Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

günlerdir sessizce okuyorum yazdıklarını merakla. sosyal medyadan gördüğüm bi foto vardı, çocuk çizdiği aile resminde babasının ağzını ve ellerini çizmemeiş. çünkü küfretmesin ve annesini dövmesin diyeymiş. egenin ağız çizmediğini okuyunca bu geldi aklıma. tabi ege böyle kötü bişey yaşamıyo ama yinede bi mesaj veriyo heralde

Kandilin kutlu olsun cute...Konun bana neler neler düşündürüyor bu günlerde bilsen.Ve hepsinin sonunda,aynı karara varıyorum.Evet sevgi emektir.Ve sanırım hepte böyle kalacak.
Çocukken bir ara annem rahatsızlanmıştı.O düzelinceye kadar teyzemde kaldım.Benim yakınım,kanım canım olan teyzemdi.Ben ondan, anne yarısı sevgisi değil,ama eniştemden tam bir baba sevgisi gördüm.Teyzem herşeyde suratını asardı.Masa kurarken kaldırırken bende yardım ederdim.Gücümün yettiği hiç bir şeyden kaçınmazdım.Sessiz,sakin bir çocuktum.Yine aynıydı.Eniştem işten gelirdi.Kendi çocuklarından ayırmadan hatırımı,annemle konuşup konuşmadığımı sorardı.Sabah giderken canımın istediği birşey var mı diye sorar,sağol enişte,yok bir şey istediğim dediğim halde,akşam seveceğimi, özlediğimi tahmin ettiği yiyecekler getirirdi.
Buna karşılık,teyzeme çarşıya çıkacağında,ayrıca para verip,bununla denize istediği bir giyecek al dediği halde,teyzem almamıştı.Kıyamamıştı paraya.Şimdi eniştem hasta ve yaşlı bir insan.Ve onu teyzemden daha çok severim.
Önemli olan bana harcadıkları değil,bunun temsil ettiği anlam.Onu görmeye fizana bile giderim.Ve bunları da düşününce diyorum ki,işin kolay olacak cute...SEVGİ GERÇEKTEN EMEKTİR.

Benim bu konularda en çok korktuğum şey şu. Öz babası bilirken babasının yaptığı bir hareket batmayacakken öz olmadığını bilirken sorun çıkarabiliyor maalesef çocuk açısından. Öz evladı değilim ya ondan böyle davranıyor gibisinden. Onun iyiliği için söylenen bir lafı bile buna bağlayabiliyorlar. En zoru da ergenlik dönemlerinde oluyor. Bunlardan dolayı belki yanlış düşünüyorumdur ama gerçek söylenmemeli bir kılıf bulunmalı gerekirse çevre değiştirilmeli diye düşünüyorum

Benıde bu korkutuyor. Muge anlıda ızlıyoruz ıste dıyorlar kı ben kımım ogrenmek ıstıyorum o yuzden geldım dıyorlar , bıze bagırdı bılmem naptılar dıyıp buyuten aıleden kımı zaman sıtemlı konusuyorlar . Sonra bıyolojık aıle ortaya cıkıyor sıcacık sarılmıyoırlar bıle, anlıyorsun sen ekran karısından o tavrı.
Mugede hep dıyor boyle cocuklara cok kızıyorum ben olsam aramam , aramaya gelenlere saygım var ancak cok bakacak olsalar bırakmazlardı arkadaslar dıyor. Cok haklı elbette cocuklarımızı sevdıgımız kadar onlara kızıyoruz , uyarıyoruzda bu hep olacak . Ama keske hıc ogrenmese ancak bu gercekcı bır tavır degıl , bız soylemesek ya kendısı ogrenecek ya da cok acı bır sekılde etraftan soylenecek. Ama soylendıkten sonra hala sevmeye devam ederse aksı bır sey olmazsa o surecte bence egeden mutlusuda olmayacak.

Dün kandıldı malum, hem babannelerıne hemde kendı annemlere gıttık . Ben bır tane pruz goremıyorum herhangı bır eksın olmadan dun aksamda gectı . Yarın benım ıcın cok muhım neler olacak asırı derecede merak edıyorum

Cute izlemediysen lion filmini izlemeni oneririm...

ben de yengeniz gibi taaa baştan bunu hallederdim. çocuk bunu bilirdi . ama babanın yakınlığıyla bu gerçeğin önemli olmadığını , babasının şu an ki eşiniz olduğunu zaten oturturdu beyninde.

hayır aksine babasını annesini aramayan . şimdiki anne babayı öz olarak kabul etmiş çokkk insan var. hepsi anne babayı aramıyor . merak etmiyor. özellikle baba ya da anne özellikle bırakıp gitmiş ve aramamış ise aramıyor geneli

Cute,eşin yanlış düşünüyor burada,ege' nin gerçekleri bilmesi lazım..
Nereye kadar saklayabilirsin bunu,ege öğrendiği zaman mutlaka tepkileri olacaktır belkide biyolojik babasını tanımak görmek isteyecektir.
Bunlarıda göz ardı edemezsiniz..
Vakit geçirmeden öğrensin herşeyi..

