çocuğu 1. Sınıfa giden anneler - öğretmenlerden yardım istiyorum.

Birakin matematigi, universiteye gelen cocuk mantik kuramiyor 10 bilinmeyenli denklemi cozse ne olacak.. size tavsiye edecegim tek kaynak dgs setleri, hatta Osman Abali idi yanilmiyorsam, yasina uygun olanini alip calistirin.. 8 senelik uzman bir veli olarak yazayim ogretmenlerin en buyuk sikintisi dikkati daginik cocuklar, dikkatini toparlamayi ogretin derim..
Tamam . Tavsiyenizi dinlicem sağolun.

Kaynaga gerek yok, ama basitce calisabilirsiniz.
On kalemin var besini bana ver, sende kac tane kaldi gibisinden.
Odev veya yariyil tatili mantigi ile degil hayatin rutininde yapmalisiniz ki baski hissetmesin veya bikmasin.
Biz heran böyleyiz evde sürekli rakam sorar , harf sorar bazen ben yeter artık diyorum , doymuyor oğlum sürekli toplama çıkarma yapmak istiyor. Okuma öğrenmeye çalışıyor kendi kendine.

hocanın kendini ilkokul hocası sanması sanırım sorun. daha bunlar oyun çocuğu bu kadar sıkılırsa çocuk ilerde okuldan soğur.

Benim oğlum da anaokuluna gidiyor okulda öğretmen 6'ya kadar öğretti daha. Ikinci dönem sonuna doğru basit toplama, çıkarma yaptıracakmış. Ben arada zihinden işlem yaptırıyorum o kadar.

Montesori etkinlikleri var sayılar için ondan yapabilirsiniz birde bu zihin aritmatik kursu var akıldan hayali abaküsle toplama yapıyorlar o eğitim veren yerle görüşebilirsin ismi tam aklıma gelmedi

Montesori etkinlikleri var sayılar için ondan yapabilirsiniz birde bu zihin aritmatik kursu var akıldan hayali abaküsle toplama yapıyorlar o eğitim veren yerle görüşebilirsin ismi tam aklıma gelmedi
Zihin aritmetik kursu iyiymiş bunu araştırmalıyım . Sağolun.

Birakin matematigi, universiteye gelen cocuk mantik kuramiyor 10 bilinmeyenli denklemi cozse ne olacak.. size tavsiye edecegim tek kaynak dgs setleri, hatta Osman Abali idi yanilmiyorsam, yasina uygun olanini alip calistirin.. 8 senelik uzman bir veli olarak yazayim ogretmenlerin en buyuk sikintisi dikkati daginik cocuklar, dikkatini toparlamayi ogretin derim..
DUymuştum osman abalıyı araştırim deneyim tamam.

Benim oglumunda 2. Yilı anaokulunda seneye 1 e başlıcak ama zorlamıyorum toplama çikarma yazma okuma. Anaokuluna yolluyoruz 1.sınıf değilki
Artık.istiyorlarki çocuklar 1 e başladiğında okusun yazsin toplasın çarpsın.

İlla ki önemlidir de yani çocukta bitiyor iş bazen ne yaparsanız yapın olmaz .O nedenle şu an bogmayin derim .Panikte olmayın ama öğretmen çok gereksiz panik yaptırmış çok tuhaf .
Yani biz kendi çapımızda öğretmeye çalışıyoruz ama öğretmen bugün gereksiz bir paniğe soktu insanları eyvah çocuklar elden gitti, matematiğin temelleri atıldı ama çocuklar bişey öğrenememiş paniği yaşandı.

GERÇEKten öğretmenle iletişim okadar önemliymiş ki bu sene anladım. Bir türlü iletişim kuramadık anlayamadık birbirimizi. Sen kitap alın diyorsun madem öyle şu kitabı alın diye çözüm sun.
Yanlış anlamayın çocuğunuz özel okula mı gidiyor.

Bütün meslektaşlarımdan sorumlu değilim . ögretmen abartmış. Siz de kulak vermezsiniz olur biter.

Bos geçirmemek için baska aktiviteler daha iyi olur. Çocuğa sevdirmek lazim. Nefret ettirmek değil.

