1. Sınıfa başlayan oğlum hakkında

Anlama problemi olsa bence bu kadarını da yapamazdı. Öğretmene kızılacak birşey göremiyorum belki daha fazla ilgilenip yaşıtlarına yetişmesine yardımcı olmanız için böyle bir geri dönüş yapmıştır. Çocuğun önceki senelerden yatkınlığı yok o yüzden size çok iş düşüyor ama elbet düzelecektir.
Evet zaten dediki baştan önlem almazsak önünü almayız

Hiç üzülüp canını sıkma annesi. Daha yeni öğreniyor ve yazıyor böyle yazması çok normal. Zamanla düzelecek. Benim kızımda 1 başladı onunda yanlışları oluyor hiç üzerine gitmiyorum sadece daha dikkatli olman lazım diyorum. Büyüyecekler ve öğrenecekler eninde sonunda kendinizi yıpratmaya değmez gerçekten :)

İyi de epi topu bir tane çocuğunuz var, hadi olsun iki tane. Yani çocuğumun kaba motor becerisini ne alemde, ince motor becerisi ne alemde, desteğe ihtiyacı olan bir şey varsa nedir, ben bu çocuğu her gün bir yere gönderiyorum ama orada ne yapıyorlar , ne yapmıyorlar, ne yapılması gerekirdi...
Yani bunlar ekstrem düşünceler değil ki. Bir çocuk dünyaya getiriyorsan o sana ve babasına muhtac bir canlıdır.
Hani eski zaman annesi olsanız tarlada çalışan, peşpeşe beş çocuk doğuran, büyüğe küçüğü emanet eden, cahil gelmiş cahil giden yine hak vereceğim, bilmiyordur diyeceğim. Ama siz gayet bilincli bir kadınsiniz, elinizin altında internet var. Her yer çocuk gelişimci kaynıyor.
Bilmiyorum,bana ilginç geliyor.
Neyse, olan olmuş. Hala yolun başında sayılır.
Ben az kalsın birinci sınıfta kalacakmisim, harfleri bile öğrenemeden ikinci dönem okul degistirmisim. Anaokuluna da gitmemisim, annemin hastalığı, ameliyatı ,taşınması vs kötü zamanına geldiğim için benim okul öncesi dönem öyle haybeye geçmiş, ayakkabı baglamayi, kalem tutmayı, sağımı solumu öğrenemeden okula başlamışım. Bjr şekilde arayı kapattım. Ama hala sağımı solumu karıştırırim, adres tarifini asla anlamam, ayakkabıyı o kadar kötü bağlarım ki düğüm olur, yazım çirkindir vs.
Bazı şeyler zamanında oturuyor insanda. Benim çocuğuna gerektiği ilgiyi gösteremeyen anne babalara kızgınlığım bu yüzden, çünkü ben de buna bir örneğim. Yıllarca arama kurtarma eğitimi aldım, tatbikatlarına katıldım,depreme gittim, telsiz kullanma sertifikam var. Kendimi gerçekten geliştirmeye çalıştım ama yani bazı şeyler zamaninda oturmayinca oturmuyor . Sağ - sol, kuzey -guney bilgisi yok yani. Bu sadece bir örnek
Yazdiklariniz da haklısınız hepimiz ilk okulda ne öğrendiysek onunla devam ediyoruz bu yüzden önlem almak fikir edinmek istiyorum

Hiç üzülüp canını sıkma annesi. Daha yeni öğreniyor ve yazıyor böyle yazması çok normal. Zamanla düzelecek. Benim kızımda 1 başladı onunda yanlışları oluyor hiç üzerine gitmiyorum sadece daha dikkatli olman lazım diyorum. Büyüyecekler ve öğrenecekler eninde sonunda kendinizi yıpratmaya değmez gerçekten :)
Az çok anlıyorsunuzdur elimde değil üzülmemek. Bende diyorum daha yeni başladı zamana ihtiyacı var. Ama bir yanım da bir fare enerjimi kemiriyor sanki. Elimden geleni yapıp en verimli şekilde bu süreci atlatmaya çalışıyorum sadece.

1. Erteleme imkanı varken koşa koşa ilkokula başlatmayı hiç anlamıyorum, napıyorlar ilkokulda da hemen başlasın isteniyor? Öyle değil diyeceksiniz ama veliler için gurur kaynağı erken başlatmak, halbuki çocuğun eğitim hayatı söz konusu.

2. Daha 3.haftadan bu yorumu yapan öğretmenle 4 sene mi geçirecek? Öğretmen olduğundan emin misiniz, çok garip şu yorum, kabul edilemez. Bu kadar başındayken hiç düşünmez anaokuluna verirdim hemen.

