İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Evet özel ders çok anlamlı meroza.
Sonuçta birebir anlatıyor öğretmen.
Sizler ilgili velilersiniz zaten,özel okula vereceğiniz parayı özel derslere verirseniz daha verimli olur bence.

kesinlikle parkon aynı düşüncedeyim özel ders özel okuldan daha verimli olur ben de ilerde o şekilde düşünüyorum kısmetse

bilfenin 4 ders kitabı için 37 tl verdik..oğlumun demesine göre iki tane yaprak test de varmış ve bir tane de matematik ve dilbilgisi cd si varmış ama bilfene ait birşey mi görmediğim için bir şey diyemiyorum..ödev vermedi ordan henüz, okulda da yapmadık dedi..belki daha parasını verip alamayanlar vardır, bilemiyorum..dün matematikten kağıt göndermişti, fen den defterdekilerden sözlü yaptım :) sınıfta yaptıklarıyla ilgili sorularıma doğru düzgün cevap vermiyor, okulda napıyorlar hiç bir fikrim yok :) sadece gün nasıl bitiyor anlamıyorum diyor, bu iyi birey sıkılmıyor demek ki derslerden..

meroza bizim kaynak kitap ücreti 25 tl ye düşmüş, indirim aldılar heralde tekrar.

valla ben fikrimi değiştirdim ata daha iyi, yapmaya başlayınca bilfenin etkinlikleri devletin verdiği etkinlikler gibi anlamsız ve gereksiz vakit alıcı gelmeye başladı, etkinliklerdeki sorular anlatımda yok

günaydın hanımlarrrr
bize bugün okul yok öğretmenimizin amcası ölmüş trabzona gitmiş çocuklara da izin kağıdı çıkarmışlar bugün izinliler bütün sınıf

sizede günaydın hanımlar

iki gündür yağmurlu, nemli gıcık bi hava var
:KK53::KK53:

aaa geçmiş olsun canım, çocukların durumu nasılmış şuan

valla o servisler beni de ezecek bi gün, geçecek hiçbir yer yok, neredeyse servislere sürtünerek geçiyorum

Allah ım çocuklarımızı,bütün çocukları korusun.Nasılmış çocuklar haber alabildiniz mi?
şeker komasından çıkmış arkadaşı, servisin ezdiği çocuğun durumu ciddi

karamuk tatilin tadını çıkarın
hastalık sezonu başlıyorrr :18::18::18::18::KK14::KK14:
ben okulistiği yabancı dil, fen teknoloji, sosyal bilg dersi için kullanıyorum memnunum.morpAya göre çok daha ii devlet kitapları çok yetersiz. konu anlatımlı kitaplardan da faydalınıyorum
özel okul sınavlarında tam burs olayını kaldırmışlar ,fiyatlarıda çok yükseltmişler yeni sistem özel okullara yaradı

şeker komasından çıkmış arkadaşı, servisin ezdiği çocuğun durumu ciddi

off yaa allah şifa versin allahım annesine babasına bağışlasın

ben okulistiği yabancı dil, fen teknoloji, sosyal bilg dersi için kullanıyorum memnunum.morpAya göre çok daha ii devlet kitapları çok yetersiz. konu anlatımlı kitaplardan da faydalınıyorum
özel okul sınavlarında tam burs olayını kaldırmışlar ,fiyatlarıda çok yükseltmişler yeni sistem özel okullara yaradı

eminim ki çıkaracaktır bugün tatilin tadını eğer program vermeseydim akşama kadar tv izlerdi çünkü laptop ve tabletini kaldırıdm onlarla oyalanamayacağı için tv ye takılırıdı bütüngün ama şimdi ödev verdim akşama kontrol edicem bakalım
sorma canım bizde başladı bile sezon açılışı yaptık yani eşim ve ufaklık gripler şuan evde hadi eşim neyse de ufaklık çok mızmızlanıyor işallah hafif atlatır
okilistiği hafta sonu inceleyeceğim bakalım olmazsa oraya üye oluruz oğluma da göstereyim birlikte bakakrız
özel okullar zaten aldı başını gidiyor özel anaokulları bile nerdeyse normal ilköğretim lise özel okullarının fiyatları kadar oldu yazık
heleki dershaneler çok yüksek fiyatlı olmuş yaa geçen patronum söyledi oğlunu dershaneye yazdırıken araştırmışlar birtanesi 43 milyar istemiş ağzım açık kaldı bu ne yaa :KK20: abartmışlar iyicene