Bi türkiye haritasindan yapboz alırsanız çok daha faydalı olur. Buna inanın. Oyun oynarken anlamlı bi şekil oluşturur.
Benim öğrencilerim herkesten bir adım önde olmalı diyor öğretmenimiz , çok azimli bir kadın hakkını yiyemem ama sabit anlaması güç. Dediğiniz gibi takmamak en mantıklısı.Teşekkür ederim.

Konum en azından 1 gün taşınmazsa sevinirim... oğlum ana sınıfına gidiyor. Öğretmeni çok memnun ama matematik temeli ana sınıfında atılır bol bol matematik çalışın dedi. Bize ne önerirsiniz 1. Sınıf hangi yayınevinin matematik kitaplarını alsam? Harfleri sayıları toplamayı çıkarmayı biliyor. Geçen sene de ana sınıfına gitmişti en uygun seviye ne olur blemiyorm
Cocugu bahceye ormana vs cikartip kozalak toplayin sonra ucunu aldim ne kadar kaldi deyin? Gun boyunca agaclarda bocek kovalayin kac tane gordun say deyin gorduklerinin resmini cizdirin. İki agacin arasi kac adim hadi olcelim deyin. Sahil kenarindaysaniz gidip once beyaz renkli sonra baska renkli cakillar toplayin bunlarla islem calisin. Gozlerini baglayip degisik cicekler koklatin. Hangi cicek nasil kokar ogretin. Ufak bi resimli kaynak kitap alip cevrenizdeki agaclari kesfe cikin. Hangi agac nedir cocuk ogrensin. Etrafinda bunlardan kac tane var saydirin.
Pazara gidin elma portakal alin su kadar para verilir sunu cikardik ne kaldi diye hesaplayin. Para almayi vermeyi ogrensin.
Bunlarin hepsini vaktiniz ve imkaniniz el verdikce yapin. Ama nolur kitap yayin vs alip cocugu daha su yasinda bu carkin icine sokmayin. Dogayi kesfedecegi matematigi sevmeyi ogretecek aktiviteler yapin. Ki hissetmesin bile matematik calistigini. Ben bana nasil ingilizce calisalim hocam diyenlere bunlara benzer ornekler veriyorum. Essek kadar adam ve kadinlara. Disari cikin bi gol kenarinda gorduklerinizi bunlarin size ne hissettirdiginj ingilizce yazin getirin bana bakalim birlikte diyorum.
Cocugum matematikten 5 alacagina hangi agac mese hangisi kestane, hangi bocek nerde yasar bilse bence daha kiymetli.
Kaynak kitap da yontem tabii ki. (Yaris ati yetistiriyorsaniz.)

Arkadaşım ne kitabı alacakmışsınız Allah aşkına?
Girmeyin bu toplara.
Matematik temelinin anaokulunda atıldığını nerden biliyormuş?
Ölçmüş mü? Elinde istatistik mi varmış?
Ben Fen-Edebiyat Fak. Matematik Bölümü terkim,daha sonra okul öncesi okudum,yani matematikle aram iyidir.
Eşim üniversite hazırlık Matematik öğretmeni.
Böyle bir düşünceyi ilk defa duyuyorum.
Öğretmeninize Gardner'ın çoklu zeka kuramını araştırmasını tavsiye ediyorum.
Sinir oldum akşam akşam.
@office arkadaşımızın da bahsettiği Doç.Dr.Osman Abalı'nın hazırladığı Dikkat Güçlendirme Serisinden oğlunuzun yaşına uygun olan seti alabilirsiniz.
:)) öğretmeninize bu sorulardan birini sorsak ! Düşünemiyorum alacağım cevabı. At gözlüğüyle bakan bir kadın.Osman Abalıyı denicem . Tavsiye eden çok. Sağolun.

