çocuğu 1. Sınıfa giden anneler - öğretmenlerden yardım istiyorum.

Birakin matematigi, universiteye gelen cocuk mantik kuramiyor 10 bilinmeyenli denklemi cozse ne olacak.. size tavsiye edecegim tek kaynak dgs setleri, hatta Osman Abali idi yanilmiyorsam, yasina uygun olanini alip calistirin.. 8 senelik uzman bir veli olarak yazayim ogretmenlerin en buyuk sikintisi dikkati daginik cocuklar, dikkatini toparlamayi ogretin derim..

Buna katılıyorum, kendi öğrencilerimde de kullanıyorum dgs setlerini. Hem sıkılmaz, tatil eğlencesi olarak görebilir bile. Genelde seviyor çocuklar.

Abartan şahısta sizin meslektaşınız. Bende enazından boş geçirmemek adına ne yapalirim diyorum.
Bütün meslektaşlarımdan sorumlu değilim . ögretmen abartmış. Siz de kulak vermezsiniz olur biter.

Bos geçirmemek için baska aktiviteler daha iyi olur. Çocuğa sevdirmek lazim. Nefret ettirmek değil.

Bi türkiye haritasindan yapboz alırsanız çok daha faydalı olur. Buna inanın. Oyun oynarken anlamlı bi şekil oluşturur.

Sayısal zekanın önemli olduğunu düşünüyorum fakat öğretmenimiz abarttı galiba. Bende bir panik oldum doğrusu.
ogretmen sans ısı ya... bazı matematık ogretmenlerı bal gıbı anlatıyorlar onun sıfında anlamayan yok
bazısıda ogrencılerını matematık ıstatıstık okuyan ogrencı gıbı goruyor bılmedıklerını unutuyor anlatırken
sınıf ogretmenı cok onemlı ıletısımının tuttugu gercekten ogretebılen bırının sınıfına duserse o cocuk hayatda herseyı basarır ıstedıgı bolumu okur matematıkde de basarılı olur

ogretmek yetenek ısı malesef herkes ıyı ogretemıyor onemlı olan adamına denk gelmesı bence

İlla ki önemlidir de yani çocukta bitiyor iş bazen ne yaparsanız yapın olmaz .O nedenle şu an bogmayin derim .Panikte olmayın ama öğretmen çok gereksiz panik yaptırmış çok tuhaf .
Evet öğretmen 4 ay içinde ne verdi ki ne bekliyor 5 yaşındaki çocuklardan anlamadım.çocuklar yetersiz ne demek ki?

Ben ilköğretim matematik öğretmeniyim acele etmeyin daha anasınıfında çocuğunuz ama öğretmenin demek istediği bence sayı ile ilgili oyunlar var sayısal zekanın gelişmesi için buna çalışın demiştir basit işlemleri de tabiki öğretebilirsiniz çok güzel yayınlar var

Yıllardır okul öncesi eğitim alanında çalışıyorum lisansım okul öncesi öğretmenliği,
ne böyle bir tavsiye verdim ne verildiğini duydum.
Öğretmeninizin formasyonu olduğundan emin misiniz?
Yani okul öncesi öğretmenliği veya çocuk gelişimi lisans mezunu mu?
Zira okul öncesi eğitimin mantığını ve kazanımlarını içselleştirmemiş biriyle muhatap gibisiniz.
Bol bol matematik çalışın nedir?
Sınava mı girecek yıl sonunda bu yavrular?

ogretmen sans ısı ya... bazı matematık ogretmenlerı bal gıbı anlatıyorlar onun sıfında anlamayan yok
bazısıda ogrencılerını matematık ıstatıstık okuyan ogrencı gıbı goruyor bılmedıklerını unutuyor anlatırken
sınıf ogretmenı cok onemlı ıletısımının tuttugu gercekten ogretebılen bırının sınıfına duserse o cocuk hayatda herseyı basarır ıstedıgı bolumu okur matematıkde de basarılı olur

ogretmek yetenek ısı malesef herkes ıyı ogretemıyor onemlı olan adamına denk gelmesı bence
GERÇEKten öğretmenle iletişim okadar önemliymiş ki bu sene anladım. Bir türlü iletişim kuramadık anlayamadık birbirimizi. Sen kitap alın diyorsun madem öyle şu kitabı alın diye çözüm sun.

Sayısal zekanın önemli olduğunu düşünüyorum fakat öğretmenimiz abarttı galiba. Bende bir panik oldum doğrusu.
Sayısal zeka Allah vergisidir. Zekanın her çeşidi önemlidir. Ama cocuga bu kadar yükleninirseniz nefret eder. Sizin, olmayan zekayi oluşturma şansınız yok. Ancak var olani geliştirebilirsiniz. Bu da bu yas çocuk için oyunla mümkündür.

Evet öğretmen 4 ay içinde ne verdi ki ne bekliyor 5 yaşındaki çocuklardan anlamadım.çocuklar yetersiz ne demek ki?

O yaş grubunun tek sorunu bence dikkat toplayamamak bu da sanırım eline tablet telefon bilgisayar verildiği için oluyor bence önce bu sorun giderilmeli zaten sonra gerisi gelir .