valla oğluma çok geldi hem fotokopi eriliyor hem iki kaynaktan hem devletin verdiği kitaplardan ödev, hep aynı şeyler tekrarlanıyor, biri birinden farklı bişey anlatmıyor ki gereksiz yere bıkkınlık yaratıyor böyle oluncada
tam burs kalkmış peki yerine ne gelmişki, linki varsa verir misin canım, eğer internette okuduysan

off yaa allah şifa versin allahım annesine babasına bağışlasın

eminim ki çıkaracaktır bugün tatilin tadını eğer program vermeseydim akşama kadar tv izlerdi çünkü laptop ve tabletini kaldırıdm onlarla oyalanamayacağı için tv ye takılırıdı bütüngün ama şimdi ödev verdim akşama kontrol edicem bakalım
sorma canım bizde başladı bile sezon açılışı yaptık yani eşim ve ufaklık gripler şuan evde hadi eşim neyse de ufaklık çok mızmızlanıyor işallah hafif atlatır
okilistiği hafta sonu inceleyeceğim bakalım olmazsa oraya üye oluruz oğluma da göstereyim birlikte bakakrız
özel okullar zaten aldı başını gidiyor özel anaokulları bile nerdeyse normal ilköğretim lise özel okullarının fiyatları kadar oldu yazık
heleki dershaneler çok yüksek fiyatlı olmuş yaa geçen patronum söyledi oğlunu dershaneye yazdırıken araştırmışlar birtanesi 43 milyar istemiş ağzım açık kaldı bu ne yaa :KK20: abartmışlar iyicene

eee noldu yani, hani eğitimde fırsat eşitliği olcaktı, dershaneler kalkcaktı, özel okul fiyatları incekti, eğitimde de her alanda olduğu gibi, zengin fakir uçurumu açılcak iyice

valla oğluma çok geldi hem fotokopi eriliyor hem iki kaynaktan hem devletin verdiği kitaplardan ödev, hep aynı şeyler tekrarlanıyor, biri birinden farklı bişey anlatmıyor ki gereksiz yere bıkkınlık yaratıyor böyle oluncada
tam burs kalkmış peki yerine ne gelmişki, linki varsa verir misin canım, eğer internette okuduysan

chess hangisi doğru bilmiyorum ki..bizimkide tam tersi bir sayfa fotokopi veriyor, bazen onu da vermiyor..kaynak kitaba başlamadık, devletin kitabını okulda yapıyorlarmış..çok rahatız ödev konusunda, bunun bir ortası yok mu ?

chess hangisi doğru bilmiyorum ki..bizimkide tam tersi bir sayfa fotokopi veriyor, bazen onu da vermiyor..kaynak kitaba başlamadık, devletin kitabını okulda yapıyorlarmış..çok rahatız ödev konusunda, bunun bir ortası yok mu ?

evet canım sizde aşırı rahatmışsınız, bana kalsa ben öğretnen olsa ata fasüllerden ödev verirdim sadece:KK1::KK1:

kızlar din dersinde ne öğreniyor sizinkiler.

Benimki dün geldi ''10 yaşında kapanmaya karar vermiş'':KK53:

Tabii bu arada benim neden kapanmadığımı sorguladı,isminin neden kuran da geçen bir isim olmadığına takmış kafayı.

Kafam karıştı iyice,çok hassas bir çocuk ve ciddi anlamda bunları dert ediyor.

Ahirette bana ''kızının ismi niye kuran da geçmiyor diye hesap soracaklarmış ne yapacakmışım'',oturmuş buna üzülüyor.

:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
Inanamıyorum
o öğretmen öğretmen değil bence
bi ara imamların derslere girmesi söz konusuydu
cemaatle ilgili olduğuna göre okul imam olmasın adam

kızım çok sevmiş din öğretmeni çok eğlenceliymiş herşeyi hikaye gibi anlatıyormuş
ingilizceyi çok sevmiş sürekli netin başında ingilizce şarkılar dinliyor kelimelerin anlamlarına bakıyor
fene bayıldı yazmış mıydım bilmiyorum gelir gelmez ödevini kendi yapıyor ki tarihte görülmüş şey değil
yine tarihte görülmedi ki fende öğrendiklerini gelip bana anlatıyor

belki size yanlış gelecek ama bence en önemli ders türkçe arkadaşlar
fen matematik fasa fiso
okumak okuduğunu anlamak düşünmek
bunun için de türkçe ve kitap okumak şart

he ama bir yere gelebilmek için matematik gerekiyor maalesef
bir insan uzun kısa kemiği bilmese ne olur
herkes integrali bilmek zorunda mı
ve tabi ki çağımızda ingilizce şart

ben özel okula karşı değilim
özellikle son zamanlarda olanlar bu fikrimi pekiştiriyor
ama benim düşüncem daha insani davranılması ve yabancı dil konusunda
yabancı dil mutlaka bilinmeli herkes üniversiteli bu konuda bizim çocuklarda sorun çıkacağını düşünmüyorum
ama işte iyi bir üniversite iyi bir bölüm okumak mesele
iş anlamında dil çok büyük avantajlardan biri işte bu durumda
öğretmen olanlar bilirler bu 4 4 4 sisteminden sonra öğretmenler yan dallara ve branşı olmayan derslere de girmeye başladı
en büyük tehlike bu bence
ders kitaplarının yavanlığı da göz önünde bulundurulursa özel şart gibi geliyor bana
ches o evi de çocuklarımıza bırakacağımıza göre bu parayı eğitime bağlamak çocukların koluna bir altın bilezik takmak daha mantıklı
ama tabi makul fiyatlardan bahsediyorum 43 binlerden değil
olsa olsa 10-15 bin olsa
ha ben zaten şu şartlarda gönderemiyorum ayrı konu

kendi de 1. Sınıfa başlayan çocuğunu özelde 1. Sınıfa başlatan öğretmen arkadaşım birebir takip edebiliyordu
ve arada çok fark olduğunu söylüyordu
şimdi çocuk 3e geçti diğer çocuğunu da aynı okula verdiğine göre memnun demek ki
ki arkadaşın okulu da şehrin en iyi okullarındandı demek ki yine de fark var

kafam karıştı yahu,veli toplantısında görüşücem onunlada.

Mesela ''2 lira borcu olan insan borcunu ödemeden ölmüş,alacaklısı hergün mezarına gidip onu sopayla dövmüş''

bunu kul hakkı yemeyin diye anlatıyor ama çocuk korkmuş işte.

bu işin sonu iyi görünmüyor canım
bişiler yapman lazım

valla canım bizde daha yazılı sözlü yok daha, aslında ben tüm dersleri alcaktım ama bitmiş tekrar gelir muhtemelen. Açıkcası ben ingilizce kurslarının para tuzağı olduğunu düşüşnüyom bende yollamıştım yazmışımdır 3 tane mi değiştirdik hepside saçmalamıştı. Bence ingilizce kursları hazırlık atlamaydı yds ydi vs gibi sınavlara hazırlıyo sadece sınav geçritiyo yani gerçekten ingilizce öğrettiğine inanmıyorum hiç birinin

ben de bu düşüncedeyim bak yine özel okula bağlanıyoruz özel dersle başa çıkılmaz bence çünkü çok pahalı olur
bunlar nasıl öğretiyor arkadaş ben anlamadım
iyi bi özele giden 3-4 sınıf öğrencisi şakıyor resmen
madem yapılabiliyor neden devlet okulunda yapılmıyor

parkon senin çocuklar yabancı dil konusunda nasıllar
okul yeterli mi ya da ne seviyedeler

bugün oğlum okuldan nasıl gelir onu merak ediyorum. Arkadaşı şeker komasına girmiş:KK14: Diğer sınıftan bir arkadaşı servis aracının altında ezildi.

aman allahım
allah şifa versin:KK50:

X