çocuğu 1. Sınıfa giden anneler - öğretmenlerden yardım istiyorum.

Öğrenme zorluğu değil, odaklanma zorluğu yazdım.
İkisi birbirinden çok farklı şeyler.
Osman Abalı'nın setleri adı üstünde dikkat geliştirme setidir.
Dikkatini toplamakta,odaklanmakta zorlanan çocuklarda işe yarar.
Çoçuğunuzun dikkatle ilgili bir problemi yoksa
bu seti alıp kullanmanız gerekli ve şart değildir ama keyfiniz ister alırsınız,çocuğa aktivite ve eğlence olsun diye kullanırsınız.
Bunun kararını siz vereceksiniz.
Benim çocuğuma uygun olan veya iyi gelen sizin çoçuğunuz için uygun olmayabilir.
Sonuçta çoçuğunuzu siz tanıyorsunuz.
burda 1001 inci kez açılan kaynana konusu yerine sizin gibi eğitimli bir üyenin bilgisinden faydalanacağım sorular sormaktan mutlu oldum inanın.tekrar teşekkürler.biraz pinpirikli bir veliyim o kabulll işte inkar yokk:rolleyes:

osman abalının setinin 8 yaşını bugun aldım ama burda sevdığım bir üye o set dıkkat dağınıklığı olan çocuk için öğrenme zorluğu için yazınca kafam karıştı epeyde tuzluydu fiyatı setin materyallerıyle bırlıkte 200 ü buldu.kızımda çok çok az dıkkat dağınıklığı var sınıfının en ıyı 2 öğrencısınden biri.ama bazen basit soruları dikkatini veremedığınden yanlış algıladığından yanlış cevaplıyor.ona faydası olur mu bu set fikir verirseniz sevınırım.7.5 yasında 2. sınıfta bu arada
sevdiginiz üye eksik bilgi vermiş:) kitabi aldiysaniz ilk 4 sayfayi okursaniz hedefleri ve kullanim alanlari yaziyor. her cocukta o kadar olur ona dikkat eksikligi denemez. kitaplari yaparken cocugunuzu zorlamayin, kizmayin gormuyormusun yanlis oldu falan demeyin.normalde yarim saat yapiliyor ama cocuk sıkılıp yanlış cevaplar veriyorsa 15 dakika yeterli. bir de cocuk okuldan geliyor birçok ödev yapiyor, sonrasinda istememesi cok normal, kizim 1 e basladi odevlerini anca yapiyor. kitap almadim o yüzden. ödevleri az oldugu zaman ve hafta sonlari yapılacak şekilde ayarlayabilirsiniz.onumuzde yaz tatili var rahat yaparsiniz, cocuk hevesliyse devamini alirsiniz degilse almazsiniz.

bir de konuyu takip eden arkadaslara bir tespitimi sunayım.kizim özel okulda 1 e başladi, gerci seneye devlet okuluna devam edecek yanlıs anlasilmasin. bu yil, robotik kodlama, yaratici etkinlikler yaratici yazarlik gibi derslerde lego kullaniyorlar, lego hayal gucu yaraticilik 3 boyut gibi kavramlarin gelismesinde etkili.
3 yas civari cocugu olan arkadaslar cocuk legolari kendi yapmayi ogreninceye kadar anne babasiyla yapabilir.5 yastan sonra kendileri yaparak muthis zevk aliyorlar hem oyun hem oyuncak hem egitici.

hazir uyumamisken matematiksel gelisim hakkinda da bildiklerimi paylasayim:) matematiksel gelisim cogumuzun bildigi gibi anaokulunda baslamiyor, 1 yas ve 4 yas arasi temelini atabiliriz. az cok, buyuk kucuk, uzun kisa gibi kavramlar gunluk hayatin icinde cocukla konusulmali, benim elmam az senin ki cok.sen kucuksun ben.buyuk, yine 4 lu puzzle lar 1.5 yasindan itibaren parca butun iliskisi kavrama acisindan kullanilmali.matematiksel zekanin gelismesi icin mantiksal gelisimin de olmasi sarttir.cocugun hayatinda neden ve sonuclar her zaman aciklanmalidir. gezerken oynarken yemek.yerken vs. 3 yaş civari artik sayilar hayatina girmelidir. tabagimda 1 kofte var seninkinde kac var. 1 bardak su istermisin, marketteyken 2 tane cikolata alalim, hadi ver bakalim vs. sayiyi kavram olarak ogretmek gereklidir.yoksa 1 den 20 ye kadar sayan 3 yasindaki cocuk matematik biliyor demek degildir.ileriki yaslarda, esit olarak paylasma ikiye bolme, birer dagitma ikiser dagitma gibi yontemleri her yerde kullanabilirsiniz. yemek yerken oyun oynarken vs. eksiltme ve arttirma kavramlarina baslayabilirsiniz 2 elma vardi 1 ini yedik kac kaldi, sana 1 findik daha verirsem kac olur gibi. bu alt yapi hazirlandiginda cocuk okula basladiginda asla zorluk cekmez.
şuda bir gercekki genlerle aktarilan matematik ust zekasi ne kadarsa biz egitimle ancak o seviyeye cilabiliriz. diger taraftan bu egitime maruz kalmamis bir cocuk genetik yetkinligi sebebiyle yasitlarinin cok uzerinde olabilir. yine de calistirilmayan beyin korelecegi icin ne kadar zeki olursa olsun egitim sarttir.

