Terapi iyi gidiyor bu hafta cuma günü gittik Ege hiç sorun çıkarmıyor oyun oynamaktan gayet keyif alıyor. Bebek haberini verdik aslında hiç zamanı değildi diye düşündün ama sonrada bundada bi hayır vardır diye düşündüm dedim. Birde ağladım yine biran önce Ege sorsun bitsin istiyorum dedim kadın asla sormadan söylemeyin zaten bu kardeş konusu ilerledikçe o soyadını mutlaka soracak veya doğumdan sonra dedi umarım o kadar uzamaz.
Bugün alışverişe çıktık annemle yengemle ve çocuklarımızla çok dolaşinca çocuklarla basedemeyince tanıdık bir cafeteryaya oturup biz dolaşmaya devam ettik 1 saat sonra ben almaya gittim çocukları 2.kattaydik biz Ege ve digerlerinin sırtı dönük benim ise caddeye yüzüm donuktu.
Ne göreyim iki kadın öyle tanıdık geldiki ben gözlerimi diktim baktım eski kayinvalidem ve kardeşi yani herşey farklı olsaydı egenin babaannesi diyebilirdim onlar olduğunu anlayınca gözlerimi çekmeden sürekli baktım ama onlar beni görmediler arkalarindanda iyice baktım bizi geçince çıktık oradan. Sonra düşündüm yahu onlar beni tanirmiydi acaba beni görmeseler egeyi görseler tanimayacaklardi boşuna yüreğim ağzıma geldi diye düşündüm çünkü orada onları bırakmış olmamızın hata olduğunu düşünmüştüm o an.
Haliyle bugün aklımda onlar var düşündüm düşündüm yok ben onları affedemem yüreğimde minicik merhamet kırıntısı bile yok bugün şuan yine agliyorsam onlar yüzünden ya umurumda değil kan bağı ama buna şahit olmak bugün bana garip geldi gerçekten onları affetmeyeceğim.
Ege kardeşini çok önemsiyor cuma akşamı okuldan geldiğinde annee anneee neden yatmiyosun uzansana dedi , ama doktor bunlara inanmayın özellikle ailenin göz bebeği doğumdan sonra inanılmaz kıskançlık yapacak aksi söz konusu değil dedi ben ve biz hiç bebekten bahsetmiyoruz ama Ege sık sık acıyor konuyu sabah uyandiginda biryere gidip geldiğinde bebek duruyor dimi anne diyor çünkü diğer iki kardeşini bu sekilde kaybetti onu anliyorum ama davranışları beni tav etmiyor keşke bu kadar abartmasa
Yanı en basından egeye senın baban o degıl demelıydık, bızım uzmanımız bunun cok yanlıs bır dusunce oldugunu soyluyor cunku bılırsınız kı 1 yasındakı cocuga daha fazlasını ya da daha baska bır sekılde anlatamazsınız bu durumu.Bende Pedagogum ve bilerek büyütülmesi konusunda ki sözümün arkasındayım. Ancak gerçeğin şimdi söylenmesinde ki kaygım şuydu. Bir çocuğun hayatında iki değişiklik yapılmamalı. Hem eve yeni katılacak bir kardeş, hem baba konusunda ki gerçek. Çocuğun hayatında iki değişiklik yapılmasının doğru olmayacağıydı.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evet hem oyle hemde Ege 3 yasındayken 16 haftalık bır olu dogum yaptım ben , 2 aylık bır surectede sureklı kalkamacasıya hem evde hemde hastanede kaldım o yuzden kardesı var ama gelecek mı emın degıl . O yuzden sureklı soruyor hala karnındamı,anne kardesım senın karnında dımı dıye soruyor. Benımde korkularım var cunku esımın saglık sorunları var tup bebek demıslerdı cok sukur bu defa normalden geldı ama sonuna kadar gıdıcezmı gorucez . Kısmet neyse hakkımızda hayırlısı o olsun.Kardeşini hem istiyor hem de istemiyordur. Gündemi kardeşi ile çok meşguldür. Bu sebeple sürekli kardeşten bahsetmesi çok normal geldi
Bu sekılde anlatamıyoruz canım cok yanlısmıs, ozellıkle de bunu benden ogrenmelı yanı baba ortalıkta olmamalıymıs ben egeye bır gun buınu anlatırken , tabı egenın sorması lazımmıs cunku bazı bılgılerı var ama suanda sormuyor en son sorusunun uzerınden tam 2 ay gecmek uzere .Canımım bence ege ye direk söyleyin...babasi ve sen birlikte oturun konuşun.babasi önü ne kadar çok sevdiğini anlatsın.sonra biyolojik baban ben değilim desin. Ege de soracaktır muhtemelen biyolojik babanın ne demek olduğunu babası anlatsın durumu.cocukdan daha uzun süre saklamak naısl olur bilmiyorum.ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi....
