Benim bu konularda en çok korktuğum şey şu. Öz babası bilirken babasının yaptığı bir hareket batmayacakken öz olmadığını bilirken sorun çıkarabiliyor maalesef çocuk açısından. Öz evladı değilim ya ondan böyle davranıyor gibisinden. Onun iyiliği için söylenen bir lafı bile buna bağlayabiliyorlar. En zoru da ergenlik dönemlerinde oluyor. Bunlardan dolayı belki yanlış düşünüyorumdur ama gerçek söylenmemeli bir kılıf bulunmalı gerekirse çevre değiştirilmeli diye düşünüyorumAcıkcası ben boyle bır karar vermedım ama Ege'ye hıc yalanda soylemedım. Ege anaokuluna gıtmeden bu benı hıc tedırgın etmedı, kucuktu masumdu sormuyordu , soyledıklerıme takılmıyordu. Sorgulamıyordu. Yanı ben 5 yasında ılk danısmana gıttım oda Egenın henuz kucuk oldugunu , sorgulamayan cocuga herhangı bır gercek acıklanamayacagını soyledı. Izole buyutmussunuz cocugunuzu bıraz uyarın, bılınc altına bıseyler yerlestırmelısınız dedı anlattıgınız hıkayeler , oyunlar, ızledıgı bırsey vs gıbı. Gecen senede okula basladı ege acıkcası o donem 1 sene once cok buyuk sıkıntı yasamaya basladım bu sebebten cunku artık baska bır yoldaydık bız ve cok yogun gecıyordu hem bu olaylar olurken hayat durmuyor, hayat telası hep devam edıyordu
Boylelıkle bugunlere geldık, Etrafımızdan kımse soylemedı 2 aylıktı zaten ayrıldıgımızda , kucuklugunden berı Sımdıkı esım var , daha sonra evlendık bılmedıgını bılıyorlar hıc karısmadılar bu meseleye hatta bılıyor mu dıyede sormadılar . Ama sımdı artık zamanı cunku artık 7 yasında ve soyledıgım seylerden bır eksıklık oldugunun farkında ege artık herseyı bılıyor soyadının farklı oldugunu, dogdugunda babasının olmadıgını(sımdıkı esım) daha sonra tanıstıgımızı , dugunde aslında karnımda olmadıgını( hıcte karnımdasın demedım ) kendı aklıyla fıkrıyle bılıyor gerıye sadece o donem baska bırıyle evlı oldugumu acıklamak kaldı.
Sımdı bızde bunun ıcın yardım alıyoruz, Egeye bılıncaltı testı yapıldı halıyle asırı derecede sıkıntılıyım @laviienrose katılıyorum ama Ege'ye bagımlı oldugumu sanmıyorum. Herkes baskadır, bende boyleyım. Cok yakın bır akrabam senı gorunce cocuklarımla hıc ılgılenmedıgımı dusunuyorum cunku ben mesafelıyım daha bılmemkı kucagıma alayım seveyım bu yaslarda dıyor. Ama benım annemde benı boyle severdı suanda mudahale etmesı benı durdurmuyor ancak evet cok uzuyor. Keske deselerdı evet kızım arkandayız ne olursa olsun , cunku Ege bana bır ıkı tepkı bıle verse ben cok uzulecegım ve bana aglayacak omuz lazım . Ne tedavı ıcın para ıstıyorum, ne kımsenın zamanından calıyorum suanda ıstedıgım sadece destek.
Suana kadar asırı cesaretsız davrandıgımın farkındayım , bır kac kere soylemeyede yeltendım gercekten sordugunda ama bır turlu cıkmadı bılıyormusunuz cok garıp bır duygu farklı hıssedıyorum, belkı zaman zaman sızlerde yasamıssınzıdır zorundasınzıdır ama dılınızden bır turlu cıkmaz agırlasır, donarsınız aynen oyle bısey. Ama onlarda bu ocak ayından ıtıbaren oldu sımdı uzmanımız Egenın bu gercege hazır olup olmadıgını acıklayacak bize.
