Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Ay kızlar bana dua edın ne olur ben ne desem ne okusamda su yuregımı sıkıyorlarmıs hıssınden kurtulsam Hepınıze cok tesekkur ederım dunden berı hıc bos kalmadım
İnşirah suresini oku cute,ferahlık suresidir,elem neşrahleke diye başlayan...Allah içine ferahlık versin

Evde durumlar normal. Keyfi yerinde iki oynuyor beş konusuyor herhangi bir garip tavır fark etmedim bakalim ama bi ara banyodan sonra bana okulda hep yorgo diyorlar dedim hatta iste de diyorlar hala dedim anne ne soylemedinmi dedi yooo komik çünkü yabanciyimya ben dedim . sana esma ne demişti dedim boşver ya unuttum dedi kapadı. Ah içini bir bilsem

Cute,şöyle bir oyun denesen nasıl olur?
Ege seninle bir oyun oynayalım,birer sırrımızı paylaşalım,bana bir soru sor,cevaplayayım,bende sana sorayım gibi.
Oğlum küçükken bu taktikle ağzından laf almıştım.Onu parkta bir çocuk korkutmuş,bacaksız tehdıt etmiş birde,seni şuradan yuvarlarım diye.Korkmuş oğlum,ancak öyle konuşturabilmiştim.Ama biraz zaman geçsin,bunalmasın.

bence sorduğunuz sorularla daha çok kafa karıştırıyorsunuz
direkt söyleseniz bu kadar karışmazdı
bence hiç konuşmayın soru sormayın uzman yorumunu bekleyin

benim bir tanıdıgım vardı cocukları cok küçükken babasından ayrılmıstı ve adamı bilmiyordu cocuklar. bende ozman ergenim beni yakın biliyorlar onlarda 4 7 yaslarında felanlar. babaları sanırım birgün gelmiş yada biryerde görmüs konusmak istemiş ananeleri kacırmıs cocukları
ve belli konusamamıslar birbirleriyle konusmuslar bana anlattılar ama anlamamıslar tam aralarında bir sır gibi ama akıllarında soru isareti . hala hatırlatım sonra cennete gittiler bir kaza ile.

Dün akşam yine oglumla sarılıp sarılıp uyuduk. Ev tadılatta demısmıydım ? Odası yenılenıyor ve badanacı gırecek eve bu sebeble su zamana kadar varolan odasını baskalarını verınce yatak kalmadı. Sagolsun esım cok fedakar bu konuda cogu aksam basbasa oturamıyoruz bıle , Ege bıraz gec uyuyor artık o saate kadarda odevdı calısmaydı oyundu derken gecıyor .
Dün aksam babası geldıgınde odev yapıyordu hosgeldın askım dıyıp öptüm daha esım egeye gıtmeden ege yaa kıskandım dedı opun benıde bır yanagından ben optum bır yanagından babası .

Bu sabah annemle babam geldı ben cıkmadan 6 gıbı . sabah sabah yedık bırbırımızı . Annem agladı sen nasıl soylersın bu cocugun kafası karısmayacakmı huzurun bozulacak ıstıyorum dıyecek dıyor, gormedıkı anne neyını ıstıyorum dıyecek dıyorum . yok ben onu ne zorluklarla buyuttum fızık gordum sabah sız kalmayın dıye yurudum geldım su yolu, ben senı hamılelıgındede baktım dogumdan sonraad baktım o adam sıze 2 ay bakamadı kactı gıttı dıyor. bızım onla ısımız yok dıyorum napcan vercen mı cocugu dıyor? ya verırmıyım hıc ya o kadar sınırlenıyorum ve uzuluyorum kı zaten kendı sıkıntım bana yeter arasalardı gorselerdı en basından esım sımdı ona abı olurdu baba olmazdı, babası yoktu baba oldu dıyorum ha sen gorsun ıstıyorsun o zaman dıyor.

O kadar sey soyluyordu en sonunda hungur hungur aglayarak cıktıme vden allahtan karanlık oldugu ıcın arabaya kadar kımse agladıgımı gormedı . Arabada da hem bu durumu paylastıgım hemde o donem herseye sahıt olmus kuzenıme durumu anlata anlata ıse geldık .

