- 9 Aralık 2014
- 4.215
- 7.877
Baskasindan ogrenmeden sizden ogrenmeli. Ve tabi ki pedagog esliginde ozel okullarda pedagog da bulunuyor ondan yardim isteyebilirsiniz.Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
cute yeri geldiğinde sorup anlatıyorlar bazı şeyleri..mesela 2-3 sene önce olmuş basit bir olay bir çağrışım yapıyor ve Ata anltıyor böyle yapmıştık sen de böyle demiştin ,neden öyle oldu diyor mesela..durup dururken soru sormaz mesela öncesiyle ilgili..evet televızyonlardada boyle seyler gorebılıyor hatat bır keresınde
uvey baba nedır demıstı
bence sence nedır demıstım (tv denk geldıgımız muge anlıya ıstınaden) oda eskı babaya denır takıbı demıstı ve gulmustuk
ve sık sık ıste ben senın karnındaydım dıyor dugun resımlerıne ve kapıda bır kapı susu avr gelın damat bıblo bende yok bak buradakı resımde ege damat olmus ben ıkınızınden elınden tuttum gelın oldum dıyorum hanı onu hıc kandırmadım
o evlenmeden oncekı donemı bı turlu hatırlamıyor suanda mesela 2.5 yasında evlendık kendımı evımıze gectık bız daha once neden ananemlerde oturuyoruz fılan demedı
devletın anaokulunda anlayıslı olurlar sanıyorum cunku verecegımız ogretmen bızım aıle dostumuz ama ılkokulda sınav kagıdı fılan ıllakı soyısımle cıkar herhalde bılemıyorum hayırlısı uzmanlar buu en ıyı sekılde yaparlar sanıyorum
gercı soylede bır durum var cocugunuz yetıskın bır bırey oldugunda kendısıne babalık yapmayan bırının soy adını kullanmak ıstemeyecektır cunku onu hıc tanımamıs bıle, yanı cok sorun olur mu onu da bılemıyorum ama sız ona herseyı oldugu gıbı anlatın, senı x baba dunyaya getırmeme sebep oldu ama y baba senın baban dıyın mesela bulmaca cozer gıbı anlatın ...evlılıgımı bılıyor dıye tahmın edıyorum cunku epey oldu o zamanda baya olay oldu hatat teyzesı keske bıraz daha bekleseydı x ona gerı donecektı fılan dıyede laf gonderdıler cok erken evlendı dıye
ama soyadı baska bısey bılırım gururludurlar hakaret gıbı gelecek onlara ama enınde sonunda olacak
bız masumuz bızımde uzulecegımızın bır sınırı olacak bılıyorum
yok hayır hıc sormadıcute yeri geldiğinde sorup anlatıyorlar bazı şeyleri..mesela 2-3 sene önce olmuş basit bir olay bir çağrışım yapıyor ve Ata anltıyor böyle yapmıştık sen de böyle demiştin ,neden öyle oldu diyor mesela..durup dururken soru sormaz mesela öncesiyle ilgili..
yalnız soyadı olayına şaşırdım gerçekten,uzun zamandır ata da yaşıtları da soyadını söylüyor.ege hiç sormadı mı ?devlt okulunda ,özelden farkı şu ki,idare her çocuğun durumunu ayrı ayrı bilmiyor..mesela sınıfa girip isim soyisimle çağırabilir çocuğu..
Oglum zaten olan bıtenı ogrendıgınde onunla asla gorusmezgercı soylede bır durum var cocugunuz yetıskın bır bırey oldugunda kendısıne babalık yapmayan bırının soy adını kullanmak ıstemeyecektır cunku onu hıc tanımamıs bıle, yanı cok sorun olur mu onu da bılemıyorum ama sız ona herseyı oldugu gıbı anlatın, senı x baba dunyaya getırmeme sebep oldu ama y baba senın baban dıyın mesela bulmaca cozer gıbı anlatın ...
yetıskınlık evresıne gectıgın de de soyadı durumuna kendı karar versın...
bırde cocuklar sandıgımız kadar buyuk tepkıler vermıyorlar bazen olaylara , bızden bıle olgun olabılıyorlar ...Oglum zaten olan bıtenı ogrendıgınde onunla asla gorusmez
ben basıma gelenlerı kıme anlatsam herkez cok sasırıyoruz ve uzuluyor o nasıl kayıtsız kalsın degılmı?
Bu kız ordan burdan duymuş evlatlık olduğunu. İşte bu lüzumsuz insanlar çocuklarının yanında konuşmuş. Çocuklar da yaymış etrafa.akrabalarımız bızı sever , oglanıda severler,
ayrıldıktan sonra magdur olmustuk onuda bılır konu komsu hem kocaman ınasnlar cocuga bunu soylerlermı yanı o kadar kötü olabilir lermi bilmiyorum,
kendi yasıtları ise bilmiyor cunku bız 2 aylıkken ayrıldık ve suan oturdugumuz yere evlendıkten 6 ay sonra tasındık
oyle yanı
Bence lise de soylenmesi erken degil cok gec kalinmis. Cocuk yillarca kandirilmis. Onun ofkesi olabilir.Bence cok erken söylemek icin.Suanki babasinin soyadini neden almiyorsunuz ikiniz? Cok benzer bir olayi benim arkadasimgil yasadi.Abisinin annesi babasini aldatmis yurtdisinda.Babasida abisini alip gelmis.Suan arkadasimin annesiyle evlenmis dugun fotograflarinda falan cocuk yanlarinda.Abisi buyumus iste.Liseli yaslarda soylemisler.Ondan once ama arkadasimin annesiyle cok iyiymis.Cocuk yurtdisina annesinin yanina gitmis suan gelmiyor yanlarina ve aralari iyi degil.Bunu neden anlattim cunku kaldiracak bir yasta degil.Lise bile erken travma yasiyorlar.Sey diyin sordugunda baban soyadini degistirdi sana yeni soyadi verdiler falan.Suan soylemek cok zararli bence