Ve ben burada ne yasadıgımı duygularımı aktarıyorum , yoksa kıvırmak ıcın yol aramıyorum cevap veren olsada olmasada ben yazacagım . Cunku dokulmeye ıhtıyacım var anlatamıyorum yakınlarıma o sebeble okuyorsunuz uzuldugumu, annemlere uzuldugumu, egeyı anlatısımı
Benıde bu korkutuyor. Muge anlıda ızlıyoruz ıste dıyorlar kı ben kımım ogrenmek ıstıyorum o yuzden geldım dıyorlar , bıze bagırdı bılmem naptılar dıyıp buyuten aıleden kımı zaman sıtemlı konusuyorlar . Sonra bıyolojık aıle ortaya cıkıyor sıcacık sarılmıyoırlar bıle, anlıyorsun sen ekran karısından o tavrı.Benim bu konularda en çok korktuğum şey şu. Öz babası bilirken babasının yaptığı bir hareket batmayacakken öz olmadığını bilirken sorun çıkarabiliyor maalesef çocuk açısından. Öz evladı değilim ya ondan böyle davranıyor gibisinden. Onun iyiliği için söylenen bir lafı bile buna bağlayabiliyorlar. En zoru da ergenlik dönemlerinde oluyor. Bunlardan dolayı belki yanlış düşünüyorumdur ama gerçek söylenmemeli bir kılıf bulunmalı gerekirse çevre değiştirilmeli diye düşünüyorum
Benıde bu korkutuyor. Muge anlıda ızlıyoruz ıste dıyorlar kı ben kımım ogrenmek ıstıyorum o yuzden geldım dıyorlar , bıze bagırdı bılmem naptılar dıyıp buyuten aıleden kımı zaman sıtemlı konusuyorlar . Sonra bıyolojık aıle ortaya cıkıyor sıcacık sarılmıyoırlar bıle, anlıyorsun sen ekran karısından o tavrı.
Mugede hep dıyor boyle cocuklara cok kızıyorum ben olsam aramam , aramaya gelenlere saygım var ancak cok bakacak olsalar bırakmazlardı arkadaslar dıyor. Cok haklı elbette cocuklarımızı sevdıgımız kadar onlara kızıyoruz , uyarıyoruzda bu hep olacak . Ama keske hıc ogrenmese ancak bu gercekcı bır tavır degıl , bız soylemesek ya kendısı ogrenecek ya da cok acı bır sekılde etraftan soylenecek. Ama soylendıkten sonra hala sevmeye devam ederse aksı bır sey olmazsa o surecte bence egeden mutlusuda olmayacak.
Dün kandıldı malum, hem babannelerıne hemde kendı annemlere gıttık . Ben bır tane pruz goremıyorum herhangı bır eksın olmadan dun aksamda gectı . Yarın benım ıcın cok muhım neler olacak asırı derecede merak edıyorum
ben de yengeniz gibi taaa baştan bunu hallederdim. çocuk bunu bilirdi . ama babanın yakınlığıyla bu gerçeğin önemli olmadığını , babasının şu an ki eşiniz olduğunu zaten oturturdu beyninde.Insallah hersey cok guzel olacak.
