Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Evet bılıyorum okul mudurune sordu ogretmenımız , gezı kagıtlarına fılan ben ımza atyorum ama aıle bılgılendırme formlarını bız dolduruyoruz zaten formlar buna uygun nasıl dersen cocuk kımle yasıyor altındada kutucuklar var oz mu uvey mı bız o kısımları esımle alakalı bos bırakıyoruz. O yuzden yanlıs bısey yapmıyoruz formlarla ılgılı

Yanı ne oz ısaretlıyız ne uvey , bıyolojık degıl ama baba dıyesım gelıyor

Konuyu sessiz takip ediyorum, cute söylersen var ya senin kadar ben de rahatlayacağım inan ki stresin bana geçti buradan

Söylemesi kolay biliyorum ama çok eziyet ediyosun kendine yapma bu kadar, şükür güzel bir aileniz var en önemlisi ailenizde sevgi var, ege bu sevgiyi hissettiği müddetçe allahın izniyle normal hayatınıza devam edip gideceksiniz. Hatta bence bu muymuş ya o kadar kendimi üzdüğüm şey diyeceksin.

Allah yardımcın olsun canım, çok geciktirmeden hallet artık bu işi. Bize de yaz olur mu inan konunu görünce içim bi hoş oluyor

Arkadaşım,oğlum orta 2de.Okulda zaman zaman kavgalar oluyor tabii.Oğlum bazen çok öfkeli çok üzgün geliyordu eve.Yatağına girip ağlıyordu.Bir yolunu bulup konuşturduğumda,arkadaşının çelme takıp düşürdüğünü,ya da vurduğunu söylüyordu.
Bizde her yaştan kuzen olduğu için,onların kardeşleri olduğunu,canlarını acıtmamalarını,yumuşak olmaları gerektiğini öğretiyoruz çocuklarımıza...Fakat okuldaki yaşadıklarını öğrenince,oğlum,kimseye haksızlık etme,ama haksızlığa da uğrama.Durup dururken kimsenin canını yakma ama, sana vurana sende vur,.kendini koru dedim.Bunu bir iki kere yapmış,anne,artık bana bulaşmıyor,oh be demeye başladı.Yani çocukları çok naif yetiştirmek bazen zarar veriyor.Eleştirenler olacaktır belki ama,artık böyle düşünüyorum

kesinlikle doğru . ilk vuran sen olma diyorum ben de hep .kendini koru ve vur . şimdi şimdi daha iyi . ama öyle yapılı bi çocuk değil . cılız . ama güçlü. beni bile deviriyor boğuşurken . gücüm yetmiyor .

Ayy okurken kendi oğlumu buldum
Konuyu sabote etmeyelim de bir ara özelden yazayım

Benimki de cılız ama uslu başarılı bu da dert

Öğretmen o uslu durup söyleneni yaptığı için sticker vermiş eğer o uslu olmasaymış onların yaramaz olduğu ortaya çıkmayacakmış vs vs

Bunlar birinci sınıf daha

Oğlum da onlar arkadaşım diyor ama eziveriyorlar

Örneğin bir şey anlatıyorlar işte şurada şunu yedik
Şöyle güzel böyle iyi

Çocuk heves ediyor biz de gittik yedi işte vs vs

Sonra o da anlatıyor biz de gittik
Şunu bunu yedim

Ondan yeme ben yendiğinde kustum bir daha yeme vs vs diyorlar

Geçen hafta çok iyi diye övdüğü şeyi artık benimki de bildiği için övmekten vazgeçiyor

Fiili olarak itip kakıyorlardı bir ara

Yerini değiştirip rehberlik de araya girince azıcık duruldular

Benim oğlan kendi işini kendi halletti annesini ilk gördüğü anda gidip annesine ben sticker alınca bana böyle yaptı diye şikayet de etti

Ege başka baba bilmemişki hani genetik babasıyla bir irtibatı olsa ona alışmış olup sonra hayatına eşin girmiş olsaydı tamam anlardım da emek veren eşin ,sevgi veren eşin .Ege ne diye başka gözle baksın.

Muhakkak bir şaşkınlık olacaktır ama kötü bir tepki göstereceğini sanmıyorum.En fazla öbür babayı merak edip neden ayrıldığınıza onun nerede olduğuna dair sorular soracaktır.Onada anlaşamadık şu an başka bir ülkede yaşıyor işi orada gibi basit cevaplar verebilirsiniz.

Söyleme işini uzatır başkasından duyarsa beni kandırdılar diye düşünebilir.Güven çok önemli.

çok sevindim . ve o gün bize yaz mutlaka. merakla bekliyoruz .hani çok istediğin kadından mı aldın randevuyu. o mu.
Bende sımdı My SouL ıle gorusuyordum
O kadından randevu alamadık kesın ve net bır sekılde danısan almıyormus artık, umurunda degılız.

Kuzenım bır lıste gonderdı sunu onerıyorum dedı dırek onu aradım ben , konu neydı dedıler her hafta geleceksınız dedıler 300 tl 1 saatlık seans ama sanırım bu cok yuksek bır meblagve klınık nısantasında bolgeyemı verecegım parayı doktorun ıyılıgınemı yıne kafam karıstı

+1
Ailesinde şimdi söyleme diyenler varmış, 10 yalına gelse herşeye aklı eren bir çocuk olacak o zaman kandırılmış hisseder bence. Sanki üstünde durduğu zemin yalanmış bir hayalmiş gibi düşünebilir. Halbuki şimdiden egeye kendi yaşına göre bir açıklama yapılsa, sen de bir yetişkinsin bunu bilmek hakkın ayrıca bu anlatacaklarım kötü şeyler değil sadece durumu açıklıyoruz gibisinden, hem kafasında kötü bir olay gibi kodlamaz hem de içten içe beni ciddiye alıyorlar ben de büyük adam oldum (çocukların bu tribi vardır ya ) diye kendini güçlü hisseder.