bir diger mevzu, ifade ve anlama becerisi, bebekliginden itibaren bir cocuga ilkokula baslayincaya kadar her gun kitap okunmalidir, yatmadan once tercih ettim ben, cocuga yalilabilecek en buyuk iyiliklerden biridir. ancak yasina uygun resimli olmali ve okunan kitapla ilgili mutlaka konusulmali, sorular sorulmali, bir ogretmen olarak kitap okunmus cocuklarla okunmamislar arasindaki buyuk farki.cok net gordum.
butun cocuklara basarilar diliyorum.

hazir uyumamisken matematiksel gelisim hakkinda da bildiklerimi paylasayim:) matematiksel gelisim cogumuzun bildigi gibi anaokulunda baslamiyor, 1 yas ve 4 yas arasi temelini atabiliriz. az cok, buyuk kucuk, uzun kisa gibi kavramlar gunluk hayatin icinde cocukla konusulmali, benim elmam az senin ki cok.sen kucuksun ben.buyuk, yine 4 lu puzzle lar 1.5 yasindan itibaren parca butun iliskisi kavrama acisindan kullanilmali.matematiksel zekanin gelismesi icin mantiksal gelisimin de olmasi sarttir.cocugun hayatinda neden ve sonuclar her zaman aciklanmalidir. gezerken oynarken yemek.yerken vs. 3 yaş civari artik sayilar hayatina girmelidir. tabagimda 1 kofte var seninkinde kac var. 1 bardak su istermisin, marketteyken 2 tane cikolata alalim, hadi ver bakalim vs. sayiyi kavram olarak ogretmek gereklidir.yoksa 1 den 20 ye kadar sayan 3 yasindaki cocuk matematik biliyor demek degildir.ileriki yaslarda, esit olarak paylasma ikiye bolme, birer dagitma ikiser dagitma gibi yontemleri her yerde kullanabilirsiniz. yemek yerken oyun oynarken vs. eksiltme ve arttirma kavramlarina baslayabilirsiniz 2 elma vardi 1 ini yedik kac kaldi, sana 1 findik daha verirsem kac olur gibi. bu alt yapi hazirlandiginda cocuk okula basladiginda asla zorluk cekmez.
şuda bir gercekki genlerle aktarilan matematik ust zekasi ne kadarsa biz egitimle ancak o seviyeye cilabiliriz. diger taraftan bu egitime maruz kalmamis bir cocuk genetik yetkinligi sebebiyle yasitlarinin cok uzerinde olabilir. yine de calistirilmayan beyin korelecegi icin ne kadar zeki olursa olsun egitim sarttir.

bir diger mevzu, ifade ve anlama becerisi, bebekliginden itibaren bir cocuga ilkokula baslayincaya kadar her gun kitap okunmalidir, yatmadan once tercih ettim ben, cocuga yalilabilecek en buyuk iyiliklerden biridir. ancak yasina uygun resimli olmali ve okunan kitapla ilgili mutlaka konusulmali, sorular sorulmali, bir ogretmen olarak kitap okunmus cocuklarla okunmamislar arasindaki buyuk farki.cok net gordum.
butun cocuklara basarilar diliyorum.
evet haklısınız dikkate alacağım.bu arada ben doğduğundan beri kızıma kitap okudum yatağının yanına masal anlatan ayı aldım onlarca masal anlattı devamlı çocuğaaa alıştı dinlemeye.okuma öğremmeden önce de devamlı kitap okudum resımlerini çizmesini istedım hayal gücü gelişsin diye .osman abalının kitabını aldım set olarak ama materyallerini bulamadım dr da ada kıtabevinde netten ısmarlayacağım bu akşam .faydası olacağını duşunuyorum.bugun mesela maket ev aldık kartondan evi boyamaya başladı sonra da monteleyecekk .zevkle yapıyor sadece ders ağırlıklı eğitime ben de karşıyım zeka oyunları kutu oyunları onlarca aldım severek beraber oynuyoruz evde arada okula götürüyorum arkadaşlarıyla oynuyor .tv izlemesine de ızın verıyorum günde 1 saat .ordan o kadar çok bilgi öğrendiki ben bile şaşıyorum.ataturk kıtabını aldım severek okuyor onu bile .ben herşeyi okurdum hasta derecesinde günde 2 gazete haftada 1 kıtap okurdum.çalışkan olmamama rağmen netim çok yüksekti o yüzden sosyal ve turkçe de .okumak ne olursa olsun ders başarısının en az yarısı

Back
X