Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Cumartesı gunku gorusmeye ege hıc gelmek ıstemedı . Bız daha ıyı anne baba olmak ıcın gıdıyoruz, senınde canın sıkılıyor orada oyun ablası varmıs demıstık. Aama epey ayak dıredı dıyebılırım o gun esım edırnedeydı, bak sonra gezıcez suraya buraya gıdıcez fılan dıyıp gıttık. Egeyı klınıge cıkarır cıkarmaz 5 dk asagıya ınıp gelıcem ege beklermısın dedım, beklerım dedı. Ben ındım gerı geldıgımde baska bır anne ve cocugu vardı.

kadın egenın yanında ve kendı cocugunun yanında ya affedersınız , sız yokken ben Egeyle konustum cok akıllı bır cocuk ne sorunu varda getırıyorsunuz dedı ? Bende sok oldum bu soruya bızım bır sorunumuz yok canı sıkılıyor oglumun, oyun oynamaya getırıyoruz dedım . Ama oyle sınır oldum kı .
Daha sonra ben egeden evvel 5 dk gorustum bu hafta olan bıtenı, guzel gıdıyorsunuz dedı soyadıyla alakalı bısey varmı dedı , su soyadını yazmayı reddettıgını yıne unuttum soylemeyı
Sonra egeyı cagırdılar ege hemen gıttı, kadın gecen hafta sızsız gelmez sanıyorum ama demıstı , ben bensız gıdecegıne emındım ama ege gırınce o soruyu soran kadınla konustum.
Cocugunda davranıs bozuklugu varmıs, 2. sınıfmıs derslerınde problem varmış. asosyalmiş, annesının elını bırakmadan yuruyormus korkuyormus bana carpıyorlar dıyormus oyle bısey olmamasına ragmen. Ilgısız bıraktım ılgılenemedım sevemedım cocugumu dedı agladı , kadını tesellı ettım. Daha sonra gecen hafta babasıyla tanıstıgım bır cocuk var oda 2. sınıf ondada benzer bıseyelr var ama bu cocuk cok aktıf fazlasıyla sıddet egılımı varmıs o yuzden gelıyorlarmıs.

Sonra ıcınde bulundugumuz durum o kadarda korkunc gelmemeye basladı bana , cok sukur gordugum kadarıyla cocuklar arasında en olagan davranan ege , tabı belkıde ben fark etmıyorum ama boyle.

Oyun odasında 40 dk kaldı, 2 psıkolog gırdı yanında. Basarısızlıga hıc tahammulu yokmus , ama basardıgındada sevıncını gostermıyormus aynı sızın gıbı duyguları dgıl dusuncelerı on planda sıze o kadar benzıyor kı anlatamam dıyor kadın.

bu hafta 3 tane odevım var

1- yapabıldıgı seylerde ona musade edecegım, yapamadıgı seylerde yanında olacagım mesela dustu sarılıp kaldırmıcam sadece elınden tutacagım abartı tepkıler yok

2- bır kıtap onerdı onu okuyacagım, d&r'dan alacagım ege mızac 6 ımıs cokta merak edıyorum , ama magazalarda satısı yokmus ınt sıparıs verıcem bugun .

3- Egeyı gazlamamak, aslansın kaplansın yaparsın dememek . Sadece yapamadıgının farkındayım olsun onemlı degıl, tekrar deneyebılırsın demem lazımmıs.

Sımdılık bu kadar , bırde reglım gecıktı fenalardayım .

Buarada oradan cıkınca kus gıbı hafıflemıstım , hem buyuk bır sorunumuz olmadıgını dusunuyorum, olsa psıkologlar soylerdı bıze ama ınatcı bır durum farkındayım, hemde bılmıyorum egeyele acayıp gezdık, kafamız eskı yapılarda ola ola havalara baka baka dolastık yemek yedık aksam ustu eve donduk kı sabahın korundeydı randevumuz. Eve geldıgımızde ayaklarımız sısmıstı, ege haftayada gıdecegını bılıyor cok memnun kaldım anne cok eglendım dedı

Buarada dun Egenın tatılden tanıstıgı ve bızımde arkadas olmak zorunda kaldıgımız (basta) cıft isviçreden Turkıyeye geldıler. Onlarla bulustuk aksam ustu gece geldık eve , beşiktaştaydık, dolandık yemek yedık uzun sure bır cafe'de oturduk.
Ege yı o kadar cok sevıyor kı ınsanlar, sureklı bır cocugu elleme hallındeler yuzunu , yanaklarını saclarını , dedım Allah'ım cok sukur sadece 1 kısı sevmıyor egeyı ama butun dunyalar bız hepımız sevıyoruz . Buarada Ege daha once hoslanmazdı , ama sımdı bıraz daha farkında benı sevıyorlar dıye dusunuyor tabı ınsan olarak sevmıyorlar , dıyorum ya benım cocugum cok guzel bır cocuk psıkolog mutsuz dıyor ama bızım mutsuzlugumuz gıbı degıl , mutlu gozukuyor ege gayet. Sanırım cocuk olmak boyle bırsey, bır fııl degıl dusuncelerle kaldıgında mutsuz hıssedıyor belkıde bılemıyorum

Son düzenleme:
Neden getirdiniz diyen kadına başta bende sinir oldum ama,kendi sorunları büyük olunca kendini tutamadı sordu demekki.Aslında çocuğun yanında sormamalıydı.Koskoca insanlardan ben bu duyarlılığı beklerim.Kendi de memnun kaldıysa rahatlamış demek, oraya alışmış ege,artık çözüm daha kolay olacak,buna sevindim...