Yine kalbimi biri sıkıyor sanki gibi hissetmeye başladım
Bu aksam saclarımı boyatmaya nıyetlenmiştim ama yok. Acayip stres, tedirginlik sardı beni.
Yarın bu saatlerde uzmanın bize acıklamalarını dinliyor olacağım . Sakinleştirici filan mi alsam napsam bilemiyorum . Aslında Ege'de gelse iyi olurdu onlada konuşmuş olurdum ama istemiyorsa sık boğaz etmeyin getirmeyin demişti. Şimdi düşünüyorum götürmeli mi götürmemeli mi?

Bilemiyorum...

Bu korku hissi bana çok tanıdık ama yinede alışamıyorum galiba.

Cute konunu dün sabahtan beri en başından okudum. İnan dün gece senn içinde cok dua ettim. Allahım kabul etsin sabah 6 da uyudum. O kdr agladımki anlatamam çok zoruma gitti durumun.işin içinden çıkamayışın. Herkeze çok kolay geliyo bu durum. Hemen söyle diyenler nolcak canım diyenler ben olsam pat söylerdim diyenler. Keşke herşey öyle kolay olsa. Diyosun ya o kara gözlerine bakamam diye. Nasıl kıyılır dimi canının canına. İnsanın nefesi durur. Bende evladımdan ayrıyım.büyüttüm çabaladım ama o babasını seçti. Sennki gbi bir olay degildi. Ama yaşadıgın şeyleri yaşadım oda birine aşık oldu cok çektim. 10 yaşına geldiginde babam dedi. Hiç bir şey yapamadım. Cigerime igneler batıyor her nefes alışımda. Kimse derdini anlamıyor. Anne babada olsa bir gün gelir deniyor. Ama ben onun büyüdügünü göremiyorum.
Ve sen çok iyi bir insansın o yüzdende Allah karsına senn gbi birini cıkarmış. Rabbim yardımcın olsun. Bunları yazarken bile gözlerim doluyor. Egenin bunlrı hissettigini ve anladıgını düşünüyorum. Duymak istemedigi içinde kaçıyor. İnşallah bu durumu sağ saglim atlatırsınız.
İlk eşin içinde diyecegim oki böyle adamlar baba olmayı haketmiyorlar. Hakimler savcılar böyle adamları babalıktan men etsinler. Vicdan yapmalarına izin vermesinler.

Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun.daha çok küçük ama yavaş yavaş söylemelisiniz.en azından şimdilik sorduğu sorular a gerçekçi yanıtlar verin.ogerndigi zaman babasını tanımak isteyecek.eger baba sindan istediği aradığı ilgiyi alamazsa çocuklar bu durumda buyuk tramvalar yaşıyor.O zmn da pskolojik destek gerekecek işiniz Zor

Dun aksam esimle konuştuk
Ege benimle dalga geçiyorlar dediği tarih 14 mart yanı iki hafta oldu . esim benim karamsarligima kafayı takmış durumdabnedir bu halin diyor yok Anlamıyorsun korkuyorum diyorum niye anlamiyayim diyor bir tek ben dogumadim geri kalan herşeyden bende vardım bende emek verdim niye olmayan bi şey için kendini harap ediyorsun tamam öğrendim belki tepki vermeyecek kotu bi şey olmayacak nedir bu halin bu şekilde olur mu ha tepki verirse sarılıp aglariz ama hiçbirşey olmadan hatta ne olacağını bilmeden bu kadar aşırı tepki vermeye utanmıyor musun dedi.

Ayrıca bana da kotu hissettiriyor sun ben egeye hep iyi davranmadim mi sevmedim mi yanınızda olmadım mi bisey istediğinde aldirmamazlik mi ettim hastalandığında en iyi hastanelere gitmedik mi eksikmi yaptım da korkuyorsun allah aşkına bu çocuk bizden hic vazgeçer mi

Biz neden uzulelim ben neden üzüleyim ben kotu bi şey yapmadım ki sen de yapmadım niye biz uzuluyoruz uzulecek olan biri varsa oda öbürü dedi .

Sanki eşim bana hakli gibi geldi yansitmiyorum diyorum yansitmiyorsun zaten egeyi hic yanlız birakmiyorsun yapistin çocuğa diyor öyle yani

bence adam haklı
çok takıyorsunuz ve gercekten çocuğunuza aşırı bağımlı profil çizmeye başladınız
çocuğunuz üzülmesin istiyorsunuz doğal olarak ama insanın hayatında hiç üzülmemesi diye bir şey olamaz demirden değiliz sonuçta
önemli olan ne olursa olsun sizin onun yanınızda olacağınızı bilmesi güven duyması siz de ailecek bu duyguyu ona veriyorsunuz zaten
birazcık rahat olmayı deneyin her şeyi kontrol edemezsiniz

Çok çok haklı. O na oğlunuzla onun arasında ki bağa güvenmiyormuşsunuz gibi hissettirebilir bu tedirginliğiniz.
Eşinizin yerinde olsam bu beni çok yaralardı..

Çok çok haklı. O na oğlunuzla onun arasında ki bağa güvenmiyormuşsunuz gibi hissettirebilir bu tedirginliğiniz.
Eşinizin yerinde olsam bu beni çok yaralardı..

Katıldım

Sonuçta Ege nin kızabileceğiz istemeyebileceği kişi o sen zaten annesinin

Ada'm iyice geriliyor senin ya istemezse tavrın ile

Eşin hem iyi hem mantıklı bir Ada'm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…