Bence gururu bir kenara bırak. Hem biyolojik baba kabul ederse hiç öğrenmeyebilir oğlun düşünsene. Ama kabul etmezse o zaman ne zaman söyleyebilirim diye düşürsün.ben onu bır kez daha aramam cok aradım gel gor bılmem ne dıye sımdı ne yuzle onu arayacagım ne dıyecegım lutfen cocugu mırasından dusur denmez ya dımı?
ote yandan ölsemde aramam gururuma yedıremem onunla ıs bırlıgı yapamam
sızın arkadasınız cok sanslıymıs acıkcası ama bu dunyada ne ınsanlar var dedırtırıyor her duydugum
Pedagog ole görüşün en doğru kararı o verecektirMerhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
bırını bulduguma cok sevındım dıyemeyecegımbeni yıllar öncesine götürdünüz. bizdeki durum tam tersiydi ve biyolojik annem, babamla beni terkedip hiç aramamış. babam ben henüz 2 yaşındayken beni doğurmayan ama şefkatle büyüten annemle evlenmiş. biz aile apartmanında oturuyoruz. bilirsiniz bazen çocuklar çok acımasız olur. 5 yaşlarındayken benden 6 yaş büyük olan amcamın kızı, onun bisikletini kırdım diye "çok yaramazsın, bir gün bu annen de seni bırakıp gidecek, uslu ol biraz " gibi bir cümle kurdu. tam idrak edemesem de tuhaflık olduğunu anladım. anneme anlattım, o da bana sarıldı dünya yansa seni benden kimse alamaz dedi.
bir süre sonra hep birlikte bir teyzeye gitmeye başladık. meğer pedegogmuş :) kaç kere gittik hatırlamıyorum, okula başlamadan bana gerçeği anlattılar. travma falan yaşamadım, olgunlukla karşıladım. hatta anneme daha sıkı sarıldım.
bir gün böyle veya daha kötü bir sürprizle karşılaşmamak için okula başlamadan önce söyleyin.
biyolojik annem 15 yaşımda beni görmek istediğini söylemiş. babam da bana anlattı durumu. önce benim için bir şey ifade etmiyor, istemiyorum dedim. sonra da görmek istedim ve görüştük. ama zerre bir şey hissetmedim. ne sevgi, ne kırgınlık, hiç bir şey. şu an nişanlıyım yine görmek istiyor, telefonumu falan almıştı. son bir kez görüşüp hissettiklerimi ve hissetmediklerimi açık açık söyleyip, konuyu artık noktalamak istiyorum.
allah yardımcınız olsun, bu süreci sıkıntısız zahmetsiz atlatmanızı dilerim
evet biliyor fakat benim oglum tüp bebek yanı tedavıyle olduBöyle bir öğrencim vardı 12 yaşında öğrendi gerçek babası olmadığını, ama onun babası bebekken ölmüş annesi 2. ye evlenmiş adam kızı kendi çocuğu gibi sevip benimseyip soy adını vermişti .kız öğrendiğinde hiç bir travma yaşamadı. normal karşıladı.
Çocukların neye nasıl tepki vereceğini kestirmek güç ama ondan uzun süre bunu saklayamazsınız sanırım, okula başlayınca bir tuhaflık olduğunu anlayacaktır. O yüzden bence onun bilinç altını işlemekte fayda var şimdiden.Baba ve anne nedir nasıl olunur gibi.
Bir de ben şunu merak ettim, oğlunuz çocuk nasıl olur sorusunun cevabını biliyor mu? Anne senin karnındayım dediğine göre biraz biliyor sanırım ama babanın rolünü, biyolojik babanın ne demek olduğunu tam olarak biliyor mu?
sırf bu yuzden hala aklımın bır kosesınde acaba bır kolejemı versem dıyorumPedagogla gorusulmeli bence. Ilkokula basladiginda aile konusu islendiginde anne adi baba adi falan yaziyorlar kitaplarina. O zamana kadar belki sorun olmaz da bir ands ogrenmesi de psikolojik olarak etkileyebilir. o yuzden sanirim ilk ikula baslayacagi yaz bir pedagogla gorusmekte fayda var.
hayat herkese eşit davranmıyorbırını bulduguma cok sevındım dıyemeyecegım
ama pekı kac yasında soylendı ve sıze tam olarak ne dedıler mutlaka tek seferde soylenmemıstır ama
bildiğim kadarıyla mahkeme yoluyla biyolojik babanın değil yetiştiren babanın soyadını alabiliyor çocuk, bence hem böylesi çocuğunuzun psikoloji açısından daha sağlıklı olabilir.Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
sizi erdeminizden dolayı kutluyorum, yetiştiren annenize duyduğunuz sevgi ve saygı beni çok duygulandırdı, biyolojik annenize olan saygınızdaki herkesin yapamayacağı bir durum , bu şekilde yetişmenizde anne ve babanızın çok büyük payı var, ayrıca nişanlınızda çok şanslı sanırımbu arada biyolojik annem rus asıllı bir amerikalı. onun da iki çocuğu varmış. o görüşmeden sonra e-mail yoluyla iletişim kurdu benimle. çocuklarının resimlerini gönderdi. onlara karşı da bir şey hissetmedim. şimdi nişanlandığımı biliyor ve bu yaz ülkemize tatil amacıyla tekrar gelecekmiş, çocuklarını da benimle tanıştırmak istiyormuş. olmaz demedim, ama dediğim gibi benim için onlar herhangi bir amerikalı turist. ama çocuklarını gördüğümde belki hislerim, düşüncelerim değişebilir bilemiyorum. belki çocuklarıyla iletişim kurmak isterim veya onlar benimle görüşmek isteyebilir hiç bir şey bilmiyorum.
büyüten annemin babamla ortak bir kızları var. bakın o benim kardeşim, canım, ciğerim. o da gerçeği biliyor. ama ne o, ne ben üveylik-özlük diye bir kavrama hayatımızda ve duygu dünyamızda yer vermedik, vermiyoruz. zorlama yok, doğaçlama bu şekilde oldu. belki eğitimli ve insani duyguları çok yüksek bir kadın olan büyüten annem sayesinde bunu gerçekleştirebildik.
annem için üvey diye bahsetsem herhalde günlerce ağlar, kendine gelemez. çünkü o beni doğurmasa da benim gerçek annem. diğer hanım dünyaya gelmeme vesile olan bir kadın hepsi bu.