Edit: Tekrar baktım, e'ler falan muazzam. Öğretmen anormal. Çözüm anaokulu, hem tam yaşı gelsin, hem bu öğretmenden kurtulsun. Seneye iyi bir öğretmenle karşılaşır inşallah.

Merhaba. Benim kızım oglunuzdan 2 ay büyük. 2 sene anaokuluna gitti. 4 yaşında kendi kendine okuma yazma öğrendi. 2 senedir yazıyor yani. Bakın nasil yazıyor ekledim fotoğrafını. Bence oğlunuz yaşına uygun yazıyor. Öğretmenin dediğini yapmaması, karakterinden, bunalmasindan da kaynaklanıyor olabilir. Anlamıyor demek nedir yani daha 1 ay olmuş çocuk anasının kucağından ayrılalı. Benim kızım evde yaptigi resimlere yazılar yazıyor, öyle düzgün ve becerikli yazıyor ki. Gelin görün okula ödev kağıtları paçavra gibi gidip geliyor. Ödev çabuk bitsin diye arası boşluklu boşluklu 3 harf yazıyor koca satıra. Ya da harfleri süslüyor. Çok bunaltmadan örnekteki gibi yapmasını söylüyorum ama çocuk bu odaklı kalamıyor ve ödev yapma gibi bir sorumluluk ilk kez giriyor hayatına. Bir sayfayı akşama kadar belki tamamlıyor sıkıldığı için. Öğretmeni çocukları bir kaç hafta daha gozlemledikten sonra veli toplantısı yapacağını söyledi. Sizinki o konuda da öyle ne kadar aceleci davranmış. Hayret.

Öğretmenle uzlaşmak zor gibi görünüyorsa sınıf değişikliği düşünebilirsiniz durumu rehber öğretmenle konuşup. Ama bana kalırsa yeniden anaokuluna gondermelik bir durum yok, o konuda öğretmenin baskısıyla dilekçe verip yeniden anaokulu denemeyin lütfen.
20230930_124132.jpg

1. Erteleme imkanı varken koşa koşa ilkokula başlatmayı hiç anlamıyorum, napıyorlar ilkokulda da hemen başlasın isteniyor? Öyle değil diyeceksiniz ama veliler için gurur kaynağı erken başlatmak, halbuki çocuğun eğitim hayatı söz konusu.

2. Daha 3.haftadan bu yorumu yapan öğretmenle 4 sene mi geçirecek? Öğretmen olduğundan emin misiniz, çok garip şu yorum, kabul edilemez. Bu kadar başındayken hiç düşünmez anaokuluna verirdim hemen.

Edit: Tekrar baktım, e'ler falan muazzam. Öğretmen anormal. Çözüm anaokulu, hem tam yaşı gelsin, hem bu öğretmenden kurtulsun. Seneye iyi bir öğretmenle karşılaşır inşallah.
Çocuğun yaşı gelmiş zaten. O aydaki çocuğu okula baslatmamak için velinin dilekçe vermesi gerekir.

Gerçekten benim hiç umrumda değildi 6 yaşında başlamsını asla istemedim çok küçük geliyor gözüme hatta diğer çocuklar içinde aynı şeyii düşünüyorum sırf kendi çocuğum diye onun için böyle düşünmüyorum. Ama eşim benle aynı fikirde değildi oda diğer konularda benle aynı fikirdeydi ama yaş konusunda ikilemde kaldı. 1 sene kaybedecek gözüyle bakıyor sanırım.

Oğlum benim ilk çocuğum ve hiç okul deneyimim yok Öğretmenle ilgili okulu önceden giden komşularım filan hep olumlu bahsettiler aslında.
okulda konuştuğum herkes de öğretmeni çok ilgili ve disiplinli buluyordu. Ama malesef ben aynı düşüncelere sahip değilim.

Sınıfına arkadaşlarına anca alıştı. Zaten okula pek gitmek istemiyor sabah erken kaltığı için. Şimdi alıp ansınıfına versem sil baştan olacak iyice psikolojisi ile oynayacakmışım gibi hissediyorum

Merhaba. Benim kızım oglunuzdan 2 ay büyük. 2 sene anaokuluna gitti. 4 yaşında kendi kendine okuma yazma öğrendi. 2 senedir yazıyor yani. Bakın nasil yazıyor ekledim fotoğrafını. Bence oğlunuz yaşına uygun yazıyor. Öğretmenin dediğini yapmaması, karakterinden, bunalmasindan da kaynaklanıyor olabilir. Anlamıyor demek nedir yani daha 1 ay olmuş çocuk anasının kucağından ayrılalı. Benim kızım evde yaptigi resimlere yazılar yazıyor, öyle düzgün ve becerikli yazıyor ki. Gelin görün okula ödev kağıtları paçavra gibi gidip geliyor. Ödev çabuk bitsin diye arası boşluklu boşluklu 3 harf yazıyor koca satıra. Ya da harfleri süslüyor. Çok bunaltmadan örnekteki gibi yapmasını söylüyorum ama çocuk bu odaklı kalamıyor ve ödev yapma gibi bir sorumluluk ilk kez giriyor hayatına. Bir sayfayı akşama kadar belki tamamlıyor sıkıldığı için. Öğretmeni çocukları bir kaç hafta daha gozlemledikten sonra veli toplantısı yapacağını söyledi. Sizinki o konuda da öyle ne kadar aceleci davranmış. Hayret.

