Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Konu hakkında bi fikrim yok. Ama etrafınızdaki insanları takdir ettim. Bu zamana kadar bi yerlerden duymamış olması çok iyi.
Ben eniştemin kuzeninin evlatlık olduğunu çok alakasız birinden duymuştum. Eniştem ablama bile söylemediği halde,başkaları fütursuzca konuşabiliyordu.

yok Allah razı olsun eşim öz babanın yapmadıklarını yaptı ve yapıyor kolay degıl zor ama dedıgım gıbı bız cok mutluyuz
balayından geldık ve oglumu aldık ve oylece basladı hayatımız . ben 2 sene once bır ölü dogum yaptım o yuzden oglum kardesı olsun cok ıstıyor sureklı karnına bebek geldımı geldımı dıyor buna ragmen kıskanırmı bılmıyoruma ma ben zaten yarın obur gun bana bısey olursa yalnız kalmasın dıye ona bır kardes vermek ıstıyorum. yaz sonu gıbı korunmayı bırakacagım hemencık olursa seneye yaza denk gelıyor hem ılkokul hem kardes hem bu gercekler nasıl olur bılemıyorum.

pedagoga danısacagım zaten ama onceden bı soyle bu konu hakkında konusmak ıstedım konuyu o yuzden actım

Merhaba canim,
seni cok iyi anliyorum...

benimde bir abim bir ablam var annemin 1. evliliginden. Asla ve asla babam ayrimcilik yapmadi bu güne kadar! asla! haliyle ben 11 yasima kadar babalarimizin ayri oldugunu bilmiyordum. Okumayi ögrendikten sonra abimin ve ablamin soyadinin degisik oduklarini anladim ama hic sorgulamadim ... Ablam CV'sinde baba ismi degisik bir isim yaziyordu (diyelim ki: Ali) ve ben birgün anneme bunu sormustum: Anne neden ablamin CV'sinde Ali abimin ismi bba olarak yaziyor dedim.
(Ali diye bir kuzenim var benden 2 yas büyük, tabiiki onlarin babalarini kast etmedim cünkü bilmiyordum)

Sonra annem babam oturdu ve konustular benimle... acikcasi bir kere soktan agladim. Ama abime ve ablama olan iliskim asla degismedi. Cünkü benim icin fark etmedi.

Abim ve ablam babamizi hic birseye degismezler. Kendi babalarini sirf ablm tanimis. Ama ALLAH var yukarida ikiside babamin canidir ve bu sevgi karsiliklidir... YANI bence biraz daha bekleyin derim. Daha cok kücük. Ama onun icinde HIC BIR FARK ETMICEK! Bundan emin olun.

size kendi hayatimdan bir örnek vermek istedim

akrabalarımız bızı sever , oglanıda severler,
ayrıldıktan sonra magdur olmustuk onuda bılır konu komsu hem kocaman ınasnlar cocuga bunu soylerlermı yanı o kadar kötü olabilir lermi bilmiyorum,

kendi yasıtları ise bilmiyor cunku bız 2 aylıkken ayrıldık ve suan oturdugumuz yere evlendıkten 6 ay sonra tasındık
oyle yanı

Bir kadin icin cok zor bir durum evladinizla yapayalniz kalmissiniz ama neyse ki esiniz gelmis simsıkı sarmis :)

Evladiniz bence birakmaz gibi geliyor ogrendiginde sizi.En iyisi vakit gecmeden pedagogla gorusun ne zaman daha uygun olacagi soylemenin.Cocugunuzu arasalar bile geri alamazla. Allah cektirir zaten heleki evladini esini birakmak ne demek.Ailesi bari sahip ciksaymis size dedesi nenesiyiz biz ortada kalmasinlar demediler mi hic Cok uzuldum durumunuza ama geride kalmis sukur kotu gunler..

Ben sizin yerinizde olsam önce bebek yapardım, aradan en az 2 yıl sonra gerçeği söylerdim. Çabuk kabullenir merak etmeyin çünkü ortamız mutlu ve huzurlu..Birde kardeşi olduğunda oh tadından yenmez bıcırların kardeşiyle uğraşmaktan gerçeği bile unutur

Ama işte bende suanda hıc hazır degılım bunları okurken bıle aglamak uzereyım suanda
bır korkum yok benı bırakacagını dusunmuyorum ,onun ıcın yaptıklarımı yapacaklarımı bır kenara atıyorumda
herkesın yerı doldururlur ama oglumun yerı dolmayacak ben onu cok sevıyorum
Ve benım ıstegım dısında gelıstı bu ayrılık Allah bılıyor ona cok guvenıyorum

benım teyzemın kızı psıkokolojı mezunu zaten onunla bu yaz konusacaktık ama ne zaman soylemelı dıye hıc sormadım dedıgım gıbı bende hıc hazır degılım, tepkı vercegını dusunmuyorumda ne gerek var hiç ama hiç sorumlulugu olmadıgı bır olaydan karagozlerınden bır damla yas akmasına?

oyle degıl mı ne kadar yazık ne gerek var dı tum bunlara dıyorum tabı bazen

bir tanıdığım pedagogla birlikte ilkokula başlamadan söylemişlerdi.küçükken daha kolay kabulleniyorlarmış.

Okulun pedagogu yokmu? Konuşup fikir alsanız. Hassas konular çünkü, daha çok küçük ve yanlış anlamaya mahal vermemek gerek,kafasında bir ton soru işareti kalabilir.