Yıllardır okul öncesi eğitim alanında çalışıyorum lisansım okul öncesi öğretmenliği,
ne böyle bir tavsiye verdim ne verildiğini duydum.
Öğretmeninizin formasyonu olduğundan emin misiniz?
Yani okul öncesi öğretmenliği veya çocuk gelişimi lisans mezunu mu?
Zira okul öncesi eğitimin mantığını ve kazanımlarını içselleştirmemiş biriyle muhatap gibisiniz.
50 yaşlarında lisans mezunu öğretmenimiz. Ama anlaşma sağlayamadım ben bir türlü. Evet bunları söylediniz tamam peki ne yapalım diye sorduğunda mantıklı bir çözüm önerisi de yok.

GERÇEKten öğretmenle iletişim okadar önemliymiş ki bu sene anladım. Bir türlü iletişim kuramadık anlayamadık birbirimizi. Sen kitap alın diyorsun madem öyle şu kitabı alın diye çözüm sun.

Benim oğlumda o yaşlarda ve öğretmeninin hep dediği şey ,sürekli sorular sorun,düşünmesini sağlayın ,sorgulamasını sağlayın ,hayal kurmasını sağlayın.

Ben ilköğretim matematik öğretmeniyim acele etmeyin daha anasınıfında çocuğunuz ama öğretmenin demek istediği bence sayı ile ilgili oyunlar var sayısal zekanın gelişmesi için buna çalışın demiştir basit işlemleri de tabiki öğretebilirsiniz çok güzel yayınlar var
Hangi yayın önerirsiniz peki ?

Arkadaşım ne kitabı alacakmışsınız Allah aşkına?
Girmeyin bu toplara.
Matematik temelinin anaokulunda atıldığını nerden biliyormuş?
Ölçmüş mü? Elinde istatistik mi varmış?
Ben Fen-Edebiyat Fak. Matematik Bölümü terkim,daha sonra okul öncesi okudum,yani matematikle aram iyidir.
Eşim üniversite hazırlık Matematik öğretmeni.
Böyle bir düşünceyi ilk defa duyuyorum.
Öğretmeninize Gardner'ın çoklu zeka kuramını araştırmasını tavsiye ediyorum.
Sinir oldum akşam akşam.
office office arkadaşımızın da bahsettiği Doç.Dr.Osman Abalı'nın hazırladığı Dikkat Güçlendirme Serisinden oğlunuzun yaşına uygun olan seti alabilirsiniz.

Osman Abalının , 5 yaş için olan kitabı hakkında çok güzel yorumlar yapılmış.Hepsi burada .com da benim bile aklıma yattı araştırıp almayı düşünebilirim.

50 yaşlarında lisans mezunu öğretmenimiz. Ama anlaşma sağlayamadım ben bir türlü. Evet bunları söylediniz tamam peki ne yapalım diye sorduğunda mantıklı bir çözüm önerisi de yok.
O zaman anlaşmaya çalışmayın,bırakın kendi haline.
Ben de 45 yaşındayım, ama eğitimle, özellikle de alanımla ilgili yenilikleri,gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum.
Hocamız tecrübeli olabilir ama anlaşılan kendini çok yenilememiş.
Klasik, akademik kaygısı yüksek öğretmengillerden.
Çocuklara,anasınıfından itibaren yarış atı gibi test ve alıştırma kitabı yaptırma derdinde.
Size tavsiyelerim;
*Oyun hamuru ile rakam oluşturun birlikte.
*Çorap şeklinde kesilmiş renkli kartonlara rakamları yazın,odada uygun bir yere çoçuğunuzun göğüs hizasında ip gerin,verin mandalları eline,hadi 3 numaralı çorabı ipe asalım,3'ten sonra ne gelir?
7'yi as,9'u as,araya ne gelmeli?
*Fasulya,nohut,barbunya,fındık,fıstık sayılabilecek ne varsa; say,grupla,eşleştir,topla,çıkar,söylenen sayı kadar ekle vb
*Kartonlara 1'den 10'a rakamları yazın,karışık koyun koridora,yavrucak zıplasın söylenen rakama
*Renkli dil çubukları var kırtasiyelerde,alın onlardan hem sayma,toplama çalışın hem şekilleri
*Rakam birleştirerek şekiller oluşturma şeklinde eğlenceli sayfaları olan ince kitaplar var onlar da güzeldir.
Bunlar yeter de artar.
Yetmez Hocam,azmettik çok çalışacağız derseniz tekrar yazın bana.

Benim oğlum da kucuklugunden beri sayılarla ilgili.bu sene birinci sınıf.

Ben daha dikkat güçlendirici setlerden, bulmacalardan, faydalandim.oglumun ilgisi bizi arayışa soktu

Tubitak in matematik konulu hikaye seti var mesela çeviri.onu defalarca okudu.

Anasınıfı çocuğunun sayıları tanıması, artmanin ve azalma olayının mantığını anlaması (benim beş elmam var ,3 elma daha aldım elmalarım arttı mı -Azaldı mı?) ve merak duygusunun beslenmesi ( bu ne?-neden böyle ? sorularının cevap bulması ) onun için yeterlidir.Ogretmeninizin ifade etmek istediği şey bazı öğrencilerin bu konuyu derste görmesine ragmen sayıları tanımaması şeklinde olabilir.Lutfen kendinizi ve özellikle 5 yaşında ki çocuğunuzu gereksiz strese sokmayin

Back
X