Öğretmenle uzlaşmak zor gibi görünüyorsa sınıf değişikliği düşünebilirsiniz durumu rehber öğretmenle konuşup. Ama bana kalırsa yeniden anaokuluna gondermelik bir durum yok, o konuda öğretmenin baskısıyla dilekçe verip yeniden anaokulu denemeyin lütfen.Eki Görüntüle 3309706
Maşallah kızınıza. Evet çok sıkılıyor okulda eminimki sıkıntıdan öğretmeni dinlemiyor.
Her gün alamaya gittiğimde beni biraz daha erken al çok geç geliyorsun diyo. Yavrum bilerek yapıyorum sanıyor evde mesela yaptırıyorum okuldakine nazaran daha iyi yapıyor. Ve dediklerimide uygulayabiliyor. Biraz yapıp sıkılınca bakıyorum burda da -el - yazmak yerine sadece e yada sadece l yazıyor. Burdanda anladığım sıkıntıdan öğretmeni dinlemiyor. Ve üsttede söyledim öğretmeni erkek diye pek sevmedi. Hatta beğenemedi bu öğretmen hiç güzl değil filan demişti ilk gördüğünde. Şimdi şimdi öğretmene alışıyor

Çocuk neredeyse 72 aylık olmak üzere farkındasınız umarım. 76 aylık çocuğunu anasınıfına yazdırmak isteyen veli gibi yazmışsınız.

Öğretmenin normal olması için ne yapmasını istersiniz? Mesela hızlı hızlı ilerleyip çocuğun geri kalmasına göz mü yumsun? Öğretmene işini öğretip öğretmenliğini sorgulamayın ortada bir şey yokken!

Bir öğretmen olarak söylüyorum eli alistikca daha iyi yazacak. Sabırlı olun, eğitim öğretim uzun bir süreç. Ozellikle 1. Sınıf kritik yaşta da olduklari icin çok önemli. Sabirla pratik yaptirin. Yayin olarak mavidenizi yegenimde kullanmistik. Tavsiye ederim.

Merhaba canım kızlar. Öyle dertliyim ki. Kafam durdu içim daraldı resmen.
Oğlum 20 ekim .2017 doğumlu
Geçen sene ana sınıfına gitmedi. Sübyan okuluna gitti.
Ben bu yıl anasınıfına gitmesini istiyordum çünkü diğer çocuklara göre geri kalır diye düşünüyordum. 1. Sınıfa kaydı çıktı. Ben genede anasınıfı taraftarı olsamda eşim okulada gidip öğretmenle konuşiyim bi dedi. Ordaki öğretmen bişey olmaz filan demiş kaydı yapıp geldi. Neyse 1.sınıfa başaldık.
Geçen toplantıda öğretmen sınıfın malesefki başarısızlarından olduğunu söyledi. Dün de tekrar konuştuk. Söylediklerimi tam yapamıyor. Beni anlamıyor Çizmesi yazması kötü gibi bi sürü kötü şey söyledi yıkıldım.
Geçen sene sübyan okulunda oğlum 2. Olarak kurana geçti. Bunu söyleme sebebim. Anlamada sıkıntısı olsa böyle çabuk geçemezdi diye düşünüyorum. Ve orda yazma ile ilgili çok bişey yapmamışlardı. Bu yüzden anasınıfına gitsin istedim.
alta resim ekliycem bakın ve yorumlayın çok mu kötü. bana o kadar kötü gelmiyor harfleri ama öğretmen çok morelimi bozdu. Dün L harfine geçtiler bu gün diyo ki, el yazamamış. Hatta defterinede not düşmüş.

Son olarak Bana kaynak kitap yada dikkatini geliştirecek bişeyleer önerirseniz çok sevinirim.

( lütfen sübyan okulu ile ilgili yorum yapmayın konum o değil. Sadece açıklayıcı olsun diye yazdım. Zaten çok kötüyüm. )
Yazısi, öğretmeni hakkında yorum yapmayacağım.

Ekim Kasım Aralık bunlar en iyi aylar şu anki birinci sınıfa başlama yaşında (bir sene daha anasınıfına gidebilecek olması açısından)Yerinizde olsam asla birinci sınıfa baslatmazdim. Birinci sınıf ya da ilkokul sorunsuz geçse bile ortaokulda sorunlar çıkıyor.