Çocuğun dıuygusal durumuna bağlı bence aşırı duygusalsa eline mesleğini aldıktan sonra derim ben çünkü niye derseniz bunun ergenliği var ya ergenlikte zaten sen benim babam değilsin seni dinlemek zorunda değil derse bu ykım 2 taraflı olur bence iyi yapayım derken , kötü olmuş olur çok iyi düşünülmesi gerek zaman ve duygusal durum ,şartlar

gerçek baba bi gün baba olduğunu hatırlar ve çocuk sevgisi oluşursa, ben senin babanım diye çocuğun karşısına çıkarsa o zaman çocuk çok üzülür. bi an önce söylemelisiniz şimdi babasıylada mutluysa sorun yaşamadan halledersiniz

ben bir eğitim kurumunda çalıştığım zaman oradaki uzman bunun gibi vakalarla karşılaşıyordu ve velilere hep 5 yaşında bir uzaman ile birlikte anlatılmalı diyor kesinlikle evde anne baba açıklamaya çalışmasın diyorlar 5 yaşında anlatıllmaya başlanmalı diyor .. hatta çocuk okula başladığında herşeye hazır bilerek olarak başlaması onun için daha iyidir diyordu.. yalanız bir kere gittik uzmana söyledik bitti değil demişti bir yıl boyunca ara ara gidilmesi uzmana diyordu..

Açıkcası fazla vakit geçirmeden bir uzmandan randevu alın ve gidin derim....Kesinlikle çocuğunuz yeni eşinizi daha çok sever çünkü önemli olan biyolojik baba olmak önemli değil bu anne içinde geçerli önemli olan ilgi sevgi oğlunuzda bunu eşinizde bulmuş....

Cnım ben çocuk gelişimi mevzunuyum ve şuanda bir çocuk ve ergen psikiyatrisi doktorunun yanında çalışıyorum ence önce bir psikologla görüşmelisin

selam cute..bence erken söylenmeli....ata da egeyle aynı yaşta biliyosun..çocuklar çok acımasızlar..bir soyadı durumu olur,çocuklar bilen birinden birşeyler duyarlar ve ege nin kulağına gide rbu durum....hele devlet okulunda bu kadar anlayışlı ve özverili değiller ..dikkat etmeyeceklerdir.
ilkokul başlı başına zor bir dönem çocuklar için,o zaman denk gelirse travma yaşaması normaldir..o yüzden bence erken yaşta öğrenip kabullenmesi daha kolay olur diye düşünüyorum..
ama pedagog dan nasıl söylenmesi gerektiği hakkında bilgi alın mutlaka..

bu yazdan baslanabılır dıyorsunuz cok tesekkur ederım
elımızden gelenı yaparız yeterkı kırılmadan ıncınmeden olsun hersey

çok zor bir durum...bence böyle bir konuyu öğrenme yaşı çocuktan çocuğa değişiyor..bir pedegoga götürün durumu anlatın..ve bence soyadı konusu önemli sizinde çocuğunuzunda soyadı evlendiğiniz insanın soyadı olmalı..ki oğlunuz bu konuda sıkıntı çekmesin..

evet televızyonlardada boyle seyler gorebılıyor hatat bır keresınde
uvey baba nedır demıstı
bence sence nedır demıstım (tv denk geldıgımız muge anlıya ıstınaden) oda eskı babaya denır takıbı demıstı ve gulmustuk

ve sık sık ıste ben senın karnındaydım dıyor dugun resımlerıne ve kapıda bır kapı susu avr gelın damat bıblo bende yok bak buradakı resımde ege damat olmus ben ıkınızınden elınden tuttum gelın oldum dıyorum hanı onu hıc kandırmadım
o evlenmeden oncekı donemı bı turlu hatırlamıyor suanda mesela 2.5 yasında evlendık kendımı evımıze gectık bız daha once neden ananemlerde oturuyoruz fılan demedı

devletın anaokulunda anlayıslı olurlar sanıyorum cunku verecegımız ogretmen bızım aıle dostumuz ama ılkokulda sınav kagıdı fılan ıllakı soyısımle cıkar herhalde bılemıyorum hayırlısı uzmanlar buu en ıyı sekılde yaparlar sanıyorum

şuanda egeyi duygusal görmüyorum
şımarık erkek cocugu odunda diyebiliriz
ama bazen ona kızdıgımda aglayabılır duruma baglı
Allahtan hayırlısını dılıyorum
eskı esımın dayısınında boyle gormedıgı ılk evlılıgınden bır cocugu vardı yenı duydum oglu 50 yasında ve 1 hafta once karsısıan cıkmıslar tabı adam bılıyor gercegı ben senın kardesınım ben senın babanım dıye dıkılmısler ıste mırasımızdan yararlandırıcaz senı demısler adam reddetmıs sız kımsınız nerdesınzı bunca senedır dıye ortamı terk etmıs

kanları bozuk dıyeyım ne dıyım

cute nerelerdesın sohbetını ozledık valla
soruna gelınce...şaşırdım ben bıldıgını sanıyordum....bana kalırsa bır sekılde soylemelısınız canım....yanı bıyolojık baba ansızın görmek ısteyebılır( asla deme olur olur) veya bırınden bır sekılde duyar....tabı pedagoga danısın ama bence soyleyın...ılkokula baslamadan bılmelı dıye dusunuyorum....çok yumuşak söylemelısınız bence boyle gergın oldugunuzu anlamamalı bence....sımdıkı bbasının kendı babası gbı her zaman onu sveıp kollayacagını bundan sonrada hıçbır seyın degısmeyecegını bılmelı tatlı tatlı anlatmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…