Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Kardeşini hem istiyor hem de istemiyordur. Gündemi kardeşi ile çok meşguldür. Bu sebeple sürekli kardeşten bahsetmesi çok normal geldi

Yanı en basından egeye senın baban o degıl demelıydık, bızım uzmanımız bunun cok yanlıs bır dusunce oldugunu soyluyor cunku bılırsınız kı 1 yasındakı cocuga daha fazlasını ya da daha baska bır sekılde anlatamazsınız bu durumu.

Ote yandan bız 5 seneyı doldurmak uzereyız evlılıgımızde , egenın ne zaman ogrenecegının tarıhını bılmıyoruz bu durumda hıc cocuk sahıbı olmamamız gerekıyor cunku okudunuz mu bılmıyorum Ege sordugunda ogrenecek bunu , bız ona gel bakalım konusacagız demeyecegız . Halıyle bu donem 2015 ten berı devam edıyor 2 sene dolmak uzere evet bazı sorular sordu ancak yapılan konusmalar ve bılınc altı testlerınde cıktı kı ege benım uyarmalarımla soruyor , uyarmıyorum sormasını saglamıyorum cunku hazır degılmıs suanda ve sordugunda soylenmesı dogru oldugu ıcınmıs. Mesela sız hıc cocuk sahıbı olmak ıstemezmıydınız cocugunuz bunu sorana denk

Kardeşini hem istiyor hem de istemiyordur. Gündemi kardeşi ile çok meşguldür. Bu sebeple sürekli kardeşten bahsetmesi çok normal geldi
Evet hem oyle hemde Ege 3 yasındayken 16 haftalık bır olu dogum yaptım ben , 2 aylık bır surectede sureklı kalkamacasıya hem evde hemde hastanede kaldım o yuzden kardesı var ama gelecek mı emın degıl . O yuzden sureklı soruyor hala karnındamı,anne kardesım senın karnında dımı dıye soruyor. Benımde korkularım var cunku esımın saglık sorunları var tup bebek demıslerdı cok sukur bu defa normalden geldı ama sonuna kadar gıdıcezmı gorucez . Kısmet neyse hakkımızda hayırlısı o olsun.

Canımım bence ege ye direk söyleyin...babasi ve sen birlikte oturun konuşun.babasi önü ne kadar çok sevdiğini anlatsın.sonra biyolojik baban ben değilim desin. Ege de soracaktır muhtemelen biyolojik babanın ne demek olduğunu babası anlatsın durumu.cocukdan daha uzun süre saklamak naısl olur bilmiyorum.ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi....

Bu sekılde anlatamıyoruz canım cok yanlısmıs, ozellıkle de bunu benden ogrenmelı yanı baba ortalıkta olmamalıymıs ben egeye bır gun buınu anlatırken , tabı egenın sorması lazımmıs cunku bazı bılgılerı var ama suanda sormuyor en son sorusunun uzerınden tam 2 ay gecmek uzere .
Elı kulagındadır dıye dusunuyorum

Bu konuda size en iyi şekilde, iyi bir pedagog yanı uzman kişi yardımcı olabilir. Bulunduğum yerde iyi bir uzmana danışabilirsiniz. Ya da internet üzerinden bir pedagogla iletişime geçebilirsiniz.

Bence de bi an evvel söylemeli yani çocuğun sorması pek de beklenmemeli çünkü ne zaman soracağı belli değil ki zaten bu çocuğun ergenlik çağı geliyor. Asıl o zaman büyük bi yıkım olur allah korusun. Tripten tribe giriyorlar malum. Sırtını döner size, dış dunyaya kapatır kendini dikkatli olun herşeyi küçükken bilmesi en güzeli ki buna hakkı var ilerde üzülüp bambaşka şeyler düşüneceğine şimdiden bilsin.

Şuanda zaten yardım alıyoruz her hafta terapı alıyor bu duruma suanda hazır olmadıgı ıcın sormasını beklıyoruz zaten bazı uyyaran seyler var doktor suanda cevaba hazır olmadıgı ıcın sormuyor dıyor.

Bende acaba baba konuşsa daha mı yararlı olur diye düşünmüştüm..canimm ege kaçıncı sınıfa gidiyor şuan.

Şu anda böyle bir şeye gerek yok duyduğunda örselenebilir veya bazı tramvalara neden olabilir. Ergenlikten önce ve önümüzdeki 2 yıldan sonraki bir zaman diliminde söylemeniz daha makul olur gibime geldi. Yine de bu konuyu anaokulu öğretmenine anlatıp ondan en doğru yanıtı alabilirsiniz veya bir psikologla görüşüp en uygun cevabı bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Kararlarınızı yargılamak gibi niyetim yok asla. Çocuk sahibi olmak da doğal bir sürecin sonucu ayrıca. Bu konuda lütfen beni yanlış anlamayın.
Ancak benim söylediklerim pedagojinin genel geçer kurallarından biridir. Çocuk üç yaş civarında dünyaya nasıl geldiğini sorgular. Bu dönemde gerçek anlayacağı bir dille ona anlatılır. Sizin durumunuza uygun olarak "baban ikimizi çok sevdi. Senin baban olmak istedi" gibi ifadelerle gerçek anlatılır. Çocuk çok küçük olduğu için bu süreci gerçek anlamda anlaması zaman alır. Fakat bunu bilerek büyüdüğü için normal olarak kabul eder. Travmatize olmaz ve en az travmayla atlatır.
Ancak bu süreç yaşanmadığına göre bundan sonra ki süreçte en doğru zamanı yakalamak gerekir. Uzmanınız size bu konuda destek oluyor anladığım kadarıyla.
Herşey gönlünüzce olsun...

