İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın hanımlar sınav tarihlerimiz belli oldu dün öğretmen vermiş tarihleri çocuklara e-okuldan da baktım akşam oraya da girilmiş sınav tarihleri 4 kasımdan 14 kasıma kadar sınavımız var

herkese iyi haftalar bizim arada denemeler yaptı ir kerede yazılı fenden ama oda denemeydi kanımca tek ünite yazılısı olmaz gibi bizim ödevimiz hep az oluyor kaynak kitap ve test aldım oğlana hangi konuysa onu okuyup test çözüyor morpaya bakıyor, kitap okuyor ee hepsi en fazla 1 saat ondan sonrası boş siz zamanı nasıl değerlendiriyorsunuz acaba yeter diye düşünüyorum sonrada çok mu boş kaldı diyorum bilemedim

arada deneme bizimki de yapıyor 10 soruluk testler falan çözdürüyor
bende bazen aynı kaygıya düşüyorum sanki birşeyler eksik kalıyormuş kaçırıyorum diye düşünüyorum ama akşam anladım ki şuan da gayet iyi gidiyormuşuz çünkü bir soru vardı ve kendi yorumlarına göre yapmalarını istemişler ve oğlumda çok güzel cevaplamış hoşuma gitti ama insan yine de stress yapıyor işte bizimki de normalde ödevlerini yapıyor o da az oluyor zaten sonrada kaynak kitaplarından her dersten birer test çözüyor o kadar sonrası boş zaman oluyor onda da ya arkadaşalrı ile dolaşıyor biraz ya da sokakda oynuyor

evet kesin bilgi değil canım benim ki de, ama inşallah olmaz ya, ne kadar çok tatil yapıyor bizim öğrenciler, okul başlayalı bir ayı geçti güya ama ilk üniteler bile bitmedi, çocuklar tam konsantre olacakken tekrar gevşediler, japonya da 3 dönem oluyormuş ve yaz tatili sadece bir aymış, farkı ordan gör mesela

bizimkide hemen yapsa ödevleri 1 saatte bitecek ama o kadar çok sallanıyor ki, o bir saatlik ödev oluyor 3 saat, bu kadar sallanan sadece benim çocuğum mu acaba? ben extra bişey yaptırmıyorum kitap okuması dışında, onun dışında genelde bilgisayarında, bilgisayar için kural koymak falan pek işe yaramadı, ben de diretmedim çünkü alternatifi yok, ne yapsın çocuk

çok doğru diyorsun canım hele bu tatil uzun oldu şimdi arkadan da 29 ekim tatili çocuklar tamamen gevşiyorlar
ben tamamen kaldırıdm pc ve tableti hafta arası vermiyorum zaten o da istemiyor hafta sonu çıkarıyorum sadece

Geçmiş bayramınızı kutlarım.
Biz bu sene gayet rahatız. Ödev az geliyor ve matematikten geliyor çoğunluk. Okulda fen ile ilgili test yaptıklarını hiç görmedim, fen den kaynak kitabımızda yok. Benim kafama takılan fen dersi, konuyu çok iyi bilmesi gerekiyorki testlerde şaşırtmalı seçeneklerde doğruyu işaretleyebilsin. arada ben fen testi çözdürüyorum ama öğretmen, oğlum ve eşim o kadar rahatki ben niye kendimi kasıyorum deyip şu aralar ben de salmış durumdayım.perşembe günü matematikten sınav olacaklarmış.bize din öğretmeni şimdiye kadar bir kere geldi. velilerden duyduğuma göre öğretmen beğenmemiş ve kendi öğretmek istiyormuş. daha önce zaten biz veriyorduk bu dersi diyormuş. geçen hafta din dersi yapmamışlardı.öğretmenin, branş öğretmen istemem hakkı var mı.

