Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Ben de ilkokula başlamadan önceki yaz söylenmesinden yanayım.
Pedagog eşliğinde.

Büyüdükçe açıklaması da kabullenmesi de zor olacaktır.

en az zararla atlatmasi icin bir pedagog destegi almalisiniz bence
en az zararla dedigim bir guvensizlik hayal kirikligi yasamamasi icin bir pedagogla gorusun onun tavsiyeleri dogrultusunda en dogru karari alirsiniz bence

evlatlık alınan çocuklara 5-6 yaşında söylenmesi gerektiği söyleniyor .Bence de iyice büyümeden bu şekilde söylemenizi tavsiye ederim .Çocuk kanıksasın ve kabullensin .Büyüdükçe zorlaşır

beni yıllar öncesine götürdünüz. bizdeki durum tam tersiydi ve biyolojik annem, babamla beni terkedip hiç aramamış. babam ben henüz 2 yaşındayken beni doğurmayan ama şefkatle büyüten annemle evlenmiş. biz aile apartmanında oturuyoruz. bilirsiniz bazen çocuklar çok acımasız olur. 5 yaşlarındayken benden 6 yaş büyük olan amcamın kızı, onun bisikletini kırdım diye "çok yaramazsın, bir gün bu annen de seni bırakıp gidecek, uslu ol biraz " gibi bir cümle kurdu. tam idrak edemesem de tuhaflık olduğunu anladım. anneme anlattım, o da bana sarıldı dünya yansa seni benden kimse alamaz dedi.
bir süre sonra hep birlikte bir teyzeye gitmeye başladık. meğer pedegogmuş :) kaç kere gittik hatırlamıyorum, okula başlamadan bana gerçeği anlattılar. travma falan yaşamadım, olgunlukla karşıladım. hatta anneme daha sıkı sarıldım.

bir gün böyle veya daha kötü bir sürprizle karşılaşmamak için okula başlamadan önce söyleyin.
biyolojik annem 15 yaşımda beni görmek istediğini söylemiş. babam da bana anlattı durumu. önce benim için bir şey ifade etmiyor, istemiyorum dedim. sonra da görmek istedim ve görüştük. ama zerre bir şey hissetmedim. ne sevgi, ne kırgınlık, hiç bir şey. şu an nişanlıyım yine görmek istiyor, telefonumu falan almıştı. son bir kez görüşüp hissettiklerimi ve hissetmediklerimi açık açık söyleyip, konuyu artık noktalamak istiyorum.

allah yardımcınız olsun, bu süreci sıkıntısız zahmetsiz atlatmanızı dilerim

bende katılıyorum sana bu işi uzmanla beraber açıklayın derim madem eşin çocuğunu öz çcuğu gibi çocuğunda eşini öz babası gibi seviyor uzman şart
Evet cunku cocuk icin beklenmedik bir durum ve hayal kirikligi olabilir yanindaki kişinin oz babasi olmamasi. Cocugun incinmesini istemeyiz, en hafif sekilde atlatir insallah

Bence lise de soylenmesi erken degil cok gec kalinmis. Cocuk yillarca kandirilmis. Onun ofkesi olabilir.

Bilemiyorum ama onun anneside sonradan baskı yapmış göreceğim diye dedesigil falan şimdide arada bir görüyor çocuğunu ve kadın bir daha evlenmiş.Galıba dediğiniz gibi çocuk çünkü hala anne diyor arkadaşımın annesine.

bir psikologtan destek alın. zor bir durum. uzmanla çözün sorunu. hem siz hem de çocuk için önemli.

ergenlikten önce söylenmeli bana göre. ileride tuhaf bir hisle aşagılanmış hissedebilir.. ne kadr erken öğrense okadar normal gelecektir

büyüdükçe hisleri düşünceleri de büyüyeceği için kesinlikle okuldan önceki yaz söylenmeli..

bir pskatristen en uygun yaşın 11 yaş olduğunu duymuştum.bence bir pskatrise danışın derim ben.

Bence önce soyadı durumunu halledin ve on on bir yaşındayken pedagog eşliğinde söyleyin ama birinci sinifta falan öğrenmesn

Yaa..
Duygulandım.
Ne güzel bir sevginiz var, Allah ayırmasın veletinizden :)

Konu hakkında hiçbir fikrim yok ama inşallah ömür boyu
oğlunuz, eşiniz, siz ve nasipse yeni bebekleriniz sağlıklı huzurla mutlulukla yaşarsınız

Bana kalsa hiç söyleme onun o güzel dunyasini hiç degmeyecek bir baba figuru ile doldurma derim ancak bu mümkün değil tabii.

evlat edinilen çocuklar konusunda biz 6 yaştan sonra söylemenin daha mantikli olduğunu kabul ediyoruz yani çocuğun daha net bir şekilde algilayabilecegi yaş sınırı bu.sana tavsiyem bir Pedagog bul ve zamanı gelince birlikte açıklayın. Tüm garip tepkilerine hazır ol.

Siz normal hayatınızı decam edin ve okulda cocuk nüfsundaki soy adını öğrensin.okulda soy adını bilmemesi kötü çünkü yaşı büyük geç bile kalınmış o yasdaki bir çocuk bu tarz seyleri bilmeli.diğre çocuklar tarafındanda farkedilir bu durum anaokul öğtetmeniyim.ve bunu bilmesi yani babasının öz babası olmadıgını bilmesi 12.13 lü yaslar uygundur diye biliyorum çünkü tam orta yas çocuklugun bitişi ergenliğe geçişden önce öğrenmeli

konunuz yeni olmasına rağmen çok mesaj toplamış hepsini okuyamadım kusura bakmayın. Ancak size de "çocuk psikiyatri" doktoruna gitmenizi önerebilirim. Çocukların gelişim evrelerini en iyi onlar bilir

Böyle bir öğrencim vardı 12 yaşında öğrendi gerçek babası olmadığını, ama onun babası bebekken ölmüş annesi 2. ye evlenmiş adam kızı kendi çocuğu gibi sevip benimseyip soy adını vermişti .kız öğrendiğinde hiç bir travma yaşamadı. normal karşıladı.
Çocukların neye nasıl tepki vereceğini kestirmek güç ama ondan uzun süre bunu saklayamazsınız sanırım, okula başlayınca bir tuhaflık olduğunu anlayacaktır. O yüzden bence onun bilinç altını işlemekte fayda var şimdiden.Baba ve anne nedir nasıl olunur gibi.
Bir de ben şunu merak ettim, oğlunuz çocuk nasıl olur sorusunun cevabını biliyor mu? Anne senin karnındayım dediğine göre biraz biliyor sanırım ama babanın rolünü, biyolojik babanın ne demek olduğunu tam olarak biliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…