Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

ben gruptayımda sen nerdesın
yok canım bılmıyor ege hıcbısey
gormez demıyorum ama gormek ıstese suanda ona hapıs kararı cıkartacagımdan bır 6 ay zamanım olur ama tabıkı bu doneme denk getırmek ıstemıyorum
soylememız gerek bılıyorum
bunuda atlatırız bız bılıyorum

erkende öğrensin sende bu sıkıntıdan kurtulmuş olursun cute..yoksa uzadıkça uzar ve sürekli bu korkuyla yaşarsın...ha bu yıl ha gelecek yıl derken bi bakmışsın kocaman olmuş ve başkasından bi şekilde duymuş olur...

hadı kız atma ben gırıyom tek ısyanla kaldık aradada eflnam
6 ay zaman ne alaka cute?? hapıs kararı ayrı bırşey nafaka ödememekten dolayı...çoçuğu görmek ısterse göstermezsen bır ay ıcınde yasal yollara basvurup görebılır
hanı olur mu olur o serefsıze bellı olmaz adam adam degılkı....o yuzden dıyorum soyle ama pedagoga danış en ıyısı.....
atlatırsın canım nolucak ALLAH gecım versın huzur versın ...bıyolojık baba baskasıymış ne yzar senın Egen onu baba kabul ettıkten sonra....

Çok geç olmadan söylenmeli, elbette bir pedagog yardımıyla. Biraz daha zaman geçerse sıkıntı yaratabilir, bazı şeyleri küçük yaşta öğrenmek daha iyidir.

Oğlunuz soyadları konusunda bu aşamada ne biliyor peki?

Benimki 2010 doğumlu yıllardır soyadını ve bizim soyadlarımızı biliyor; hali le biz bilmemesi için bir tedbir almadık çünkü.

Benim iki soyadım var; annemin niye öyle dedi bir kaç kez anlattık; tamam dedi.

Hatta bir ara telefonda konuşuyordum; ikinci soyadımı böyle durumlarda pek kullanmam; soyadım da büyük.... şeklinde oğlum dedi ki o zaman benim soyadım da küçük.... olsun. Ben küçüğüm ya dedi.

Oğlumun okulunda çocukların tüm adlarını öğretme politikaları var; ilk adı ikinci adı ve soyadı bir bütün ve herkes tüm çocukları öyle bilip öyle sesleniyor. Böyle bir uygulama olur mu seneye gideceği okulda öğrenin bence.

Bir de kendininkini öğrenebilir ama eşinizin soyadının farklı olduğunu bilmiyorsa çok sıkıntı olmayabilir gibi geldi. Atıyorum oğlunuzun ki Demir olsun baba Demir olarak onu da bilirse sıkıntı olmaz. Ama benim oğlum halasının vs. soyadını da soruyor; halamınki bizimki ile biraz aynı biraz değişik vs diyor. İki soyadı olunca işler biraz karışık :)

Naçizane önerim kendini germe; öyle ya da böyle öğrenecek; bekli de senin gözünde büyüttüğün kadar o büyütmeyecek...
Babası olduktan sonra soyadını çok da önemsemez; oğlun baba olarak eşini kabul etmiş zaten; gerisi teferruat.

Bence madem bıyolojık baba cocugu ıle hıc ılgılenmıyor ve esınız onu kendı oz oglu gıbı sahıplenmıs, esınız onu nufusuna gecırsın, sızde esınızın soy adını kullanın bundan sonra boylece sorun ortadan kalkar.. Cocugunuza bence sımdıden herseyı soyleyın ne kadar erken o kadar ıyı , yas ılerledıkce bırseylerı kabullenmesı daha zor... Sonucta o esınızı baba bılmıs, esınız de onu oglu yerıne koymus, oz baba ortada yok bundan sonrada ortaya cıkacagını sanmıyorum..