sağolasın senin de bayramın kutlu olsun
yok ya ne biliyim belki biz mi kasıyoruz biraz kendimizi acaba ? ay valla diyorum ya gerçekten 4. sınıf fobisi oluştu üzerimizde inanki
eşler zaten hep rahat ödevini yaptın mı diye sorar yaptıysa tamam daha da sıkıştırmaz bizim ki de o kadar ilgi yani akşam ben çocuklar uyuduktan sonra ingilizce dersinde öğrendikleri kelimeleri unutmasın diye küçük kağıtlara yazıp keseye atıyorum sonra ordan kelimelri tekrar ediyoruz sen napıyosun diye sormuyor bile erkekler hep aynı işte
bizim de din öğretmeni daha gelmedi kendi öğretmenimiz yaptırıyor ama öyle sınıf öğretmenin isteyip istememe hakkı var mıdır branş öğretmenini açıkcası duymadım

japonyada okula başlayacak çocukları alıyolarmış
hızlı trenleri fabrikaları gelişmiş tüm şeyleri gezdiriyolarmış
sonra gidip hiroşima ve nagasakiyi gösteriyolarmış
okuyup çalışmazsanız bu halde olursunuz diyorlarmış
depremde görmüştük adamlar 3 hafta içinde okulları açtılar
spor salonlarında uygun yerlerde sınıfları oluşturdular
atom bombasından sonra da yine 2-3 hafta içinde açık alanlarda derslere başlamışlardı resimleri vardı

anlamıyorum ki dünyada hangi ülke kendi halkına bunu yapar
eğitimsiz kalsın diye uğraşır:KK50::KK50::KK50:

çünkü onlar eğitime çok önem veriyor onların bütçesinin en fazlası eğitime daha sonra da sağlığa ayrılıyor biz aslında bu kadar tatil yapacak ülke değiliz şuan ki tatiller tamamen çocukların konsantresini bozdu tam alışmaya başlamıştık derslere hoop tatil şimdi yine tatil sonra 15 tatil :KK50:

din öğretmeni bir kere geldi, neden beğenmedi bir fikrim yok. ama istemiyormuş din dersi öğretmeninin gelmesini, bir saat bile yeterli diyormuş kafa karıştırmak için. kendi ikiz çocukları da bizim sınıfta, belkide bu yüzden daha korumacı olabilir.
fen den işimiz var bakalım, elimden geldiği kadar çalışmasına yardımcı olucam.

bencede bir saat yeterli, bakarsın bu şekilde daha iyi olur

İlk yazılımız yarın Türkçe, haftaya da Sosyal herkese başarılar dileriz...:KK76:

başarılar oğluna canım,:13: bende merakla bekliyorum ilk yazılıları ama halen ses yok

bizim ilk sınavımız yarın matematikten. öğretmen e okula da girmiş sınavı. matematikten öğrendikleri konular basamak değerleri, sayıların okunuşu ve yazılışı, ardışık sayılar, bilinmeyenli toplama, örüntü.konular basit ilk sınav olduğu için.bakalım oğluşum ilk sınavından kaç alacak.dün akşam ya elli alırsam anne sonuçta ben elimden geleni yapıcam diyor :)) O zaman daha da fazla çalışman gerekir dedim..bu yüksek not alması için baya motive edici bir cümle oldu, fazladan çalışmak mı bııırrrr :))))

bizim ilk sınavımız yarın matematikten. öğretmen e okula da girmiş sınavı. matematikten öğrendikleri konular basamak değerleri, sayıların okunuşu ve yazılışı, ardışık sayılar, bilinmeyenli toplama, örüntü.konular basit ilk sınav olduğu için.bakalım oğluşum ilk sınavından kaç alacak.dün akşam ya elli alırsam anne sonuçta ben elimden geleni yapıcam diyor :)) O zaman daha da fazla çalışman gerekir dedim..bu yüksek not alması için baya motive edici bir cümle oldu, fazladan çalışmak mı bııırrrr :))))

başarılar oğluna meroza, ee çocuklarımız ilk defa resmi bir sınava girecek heyecanlanıyor insan:13:

