Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Dun akşamdan beri daha rahat hissediyorum paylaşmak iyi geldi yinede . sabahtan beri ben ev işiyle ilgileniyorum evi topladım uzun suredir erteledigim bir kaç isi yaptım ege ödevlerini yapıyor arada oyun oynuyor bakalım yinede heyecan ve korku var ama kesinlikle daha iyi hissediyorum eşime bende hak veriyorum açıkçası

Şuanda çok uzun vaktim yok
Egenin şuanda bu duruma duygusal olarak hazır olmadığını ancak eli kulağında soracagini söylediler. Nasıl soylicez konuştuk hepsini sorarsa soylicez ben asla durtmeyecegim sormasını saglamayacagim bunun dışında egeden biraz eli ayağımı çekmek gerekiyormus test sonucunda egenin bana bağımlı olduğu çıkmış benden yardim istemeden asla yardim etmeyecek misin anlaticam hepsi uzun uzun ayrıca şuanda depresyonda olduğunu bundan dolayı mutsuz olduğunu söylediler 3 ay boyunca her hafta gideceğiz simdilik bu kadar yazabiliyorum

Aslında uzun uzun bütün konuşulanları anlatmak istiyorum. pazartesi bilgisayardan yazacağım.
2 konu öğrendik
1.egenin bana bağımlı olduğu bana aşırı güvendiği bütu hayatını dolduğumdan bahsetti. Pekala ben kötülük olsun diye yapmadım çalıştığım için, tedaviyle olduğu için belki benden başka kimi varki diye düşündüğüm için(bunu psikolog söyledi blkide böylede düşündüm) hep çok ilgilendim aşırı oynadım aslında bu sorun düşünüyorum da gecen seneden beri sure geliyor arada düzeltecek gibi olsa da tekrar etti bazi belirtiler vardı mesela;
ödevlerini yaparken yanındaydım sonra o sürekli çağırmaya başladı bi ara koltuk sonra yeniden başladı bu süreç
Ayakkabı baglayamiyor çünkü hic bağcıklı ayakkabı almadim merdiven saginligindan düşmesin diye bazı zamanlarda ben giydirdim
Ve uzun suredir sabaha karşı yanımıza geliyor
Hepsine biz sebeb olduk özellikle bu bizimle yatma mevzuau eşimin yurt dışı seyahatlerinde egeyle yatarak başladı günden güne buraya kadar geldoncellikle bunu asmamiz gerekiyormus çünkü bütün bunlar egenin kendine olan güvenini kaybetmesine sebeb olmuş.
Burası 1.
Bununla alakalı bu haftalık ev odevim geri planda kalmak gün içinde ege beni yaninda istemeden onun yanina gitmemek , açık açık yardim istemeden yardim etmemek ama istediğinde yardim etmek bu haftalık
2. Şuanda sorarsa söylemek zorundayız nasıl soyleyecegimizi uygulamalı şekilde denedik ve içim acayip rahatladı ancak bu süreç biraz uzun olursa iyi olur diyor doktor o yüzden erkenden doğum yaptirtmayin diyor çocuğunuza durtmeyin sormayın yönlendirmeyi kendi başına buna hazır olduğunda soracak.
Zaten şüpheleri var ancak başka bir baba varlığını düşünmüyor şuanda ancak bir garipligin farkında ve ege şuanda güven arıyor depresyonda ege şuanda mutsuz dedi.
Düşündüm hakketten mi diye ege çok küçük yaslarda banyosunun kendi yapardı , sonra bi sure sonra vücudu katmer katmer kir tutunca vazgectik bundan
Evi süpürdü ,odasını temizlerdi ne ara mantarın topuzunu kacirdim kestiremiyorum.
Esim haftaya yok aksi gibi mayıs ayında 15 gün ABD de olacak hepten yok o sebeple nisan ayında daha cok onunla gidecek ege daha sonra ben oyun odasında başlayacaklar. Her hafta gideceğiz ve egeye sunu söyleyin biz daha iyi anne baba olmak için gidiyoruz , seninde canın sıkılıyor oradaki abla cani sıkılan çocuklarla oyun oynuyor diye getirin yinede direnirse tartışma kabul etmiyorum ege gidiyoruz diye sert çıkın dedi.