Benim soyadım yabancı yazımıda okunusuda anlayabılecegı bırsey degıl

cat pat esımın soyadını bılıyor yanı o kelımeyı bılıyor ama hıc bır zaman bır ona ogretmedık ve ben hep temkınlı oldum bu konuda yanı nasıl desem doktora gıttımızde soyadını hıc soylemedım mesela doktora onlar zaten acılan kayıttan gorduler

Okulda bazı arkadaslarının adını soyadını bılıyor ama Egenın ıkı adı var onada Ege D. dıye seslenıyorlar dıgerlerının ıse sınıfta mesela bırden bazla osman var osman kavgası osman alıoglu bılemedım okudla ogretmedı butun formlarda esımın soyadı ıle kayıtlı hatta ogretmen bıle bılmıyor okulun muduru bılıyor sadece soyadının ne oldugunu.

oyle ıste.
Allaha hep dua edıyorum ınsallah kolaylıkla atlatırız bu meseleyı

bende sanmıyorum acıkcası aıle yapısından geregı ama bellıde olmaz
sonucta yaslanıyor ben suanda 28 yasındayım o 34 yasında olmalı

nufusuna almak ıcınd ava gerekıyor bu davada bıyolojık babaya acılıyor evlatlık edınmesı ıcın esımın
bıyolojık babanın onayı gereklı onay germez ıse
maddı manevı 5 senedır vazıfelerını yerıne getırmedıgınden soyadını alabılıyormusuz
ama cocugu gorme ıznıne engel olmayacak bu dava ıste o zaman cocugu arayıp sorarlar ınada bıner ıs dıye dusunuyorum
korkuyorum sonucundan ıste

bırde soyle bır ornek vereyim benım bızzat enıstemın evlılık dısı bır ılıskıden oglu var , durum bıraz farklı ama baba modellerı aynı ondan bunu ornek verıyorum.
oglan bellı bır yasa gelene kadar enıstemın kendısı bıle bır cocugu oldugunu bılmıyormus, sonra ogrenınce velayet davası falan açılmıs, dna falan fılan nafaka vermeye baslamıs enıstem ama cocuk 18 ıne gelene kadar cocugu hıc gormedı.
cocugun annesı evlenmıs, su ankı esınden kardeslerı bıle var ve enıstemın cocugu ona baba dıyor.
ılk bulusmadan sonra bırkac kez enıstemle gorustuler ama ıkı arkadas gıbıydıler, baba-ogul gıbı degıldıler,ne cocuk onu babası gıbı gordü, ne enıstem onu oglu gıbı...
annesının esıne baba der hala ve su an ensıtemle gorusmuyorlar..
kısacası cocuktan bırsey saklanmamıs, bıyolojık babasının baskası oldugunu hep bılmıs, soyadı enistemın soyadı ve cocuk okudu , karıyer sahıbı bır ınsan hatta evlendı bıle...bununda travmasını hıc yasamamıs..

bence cocuguna duskun olsaydı coktan arardı, sızın evlılıgınızı bılıyordur, inat falan yapsa bu nedenden ortaya cıkrdı dıye dusunuyorum..

bence cocuguna duskun olsaydı coktan arardı, sızın evlılıgınızı bılıyordur, inat falan yapsa bu nedenden ortaya cıkrdı dıye dusunuyorum..
evlılıgımı bılıyor dıye tahmın edıyorum cunku epey oldu o zamanda baya olay oldu hatat teyzesı keske bıraz daha bekleseydı x ona gerı donecektı fılan dıyede laf gonderdıler cok erken evlendı dıye

ama soyadı baska bısey bılırım gururludurlar hakaret gıbı gelecek onlara ama enınde sonunda olacak
bız masumuz bızımde uzulecegımızın bır sınırı olacak bılıyorum

O zaman çok sıkıntılı olmayabilir ilk okul süreci de ..

Şu aklıma geldi şimdi. Biz ilk okulu 5yıl birlikte okuduk sınıftakilerle sonra Anadolu Lisesi sınavına girdik. O zaman duyduk arkadaşlarımızın diğer adını; biz hep tek adlarını biliyorduk.

O zaman bilgisayar vs sistemi olmadığı için kullanılan adlarını biliyorduk; poysa bir çok kişinin iki adı varmış. Orta okulda ama iki adlarını da sınıf listesine yazmışlardı öğrendik. İlkokulda da e okuldan çıkan bir listede gerçek soyadı olabilir.

