap :KK1: soruları da tudemden çok farklı değil :KK53:
seyyah bende çocuğun açısından seviniyorum oğluma hergün öğretiyorum boş :KK14: öğretmen birşey söylese ona kapılıp gidiyor en güzel örneği
bugün bana selamı aleyküm demiş ben cvp vermemişim günahların arttı diyor :KK30::KK30::KK30::KK30::KK30:çok işim var bu yıl
karamuk bizim okuldan gelince yemek yiyor sonra derse başlıyor akşama kadar sürüyor :KK14:bitince izin veriyor kendi haline bırakıyorum yatmadan öncede kitap okuyor okulistikten yeni konulara göz atıyor uyuyor :KK53:
4.sınıf bizide geriyor öğretmeni bu sistemle 5.sınıfta zorlanacaklar dedi hafta sonu etutde açtı :KK53::KK53:konuları hızlı geçip 5.sınıfa bomba gibi hazırlamakmış niyeti
dershane konusuna gelince bu yıl kapanır seneye yeni konun geri açılır:KK1::KK1: bugün buna alışırız yarın başka bir şeye alıştırma politikası :KK53:

X