Ve egeye söyledik gelince siz zaten iyi bakiyosunuz bana dedi, ben istemiyorum ama dedi ama orada oyun odasını gördüm dedim ( kadın ege mizaç olarak size benziyor aşırı derecede meraklı şüpheci ve uyanık bir çocuk diyor) yinede istemiyor gibi ama pek itiraz etmedi
Asil bomba kadın annemi çağırdı annem kadını yer herhalde.
Bir süredir ege bize aşırı derecede sunu söylüyordu sıkıldım sikildim napim simdi odası oyuncak dolu bu çocuğu bu oda basıyor dedim odasını atıp yenisini aldık oyuncakları ayikladik , yerleştik yok dedik sıkılıyor bu kurslara gidiyor sikilacak vakti yok, sikildim dedikce oyunlar oynadık mac ettik deney yaptik boyama yaptık saklandıkları kovaladik çoraptan bebek yaptık bokunu çıkardık üstüne malum gecen hafta aniden yorgunum diyip oyundan kaçması vs var hakketten depresyondaymis meğer diyorum. Uzuldummu bilmiyorum depresyonda olmasına üzerine düşünmek istemiyorum depresyonda olması beni kaybolan dururken ona her sarışım belliki kendi yerimi onda kazıyor
Böyle yani kaba taslak

Bu arada yazdı mı bilemiyorum Dr şuanda siz durtmezseniz sormayacak ancak soradabilir çünkü şüpheli ancak şöyle bu seans devam ederken olursa sizi destekleyeceğini ama seans bitimine kadar olmazsa gerisini ben siz hall edebilirsiniz dedi öyle güzel anlattıkı nasil anlatacağımız oradan cikista bu sefer kendimi patates gibi eve atmadim dolaştık ustune

Yazım yanlışları için kusura bakmayın telefon bazı şeyleri çevirmiş.
Bunun üstüne akşam ailecek akraba gününe gittik giderken giydirmedim hazirlaniyorum dedim uzun suredir suslenemedigim kadar suslendim 25 dk surdu giyinmesi , ayakkabılarını ve montunu kendi giydi
Eve gelirken yolda uyudu yatağına yatirirken uyandi. Yanıma yat dedi ama konusmustik dedim odan geldiğinde kendin uyuyacaktin dedim bu gecelik son dedi yattım ve uyudu.

Sabaha planım odasının mobilyalarini silmesi için kova yapıp vermek o sırada bende oyalanacagim.
Bizim eve kadın geliyor , temizliği o yapıyor yemeklerimizde yaptiriyoruz çok bos vaktim var doldurmam gerek .
Tablet konusu var egenin tableti var ancak kısıtlı oynuyor çünkü kural bu hafta sonu sadece ayrıca oradada güzel vakit geçirmesi oyunlarda kendini bulmanasiymis bu konuda birşey yapmayacagiz boyle yani

Sonuçlara şaşırmadım desem yalan olur,depresyonu beklemiyordum doğrusu...
Demek güzel çozmüşler çocuğu.İnşallah güzel sonuçlar alırsınız hep birlikte.Anneni tek başına sokma doktorun yanına:) :)Nene lazım:)

Her cocugun duygusallik duzeyi farkli.dogru yapalim derken bianda hayatini alabora etmeyin derim. bu konuyu bence oncelikle pedagogla gorusseniz daha olumlu sonuc alirsiniz.

Bağımlı olması şaşırtıcı değil.
Yıllardır ilişkinizin normal düzeyde olmadığı, ege'nin üstüne çok düştüğün, ileride sorun olabileceği anlatılmaya çalışıldı ama sanırım ciddiye almamıştın burdaki yorumları.
Bunlar çözülebilecek şeyler neyse ki.

Daha iyisin, içinde çözmeye başladın sanki biraz.
Ben çok zor bir süreç yaşayacağınızı düşünmüyorum, ama Ege bunları ne zaman soracak konuyu ne zaman açacak çok belirsiz.
Acaba anlamaya mı çalışıyor, cesaret mi toplamaya çalışıyor?

