İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

yok canım neden saçma gelsin ki, bencede en önemli ders Türkçe, hemde çocuk ilerde ne olmak istiyorsa olmak istesin kesinlikle en önemli ders yine Türkçe, bunu oğlumada hep söylüyorum.:13::13:

Öğretmen değişikliği bizim kaynak kitabı da baltaladı toplantıda hissettim...Bizim sınıf geçmiş yıllarda her dönem iki kitap bitirirken şimdi öyle oturuyorlar... Sınavsız testsiz eleme olmaz kaynaksız mümkün değil olmaz dedim akşam sipariş verdim...:92: Tude... soru bankası ve güvend... tüm dersler kitabını bekliyorum... :KK53::KK53::KK53:

yok canım neden saçma gelsin ki, bencede en önemli ders Türkçe, hemde çocuk ilerde ne olmak istiyorsa olmak istesin kesinlikle en önemli ders yine Türkçe, bunu oğlumada hep söylüyorum.:13::13:

Canım çok doğru söylüyorsun Türkçe cepte olmalı...

Öğretmen değişikliği bizim kaynak kitabı da baltaladı toplantıda hissettim...Bizim sınıf geçmiş yıllarda her dönem iki kitap bitirirken şimdi öyle oturuyorlar... Sınavsız testsiz eleme olmaz kaynaksız mümkün değil olmaz dedim akşam sipariş verdim...:92: Tude... soru bankası ve güvend... tüm dersler kitabını bekliyorum... :KK53::KK53::KK53:

canım tudemin fen kısmı çok kasıyo söyliyim

off yaa allah şifa versin allahım annesine babasına bağışlasın

eminim ki çıkaracaktır bugün tatilin tadını eğer program vermeseydim akşama kadar tv izlerdi çünkü laptop ve tabletini kaldırıdm onlarla oyalanamayacağı için tv ye takılırıdı bütüngün ama şimdi ödev verdim akşama kontrol edicem bakalım
sorma canım bizde başladı bile sezon açılışı yaptık yani eşim ve ufaklık gripler şuan evde hadi eşim neyse de ufaklık çok mızmızlanıyor işallah hafif atlatır
okilistiği hafta sonu inceleyeceğim bakalım olmazsa oraya üye oluruz oğluma da göstereyim birlikte bakakrız
özel okullar zaten aldı başını gidiyor özel anaokulları bile nerdeyse normal ilköğretim lise özel okullarının fiyatları kadar oldu yazık
heleki dershaneler çok yüksek fiyatlı olmuş yaa geçen patronum söyledi oğlunu dershaneye yazdırıken araştırmışlar birtanesi 43 milyar istemiş ağzım açık kaldı bu ne yaa :KK20: abartmışlar iyicene
geçmiş olsun :KK34:
fiyatlar çok uçmuşş:KK31::KK31:
valla oğluma çok geldi hem fotokopi eriliyor hem iki kaynaktan hem devletin verdiği kitaplardan ödev, hep aynı şeyler tekrarlanıyor, biri birinden farklı bişey anlatmıyor ki gereksiz yere bıkkınlık yaratıyor böyle oluncada
tam burs kalkmış peki yerine ne gelmişki, linki varsa verir misin canım, eğer internette okuduysan
bizim dediklerinin haricinde sudoku, sosyal fen olmak üzere 5 soru 5 cevap ödev çıkarmamız gerekiyor :KK14::KK14:özellikle sosyalde 2 saat takılı kalıyoruz:KK14:
bize öğretmen söyledi. bu yıl hayyalerimiz o doğrultudaysa şimdi durum bu 40 kişi burslu alınıyorsabu yıl 10 kişi alım yapılmıyor yüzde yüz bursta kaldırıldı dedi .ilerleyen zamanlarda yeni bilgiler olursa bilgi verecekmiş
bu işin sonu iyi görünmüyor canım
bişiler yapman lazım

din dersimizde bizede 3 harflilerden bahsediliyor, müslüman ve hristiyanların savaşacakları anlatılıyor bu durumdan şikayetçi oldum toplantıda açıklama geldi:çocuklarda Allah korkusu oluşması lazımmış

Son düzenleme:

bizim dediklerinin haricinde sudoku, sosyal fen olmak üzere 5 soru 5 cevap ödev çıkarmamız gerekiyor :KK14::KK14:özellikle sosyalde 2 saat takılı kalıyoruz:KK14:
bize öğretmen söyledi. bu yıl hayyalerimiz o doğrultudaysa şimdi durum bu 40 kişi burslu alınıyorsabu yıl 10 kişi alım yapılmıyor yüzde yüz bursta kaldırıldı dedi .ilerleyen zamanlarda yeni bilgiler olursa bilgi verecekmiş

din dersimizde bizede 3 harflilerden bahsediliyor, müslüman ve hristiyanların savaşacakları anlatılıyor bu durumdan şikayetçi oldum toplantıda açıklama geldi:çocuklarda Allah korkusu oluşması lazımmış

cehalete bak, diğer dinden olanlara düşmanlık aşılanıyor resmen, sonra dünya barışı deniyor, çocuklar böyle eğitilirse dünya barışı biraz zor olur:KK19::KK19:

ayrıca üç harflilerden bahsedilmeside şuan için çok saçma, bu çocuklar daha 9-10 yaşında, kabuslar görüp pisikolojisi bozulursa, çocuğa verdiği maddi manevi zararı kendilerimi karşılayacakmış