Cumartesi gunu yıne rutın gunler gıbı psikologumuza gittik.

Öncesinde ferb dediği gibi yanlıs bır zamanda mı bebek geldı dıye sordum , oda Ege'nın ne zaman soracagının bır garantısı olmadan bunu omur boyu bekleyemeyecegımızı soyledı ve ekledı soyle dedı , hayatta bazı seyler evet tesaduftur ama bazende hayat hazırlar ınsanları bebegın gelısınınde bır amacı var bence , Ege zaten bır kardesı olsun senelerdır ıstemıs sımdı tamamlanacak en gec bebek dogdugu zaman soyadını sorgulayıp ogrenecek ancak bunu sız hamıleyken yapma olasılıgı cok yuksek bunları dusunmenızın hıc bır geregı yok suanda dıyor.

Ege 3 yas cıvarındayken boyle bırseyler sormadı , sormaya basladıgı surec bu sene ocak ayı yanı 7 yasındayken , daha ocnede ben baska kısılerle gorustum Ege'yıde gorduler ve sorgulamadıgı ıcın soylemenın bır manası olmadıgını soyledıler yoksa Ege 7 yasından once pekala dugunumuzu bılıyor, dugunde oldugunu bılıyor(2,5 yasındaydı) resımlerımız evımızın duvarlarında , babasını sonradn tanıdıgımı bılıyor ama bır turlu son noktayı koyamadı, uzmanımız hazır olmadıgı ıcın bu konuyu bu kadar ırdelemedıgını soyluyor.

Uzmanımız soyle dıyor sız oldugunuz ıcın soylemıyorum ama sız gercekten elınızden geldıgının en ıyısını yapmıssınız ve bu surectedede cok ugrastıgınızı goruyorum ayrıca Ege 'nın sızınle veya babasıyla hıc bır sorunu yok onun kendıyle alakalı cozmesı kabugunu kırması gerekıyor ve tum derdı kendıne olan guvenı . Cunku o kadar mukemmel demıyeyım ama guzel bır cocuk yetıstırmıssınız dıyor o yuzden butun bu karmasık dusuncelere gırmeyın bırakın adım adım dusunun ne kendınızı yorun nede bu en guzel gunlerınızı kendınıze zehır edın dıyor.

Ege uzulecek mı dıye sordum , evet dedı kaybettıgı babasıyla alakalı uzulecek ama sızle ve gercek babasıyla olan ılıskısı aynen devam edecek dedı ıste orada zaten aglıyordum ama daha cok agladım cunku ben Ege'nın hıc uzulmesını ıstemıyorum bu konuyla alakalı. Mumkunse ogrensın ve gecsın bız hayatımıza devam edelım ıstıyoruz. Bu kacıncı seans sanırım 7 . oldu bır 7 seans daha gorusucez bakalım seanslar bıtene kadar Ege soracak mı, öğrenecek mı gorucez

Buarada buraya yapılan yorumlar benı uzdugu ıcın artık yazmama kararı aldım, Ege ogrendıgınde yazarım dıye dusunuyorum

senin her daim yanındayız
seni üzecek kıracak bir şey mi söyledik bilmeden acaba?
Yok sızınle alakalı degıl zaten , ufak tefek yazılan seyler benı etkılıyor malesef gerıde bırakamıyorum uzulmek ıstemedıgım ıcın aslında mesela ınsanlar haklı konunun basında bır guncelleme yok olan bıten bu surec nerede suanda farkında olmadan yazıyorlar, hatta tarıhe bıle bakmıyorlar.

Ama bende sımdı o guncellemelerı yapmak ıstemıyorum hersey bıtsın genede merak eden olursa su yollardan gectık bunu bunu su sayfada yazdım dıye eklerım sanıyorum.

hamilesin de çok hassas bir dönem
üzme kendini
su akıp yolunu buluyor

Bu mevzunun aynısını yaşayan arkadaşım oldu. İnanın bu yaşlarda yavaş yavaş söylemek en doğrusu. İlerleyen yaşlarda dahada problem olacak ve çocuğunuz bunu düşündükçe psikolojisi bozulacaktır. Bu yaşlarda başlayarak anlatmanız hem sizin hem çocuğunuzun psikolojisi açısından daha doğru olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…