Bence de kendinizi suclamalisiniz. Cidden onlar yapmadı siz yapsaydiniz evde. Ya da takipte kalsaydiniz bu yaş grubu neler yapıyor,sizin çocuğunuz ne halde.
Ayrıca ekim 2017 doğumlu cocugun yeri anaokulu değil ki. Bunu kaç sene öncesinden hesap edemediniz mi? Eylul ayında 71 aylık oluyor, beş saniye Google aratsaydiniz tüm sayfalarda şunu görecektinizEki Görüntüle 3309493
Bu devirde bir insanın en fazla kaç cocugu oluyor ki, ne bu özensizlik hiç anlayamıyorum gerçekten de.
Benim çevremde çok fazla çocuğu ilkokula başlayan insan var,yaşım itibariyle. Saldım çayıra yaşayan birkaç arkadaşım hariç herkes en az bir sene önceden tutusuyor, ona buna danisiyor çocuğumun durumu uygun mu bire mi gitsin anaokuluna mi diye, duruma göre çocuğunu hazırlıyor.
Sizin çocuğunuz ilkokula başlayacağını başlamadan hemen önce öğrenmiş oluyor. Bu bile çocuk için travma
71 aylık çocuk anaokuluna gidebilir, diğer dediklerinize aynen katılıyorum

Merhabalar benim oğlum da bu sene 1. Sinif e yaptık L yaptık A ya geçtik bizde , oğlum bütün harfleri tanımasına rağmen birleştirme de zorlanıyor, yazısı iyi ama hiç yapmak istemiyor zorla yazıyor, kızınız yazısı bence gayet iyi sadece satır araların da ki ayarı tutturamamis, ben buna çözüm olarak ogluma ilk satırı yazması gerektiği yeri gösterip alttaki satıra da izasinda git diyorum, karıştırması çok normal anaokulu da görmemiş anaokula gitmeyenle giden arasin da çok fark oluyor, ogretmenin tavrı hiç hoş değil, bizim ogretmen gruba oyle msjlar atıyor ki , cocuklarin karıştırması normal telas etmeyin , oturacak zamanla vb şeyler yazıyor, e zor yazmıştı mesela zorlana bilirler sabırlı olun vs vs , öğretmenlik mesleği gerçekten zor ama sabrı olmayan yapmamalı.

Merhabalar benim oğlum da bu sene 1. Sinif e yaptık L yaptık A ya geçtik bizde , oğlum bütün harfleri tanımasına rağmen birleştirme de zorlanıyor, yazısı iyi ama hiç yapmak istemiyor zorla yazıyor, kızınız yazısı bence gayet iyi sadece satır araların da ki ayarı tutturamamis, ben buna çözüm olarak ogluma ilk satırı yazması gerektiği yeri gösterip alttaki satıra da izasinda git diyorum, karıştırması çok normal anaokulu da görmemiş anaokula gitmeyenle giden arasin da çok fark oluyor, ogretmenin tavrı hiç hoş değil, bizim ogretmen gruba oyle msjlar atıyor ki , cocuklarin karıştırması normal telas etmeyin , oturacak zamanla vb şeyler yazıyor, e zor yazmıştı mesela zorlana bilirler sabırlı olun vs vs , öğretmenlik mesleği gerçekten zor ama sabrı olmayan yapmamalı.
Kırıcı bir şey söylememiş öğretmeni. Erkek öğretmenler (erkek olduğu için🤷‍♀️) dümdüz söyler zaten bunda sabırsız olduğu çıkarımı yapılmamalı.

Arkadaşlar son durum öğretmen dün beni çağırdı ve oğlumun anlamada sıkıntılı olduğunu söyledi. Beni anlamıyor dedi.
Harfleri tanıyor sorunca söylüyor yaz dediğimde yazabiliyor ama öğretmenin defterine yazdığı kelimelerin aynısı bi türlü yazamıyor. Ya eksik ya fazla ya birleşik ya da farklı yazıyor. Ben evde ilk bi kaç kelimeyi uğraşarak yazdırınca gerisini çoğunlukla kendi yazıyor arada takılıyor. Ama okulda bunu kesinlikle başaramıyor. Rehber öğretmenine yönlendirmiş öğretmenimiz. Dün oğlumla konuşmuşlar. Bi kaç gün daha konuşup takip edecekmiş. Gerek görürse Ram' a yönlendirecekmiş. Ben henüz kendisi ile görüşmedim. Bi görüşüp bilgi alıcam ne nasıl olacak bende bilmiyorum. Nasıl ilerleyeceğimizi sorucam. Yazan herkese teşekkür ederim

X