Son düzenleme:
tahtalara vurayım bizim din öğretmenimiz normal çok şükür

Fiyatlar çok uçmuşş:KK31::KK31:

Bizim dediklerinin haricinde sudoku, sosyal fen olmak üzere 5 soru 5 cevap ödev çıkarmamız gerekiyor :KK14::KK14:özellikle sosyalde 2 saat takılı kalıyoruz:KK14:
Bize öğretmen söyledi. Bu yıl hayyalerimiz o doğrultudaysa şimdi durum bu 40 kişi burslu alınıyorsabu yıl 10 kişi alım yapılmıyor yüzde yüz bursta kaldırıldı dedi .ilerleyen zamanlarda yeni bilgiler olursa bilgi verecekmiş

din dersimizde bizede 3 harflilerden bahsediliyor, müslüman ve hristiyanların savaşacakları anlatılıyor bu durumdan şikayetçi oldum toplantıda açıklama geldi:çocuklarda allah korkusu oluşması lazımmış

gerizekalılar
alırsan hiç bi vasfı olmayan torpille 20 almış insancıkları öğretmen diye
hatta allahın köyünde bi bina dikip adına üniversite der herkesi üniversite mezunu yaparsan olacağı bu

kızım hiç de korkmuyor allahtan dinden kitaptan
ama kimsenin eşyasını çalıp gelmiyor
yerde bulduğu parayı almıyor
çöpünü yere atmıyor
hayvanlara zarar vermiyor
her gece allahla konuşuyor
peygamberimize efendimiz diyor en çok onları seviyorum seni onlardan sonra diyor üzülme diyor bana
sana vurana sen de vur diyorum ben kötü insan olmıcam onlar düşünsün cezasını diyor
korkuyla mı olurmuş acaba bunlar
o öğretmen denen vasıfsızın ağzının üstüne çarpıcan 2 tane

gerizekalılar
alırsan hiç bi vasfı olmayan torpille 20 almış insancıkları öğretmen diye
hatta allahın köyünde bi bina dikip adına üniversite der herkesi üniversite mezunu yaparsan olacağı bu

kızım hiç de korkmuyor allahtan dinden kitaptan
ama kimsenin eşyasını çalıp gelmiyor
yerde bulduğu parayı almıyor
çöpünü yere atmıyor
hayvanlara zarar vermiyor
her gece allahla konuşuyor
peygamberimize efendimiz diyor en çok onları seviyorum seni onlardan sonra diyor üzülme diyor bana
sana vurana sen de vur diyorum ben kötü insan olmıcam onlar düşünsün cezasını diyor
korkuyla mı olurmuş acaba bunlar
o öğretmen denen vasıfsızın ağzının üstüne çarpıcan 2 tane

düşünüyorum da bazen iyi ki kızım ağzı açık ders dinleyen bir çocuk olmamış ya
bunları ve hatta okulda gösterilen bir çok gereksiz ve saçma şeyi dinleyip öğreneceğine
kendi renkli hayal dünyasında mutlu olması daha iyi belki de
bu ne be eğitimden başka her şeye benziyor

canım tudemin fen kısmı çok kasıyo söyliyim

chess rica etsem tudem'in fen dersinde sorduğu bir soruyu yazarmısın, merak ettim..öğretmen fen den ödev vermiyor..daha hiç test falan almadım, haftasonu bakıcam..formül soru bankası almayı düşünüyorum bulursam.

delirmiş iyice bu öğretmen..güzellikle sevdireceklerine daha çok korkutuyorlar..benim oğlum başkanlık seçiminde bildiğim 2 duayı okudum anne dedi. bu hissiyat korkuyla, zorla nasıl aşılanır ki çocuğa..yazıklar olsun böyle öğretmenlere..
bizim din öğretmeni bir kere girdi derse onda da besmele çekin falan demiş, sadece onu alabildim ağzından bizimkinin.inşallah saçmalamaz sonradan..

chess rica etsem tudem'in fen dersinde sorduğu bir soruyu yazarmısın, merak ettim..öğretmen fen den ödev vermiyor..daha hiç test falan almadım, haftasonu bakıcam..formül soru bankası almayı düşünüyorum bulursam.

mesela gülen bi bebek resmi koymuş, soru: soğuk havada bulunan bir kişiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez.
a. kalbi daha hızlı atar. b.vücüdüna giren oksijen miktarı fazladır. c. kasları devamlı kasılıp gevşeyerek vucudunu titretir d.ihtiyaç duyduğu enerji miktarı azdır.

