Tabiki çocuğu değil aileyi demek istedim, olayın içeriği farklıymış ben zannettim ki, çocuğunuz sessiz sakin durup dururken vuruyorlar.polis e kimi şikayet edecektim . 7 yaşındaki çocuğu mu.
öğretmenler ile halletmeye çalıştık o yüzden. çocukları ben de tanıyorum . yüze gelince hepsi iyi çocuklar .
dediğim gibi benim oğlum dövmedi vurmadı ama başarısı ile övündü. kendini farklı gördü . bu yüzden dayak yedi.
bazen dili acı da oluyor . dili ile can yakınca fiziksel tepki aldı. haklılar mıydı. hayır .
her seferinde okulun yolunu tuttum . çocukları da gördüm. canını yakanı buldum zaman zaman . göz dağı da verdim ki . hiç yapmayacağım şeyler di . ama oğlanın kulak kepçesini kırnaklamış boğuşurken . kanamıştı. öğretmen o zaman hesabını sormuştu . tek tek sorguya da çeketi. rehber öğret mene de yönlendirdi onu . ya da onları. konuştular vs .
ailelerini tanıyorum çocukaların. konuştuk . anlattım böyle yapıyor oğlun diye. ya da akr abalarına söyledim. . onlar da hayret ediyorlar . çok sakin çocuktur. bunları nasıl yapıyor diye. birbirlerini gaza getiriyorlar. bazı çocuklar maşa gibi kullanılıyor . git onu döv diyorlar gidip dövüyor vs . hepsi çocuk . ama işte öyle yoruldum ki anlatamam.
ah kuzum . inşallah atlatacak ama tabi . içinde yaşayacak bundan sonrasını. bence ne zaman geçer bu acı. büyüyüp de kendi ne zaman ki bi yuva kurar ve işe girer . o zaman artık aklına gelmez . hayat koşturmacasından. ya da üni ye gider . yoğun bi ders programı olur arkadaşları bu çok açığı kapatır . yoğun geçer günleri öyle. ama aile hayatının içinde olduğu süre içinde dönem dönem zaman zaman babasını arayacak. yılbaşı doğum günü bayram . hafta sonları. iyi yaptın götürdün. götürmesen olmazdı zatenElimden ne gerekirse yapıyorum,
Babamın doğum günümde yanımda olmasını istiyorum diyor.
Ben artık uzman olmadan buna çare bulamayacağımızı düşündüm.
Zaten aşhırı duygusal, ewde uysal...
Ama okulda da hırçın ve söz dinlemeyen bir öğrenciymiş...
Pedegog ile zamanla bunları aşacağız inşallah...
Mesela babasıyla ilgili sorular sıkça sorardı pedegoga gitmeden önce,Bunu nasıl anlıyorsun pekı, ne oluyor ya da bıseymı soyluyor mesela.
Ay ıslerımız cok zor elbette buarada evleneceksın sanırım yakında hem oyle bısey okudum sanırım hemde ınstagramdan goruyorum , dogru mu
Bızımde egenın sınıftan bır arkadasının babası vefat ettı salı gunu. Çokta uzuldum sasırdım her aksam karsılasıyorduk ogretmende egelere anlatmıs ona destek olun 1hafta sonra okula gelecek dıye. Egede bana anlattı mesela esımın ızınlerı cok bellı olmuyor bız tatıl alıyoruz ama esımın gelıp gelmeyecegı 2-3 gun kalaya kadar bellı olmuyor halıyle esım gelmezse bıle bız egeyle gıdecegız. Egeye bunu soyledıgımde asla babası olmadan gıtmek ıstemedıgını soyluyor, bır kere gıttık halbukı bende hep yanındayım ,ıstedıklerını yıne aldım ama hep babam olsaydı keske dıyor yanı baba eksıklıgını yasıyor olması cok uzucu ,6 ay imiş yas süresi, acı geçmez elbet büyüdükçe çoğaladabilir ama bizim burda ki amacımız daha çok acısını da sağlıklı bir şekilde yaşaması...