İlk yazılımız yarın Türkçe, haftaya da Sosyal herkese başarılar dileriz...:KK76:

İnşallah iyi geçiyordur çocukların sınavları,bizimde bugün ilk kitap sınavımız var.
Gece 11 e kadar kitap okudu,kötü geçerse çok üzülcek

İnşallah iyi geçiyordur çocukların sınavları,bizimde bugün ilk kitap sınavımız var.

bizim de kitaptan ödevimiz oluyor, öğretmen aynı kitabı okutup soru kağıdı gönderiyor eve, soruları cevaplıyorlar..evde yaptıkları için rahat oluyor tabi..inşallah güzel geçmiştir sınav.

bizim geçen senelerde sınavlar e okula yazılmazdı. bu sene ilk defa öğretmen yazmış ilk sınavı..sınav sonucunu da yazar mı acaba öğretmen e okula. sınavlardan aldıkları notlar kesin mi yoksa şimdiye kadar olduğu gibi öğretmen kanaatini mi kullacak bilginiz var mı.

Yeğenim bu sene 4. sınıfa başladı, matematik biraz zorluyor gibi. Ödev yapacak diye geçen akşam gene sinirlendi :) kıyamam, yardımcı olmaya çalışıyoruz ama biraz zaman alacak sanırım.

başarılar kızına canım, bizde kitap sınavı yok, iyi ki de yok, geçen sene öğretmenin özet için verdiği kitaplar birbirinden berbattı

bizim geçen senelerde sınavlar e okula yazılmazdı. bu sene ilk defa öğretmen yazmış ilk sınavı..sınav sonucunu da yazar mı acaba öğretmen e okula. sınavlardan aldıkları notlar kesin mi yoksa şimdiye kadar olduğu gibi öğretmen kanaatini mi kullacak bilginiz var mı.

canım geçen seneler yazılmadı çünkü bir resmiyeti yoktu, 1,2,3 de sınav yapılmaması gerekiyor, bazı öğretmenler hiç yapmıyor yapanlarda değerlendirme amaçlı, resmiyeti yok. bu sene resmiyeti var notlarda e okula girilecek, sınav kağıdında ne not alsıysa onu girmesi gerekli
seneye 4 olacaklarda sınav olacaklar bizimkiler gibi, sonra 1,2,3,4 de hiç sınav olmayacak, yeni ortaöğretime geçişin gereği olarak kademeli kalkacak yani.

Son düzenleme:
Yeğenim bu sene 4. sınıfa başladı, matematik biraz zorluyor gibi. Ödev yapacak diye geçen akşam gene sinirlendi :) kıyamam, yardımcı olmaya çalışıyoruz ama biraz zaman alacak sanırım.

yiğenine başarılar canım, 4. sınıf biraz zorlu tabii, zamanla alışır:13:

canım geçen seneler yazılmadı çünkü bir resmiyeti yoktu, 1,2,3 de sınav yapılmaması gerekiyor, bazı öğretmenler hiç yapmıyor yapanlarda değerlendirme amaçlı, resmiyeti yok. bu sene resmiyeti var notlarda e okula girilecek, sınav kağıdında ne not alsıysa onu girmesi gerekli
seneye 4 olacaklarda sınav olacaklar bizimkiler gibi, sonra 1,2,3,4 de hiç sınav olmayacak, yeni ortaöğretime geçişin gereği olarak kademeli kalkacak yani.

geçen sene öğretmen yaptığı sınavın kağıdını eve gönderip imza istiyordu veliden. dün artık eve göndermiycem demiş, resmiyet kazandığı için heralde..
bugün matematikten sınavımız var ya sabah heyecanlıydı biraz da korkuyordu..rahatlatmaya ve moral bulmasına çalıştım. bana soruyor heycanlımısın sen diye, yo değilim dedim, bu sınav gibi yüzlerce sınava gireceksin dedim..sonradan da evet heyecanlıyım deyip onunla heycanını paylaşsamıydım diye düşündüm ..

