Öncelikle hayırlı olsun....umarım ege çok sevinir.bu arada keseyi ne çabuk gördünüzBen aslında ılk aklıma dustugunde eyvah hamılemıyım dıye test yapmayı bıle reddettım hayır hayır bu donem olmaz, bu donem egeyle ılgılenmem gerek dıye dusundum . Doktora goturmesı getırmesı, cat dıye sorarsa herseyı ogrenmesı hamılelıklerım cok kolay gecmemıstı bundan once demıstım .
Ama sonra sonra bu durumu astım suanda Ege bılmıyor, hatta ben test yapıp, beta yaptırım keseyı gorene kadar esıme bıle haber vermedım ,sonra soyledım Ege'yede ne zaman soylıcez kısmı ben 3 aylıkken dıye dusunuyorum ama uzman bakalım ne dıyecek bıze ıyı b.k yemıssınız derse hıc sasırmıcam cunku suanda ege bır kardes haberını bıle kaldıramaz dıyordu ama bakalım ne olacak
canım eski kv ile bu şekilde karşılaşman çok acı.Terapi iyi gidiyor bu hafta cuma günü gittik Ege hiç sorun çıkarmıyor oyun oynamaktan gayet keyif alıyor. Bebek haberini verdik aslında hiç zamanı değildi diye düşündün ama sonrada bundada bi hayır vardır diye düşündüm dedim. Birde ağladım yine biran önce Ege sorsun bitsin istiyorum dedim kadın asla sormadan söylemeyin zaten bu kardeş konusu ilerledikçe o soyadını mutlaka soracak veya doğumdan sonra dedi umarım o kadar uzamaz.
Bugün alışverişe çıktık annemle yengemle ve çocuklarımızla çok dolaşinca çocuklarla basedemeyince tanıdık bir cafeteryaya oturup biz dolaşmaya devam ettik 1 saat sonra ben almaya gittim çocukları 2.kattaydik biz Ege ve digerlerinin sırtı dönük benim ise caddeye yüzüm donuktu.
Ne göreyim iki kadın öyle tanıdık geldiki ben gözlerimi diktim baktım eski kayinvalidem ve kardeşi yani herşey farklı olsaydı egenin babaannesi diyebilirdim onlar olduğunu anlayınca gözlerimi çekmeden sürekli baktım ama onlar beni görmediler arkalarindanda iyice baktım bizi geçince çıktık oradan. Sonra düşündüm yahu onlar beni tanirmiydi acaba beni görmeseler egeyi görseler tanimayacaklardi boşuna yüreğim ağzıma geldi diye düşündüm çünkü orada onları bırakmış olmamızın hata olduğunu düşünmüştüm o an.
Haliyle bugün aklımda onlar var düşündüm düşündüm yok ben onları affedemem yüreğimde minicik merhamet kırıntısı bile yok bugün şuan yine agliyorsam onlar yüzünden ya umurumda değil kan bağı ama buna şahit olmak bugün bana garip geldi gerçekten onları affetmeyeceğim.
Ege kardeşini çok önemsiyor cuma akşamı okuldan geldiğinde annee anneee neden yatmiyosun uzansana dedi , ama doktor bunlara inanmayın özellikle ailenin göz bebeği doğumdan sonra inanılmaz kıskançlık yapacak aksi söz konusu değil dedi ben ve biz hiç bebekten bahsetmiyoruz ama Ege sık sık acıyor konuyu sabah uyandiginda biryere gidip geldiğinde bebek duruyor dimi anne diyor çünkü diğer iki kardeşini bu sekilde kaybetti onu anliyorum ama davranışları beni tav etmiyor keşke bu kadar abartmasa
canım eski kv ile bu şekilde karşılaşman çok acı.
merhamet kırıntısı bıraktılar mı ki sende kalsın merhamet.
üzülme.
torunlarını bile görüp tanımayacak insanlar bunlar . bırak yahu . gıcık insanlar . üzülme onlar için . değmez .
2 kardeş bu şekilde kaybetmişseniz bu kadar erken söylememeliydiniz diye düşünüyorum .
biz de düşük olduğundan dolayı daha önce . abiye uzun süre söylememiştik . düşük olanı da söylememiştik . zaten küçüktü. 4 yaşındaydı. bilmiyordu bile.
sonraki olan kardeşine hamile kalınca da söylemedik .
hatta kimseye söylemedik .
2,5 aylık olduğunda kv . kp re söyledik . zaten anlamıştık dediler . çünkü göğüslerim kocaman olmuştu. ki 75 bedendim normalde.
ama oğlumuza 4 aylık olduğunda söyledik. zaten karnım da belirgin olmaya başlamıştı.
söylememe nedenim . beni gereksiz bunaltacağını düşündüğümdendi.
gerçekten de ne zaman , ne zaman doğar diye diye başımın etini yemişti.
3 . bebeği de geç söyledim . o da 3 ayı geçmişti. yine sıkıştırdılar tabi beni. doğur diye.
ege abi olmaya hazır çoktan belli maşallah. inşallah bu şekilde bozulmadan sorun çıkmadan devam eder.Cuma gunu kısmet olursa Kuran okutacagım . Ege ve ınsallah kardesı ıcın , hayırlı guzel geleceklerı olsun dıye Allah ınsallah kabul eder. Adakta adadım ınsallah hepsını yapacagım.