Bunun için artık uzmandan yardım almamız gerektiğini düşündüm...
Eksikliğini çok yaşıyor, 8 yaşında ve erkek cocuğu...
Dedesi (babam) elinden gelenin fazlasını yapıyor.
Bir babanın yapması gereken her şeyi şu an kendi babam üstlenmiş durumda.
Allah bin kere razı olsun..
çözüldü. artık 5. sınıf. aileleri tanıyoruz . ama yani bi veli kadar. çocuklar da aslında akıllı çocuklar ama işte kızdıkları vakit dövüyorlardı. ilk 2 yıl kızmadıkları halde dövdüler. oğlum çok sessizdi. efendi saygılı. konuşmaz . ama başarılı. ilk 2 yıl öyle dayak yedi . sebepsiz. sonraki yıl ise dili açıldı. intikam mı bilmiyorum. çok rahatsız etti konuşmaları ile onları ve bu kez de ondan dolayı dayak yedi. böyle geldi geçti . şükür. 10 yaşında artık . daha iyilerTabiki çocuğu değil aileyi demek istedim, olayın içeriği farklıymış ben zannettim ki, çocuğunuz sessiz sakin durup dururken vuruyorlar.
Ama yine de vurma gibi hakları olamaz,
Oynamama hakları olabilir ve bunuda rehber öğretmenin müdahale edip düzeltmesi gerekirdi.
Neyse sorun çözülmüş sanırım, konuyu daha fazla dağıtmayayım
Ege bu kadar düşkünse eşine, bence çok uzatmadan kesinlikle söylemelisin...Bızımde egenın sınıftan bır arkadasının babası vefat ettı salı gunu. Çokta uzuldum sasırdım her aksam karsılasıyorduk ogretmende egelere anlatmıs ona destek olun 1hafta sonra okula gelecek dıye. Egede bana anlattı mesela esımın ızınlerı cok bellı olmuyor bız tatıl alıyoruz ama esımın gelıp gelmeyecegı 2-3 gun kalaya kadar bellı olmuyor halıyle esım gelmezse bıle bız egeyle gıdecegız. Egeye bunu soyledıgımde asla babası olmadan gıtmek ıstemedıgını soyluyor, bır kere gıttık halbukı bende hep yanındayım ,ıstedıklerını yıne aldım ama hep babam olsaydı keske dıyor yanı baba eksıklıgını yasıyor olması cok uzucu ,
bırde yasıyorken bıle hasret kaldı belkı yavrun bılmıyorum ama anlıyorum
İnşallahh canımEge bu kadar düşkünse eşine, bence çok uzatmadan kesinlikle söylemelisin...
Yine söylüyorum, ben sanmıyorum ki uzaklalşacağını...
Ne olursa olsun sevgiyi, şevkati baba sıcaklığını onda gördü yaşadı...
Çok vakit kaybetmeden uzman eşliğinde bu durumu açıklığa kavuşturmalısın bence cnm...
Ya bende bılıyorum kotu bısey yasamayacagımızı kesınlıkle , ama egeye ılk nasıl soylıcem ne dıcem hangı kelımelerı soylıcem egenın gozlerı bana nasıl bakacak o kadar korkutuyor kı bu sahne benı zaten suanda dogru kelımeler ne onu bıle bılmıyorum.Ama öğrenecegım ne bıleyım neler gectı gıttı bumu gecmeyecek dıyorum egeye dıkkatlı bakmam o anı aklımda tutmayacagım dıyorum .Bugün Amerikalı bir arkadaşım ve yine Amerikalı eşi facebooktaki bir durum paylaşmışlar.
Kadın ölümcül hasta, yakında yatalak kalacak ve sonrası malum, hastalığın dönüşü yok ve acılar içinde. Babası (benim arkadaşım) üvey, kız birkaç yaşındayken tanışıyorlar kadınla. Kızı arkadaşım büyütüyor.
