Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

I istaremm canım sımdı bır kac mesajına baktım
Olaylarımız farklı gelısmıs cunku sen oglun 6-7 yasına gelene kadar evlenmemıssın ben ıse oglum cok kucukken evlendım 1 yasından berıde sımdıkı esım her gun hayatımızdaydı , bu sebeble olaylarımız farklı gelısmıs ve oglunuz babasının olmadıgını neden olmadıgı anlatılmıs bızde hesaplamadık bu olaylar boyle olsun ama oldu yapıcak bısey yok emınım bır baskasıda benım gıbı yasasaydı bu cıkmaza bızım gıbı dusme ıhtımalı oldukca yuksek olurdu cunku 1 yasındakı bebeye o senın baban degıl abın denmıyor , cunku cocugun babası bıle yok

Bende sımdı @My SouL ıle gorusuyordum
O kadından randevu alamadık kesın ve net bır sekılde danısan almıyormus artık, umurunda degılız.

Kuzenım bır lıste gonderdı sunu onerıyorum dedı dırek onu aradım ben , konu neydı dedıler her hafta geleceksınız dedıler 300 tl 1 saatlık seans ama sanırım bu cok yuksek bır meblagve klınık nısantasında bolgeyemı verecegım parayı doktorun ıyılıgınemı yıne kafam karıstı
bebişim.
bence çok irdeliyorsun
senin sorununu zaten ders olarak bunlar alıyorlar . nasıl davranman gerektiğini hepsi biliyor ki.
sıradan insanlar değil bu doktorlar.
ben araştırma hastanesine götürdüm çocuğumu. çocuk psikiyatristine.
uyku problemleri yüzünden ama altından başka sıkıntıları çıktı çocuğun. doktor ile rahat konuşmuş .
ben de sevdim.

şimdi senin önce bu kadar irdelemen ve bu kadar beklemen çok yanlış diye düşünüyorum.
kimselere haber vermeden bi psikologdan randevu almıştım ben çokttaaaan.
yani ne anneme söylerdim ne babama. eşime söylerdim sadece. gidip bi görüşmek istiyorum. kafam çorba gibi derdim. ve gider bi ön inceleme yapmış da olurdum. bu benim ihtiyacımı karşılar mı .bu doktora güvenebilir miyim çözüm aşamasında diye.
my soul ile ben de görüşüyorum dışarıdan. zor dönemlerden geçti . geçiyor . kimsenin hayatı kolay değil ama işte kimininki daha zor sınav , kimininki daha kolay .

Arkadaşım,oğlum orta 2de.Okulda zaman zaman kavgalar oluyor tabii.Oğlum bazen çok öfkeli çok üzgün geliyordu eve.Yatağına girip ağlıyordu.Bir yolunu bulup konuşturduğumda,arkadaşının çelme takıp düşürdüğünü,ya da vurduğunu söylüyordu.
Bizde her yaştan kuzen olduğu için,onların kardeşleri olduğunu,canlarını acıtmamalarını,yumuşak olmaları gerektiğini öğretiyoruz çocuklarımıza...Fakat okuldaki yaşadıklarını öğrenince,oğlum,kimseye haksızlık etme,ama haksızlığa da uğrama.Durup dururken kimsenin canını yakma ama, sana vurana sende vur,.kendini koru dedim.Bunu bir iki kere yapmış,anne,artık bana bulaşmıyor,oh be demeye başladı.Yani çocukları çok naif yetiştirmek bazen zarar veriyor.Eleştirenler olacaktır belki ama,artık böyle düşünüyorum

kesinlikle doğru . ilk vuran sen olma diyorum ben de hep .kendini koru ve vur . şimdi şimdi daha iyi . ama öyle yapılı bi çocuk değil . cılız . ama güçlü. beni bile deviriyor boğuşurken . gücüm yetmiyor .
Hep en kötü senaryoyu getiriyorum aklıma. Aman oğlum düşer kafasını vurur, kolu bacağı kırılır sonra üzülürüz diyordum ama kendini korumayı öğrenmesi gerek. Daha anaokuluna gidiyor benimki, çok şükür böyle birmşey yaşamadık ama oğlumu bırakıp alırken tenefüste gördüklerim acayip geriyor beni.