şuan işlenmesi gerekn konudan bu, yani solunum konusundan

düşünüyorum da bazen iyi ki kızım ağzı açık ders dinleyen bir çocuk olmamış ya
bunları ve hatta okulda gösterilen bir çok gereksiz ve saçma şeyi dinleyip öğreneceğine
kendi renkli hayal dünyasında mutlu olması daha iyi belki de
bu ne be eğitimden başka her şeye benziyor

eee ne demişler çocuklarınızı kuzu gibi büyütmeyin ilerde koyun gibi güdülmesinler diye. Herşeyden önce bi çocuğun sorgulama yeteneği olmalı, karşısındaki yetişkinlerin her dediğini körü körüne kabul etmemeli içinde

Sizin dinciyle bizimki aynı okuldan mezun sanırım meldam.:))

Burslar burda geçen seneden çok azaltıldı malesef.
Oğlum 6. sınıfı % 100 burslu okudu.ama geçen seneki sınavda 1 öğrenciye %100 verdiler.Toplam 5 öğrenciye burs verdiler ve hiç burs kazanamadı.( 1 önceki yıl toplamda 20 öğrenciye burs vermişlerdi)
Bu senede tamamen kaldırırlar heralde bursu, gidişat onu gösteriyor.
bu işin sonu iyi görünmüyor canım
bişiler yapman lazım
Şikayet ettim zaten seyyahım. Ama çok kaele alacaklarını sanmıyorum.
Bu sene mecburum bu okulda okutmaya kızımı, alamam.öğretmeni çok iyi.
Seneye zaten değiştiricem okulunu.

Sizin dinciyle bizimki aynı okuldan mezun sanırım meldam.:))

Burslar burda geçen seneden çok azaltıldı malesef.
Oğlum 6. sınıfı % 100 burslu okudu.ama geçen seneki sınavda 1 öğrenciye %100 verdiler.Toplam 5 öğrenciye burs verdiler ve hiç burs kazanamadı.( 1 önceki yıl toplamda 20 öğrenciye burs vermişlerdi)
Bu senede tamamen kaldırırlar heralde bursu, gidişat onu gösteriyor.

Şikayet ettim zaten seyyahım. Ama çok kaele alacaklarını sanmıyorum.
Bu sene mecburum bu okulda okutmaya kızımı, alamam.öğretmeni çok iyi.
Seneye zaten değiştiricem okulunu.

yabancı dil konusunda çocuklar nasıl canım
ne seviyedeler okulun faydasını görüyor musun

mesela gülen bi bebek resmi koymuş, soru: soğuk havada bulunan bir kişiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez.
a. kalbi daha hızlı atar. b.vücüdüna giren oksijen miktarı fazladır. c. kasları devamlı kasılıp gevşeyerek vucudunu titretir d.ihtiyaç duyduğu enerji miktarı azdır.

şuan işlenmesi gerekn konudan bu, yani solunum konusundan
biz yavaş ilerliyoruz kaslardayız daha..eve ödev falanda gelmediği için çıkabilecek soruları merak ediyorum. peki bunu öğrendiler mi okulda yoksa çocuk kendi mi mantık yürütürek bulmalı..

yabancı dil konusunda çocuklar nasıl canım
ne seviyedeler okulun faydasını görüyor musun

Bana yeterli gelmiyor seyyah.
İngilizceninde hazırlık sınıfı okumadan öğrenilmeyeceğine kanaat getirdim.,
Belki beklentim çok yüksek bilemiyorum.
Ama gözlemlediğim,oğlumun okulundada,kızımın okulundada ve hatta yiğenlerim büyük bir şehirde Bilfende okuyorlar ,hepsindede ingilizceyi çok zayıf buluyorum.
Biz İngilizce öğrenirken her öğrendiğimiz kelimeyi 10 ar kere yazarddık,beynimize kazınırdı.Şimdiki sistem öyle değil,öğrenip geçiyorlar,ödevler çok az.Çocuklara 6 ay sonra sor,kelimelerin yarısını hatırlamıyorlar.
Ben Anadolu lisesinde hazırlık okudum belki onun gibi bir eğitim beklediğim için memnun değilim bilemiyorum ama...

biz yavaş ilerliyoruz kaslardayız daha..eve ödev falanda gelmediği için çıkabilecek soruları merak ediyorum. peki bunu öğrendiler mi okulda yoksa çocuk kendi mi mantık yürütürek bulmalı..

valla tudeme göre mantık yürütmeleri lazım herhalde çünkü tudemin kendi kitabında da yok bu bilgi, zaten yapamadı, bende yapamadım:KK53::KK53:

yani şimdi yanlış etkilemek istemem sizi, tudemin soru bankasının diğer derslerinde sorun yaşamadı oğlum ama belkide fen ve teknolojiyi ilk defa gördüğü için tökezlemiş olabilir, ama öğretmenin verdiği kaynaklardaki testlerde bu kadar yanlış çıkarmıyor fen ve teknokojide

canım ilerleme hızını merak ediyorsan eğitimhanenin 4. sınıf günlüğüne bak arada, orada öğretmenler yazıyor hangi dersten hangi konuda olduklarını, ya da oradan dosya bölümünden yıllık planlarada bakabilirsin.

meldam geçen ingilizce kaynağımızı sormuştun ya, oxford yayınlarından Chit Chat diye bi kitapla, ata yayınlarından 4 parça bişey

X