Ben anne değilim ahkam da kesmek istemem ama bence sevginin olduğu ortamda travmalar az oluyor. Egenin en büyük şansı sevgiye doyduğu bir ailesinin olması, etrafında onu seven nine, dede, akrabalarının olduğu bir sülalede olması. Bunlar önemli şeyler. Belki cute ve eşi çevreden kopuk yapayalnız yaşasalar daha kötü atlatabilirlerdi bu durumu ama şu anki durumda şanslılar bence.

Ayh valla benim de içime dert oldu bu konu

Bu hafta nısantasındakı yere , hafta ya da My SouL gıttıgı yere randevuyu aldık
Boylelıkle fıkır alısverısı yapıp hangısının benı anladıgını anlamıs olabılırım.

Bu hafta nısantasındakı yere , hafta ya da My SouL gıttıgı yere randevuyu aldık
Boylelıkle fıkır alısverısı yapıp hangısının benı anladıgını anlamıs olabılırım.

Konuyu sezsiz takip edenlerdenim bende rahatlığa kavuşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu arada nişantaşına çok yakınım malesef nişantaşı olunca insanın kafasının karışması çok normal.

Bence geç bile kalmışsınız söylemek için. Hatta bunu çocuğu kasmadan sorularına kısa ama anlayabileceği şekilde cevaplar vererek söyleseydiniz. Başkasından duyma riski de olmazdı. Benim de ikinci evliliğim ve oğlum başından beri biliyor. Oda biyolojik babasını hiç tanımıyor yalnızca isim ve soyisim olarak biliyor. Şimdiki eşime baba diyor. Ben sana hamile kaldığımda başka birisi ile evliydim o nedenle senin nüfus cüzdanındaki baba ismi ve soyismi o kişiye ait. Kanuni olarak senin baban o ama seni seven sana babalık yapan budur dedim.
Peki o beni sevmiyormu dedi seviyordur elbette mesela ben seni çok seviyorum dedim. Neden ayrıldınız dedi biz artık birbirimizi çok kırıyor çok incitiyorduk senin de sevgisiz bir ortamda büyümeni istemedim dedim. Ara sıra sorular sorar kısa ve net cevaplar veririm.
ilkokula başladığı yıl nüfus cuzdan bilgilerimiz neden farklı diye sormuştu. gerçeği bildiği için kısaca açıkladım haa tamam dedi. Ege hiç sormadımı size.

Kesinlikle haklısın Mihail.Kandırılmış hissedebilir.

Egenin en büyük sanşı içinde bulunduğu sevgi dolu ailesi.Daha kolay atlatacak bence Cutenin korktuğu gibi olmayacak .

Anneanne çok büyütüyor olayları.Kızına sakin ol yavrum diyeceği yerde değişik davranışlar sergiliyor.

Ege elinde büyümüş.Sanırım babanın Egeyi ellerinden almasından korkuyor.Kaç sene geçmiş aramamış sormamışlar hatta büyükbaba büyükannede yok gibi bu saatten sonra niye alsınlar

Fazla evhamlı geldi bana.

Sız ne kadarlıkken evlendınız , veya oglunuz kac yasındaydı ayrıldıgınızda ?
Ege bunlara hıc sahıt olmadıgı ıcın bır gun 14 aylıkken esımel sevgılıyken ona baba babaaaa dıye kostugu ıcın bızım surecımız cok farklı ılerledı malesef. Oglum bana hıc neden dıye sormadı ama bazı soyledıgım seyler oldu konu ılk basta yazdıgım gıbı degıl arada bır suru gelısme var tabıkı sızden 80 sayfayı okumanızı ısteyemem ama suanda bısıler bılıyor ama baglayamıyor evladım

oğlum henüz iki aylıkken ayrıldık bir yaşına geldiğin de de mahkememiz sonuçlandı. Şu anki eşimi de doğduğu andan itibaren tanır. Bu güne kadar sevgiyi eşinizden aldığı için bocalamayacaktır takii ergenliğe kadar. Ergenlik döneminde bizler de zaman zaman anne babamıza kafa tutmusuzdur. belki diyorum inşallah olmaz bizlerinki bir tık ileri giderek sen benim babammısın sanane gibi çıkışları olabilir onuda sabırla aşacağız artık. Ama şu an için endişelenmenize gerek yok. zaten ege gözünü açmış baba olarak eşinizi görmüş. Allah yardımcınız olsun.

oğlum henüz iki aylıkken ayrıldık bir yaşına geldiğin de de mahkememiz sonuçlandı. Şu anki eşimi de doğduğu andan itibaren tanır.
Bızımde durumumuz aynı , sızın oglunuz suankı esınıze bızımkı gıbı durup dururken baba dememısmıydı.
Bız bu surece bılınclı olarak gelmedık oglum dugunumuzdede yanımızdaydı o zamanlar 2 yasını gecmıstı ustelık resımlerde var ama oncesını hatırlamıyor bır turlu nıyeyse suanda 1 yasını bıle hatırlıyabılır gıbıme gelıyor ama hatırlmaıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…