Bazen bakıyorum bir çocuğu almışlar araya tekmeliyorlar. Ayırıyorum ama oyun oynuyoruz biz diyorlar. Çok tehlikeli diye anlatıyorum ama nereye kadar.

Neden çocuklar böyşe şiddet eğilimli anlamıyorum. Benim oğlum da yapar mı acaba diye düşünüyorum. Yaparsa çok üzülürüm ya :KK43:

Hep en kötü senaryoyu getiriyorum aklıma. Aman oğlum düşer kafasını vurur, kolu bacağı kırılır sonra üzülürüz diyordum ama kendini korumayı öğrenmesi gerek. Daha anaokuluna gidiyor benimki, çok şükür böyle birmşey yaşamadık ama oğlumu bırakıp alırken tenefüste gördüklerim acayip geriyor beni.

Bazen bakıyorum bir çocuğu almışlar araya tekmeliyorlar. Ayırıyorum ama oyun oynuyoruz biz diyorlar. Çok tehlikeli diye anlatıyorum ama nereye kadar.

Neden çocuklar böyşe şiddet eğilimli anlamıyorum. Benim oğlum da yapar mı acaba diye düşünüyorum. Yaparsa çok üzülürüm ya :KK43:
Yapacagını sanmıyorum , bız bu konuda gecen sene okulda yapılan semınerlere katılmıstık
Kesınlıkle aılede ne goruyorsa onu uyguluyor cocuklar. Ve akran zorbalıgı cok kotu bırsey , hangısı bıraz naıfse alta kalıp uzulmeye mahkummus gıbı malesef.
O yuzden bende egeyı yonlendırmıyorum artık nasıl dusunuyorsa oyle yapsın , cunku eger o bır kere yapamzsa ona 2 kere yaptıklarına sahıt olduk oda bunun farkında

Canım,başını çarpar filan diyorsun ya haklısın,ama bizim çocuklar mülayim,sert olsalar ne yazar.Allah rast getirmesin öyle bir şeyi kimseye.Ama kendilerini becerebildikleri kadar korumalılar.Oğlumun okulu oldukça kalabalık.Gecen haftalarda dediki,anne bugün ambulans geldi okula,bir çocuğa arkadaşları oynarken zarar vermiş,bir daha yürüyemeyecekmiş,Aman yarabbi şok oldum,sınıf velilerinden bilgi almaya çalıştım.Evet bir olay olmuş,fakat bir kaç.günde dönecekmiş okula.Çocuklar arasında böyle yayılmış.
Biz çocuklarımızı kendi hallerine bıraksak,ne olur halleri bilmem.
Benim oğlum,komşu teyzenin beslediği tavukların suyu bitmiştir,teyze de yaşlı unutmuştur diye yazın sabahın seherinde su ve yem vermeye gidiyordu.Merhametli yetişen çocuk,genelde değişmiyor,istisnalar hariç.Kardeşimden biliyorum.

Evet , kendı acıtıgım konuyu okuyorum 1.30 saattır .
Epey otelemısım yapmayacagım artık.
Pekı neden okudum , yıl yıl ne yapmısım , ne demısım ege ne tepkı vermıs buraya yazmam cok ıyı olmus 1 sayfa not aldım.
Esımle egenın ılk tanıstıgı gunkı resmınıde koydum dosyaya , ha bırde dugun resımlerımızı 2 damat 1 gelin
Yarına hazırım . :KK200:

Ve birde 24 Nisanda oğlumla pasaport randevumuz var . pasaport kesin cıkacak.
Vize ise henuz bellı degıl bıyolojık babadan ımza ısteyebılıyorlar malum , ancak ben gıtmek ıstedıgım ulkenın konsoloslukta calısan bır memurla görüştüm sunacağımız evraklara baglı degısebılırmıs durum , velayet , mal varlıgı kac senedır nerede ne pozısyonda calıstıgımız , vs
Hem denemıs olacagım bakalım kocasından ayrı yasayan kadınlar cocuklarını yurt dısına goturebılıyormu , goturemıyorsam elımde bır belge olacak , goturursem cok rahatlayacagım ve bıraz daha hafıfleyecegım