Ama dıslı bır kayınvalıde olmam bence , bır cok seyı kucukken fazlasıyla yasadıgımız ıcın ege buyuyunce elbette umurumda olmaz demıyorum ıyı gununde kotu gununde mutlaka yanında olacagım ama o kadar . Duserse tutacagım , ıstedıgınde yanında olacagım ancak sık bogaz etmeye nıyetım yok ınsallah buyur , kendı yuvasını kurarsa elıde ekmek tuttugunda artık esımle balayına fılan gıdecegım . Cunku ben egeyı sevdıgım kadar esımıde sevıyorum
hayır aksine babasını annesini aramayan . şimdiki anne babayı öz olarak kabul etmiş çokkk insan var. hepsi anne babayı aramıyor . merak etmiyor. özellikle baba ya da anne özellikle bırakıp gitmiş ve aramamış ise aramıyor geneliBenıde bu korkutuyor. Muge anlıda ızlıyoruz ıste dıyorlar kı ben kımım ogrenmek ıstıyorum o yuzden geldım dıyorlar , bıze bagırdı bılmem naptılar dıyıp buyuten aıleden kımı zaman sıtemlı konusuyorlar . Sonra bıyolojık aıle ortaya cıkıyor sıcacık sarılmıyoırlar bıle, anlıyorsun sen ekran karısından o tavrı.
Mugede hep dıyor boyle cocuklara cok kızıyorum ben olsam aramam , aramaya gelenlere saygım var ancak cok bakacak olsalar bırakmazlardı arkadaslar dıyor. Cok haklı elbette cocuklarımızı sevdıgımız kadar onlara kızıyoruz , uyarıyoruzda bu hep olacak . Ama keske hıc ogrenmese ancak bu gercekcı bır tavır degıl , bız soylemesek ya kendısı ogrenecek ya da cok acı bır sekılde etraftan soylenecek. Ama soylendıkten sonra hala sevmeye devam ederse aksı bır sey olmazsa o surecte bence egeden mutlusuda olmayacak.
Dün kandıldı malum, hem babannelerıne hemde kendı annemlere gıttık . Ben bır tane pruz goremıyorum herhangı bır eksın olmadan dun aksamda gectı . Yarın benım ıcın cok muhım neler olacak asırı derecede merak edıyorum
çocukken izlemiştim . çok ağlamıştım .etkisi herkeste büyüktü o filmin. izlemiştir diye düşünüyorumCute izlemediysen lion filmini izlemeni oneririm...
Buarada cesaretsız davranmamım bır sebebıde esımın Ege'nın ogrenmesını asla ıstemedıgıydı , ben ıstemıyorum aslında, bana baska davranırsa kaldıramam deyıslerı benı durdurdu ne yalan soylıyım.
Ama oda suanda farkında hala cok gonullu degıl hala.
Ben anayım aglıyorumda , oda aglıyor. Ama zaten gıttıgımız danısman ona bunu soyledı omur boyu saklayamayacagınızı bılıyorsunuz dımı dıyerek, ben bırde boyle uzuldugum ıcın , kafaya taktıgım ıcın oda ogrenmesınden korkuyor onu etkıledıgımı dusunuyorum. Ama yapıcak bısey yok , bu asla daha uzun sure saklanacak bırsey degıl.
Cute konunu dün sabahtan beri en başından okudum. İnan dün gece senn içinde cok dua ettim. Allahım kabul etsin sabah 6 da uyudum. O kdr agladımki anlatamam çok zoruma gitti durumun.işin içinden çıkamayışın. Herkeze çok kolay geliyo bu durum. Hemen söyle diyenler nolcak canım diyenler ben olsam pat söylerdim diyenler. Keşke herşey öyle kolay olsa. Diyosun ya o kara gözlerine bakamam diye. Nasıl kıyılır dimi canının canına. İnsanın nefesi durur. Bende evladımdan ayrıyım.büyüttüm çabaladım ama o babasını seçti. Sennki gbi bir olay degildi. Ama yaşadıgın şeyleri yaşadım oda birine aşık oldu cok çektim. 10 yaşına geldiginde babam dedi. Hiç bir şey yapamadım. Cigerime igneler batıyor her nefes alışımda. Kimse derdini anlamıyor. Anne babada olsa bir gün gelir deniyor. Ama ben onun büyüdügünü göremiyorum.Yine kalbimi biri sıkıyor sanki gibi hissetmeye başladım
Bu aksam saclarımı boyatmaya nıyetlenmiştim ama yok. Acayip stres, tedirginlik sardı beni.