geçen sene öğretmen yaptığı sınavın kağıdını eve gönderip imza istiyordu veliden. dün artık eve göndermiycem demiş, resmiyet kazandığı için heralde..
bugün matematikten sınavımız var ya sabah heyecanlıydı biraz da korkuyordu..rahatlatmaya ve moral bulmasına çalıştım. bana soruyor heycanlımısın sen diye, yo değilim dedim, bu sınav gibi yüzlerce sınava gireceksin dedim..sonradan da evet heyecanlıyım deyip onunla heycanını paylaşsamıydım diye düşündüm ..

ilk olduğundan heycanlısıdır kasımda bi sürü sınav olcaklar alışır zamanla, bence iyi yapmışsın, sen heyecanlıyım desen, annemi hayalkırıklığına uğratmamalıyım diye ekstra strese gircekti, çok gergin heyecanlı olmakta zararlı zaten sınavlarda biliyosun, bildiğinide yapamıyor çok heyecanlı çocuklar

benimki de geçende ya öğretmen notumu kırarsa, falan diye konuşuyodu, hayatında ilk defa gerçek bi not alcak not korkusu vardı yani, hiç almadığı halde, bende boşver zaten bu sene notlar önemli değil, liseye geçişte hesaplanmıcak dedim, not korkusuyla hareket etmesini istemdim yani, sonra bi daha buna benzer şeyler söylemedi

zaten seneye farklı öğretmenler olacağından not korkusu olcak muhtemelen, bu seneden strese girmesine gerek yok diye düşündüm bende, madem gerçekten önemli değil kendi sınıf öğretmeninde en azından bu stresi yaşamasın, zaten öyle tamamen boşverecek kadar sorumsuz bi çocuk olmadığından...

Son düzenleme:
ilk olduğundan heycanlısıdır kasımda bi sürü sınav olcaklar alışır zamanla, bence iyi yapmışsın, sen heyecanlıyım desen, annemi hayalkırıklığına uğratmamalıyım diye ekstra strese gircekti, çok gergin heyecanlı olmakta zararlı zaten sınavlarda biliyosun, bildiğinide yapamıyor çok heyecanlı çocuklar

benimki de geçende ya öğretmen notumu kırarsa, falan diye konuşuyodu, hayatında ilk defa gerçek bi not alcak not korkusu vardı yani, hiç almadığı halde, bende boşver zaten bu sene notlar önemli değil, liseye geçişte hesaplanmıcak dedim, not korkusuyla hareket etmesini istemdim yani, sonra bi daha buna benzer şeyler söylemedi

zaten seneye farklı öğretmenler olacağından not korkusu olcak muhtemelen, bu seneden strese girmesine gerek yok diye düşündüm bende, madem gerçekten önemli değil kendi sınıf öğretmeninde en azından bu stresi yaşamasın, zaten öyle tamamen boşverecek kadar sorumsuz bi çocuk olmadığından...

doğru söylüyorsun.
dün biraz test çözdürdüm, eğitimhanedeki yazılı sorularını baktık normalde itiraz eder ama gıkı çıkmadı, baktım yapıyor soruları üzerine fazla gitmedim. ben telkinim kendine güven, soruları düzgün oku, kafadan hesaplamaya çalışma, sen zaten konuları biliyorsun diyorum. alışacaklar zamanla, belki daha çok çalışmak için kamçılar not sistemi..

notlar son ana kadar değişebilir
hiç bir öğretmen hakettiğinden düşük vermez de
isterse yükseltebilir:KK34:

notlar son ana kadar değişebilir
hiç bir öğretmen hakettiğinden düşük vermez de
isterse yükseltebilir:KK34:

hiç sanmıyorum canım, bizim öğretmenimiz hiç beden eğitimi yaptırmadığı halde çoğu çocuğun bedenine 85 vermişti, halbuki bedende oğlanlar top koştururken kızlar ip atlıyor, ipi mi beğenmedi acep neden kırdı çocuklarının notunu:KK1::KK1:

Son düzenleme:
X