Bizi unutmadiniz değil mi?
Birazdan evden çıkıyoruz egeye seni tanıştırmak istediğim bir abla var sonrada gezecegiz dedim neyseki kimdir nedir niye diye sormadi umarım çok büyük hatalar yapmamisizdir umarım güzel şeyler duyariz
Hadi bakalım hayırlı haberlerle gel inşallah

Hiç bişey yazmasamda başından beri okuyorum konuyu. En somut adım bu gün olduğuna göre iyi şanslar dilemek istedim. Umarım herşey gönlünüzce olur. Yolunda gider. İyi haberlerle gelirsiniz inşallah

Garip bir hayat egenin tüp bebek Dr biri vefat etmis ... Gebeliğimi takip eden ve dogum yaptiranda bir kaç sene evvel vefat etmisti hayat cok acimasiz iste garip değişik bi varız bi yokuz

Hayırlı haberlerini bekliyoruz canim. İnsallah guzel gecer randevunuz :)

Ege şuanda bir testte kızlar egenin iç dünyası için onun dışında egede bi sorun görülmedi. Görüşmede eşim ve ben ağladık kadında dayanamadi ağladı yani aglamak uzere geldi .ege şanslı bir çocuk ama elinizde patlamaya hazır bir bomba var dedi. Egenin testi bitince sonuçta bugün çıkarsa haftaya konuşulacak ne yapilacagi

Bu arada ben şuanda egenin yanındayım yani paravandan dinliyorum ege hiç ilgilenmiyor sorularla sürekli sıkıldığını söylüyor nekadad yararlı olacak bu test anlamadım

Bu arada ben şuanda egenin yanındayım yani paravandan dinliyorum ege hiç ilgilenmiyor sorularla sürekli sıkıldığını söylüyor nekadad yararlı olacak bu test anlamadım
Sıkıldığını söylemesi bile belki başk bişeyin açıklamasıdır.
Test ne testi peki o kısmı anlamadım Cute

Test gelişim testi gibi bi şey dedi hatırlamıyorum egenin iç dünyasında ne var ege nasıl biri duygusalmi guclmu va bunların ortaya çıkması için dedi. Bu tar şeylerin bi kriteri olmaz çocugun yapısına ve ailenin tavırlarına bağlı değişir sekli değişir zamanı değişir dedi. Test sonucu hafta içi cikicak rapor yazılacak yani cumartesi tekrar randevu var

Test gelişim testi gibi bi şey dedi hatırlamıyorum egenin iç dünyasında ne var ege nasıl biri duygusalmi guclmu va bunların ortaya çıkması için dedi. Bu tar şeylerin bi kriteri olmaz çocugun yapısına ve ailenin tavırlarına bağlı değişir sekli değişir zamanı değişir dedi. Test sonucu hafta içi cikicak rapor yazılacak yani cumartesi tekrar randevu var
İnşallah en güzel şekilde geçecek ve atlatacaksınız bu dönemi. Umutla bekliyorum güzel haberlerini.

Başlangıcı yapmışsın cute, maşallah,gerisi adım adım gelir...En azından el yordamıyla yürümek yerine,az da olsa aydınlanmış bir yolda yürürsün,bastığın yeri görerek...