Cute

Uzman Cidden uzmanmış bence

Zira bu bağımlılıkta ben annenin de yüksek bağı olduğunu düşünüyorum

Bir de hani Hayatı hep garantiye alma ihtiyacı hisseden ruh halin Ege üzerinden de ortaya çıkıyor olabilir

hani maddi olarak da Ege ye yetememek duygun vardı ya bir ara

Sorduğunuz sorulara daha sonra c cevap vereceğim
Bu sabah 10 da Uyandık egeyle babasi simdi AVM gittiler bu zamana kadarda egeyle hic oynamadik evdeki bazı tamir islerini hallettik biz , o odasını topladi mobilyaların sildi yerleştirdi eşyalarını kafasına gore sikildim demedi hic , dönüşte beni de alıp parka gideceğiz ödevlerini yap dedik yaptı o sırada ben asla odasına gitmedim. Balık suyunu değiştirdi babasıyla , fasulyelerini suladi kendisi giyinip gitti iste böyle şuanda durum
Anneme bu sabah anlattım acayip öfkelendi Dr gelmeyeceğini söyledi saydırdı bende bir daha bu konuda seninle konusmayacagim çok istiyorsan öğrenmek gelirsin sorarsin bir daha bedava bilgi vermeyeceğim sana dedim biraz vicdan yapıyorum şuanda ama geri adim atmayacagim o gelmezse babamı götürmeyi düşünüyorum haftaya .
Ege ne zaman soracak bilmiyoruz Dr biraz benim durtmemle sorduğunu düşünüyor açıkçası durtmezseniz hemen sormayacak hazır olduğunda soracak ve cevabi kabul etmeye hazır olacak dedi . ama bundan önce egeyi benden koparmak gerekiyormus iste anlatmistim siz onun arkadaşı değilsiniz annesisiniz dedi. Bu saate kadar bir çok ıvır zıvır isi hallettigim için şuanda büyün vakit bana kaldı inanamiyorum dua alıp balkonda kahve içmeyi düşünüyorum tek başıma ihtiyacım vardı buna zaten
İşte boyle bizdeki durumlar unutmamak için hemen not ediyorum Dr anlatacagiz bunları

biz sana ne anlatıyoruz cute. sen hiç bir şey anlamamışsın. sanki ilk kez duyuyorsun eşinin söylediklerini. burda yırtıyoruz kendimizi . aynı şeyleri defalarca da söylemedik mi. boş yere mi konuştuk o kadar zaman .

Anneme doktorun onu cagırdıgını soyledım
Bana dedıkı o doktorun agzına s.carım . Tartıstık yazmıstım bundan sonra sana bısey anlatmıyorum bır daha sana bedava haber yok , merak edıyorsan calarsın kapımı gelırsın dedım.
Anlamıyorum gercek olan bu degıl mı, bunu zaten ogrenecek bunu tartısmanın manası bıle olmamalı artık.

Aayrıca dedım sen boyle yapıyorsun ben oraya para verıp gıdıyorum , rahatlıyorum gelıyorum sen bıseyelr soyluyorsun bende kaldıramıyorum bu dalgalı durumu , bak esımde kızıyor dedım demek kı sızler bana hıc guvenmıyorsunuz ondan korkuyorsunuz Ege nın ogrenmesınden dıyor dedım. Vay buna bır alınmıs dun butun gun aglamıs, bu sabahta egenın yanına gelmedı. Ve haber vermeden gelmedı.
Napsam bılemedım oda annem benım uzuluyorum boyle yapmasına
Bırde sabah sabah babam sız o cocuga soyleyın, oda ben gercek babamı ıstıyorum desın bana gelıp aglama gıt kendını en yakın apartmandan asagıya at dedı

bağımlı olmasına şaşırmadım. çünkü aşırı düşkünsün . bu düşkünlük de fazlaydı zaten . belliydi sonuç.
ama depresyonda olmasına şaşırdım.
bi laf vardır uzun zamandır bilirim .hani 5-6 yıldır her yerde dolanır .
çocuklarınıza hayır demeyi öğrenin . her istediğini almayın ki bazı şeylerin kıymetini bilsin , özlesin. her şeyi elde eden çocuk mutsuz çocuktur gibi bi şeydi. bu yazıları görmemiş olamazsın diye düşünüyorum.
montunu kendi giymiş demişsin şaşırdım doğrusu. montunu kim giydiriyordu ki . 2. sınıf öğrencisine.
şu an 2 yaşındaki çocuğa mont giydirme videoları izliyorum. ve hoşuma gidiyor . yere koyup montu. kollarından tutup kafasının üstünden çevirip giyiyorlar . ki ben de 19 aylık kızıma öğretmek için can atıyorum. çok eğlenceli o şekilde giymek çünkü.
yani ben şaşkınım.
annene çok kızdım açıkcası. bu kadar dedeğim dedik biri demek ki.
baban gelmese bile sizin gitmeniz çok iyi . artık bi yola girdin şükür.
demek bazen insan kendi evladı için de olsa kör sağır dilsiz olmak kolayına geliyor . ama geçecek diye umuyorum . her şey yoluna girecek inşallah

ne garip tavırlar .
git kendini at ne demek .
insan evladına böyle şey dememeli. ah keşkeler ...