Bir de bence soyadından çok baba adı da önemli. Babanın adı ne deyince Ege eşinizin adını söyler; ama baba adı da X'tir onun. (Aynı adlı değillerse tabii :)

Bu nedenle okula başlamadan; okuma yazma aşamasına gelmeden öğrenmeli; bir yerde görür dikkatini çeker; annem babam bana neden söylememiş diye daha fazla üzülebilir.

Zira kimlikte vs'de de yazıyor baba adı soyadı vs.

Kolay gelsin bu arada tatil ne oldu; pasaport işleri?

7 yaşına kadar söylemen lazım mümkünse hatta devlet okuluna yazdırmadan söyle bir şekilde.

Ege bu gerceği öğrenmeli, sana olan güveni zedelenebilir. İlerde onarılmaz boşluklar acabilir.

ben onu hıc dusunmemıstım ıyı mı :)
ısımler farklı acaba aynı olsa dahamı ıyı olur dıye dusundum
ama Oglumun adıyla sımdıkı esımın adı hep bırlıkte kullanılır nasıl desem sıbelcan gıbı sen anla
mutlaka ogrenmesı gerek artık zaman cok az kaldı ınsallah bu gece kandıl Rabbım ıcımızı ferahlatsın
Tatıl meselesıne gelınce bızım 1 hafta turkıyede tatılımız vardı sımdı onuda thassos adasında yapalım dıyoruz adadanda benım kasabam 2 saat uzaklıkta daha sonra oraya gecelım dıyoruz
temmuzda basvuruyu yapacagız 7 gun ıcınde oluyormus ınsallah olur bı sıkıntı cıkmaz
dert cekmek hep kadınlara

Haklısın canım, çok yakın bir tanıdığım aynı şeyleri yaşadı. Onunda bir çocuğu vardı eşinden ayrıldı ikinci evliliğini yaptı. Soyadı davası açtı bayan, yıllardır arayıp sormayan çocuğun varlığını dahi unutan biyolojik babaya ulaşıldı dava açılınca ve biyolojik baba kabul etmedi. O benim çocuğum ve tabii ki benim soyadımı taşıyacak diyebildi arayıp sormamasına rağmen. Sonra mı ne oldu mahkeme annenin talebini red etti.

cute 10 yaşını geçirme akrabam pedagogtan yardım aldı oğluna evlatlık olduğunu söylemek için sonuç hiç ters tepmei öyle uygun bir yaşta anlattılarki çocuk daha bir sarıldı annesine babasına...5 e gidiyor.

yargıtaydan donebılır tabıkı dava
yanı bu sekılde yapamzsak 18 yasında ege kendı degıstırır soyadını

Benim arkadaşımda aynı şeyi yaşadı ve biyolojik babaya hiç haber verilmeden eşi kızını üzerine aldı. Ama onlarda farklı bir durum vardı çocuk babasının değil annesinin soyadını kullanıyordu. Biyolojik baba giç görmemişti çocuğu.

Çocuk hala bilmiyor babasının farklı olduğunu arkadaşım da söylemeyi düşünmüyor. Önce babasıyla sen konuşsan canım ikna etmeyi denesen?

8 yaşından önce söylenmemesi taraftarıyım.Çocuk henüz etrafındaki nesne /kişi/olayları yeni algılamaya başlama dönemindeyken,bu tarz bi olayı algılayamaz.Kafa karışıklığı yaşar.Ama pedagoga danışırsanız daha iyi bir çözüm üretir.

ben onu bır kez daha aramam cok aradım gel gor bılmem ne dıye sımdı ne yuzle onu arayacagım ne dıyecegım lutfen cocugu mırasından dusur denmez ya dımı?
ote yandan ölsemde aramam gururuma yedıremem onunla ıs bırlıgı yapamam

sızın arkadasınız cok sanslıymıs acıkcası ama bu dunyada ne ınsanlar var dedırtırıyor her duydugum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…