Bu konuda size en iyi şekilde, iyi bir pedagog yanı uzman kişi yardımcı olabilir. Bulunduğum yerde iyi bir uzmana danışabilirsiniz. Ya da internet üzerinden bir pedagogla iletişime geçebilirsiniz.Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
Şuanda zaten yardım alıyoruz her hafta terapı alıyor bu duruma suanda hazır olmadıgı ıcın sormasını beklıyoruz zaten bazı uyyaran seyler var doktor suanda cevaba hazır olmadıgı ıcın sormuyor dıyor.Bence de bi an evvel söylemeli yani çocuğun sorması pek de beklenmemeli çünkü ne zaman soracağı belli değil ki zaten bu çocuğun ergenlik çağı geliyor. Asıl o zaman büyük bi yıkım olur allah korusun. Tripten tribe giriyorlar malum. Sırtını döner size, dış dunyaya kapatır kendini dikkatli olun herşeyi küçükken bilmesi en güzeli ki buna hakkı var ilerde üzülüp bambaşka şeyler düşüneceğine şimdiden bilsin.
Bende acaba baba konuşsa daha mı yararlı olur diye düşünmüştüm..canimm ege kaçıncı sınıfa gidiyor şuan.Bu sekılde anlatamıyoruz canım cok yanlısmıs, ozellıkle de bunu benden ogrenmelı yanı baba ortalıkta olmamalıymıs ben egeye bır gun buınu anlatırken , tabı egenın sorması lazımmıs cunku bazı bılgılerı var ama suanda sormuyor en son sorusunun uzerınden tam 2 ay gecmek uzere .
Elı kulagındadır dıye dusunuyorum
2.Sınıfa gıdıyor canımBende acaba baba konuşsa daha mı yararlı olur diye düşünmüştüm..canimm ege kaçıncı sınıfa gidiyor şuan.
Şu anda böyle bir şeye gerek yok duyduğunda örselenebilir veya bazı tramvalara neden olabilir. Ergenlikten önce ve önümüzdeki 2 yıldan sonraki bir zaman diliminde söylemeniz daha makul olur gibime geldi. Yine de bu konuyu anaokulu öğretmenine anlatıp ondan en doğru yanıtı alabilirsiniz veya bir psikologla görüşüp en uygun cevabı bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Merhaba
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
Kararlarınızı yargılamak gibi niyetim yok asla. Çocuk sahibi olmak da doğal bir sürecin sonucu ayrıca. Bu konuda lütfen beni yanlış anlamayın.Yanı en basından egeye senın baban o degıl demelıydık, bızım uzmanımız bunun cok yanlıs bır dusunce oldugunu soyluyor cunku bılırsınız kı 1 yasındakı cocuga daha fazlasını ya da daha baska bır sekılde anlatamazsınız bu durumu.
Ote yandan bız 5 seneyı doldurmak uzereyız evlılıgımızde , egenın ne zaman ogrenecegının tarıhını bılmıyoruz bu durumda hıc cocuk sahıbı olmamamız gerekıyor cunku okudunuz mu bılmıyorum Ege sordugunda ogrenecek bunu , bız ona gel bakalım konusacagız demeyecegız . Halıyle bu donem 2015 ten berı devam edıyor 2 sene dolmak uzere evet bazı sorular sordu ancak yapılan konusmalar ve bılınc altı testlerınde cıktı kı ege benım uyarmalarımla soruyor , uyarmıyorum sormasını saglamıyorum cunku hazır degılmıs suanda ve sordugunda soylenmesı dogru oldugu ıcınmıs. Mesela sız hıc cocuk sahıbı olmak ıstemezmıydınız cocugunuz bunu sorana denk
senin her daim yanındayızBuarada buraya yapılan yorumlar benı uzdugu ıcın artık yazmama kararı aldım, Ege ogrendıgınde yazarım dıye dusunuyorum
Yok sızınle alakalı degıl zaten , ufak tefek yazılan seyler benı etkılıyor malesef gerıde bırakamıyorum uzulmek ıstemedıgım ıcın aslında mesela ınsanlar haklı konunun basında bır guncelleme yok olan bıten bu surec nerede suanda farkında olmadan yazıyorlar, hatta tarıhe bıle bakmıyorlar.senin her daim yanındayız
seni üzecek kıracak bir şey mi söyledik bilmeden acaba?
hamilesin de çok hassas bir dönemYok sızınle alakalı degıl zaten , ufak tefek yazılan seyler benı etkılıyor malesef gerıde bırakamıyorum uzulmek ıstemedıgım ıcın aslında mesela ınsanlar haklı konunun basında bır guncelleme yok olan bıten bu surec nerede suanda farkında olmadan yazıyorlar, hatta tarıhe bıle bakmıyorlar.
Ama bende sımdı o guncellemelerı yapmak ıstemıyorum hersey bıtsın genede merak eden olursa su yollardan gectık bunu bunu su sayfada yazdım dıye eklerım sanıyorum.
Bu mevzunun aynısını yaşayan arkadaşım oldu. İnanın bu yaşlarda yavaş yavaş söylemek en doğrusu. İlerleyen yaşlarda dahada problem olacak ve çocuğunuz bunu düşündükçe psikolojisi bozulacaktır. Bu yaşlarda başlayarak anlatmanız hem sizin hem çocuğunuzun psikolojisi açısından daha doğru olacaktır.Merhaba
teşekkürler
Evet hamıle olmasam onemlı olmazdı , ama hamıleyım ve ben sanılandan daha cok sevıyorum Egeyı o yuzden yazılan seyler benı yaralayabılıyor ve atamıyorum ustumdenhamilesin de çok hassas bir dönem
üzme kendini
su akıp yolunu buluyor