yani babamı istiyorum der ya da demez çocuk.
bunun derdini şimdiden sana yüklemeye çalışmış ki vazgeç diye.
gerçek babayı ne yapsın çocuk. zaten babası onun için gerçek . şu andaki baba yani. tek gerçeği o Ege nin . başka kimseyi isteyemecek zaten

Montunu kendı gıyebılır gıyıyorda ama dolaptan alması kendı gıymesı geldıgınde yenıden yerıne koymasında arkasından toplayan kısı olmayacagım. Ben egeye sadece bunları yapmadım cok kucuk yastan berı onunle hep cok ılgılendım ancak bu sıkıldım demesı, bazı tepkılerı son zamanlardır var. Mesela yemekte yaptı kek cırpıyor uzun suredır , omlet yapar kahvaltıya yardım eder. Kadın artık sız onun hayatında gerı plana cekılın dedı , sadece yardım olarak degıl , onunla bu kadar vakıt gecırmekten keyıf almayın artık dedı.

Herseyın bır sınırı var dedı sıyah ılgısız anneler, beyaz ılgılı anneler bırde bunun dengesı var dedı dengede olmayı ogretecegız dedı.

Buarada neden depresyonda kısmına bende takıldım soyadından dolayı depresyonda ege , bunlardan dolayı mutsuz degıl verdıgımız seylerden dolayı degıl aldıg daha dogrusu alamadıgı yanıtlar, uzerıne okuldakı soyadı karmasası(hala bılmıyoruz egeye tam olarak ne dendıgını) bu sebeblerden dolayı ege mutsuz.

Sızıde rahatlatacagız kendınıze vaktınız kalacak dedı. Bende egeye cok salca oluyormusum mesela onu fark ettım dun kendımı hep frenlemek zorudna kaldım , ege dun sadece sabah kahvaltısı ettı ınanabılıyormusunuz, hıc acıktım demedı artık 11 de gece canıma tak ettı ege sen acıkmadın mı hala dedım , fasulye pılav koydum 2 kasık yedı.

anlayamıyorum. Doktordan bunları duymasaydım bu kadar ac kalmasına musade edemezdım zorla yedırırdım sabah kahvaltısı onda bıle yarım dılım ekmek yedı domateslı salatalıklı ne bır peynır ne bısey ha bırde yumurta sarısı . Benım ıcım kazındı bende onu bekledım yemek ıcın arada ıctıgım seylere ragmen rahatsız oldum.

Anneme gelınce annem su sebeble aglamıs ,
esımın annemden rahatsız oldugunu dusunmus annem. Halbukı oyle demek ıstememıstım . Ancak kım hangı anana babananne bır torununa bu kadar mudahale edebılır kı.
Bu hafta sonu tek gıdıcem gıbı duruyor , belkı abımı belkı yengemı alırım yanıma bılmıyorum yengem zaten bana destek verıyor haklısın gıt dıyor, esım sen rahatla dıye gıtmenı ıstıyorum dıyor (cunku suanda devam etme surecımız soyadıyla alakalı degıl egeyle benım ılıskımı duzene sokmak amaclı devam edecek) abım acaba ılgısız mı bıraktınız cocugu dıyor , oyun oynamıyormusunuz dıyor halbukı oyun oynamaktan ben bulasıkları bıle toplayamıyorum cogu zaman anlatmıstım eve kadın gelıyor bu ısler ıcın ama kendımı bazen anaokul ogretmenı gıbı hıssedıyorum

Bunun dısında ege bu gece yıne yanımıza gelmıs veya sabahmı geldı bılmıyorum hıc duymamısım sabah uyandıgımda egeyı yanımda buldum, uyandırıp yatagına goturdum tekrardan .

canım bunları aşacaksınız .
hani siyah ve beyaz anneler demiş ya doktor . gri olmak lazım . sen de yakın zamanda gri anne olursun umarım.

çocuklardan yanıma gelenler olursa ben de kaldırıp yatağına götüryorum. ama uyandırmadan götürmeye çalış ki yeniden huzursuzluk yaşamasın . yeniden yanına gelmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…