Sıkıldığını söylemesi ve bilmiyorum diye cevap vermesininds bir anlami var dedi uzman ama bana öyle gelmedi egeyi tanıyorum kadın ona sorular sorarken sandalyesini döndürüp masadaki eşyalara bakıyordu. Yine gece uyudum mu uyumadimmi belli değil aklımda Hep ayni dusunce ege çok uzulecek mi ? Kadın bazı aileler tereyağından kil ceker gibi hallederken bazıları enkaza donuyor dedi sizi kandiramicam işiniz gerçekten zor ve ciddi ancak herkes ayni olaylara ayni tepkiyi vermez dedi. Rüyamda bunun etkisiyle ege bana bir adam için benim öz babam büymüş diyordu kabus gibi ya.
Neyse kadına iki uzmanla görüştük biri bize yardımcı olacak kişi diğeri ise egenin testini yapan ve raporu yazan kişi. Neyse bizimkine bi kaç Biside sordum eşim odada yokken ne denecek ege kusura bakma bu senin gerçek baban değil üvey baban mi diyeceğiz dedim kadın bana imali bir şekilde gerçek baba buradaki adam değil mi? Dedi. Çok sanslisiniz sizinle buraya kadar gelmiş size çok değer veriyor uzulmenizi hic istemiyor dedi. Görüşmenin sonuna doğru kesimde varken tabi ben sürekli bir şekilde ağladım esimin bizi çok sevdiğini söyledim esimdd bende sizi çok seviyorum dedi aynı koltukta bir uçta o bir uçta ben oturuyordu sarildik agladik
Umurumda olan bizim uzulmemiz değil sadece Ege yi düşünüyorum Allahım yardim etsin insallahta Egede bunu atlatsin insallah

Sıkıldığını söylemesi ve bilmiyorum diye cevap vermesininds bir anlami var dedi uzman ama bana öyle gelmedi egeyi tanıyorum kadın ona sorular sorarken sandalyesini döndürüp masadaki eşyalara bakıyordu. Yine gece uyudum mu uyumadimmi belli değil aklımda Hep ayni dusunce ege çok uzulecek mi ? Kadın bazı aileler tereyağından kil ceker gibi hallederken bazıları enkaza donuyor dedi sizi kandiramicam işiniz gerçekten zor ve ciddi ancak herkes ayni olaylara ayni tepkiyi vermez dedi. Rüyamda bunun etkisiyle ege bana bir adam için benim öz babam büymüş diyordu kabus gibi ya.
Neyse kadına iki uzmanla görüştük biri bize yardımcı olacak kişi diğeri ise egenin testini yapan ve raporu yazan kişi. Neyse bizimkine bi kaç Biside sordum eşim odada yokken ne denecek ege kusura bakma bu senin gerçek baban değil üvey baban mi diyeceğiz dedim kadın bana imali bir şekilde gerçek baba buradaki adam değil mi? Dedi. Çok sanslisiniz sizinle buraya kadar gelmiş size çok değer veriyor uzulmenizi hic istemiyor dedi. Görüşmenin sonuna doğru kesimde varken tabi ben sürekli bir şekilde ağladım esimin bizi çok sevdiğini söyledim esimdd bende sizi çok seviyorum dedi aynı koltukta bir uçta o bir uçta ben oturuyordu sarildik agladik
Umurumda olan bizim uzulmemiz değil sadece Ege yi düşünüyorum Allahım yardim etsin insallahta Egede bunu atlatsin insallah
CuteMom CuteMom hallolacak her şey endişelenme. Bunlar hayatın içinde ve hayatın içinden olan meseleler. Çok üzülüyorsun. Senin güçlü olman lazım. Kendimi Ege' nin yerine koyuyorum.

Babamın başka birisi olduğunu öğrensen hissedeceğim muhtemel şey yalnızlık, terk edilmişlik duygusu olur. Sen sürekli ağlarsan, olayı bu kadar büyütüp bu denli üzülürsen bu onun yalnızlık duygusunu pekiştirir. Yapma bunu.

Hep kendini dahil et dedim. Bu sizin ortak sorununuz. Ortak bir yaşanmışlık. Bu gerçek açığa çıktığında yapacağın olayın seninle ilgili boyutunu vurgulamak olmalı bence. Böyle yaparsan Ege hissedeceği muhtemel yalnızlık duygusunu daha hafif atlatacaktır. Senin yaşadıklarını öğrendiğinde bu olayın tek öznesi olmadığını daha iyi anlayacak.

Birde şunu bilmeni isterim, elbette uzman görüşü önemli. Yalnız uzman dediğin insan hiçbir zaman senin oğlunu senin kadar tanıyamaz. Onlar kalıplaşmış bazı stratejilerle hareket ediyorlar. Her dediklerine bu kadar takılma derim. Empati yap. Sen onun annesisin. Onu hiç kimse senden daha iyi anlayamaz.

X