Her cocugun duygusallik duzeyi farkli.dogru yapalim derken bianda hayatini alabora etmeyin derim. bu konuyu bence oncelikle pedagogla gorusseniz daha olumlu sonuc alirsiniz.Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
biz sana ne anlatıyoruz cute. sen hiç bir şey anlamamışsın. sanki ilk kez duyuyorsun eşinin söylediklerini. burda yırtıyoruz kendimizi . aynı şeyleri defalarca da söylemedik mi. boş yere mi konuştuk o kadar zaman .Dun aksam esimle konuştuk
Ege benimle dalga geçiyorlar dediği tarih 14 mart yanı iki hafta oldu . esim benim karamsarligima kafayı takmış durumdabnedir bu halin diyor yok Anlamıyorsun korkuyorum diyorum niye anlamiyayim diyor bir tek ben dogumadim geri kalan herşeyden bende vardım bende emek verdim niye olmayan bi şey için kendini harap ediyorsun tamam öğrendim belki tepki vermeyecek kotu bi şey olmayacak nedir bu halin bu şekilde olur mu ha tepki verirse sarılıp aglariz ama hiçbirşey olmadan hatta ne olacağını bilmeden bu kadar aşırı tepki vermeye utanmıyor musun dedi.
Ayrıca bana da kotu hissettiriyor sun ben egeye hep iyi davranmadim mi sevmedim mi yanınızda olmadım mi bisey istediğinde aldirmamazlik mi ettim hastalandığında en iyi hastanelere gitmedik mi eksikmi yaptım da korkuyorsun allah aşkına bu çocuk bizden hic vazgeçer mi
Biz neden uzulelim ben neden üzüleyim ben kotu bi şey yapmadım ki sen de yapmadım niye biz uzuluyoruz uzulecek olan biri varsa oda öbürü dedi .
Sanki eşim bana hakli gibi geldi yansitmiyorum diyorum yansitmiyorsun zaten egeyi hic yanlız birakmiyorsun yapistin çocuğa diyor öyle yani
ne garip tavırlar .Anneme doktorun onu cagırdıgını soyledım
Bana dedıkı o doktorun agzına s.carım . Tartıstık yazmıstım bundan sonra sana bısey anlatmıyorum bır daha sana bedava haber yok , merak edıyorsan calarsın kapımı gelırsın dedım.
Anlamıyorum gercek olan bu degıl mı, bunu zaten ogrenecek bunu tartısmanın manası bıle olmamalı artık.
Aayrıca dedım sen boyle yapıyorsun ben oraya para verıp gıdıyorum , rahatlıyorum gelıyorum sen bıseyelr soyluyorsun bende kaldıramıyorum bu dalgalı durumu , bak esımde kızıyor dedım demek kı sızler bana hıc guvenmıyorsunuz ondan korkuyorsunuz Ege nın ogrenmesınden dıyor dedım. Vay buna bır alınmıs dun butun gun aglamıs, bu sabahta egenın yanına gelmedı. Ve haber vermeden gelmedı.
Napsam bılemedım oda annem benım uzuluyorum boyle yapmasına
Bırde sabah sabah babam sız o cocuga soyleyın, oda ben gercek babamı ıstıyorum desın bana gelıp aglama gıt kendını en yakın apartmandan asagıya at dedı
bağımlı olmasına şaşırmadım. çünkü aşırı düşkünsün . bu düşkünlük de fazlaydı zaten . belliydi sonuç.
ama depresyonda olmasına şaşırdım.
bi laf vardır uzun zamandır bilirim .hani 5-6 yıldır her yerde dolanır .
çocuklarınıza hayır demeyi öğrenin . her istediğini almayın ki bazı şeylerin kıymetini bilsin , özlesin. her şeyi elde eden çocuk mutsuz çocuktur gibi bi şeydi. bu yazıları görmemiş olamazsın diye düşünüyorum.
montunu kendi giymiş demişsin şaşırdım doğrusu. montunu kim giydiriyordu ki . 2. sınıf öğrencisine.
şu an 2 yaşındaki çocuğa mont giydirme videoları izliyorum. ve hoşuma gidiyor . yere koyup montu. kollarından tutup kafasının üstünden çevirip giyiyorlar . ki ben de 19 aylık kızıma öğretmek için can atıyorum. çok eğlenceli o şekilde giymek çünkü.
yani ben şaşkınım.
annene çok kızdım açıkcası. bu kadar dedeğim dedik biri demek ki.
baban gelmese bile sizin gitmeniz çok iyi . artık bi yola girdin şükür.
demek bazen insan kendi evladı için de olsa kör sağır dilsiz olmak kolayına geliyor . ama geçecek diye umuyorum . her şey yoluna girecek inşallah
canım bunları aşacaksınız .Anneme gelınce annem su sebeble aglamıs ,
esımın annemden rahatsız oldugunu dusunmus annem. Halbukı oyle demek ıstememıstım . Ancak kım hangı anana babananne bır torununa bu kadar mudahale edebılır kı.
Bu hafta sonu tek gıdıcem gıbı duruyor , belkı abımı belkı yengemı alırım yanıma bılmıyorum yengem zaten bana destek verıyor haklısın gıt dıyor, esım sen rahatla dıye gıtmenı ıstıyorum dıyor (cunku suanda devam etme surecımız soyadıyla alakalı degıl egeyle benım ılıskımı duzene sokmak amaclı devam edecek) abım acaba ılgısız mı bıraktınız cocugu dıyor , oyun oynamıyormusunuz dıyor halbukı oyun oynamaktan ben bulasıkları bıle toplayamıyorum cogu zaman anlatmıstım eve kadın gelıyor bu ısler ıcın ama kendımı bazen anaokul ogretmenı gıbı hıssedıyorum
Bunun dısında ege bu gece yıne yanımıza gelmıs veya sabahmı geldı bılmıyorum hıc duymamısım sabah uyandıgımda egeyı yanımda buldum, uyandırıp yatagına goturdum tekrardan .