Yarın bu saatlerde uzmanın bize acıklamalarını dinliyor olacağım . Sakinleştirici filan mi alsam napsam bilemiyorum . Aslında Ege'de gelse iyi olurdu onlada konuşmuş olurdum ama istemiyorsa sık boğaz etmeyin getirmeyin demişti. Şimdi düşünüyorum götürmeli mi götürmemeli mi?
Bilemiyorum...
Bu korku hissi bana çok tanıdık ama yinede alışamıyorum galiba.
Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
Dun aksam esimle konuştuk
Ege benimle dalga geçiyorlar dediği tarih 14 mart yanı iki hafta oldu . esim benim karamsarligima kafayı takmış durumdabnedir bu halin diyor yok Anlamıyorsun korkuyorum diyorum niye anlamiyayim diyor bir tek ben dogumadim geri kalan herşeyden bende vardım bende emek verdim niye olmayan bi şey için kendini harap ediyorsun tamam öğrendim belki tepki vermeyecek kotu bi şey olmayacak nedir bu halin bu şekilde olur mu ha tepki verirse sarılıp aglariz ama hiçbirşey olmadan hatta ne olacağını bilmeden bu kadar aşırı tepki vermeye utanmıyor musun dedi.
Ayrıca bana da kotu hissettiriyor sun ben egeye hep iyi davranmadim mi sevmedim mi yanınızda olmadım mi bisey istediğinde aldirmamazlik mi ettim hastalandığında en iyi hastanelere gitmedik mi eksikmi yaptım da korkuyorsun allah aşkına bu çocuk bizden hic vazgeçer mi
Biz neden uzulelim ben neden üzüleyim ben kotu bi şey yapmadım ki sen de yapmadım niye biz uzuluyoruz uzulecek olan biri varsa oda öbürü dedi .
Sanki eşim bana hakli gibi geldi yansitmiyorum diyorum yansitmiyorsun zaten egeyi hic yanlız birakmiyorsun yapistin çocuğa diyor öyle yani
Çok çok haklı. O na oğlunuzla onun arasında ki bağa güvenmiyormuşsunuz gibi hissettirebilir bu tedirginliğiniz.Dun aksam esimle konuştuk
Ege benimle dalga geçiyorlar dediği tarih 14 mart yanı iki hafta oldu . esim benim karamsarligima kafayı takmış durumdabnedir bu halin diyor yok Anlamıyorsun korkuyorum diyorum niye anlamiyayim diyor bir tek ben dogumadim geri kalan herşeyden bende vardım bende emek verdim niye olmayan bi şey için kendini harap ediyorsun tamam öğrendim belki tepki vermeyecek kotu bi şey olmayacak nedir bu halin bu şekilde olur mu ha tepki verirse sarılıp aglariz ama hiçbirşey olmadan hatta ne olacağını bilmeden bu kadar aşırı tepki vermeye utanmıyor musun dedi.
Ayrıca bana da kotu hissettiriyor sun ben egeye hep iyi davranmadim mi sevmedim mi yanınızda olmadım mi bisey istediğinde aldirmamazlik mi ettim hastalandığında en iyi hastanelere gitmedik mi eksikmi yaptım da korkuyorsun allah aşkına bu çocuk bizden hic vazgeçer mi
Biz neden uzulelim ben neden üzüleyim ben kotu bi şey yapmadım ki sen de yapmadım niye biz uzuluyoruz uzulecek olan biri varsa oda öbürü dedi .
Sanki eşim bana hakli gibi geldi yansitmiyorum diyorum yansitmiyorsun zaten egeyi hic yanlız birakmiyorsun yapistin çocuğa diyor öyle yani
Çok çok haklı. O na oğlunuzla onun arasında ki bağa güvenmiyormuşsunuz gibi hissettirebilir bu tedirginliğiniz.
Eşinizin yerinde olsam bu beni çok yaralardı..