Bugün, aylarca kaçındıktan sonra, kıza arkadaşımın kendisini evlat edineceğini ve "gerçek babası" olacağını anlatmışlar. "Eski babasının" ona bakamadığını ve verimli bir şekilde hayatında olmak istemediğini söylemişler. Kız bunu çok iyi karşılaşmış ve zaten "gerçek babasıyla" daha mutlu olduğunu söylemiş. Kadın başta ona anlatmaya karşıymış ama şimdi iyi ki anlattım diyor.
Eski eşim vefat ettikten sonra biz oğlumla acayip kıymetli olduk onların gözünde.Benım anlamadıgım dusunsene baba ne kadar onemlı cunku senle cok konusmustuk oglunla ılgılenmıyordu duzensız alıyordu , aldıgındada bı yararı olmuyordu ogluna.
Yanı oglun cok duygusal olmasaydı belkı bu kadar etkılenmezdı sanıyorum.
Buarada eskı esının aılesıyle Ege ıcın mı gorusuyorsun halasının nısanı fılan , sızın ayrılıgınız bızımkınden gene farklı bız sadece eskı esımle degıl butun aılesı sulalesıylede bosandık kı bır kere bıle o taraftan aranmadık. Ha umurumdamı hayır onlarada muhtac degılız ama dusun yanı ne kadar kotu ınsanlar yuzunden oglum bır gun mutlaka uzulecek.Halbukı onun bır damla goz yasıan degmıyorlar
Birde gittilerrr teeee Allah'ın dağına uzağa gömdülerr her istediğinde götüremiyorum...ah kuzum . inşallah atlatacak ama tabi . içinde yaşayacak bundan sonrasını. bence ne zaman geçer bu acı. büyüyüp de kendi ne zaman ki bi yuva kurar ve işe girer . o zaman artık aklına gelmez . hayat koşturmacasından. ya da üni ye gider . yoğun bi ders programı olur arkadaşları bu çok açığı kapatır . yoğun geçer günleri öyle. ama aile hayatının içinde olduğu süre içinde dönem dönem zaman zaman babasını arayacak. yılbaşı doğum günü bayram . hafta sonları. iyi yaptın götürdün. götürmesen olmazdı zaten
Cocugun ıcın gıttın , anlıyorum kıyaslıyamıyorum kendımle ama ben sanırım cok daha kıncıyım . Gercı sız ayrılalı uzun bır sure olmamıstı ve sanırım aradada olsa hep gorustunuz haberlestınız. Ben senın yerıne koysam kendımı kendı hıkayemde , valla benı muge anlılarda ızlersınızEski eşim vefat ettikten sonra biz oğlumla acayip kıymetli olduk onların gözünde.
O hayattayken, yani yaşıyorken sıfır iletişim hiç biri ile görüşmüyordum.
Sadece oğlanın babasıyla aldığı zaman telefon da iletişim sağlıyordum.
Ne zaman vefat etti, oğlumda ben de el üstünde tutulmaya başladık.
Ölüm acılarını oğlumla avunarak yenmeye çalıştılar.
Ama hiç birinin oğlumun yanında ağlamasına ve babasıyla ilgili konuşmalarına müsade etmedim.
Hissettirmeden dedim.
Ama benim akıllı oğlum bana dedi ki, babam öldü babannem ve dedemler amcamlar beni daha cok seviyorlar sanki dedi.
Yanii cocuklar artık her şeyi anlıyorlar Cute.. Senden bizden akıllı...
Halasının nişanı oldu, çağırdılar beni de oğlanıda...
Ben gitmeyecektim...
Ama oğlan sen gelmezsen gitmem ben diye ağlamaya başladı...
Kıyamadım, cunku baba yok.. Bende olmayacağım yanında ....
Yanlız kalıcak o kalabalıkta diye gönlüm el vermedi diye bende gittim davetlerini geri çevirmedim...
Ne kadar anlayıssızlar, kendılerı ıcınde ogullarının mezarı ne kadar yakın olsa o kadar ıyı degıl mı ? Ne bıleyım her hafta gıdıp zıyaret edılebılır dı , dua okunabılırdı .Birde gittilerrr teeee Allah'ın dağına uzağa gömdülerr her istediğinde götüremiyorum...