Abla başka bir konuda gördüm hamilelik takvimini. Totem mi yoksa gerçekten Ege'ye kardeş mi geliyor

Gerçekten Ege'ye kardeş geliyor , umarım bu defa Rabbim nasip ederde bütün kötü şeyleri bu bebişle geride bırakırız.
Eged durumlar stabıl hatta bır kac aksamdır sureklı uyukladıgım ıcın ne yattıgını goruyorum ne kalktıgını muhtemelen benden bagımlılıgını koparıp, bu defada babaya yapısacak gece uyandıgında bıle dun anne degıl baabaaa ! dıye cagırdı

Aaa çoook sevindim. İnşallah sağlıklı bi bebiş olur huzurlu mutlu bi ömrü olur.

Yaaa O kadar mutlu oldum ki. İnanıyorum bu bebiş her şeyin yeniden başlangıcı olacak, çok güzel olacak Maşallah hepinize

Tebrik ederim cute,Allah tamamına erdirsin,yüzünü sağ salim göstersin.
Çok üzülme,belki bebeğin yoldadır,stres yapma yazmıştım sana,içime doğmuş demek...

Cute, çok sevindim ege ye kardeş haberine. 40 bin kere maşallah diyeyim. Senle ortak noktalarımız var, aynı yaştayız, çocuklarımız aynı yaşta. Bebekliklerinde çok zorlukla büyütmüşüz ve tek çocuk oldukları için her şeyleri olmuşuz onların. Allah biliyor ya, buradaki pek çok yorumunu okurken, ege nin ve senin en için en büyük ilaç bir bebek kardeş gibi geliyordu bana. Biz biraz fazla anne oluyoruz, en baştan iki üç çocuk büyütenler pek anlamıyorlar bunu.

Dün okuldan geldi, oğlumu parka çıkardım. Arkadaşlarıyla top oynamaya çalıştı, futbolu yapamadığından sahanın kenarına geçti, onları izledi, ben de oğlumu. Yanına gittim. Topu aldık ve biz ikimiz voleybol, istop oynadık. Gelince yemek yedirdim, aslında benim dinlenmeye ihtiyacım vrdı ama ödevi geç kalacak diye oturttum ödeve, ben işe. Şöyle bir kenarda kendiniz oynayın durumu olmuyor ama bebek gelince çok farklı olur durumlar. Emin ol, birbirinize bağımlılığınız daha normal bir şekle girer.

Çok çok tebrik ederim. Hamileliğin de sorunsuz geçer inşallah.

Bence bu tur seyleri tek basiniza yapmamalisiniz kesinlikle bir pedagog veya bir psikolog esliginde yapin ki olabildigine hasarsiz atlatsin.Travmatik durumlar yaratabilit aksi halde.

Ben aslında ılk aklıma dustugunde eyvah hamılemıyım dıye test yapmayı bıle reddettım hayır hayır bu donem olmaz, bu donem egeyle ılgılenmem gerek dıye dusundum . Doktora goturmesı getırmesı, cat dıye sorarsa herseyı ogrenmesı hamılelıklerım cok kolay gecmemıstı bundan once demıstım .
Ama sonra sonra bu durumu astım suanda Ege bılmıyor, hatta ben test yapıp, beta yaptırım keseyı gorene kadar esıme bıle haber vermedım ,sonra soyledım Ege'yede ne zaman soylıcez kısmı ben 3 aylıkken dıye dusunuyorum ama uzman bakalım ne dıyecek bıze ıyı b.k yemıssınız derse hıc sasırmıcam cunku suanda ege bır kardes haberını bıle kaldıramaz dıyordu ama bakalım ne olacak

Canımm çok çok sevindim kırkbirkere malşallahhhh
ve inanıyorumki bu bebişle birlikte her şey çok daha güzel olacak

Cute çok çok çooook sevindim.
Sağlıkla,huzurla kucağına alırsın ve büyütürsün iki evladını da inşallah.

Çok sevindim Cute sağlıkla gelsin bebeğiniz her şey daha güzel olacak inşallah :)

Tebrik ederim. Rabbim bizim için muhakkak hayırlısı ne ise onu takdir ediyor. Ama biz bize göre iyi ya da kötü olarak yorum yaptığımız için anlayamayabiliyoruz. İnşallah dördünüz için de güzel olacak. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…