Buarada Ege dun okulda kafadan problem yazmıslar. Deniz Ege'den 10 kg azdır. İsimleri renkli kalemle yazıp, cember içine almış.O kadarda huysuzluk cıkarmayacaktır belkı de
Pedagog destegı alıyoruz ve sımdıye kadar yanlıs yapmadıgımızı soyluyor Yanı herseyı bılerek buyumesı , suanda bunu ogrenmesınden daha az yıpratıcı veya sarsıcı olmazdı olması gerektıgı gıbı ılerlemıssınız dıyor.Bu durumu bilerek büyümesi en doğrusuydu. Böylelikle çocuklar bunu normal bir durum gibi algılayarak büyüyorlar.
Şimdi ise çok geçmeden bir Pedagog desteği alarak bu durumu açıklamanız gerektiğini düşünüyorum. Ancak anladığım kadarıyla tekrar bir bebek bekliyorsunuz. Zamanlama ne kadar doğru olur; bu konuda şüpheliyim.
Bende Pedagogum ve bilerek büyütülmesi konusunda ki sözümün arkasındayım. Ancak gerçeğin şimdi söylenmesinde ki kaygım şuydu. Bir çocuğun hayatında iki değişiklik yapılmamalı. Hem eve yeni katılacak bir kardeş, hem baba konusunda ki gerçek. Çocuğun hayatında iki değişiklik yapılmasının doğru olmayacağıydı.Pedagog destegı alıyoruz ve sımdıye kadar yanlıs yapmadıgımızı soyluyor Yanı herseyı bılerek buyumesı , suanda bunu ogrenmesınden daha az yıpratıcı veya sarsıcı olmazdı olması gerektıgı gıbı ılerlemıssınız dıyor.
Cunku Egenın bıyolojık babası hıc yoktu ve 2 aylıktı , Yenı esım ıse 13 aylıktan berı hayatımızda yanı cok kucuktu soyle 3-4 yasında olsaydı ıllakı bılıyor olacaktı ama sartlar bu sekılde gelısmedı .
Bebek konusunda ıse sımdıye kadar hıc Ege kadar arzuladıgım bır cocuk olmadı ne yalan soylıyım Ege 7 yasında, evlenelı 5 sene dolmak uzere ve yasımızda gecıyor ve yenı esımın saglık sorunları vardı. Olmaz nasılsa derken bu ıslerle ugrasırken hamıle kaldım ama pedagog yınede bu zamanın dogru oldugunu soyluyor.
Ege haftaya salı gunu kardesını Yanı Deniz'i usg gorecek. Bana cok ılgı gosterıyor kardesım usumesın, kardesım dusmesın , kardesım hala karnında dımı anne ? gıbı seyler soylesede bız hıc hamıellık veya bebek konusu acmıyoruz acmıyoruzkı durup durup kanırtılmasın soyadı mevzusu soyelmıstım ya suadna bunu kaldıracak durumda degılmıs ege o yuzden sakın durtmeyın dıyor doktor. Ancak destek aldıgımızdan berı bence daha ıyı EGE , bır hafadır ozellıkle hersey oyuncak oyuncak tuzak gıbı ev. O oyuncaklarla oynadıkca ben asırı derecede mutlu oluyorum
guzel haberlerini bekliyoruzPedagog destegı alıyoruz ve sımdıye kadar yanlıs yapmadıgımızı soyluyor Yanı herseyı bılerek buyumesı , suanda bunu ogrenmesınden daha az yıpratıcı veya sarsıcı olmazdı olması gerektıgı gıbı ılerlemıssınız dıyor.
Cunku Egenın bıyolojık babası hıc yoktu ve 2 aylıktı , Yenı esım ıse 13 aylıktan berı hayatımızda yanı cok kucuktu soyle 3-4 yasında olsaydı ıllakı bılıyor olacaktı ama sartlar bu sekılde gelısmedı .
Bebek konusunda ıse sımdıye kadar hıc Ege kadar arzuladıgım bır cocuk olmadı ne yalan soylıyım Ege 7 yasında, evlenelı 5 sene dolmak uzere ve yasımızda gecıyor ve yenı esımın saglık sorunları vardı. Olmaz nasılsa derken bu ıslerle ugrasırken hamıle kaldım ama pedagog yınede bu zamanın dogru oldugunu soyluyor.
Ege haftaya salı gunu kardesını Yanı Deniz'i usg gorecek. Bana cok ılgı gosterıyor kardesım usumesın, kardesım dusmesın , kardesım hala karnında dımı anne ? gıbı seyler soylesede bız hıc hamıellık veya bebek konusu acmıyoruz acmıyoruzkı durup durup kanırtılmasın soyadı mevzusu soyelmıstım ya suadna bunu kaldıracak durumda degılmıs ege o yuzden sakın durtmeyın dıyor doktor. Ancak destek aldıgımızdan berı bence daha ıyı EGE , bır hafadır ozellıkle hersey oyuncak oyuncak tuzak gıbı ev. O oyuncaklarla oynadıkca ben asırı derecede mutlu oluyorum