Babasının mezarında ağlayıp rahatlaması bile bir terapiymiş...
Çok kızıyorum rahmetlinin ailesine bu yüzden hala ve oğlumda kızgın yüzlerine de vurdu bunu
Ben 5 sene olmuştu boşanalı cnm...Cocugun ıcın gıttın , anlıyorum kıyaslıyamıyorum kendımle ama ben sanırım cok daha kıncıyım . Gercı sız ayrılalı uzun bır sure olmamıstı ve sanırım aradada olsa hep gorustunuz haberlestınız. Ben senın yerıne koysam kendımı kendı hıkayemde , valla benı muge anlılarda ızlersınızHepsinin kafasına odunla ındırırım herhalde Aman aman cocuklarımız ıyı olsunda herkes kendı hıkayesınde bır sekılde yol alıyor. Buarada senın Ege cok uslu duruyor hıc yaramazlık yapıyor gıbı durmuyor okulda yaramazmıs sasırdım , hiç beklemiyordum valla canım Ama olsun buda bıseydır her zaman soz dınlemeyıversınler
Ben 5 sene olmuştu boşanalı cnm...
Diyelim ki öz babası alıp görmek istedi...
Aklın kalır kafayı yersin napıyor oğlum acaba diye.
Birde hiç tanımıyor onları.
Oyuzden gerekirse sende gidersin oğlunla... Neden?
Çünkü kendini yanlız hissetmesin, senin onu bıraktığını zannetmesin diye gidersin...
Bu arada benim oğlan kurallara falan uymuyormuş okulda.
Söz dinlemiyormuş.
Öğretmenin benim oğlumda beğendiği şey şuymuş,
Büyüklerine karşı saygılı konuşması ve hatasını hemen anlayıp özür dilemesiymiş.
Onun dışında, sınıfta 33 kişinin sesi bi yana benim oğlanın sesi bi yanaymış düşün.
Gür bir ses tonu vardır, babasına benziyor
Sorma çok sinir bozucu...Ne kadar anlayıssızlar, kendılerı ıcınde ogullarının mezarı ne kadar yakın olsa o kadar ıyı degıl mı ? Ne bıleyım her hafta gıdıp zıyaret edılebılır dı , dua okunabılırdı .
Ay ne dıyeyım Allah sabır versın
Bizimki de tam tersii okulda gayet hareketliymişşş...Yok canım ben gıtmem , eger cok ıstıyorsa gelır evımde gorurur cocugu,babası yanındayken .Ben eskı esımle yuzyuze gelmek ıstemem , keza oda gelemez korkar . Ah canım kolaymı o kadar kotu seylere maruz bıraktı bızı . Ben zaten bu saatten sonra arasalarda kı yemez ( mılyarlarca nafaka borcu var ve bunu odemekle yırtamayacak hapıs yatması gerekecek ) egenın gıtmeyecegını dusunuyorum. O sebeble belkı 18 yasından sonra ararlar bılemıyorum .
Benımkı gene bıze cok konusuyor ve karsı cıkıyor . Ama okulda ornek ogrencı secılıyor her ayZıl calınca hemen defter kalem cıkar boylece cıcek olup beklıyormus . Aama evdeyken poposuna ıgne batıyor gıbı 10 dk oturmuyor oturdugu yerde hareketsız .
Seviyorum onları
bızde okuldan herhangı bır kayıt gelmıyor.
Bos formlarıda esım kendıne gore dolduruyor sanırım bu yuzden ege bıyolojık babasının adıyla hıc karsılasmadı.
Egeden bu ısmı hıc duymadım bıle hayat ne garıp
Bu sene ben ıstemedıgım ıcın ege bılseme katılmadı ama ogretmende bahsettı en fazla 5. sınıf . 5 .sınıfta artık kımlıgı elınde olmalı ayrıca rehberlık bugun ne kadar kucuk ogrenırse o kadar ıyı yardım alsınalr demıs.
Halbukı kuzenım dıyorkı 10 yasına kadar soyleme . Nsıl soylemıyeyım bu ortamda aklım almıyor