Cocugu bahceye ormana vs cikartip kozalak toplayin sonra ucunu aldim ne kadar kaldi deyin? Gun boyunca agaclarda bocek kovalayin kac tane gordun say deyin gorduklerinin resmini cizdirin. İki agacin arasi kac adim hadi olcelim deyin. Sahil kenarindaysaniz gidip once beyaz renkli sonra baska renkli cakillar toplayin bunlarla islem calisin. Gozlerini baglayip degisik cicekler koklatin. Hangi cicek nasil kokar ogretin. Ufak bi resimli kaynak kitap alip cevrenizdeki agaclari kesfe cikin. Hangi agac nedir cocuk ogrensin. Etrafinda bunlardan kac tane var saydirin.
Pazara gidin elma portakal alin su kadar para verilir sunu cikardik ne kaldi diye hesaplayin. Para almayi vermeyi ogrensin.
Bunlarin hepsini vaktiniz ve imkaniniz el verdikce yapin. Ama nolur kitap yayin vs alip cocugu daha su yasinda bu carkin icine sokmayin. Dogayi kesfedecegi matematigi sevmeyi ogretecek aktiviteler yapin. Ki hissetmesin bile matematik calistigini. Ben bana nasil ingilizce calisalim hocam diyenlere bunlara benzer ornekler veriyorum. Essek kadar adam ve kadinlara. Disari cikin bi gol kenarinda gorduklerinizi bunlarin size ne hissettirdiginj ingilizce yazin getirin bana bakalim birlikte diyorum.
Cocugum matematikten 5 alacagina hangi agac mese hangisi kestane, hangi bocek nerde yasar bilse bence daha kiymetli.
Kaynak kitap da yontem tabii ki. (Yaris ati yetistiriyorsaniz.)
Çocuklarımızı yarış atına çeviren bu sistem malesef , üzülüyorum yavrucaklara. haklısınız. Tavsiyelerinizi mutlaka uygulayacam . Sağolun.

Anaokulunda bunları öğrenirse seneye çocuk sınıfta ne öğrenecek ?sonra kısır bir döngü oluşacak ,çocuk sınıfta sıkılıyor ,niye çünkü öğretmenin gösterdiklerini biliyor .

O zaman anlaşmaya çalışmayın,bırakın kendi haline.
Ben de 45 yaşındayım, ama eğitimle, özellikle de alanımla ilgili yenilikleri,gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum.
Hocamız tecrübeli olabilir ama anlaşılan kendini çok yenilememiş.
Klasik, akademik kaygısı yüksek öğretmengillerden.
Çocuklara,anasınıfından itibaren yarış atı gibi test ve alıştırma kitabı yaptırma derdinde.
Size tavsiyelerim;
*Oyun hamuru ile rakam oluşturun birlikte.
*Çorap şeklinde kesilmiş renkli kartonlara rakamları yazın,odada uygun bir yere çoçuğunuzun göğüs hizasında ip gerin,verin mandalları eline,hadi 3 numaralı çorabı ipe asalım,3'ten sonra ne gelir?
7'yi as,9'u as,araya ne gelmeli?
*Fasulya,nohut,barbunya,fındık,fıstık sayılabilecek ne varsa; say,grupla,eşleştir,topla,çıkar,söylenen sayı kadar ekle vb
*Kartonlara 1'den 10'a rakamları yazın,karışık koyun koridora,yavrucak zıplasın söylenen rakama
*Renkli dil çubukları var kırtasiyelerde,alın onlardan hem sayma,toplama çalışın hem şekilleri
*Rakam birleştirerek şekiller oluşturma şeklinde eğlenceli sayfaları olan ince kitaplar var onlar da güzeldir.
Bunlar yeter de artar.
Yetmez Hocam,azmettik çok çalışacağız derseniz tekrar yazın bana.
Daha sınıfa girdiğim ilk gün benim çocuklarım herkesten önde olmalı diye başladı söze. Akademik kaygısı yüksekti anladım ama bu ilk başta hoşuma gitmişti. Ama şuan anlıyorum ki böyle bir öğretmeni memnun etmek mümkün değil, ne yaparsan hep daha fazlasını başarmasını bekliyor oğlumdan. Bu söylediklerinizin hepsini yapıyoruz sıkıntısız. Ama hala çalışın çalışın. Sanki biz kpss ye hazırlanıyoruz. Dediğiniz gibi o ince eğlenceli kitaplardan alayım . Sağolun .

Hızımı alamadım bir de sudoku etkinliği yazayım.
3'er tane elma,mandalina,limon olsun masada.
Bir kartona 3'e 3 toplamda 9 kareden oluşan sudoku hazırlayın.
Meyveleri sudoku kurallarına göre yerleştirsin çocuğumuz.
Bunu kolayca yaparsa meyve sayısı armut da ekleyerek 4'er taneye çıkarın ve 4'lü sudoku hazırlayın.
Düşünme becerilerini geliştiren keyifli bir etkinliktir.
Bu çok hoşuma gitti , bayılır benim oğlum denicem ..

Back
X