Babam kısmen daha ılıman annem doldurmusta aramıs dun benı bellı , ama baabam daha ılıman. Nereye kadar soylıcez dıyorum sen dıyor karıstırdın cocuguda sormaya basladı dıyor yalan soyle dıyor benımde kucukken degısııktı sonradan degıstı de dıyor. sen hıc boyle sormadın bızımde soyadımız farklıydı dıyor.
Annemın soyadı turkceydı benım adımda soyadımda ıngılızceydı ama bu durumu bılıyorduk ve tum kardes cocukları aynı durumdaydık yınede sormadık cok acıktı cok yalındı hersey bızım ıcın.

Durumlar boyle. Bugun ıse geldım cunku unutmusum oglumun bugunde okul gezısı vardı o sebeble evde durup annemle kafayı yemek ıstemedım , ıse geldım buradan doktora gıderım doktordan sonrada okula gıderım dıye dusundum.
Ah benım karagozlu oglum , butun bunlar sen uzulme dıye.

ya siz ne güzel bir annesiniz.. oğlunuz inanın çok şanslı, hem sizden yana hemde eşinizden yana..

yorum yapmasamda konunuzu takip ediyorum, bence çok fazla kendinize dert ediyorsunuz. Anlıyorum elinizde değil ama kendinizi çok fazla yıpratıyorsunuz, unutmayın Ege için sizin sağlıklı olmanız lazım.

benim bir yakınımında bu tip bir sorunu vardı, fakat onun kızı evlatlıktı ve bilmiyordu evlatlık olduğunu, annesi sürekli kendisine dert ediyordu, nasıl söyleyeceğim, yada söyleyecekmiyim, yada bilmese mi gibi, ve sürekli öteliyordu gerçeği açıklamayı. sonrasında annesi bişeyler sezmeye başladı, sanki kızın bunu öğrenmiş olabileceği ile ilgili, orta öğretimde idi o zaman çocuk, bir şekil bir yerlerden sanıyorum kulağına bir duyum almış olabilecğinden korkuyordu, nitekim olmuş sanıyorum. Sonra pedagog eşliğinde açıkladılar, şimdi çok mutlular, hayatlarından bu sorunu çıkardılar, şu an kız üniversitede okuyor.

İnşallah sizde bu sorunu kolaylıkla atlatırsınız, tahmin ediyorum bir an bile aklınızdan çıkmıyor, bu sıkıntı ile yaşamak çok zor, allah gönlünüze göre versin, çok mutlu olun..

Kardeşim;

Sen doğru yoldasın. Oğluna durumu anlat. Annen senin için endişeleniyor, üzülmeni istemiyor. Temelde iyi niyet barındıran bir düşünce olsa da seni yanlış yönlendiriyor.

Oğluna gerçeği söyle. Uzatma, konuyu saptırma. Direkt konuş onunla. Seni anlayacak.

Bu günler geçecek. Ege bunun üstesinden gelecek. Baba olmak tek başına bir insana genomik katkıda bulunmak değildir. Şu anki eşin Ege' nin babası. Bunu ona anlat. Endişelenme. Senin için dua edeceğim.

Üzülme lütfen.

CuteMom
kacirdim ben mevzuyu, yazar msin; sikinti nedir?
50. sayfalarda yazmıstım canım aktıf bısey var konuyla alakalı .

Buarada bugunde randevuya gıdemıyorum ıs arkadasım ızınlı oldugu ıcın. Arradım bıraz agladım yalvardım yarın aksam olabılır dedıler hem daha ıyı olacak esımde gelebılmıs olacak ben ıstanbulun bır ucundayım o bır yanında , bır sonrakı seferde annemlerle gıtmeyı dusunuyorum artık psıkologa aglasınlar bagırsınlar ne yapayım

Babam kalp kontrolune gıttı ve tansıyonu yuksek cıkmıs . rısklı gorup tahlıl almıslar sonucları beklıyorlar, aklımdakı sorun su benım yuzumden..

Yine aksam oluyor yine içime öküz oturuyor aglama seansım gelıyor galıba.
Umarım bu aksam da Ege'yı dun aksamkı gıbı keyfı yerınde bulurum.
Bugün sınıf ogretmenımız rehber ogrt eslıgınde esma'ya egeye ne dedıgını soracak soyadıyla alakalı , Egenın haberı olmadan
Sanırım o yuzden yıne gerım gerım gerıldım

Ya cok karisik, acaba 2 aylikken birakip giden bir adamin varligindan haberdar olmak istermiydim veya merak edip büyünce bulmaya kalkarmiydim o kisiyi.

Bilmiyorum, gercekten babalik yapmamiski ilk esiniz cikip cocuga senin asil baban buydu denilsin. Asil kafa karistiran bu olur.

Sadece ben önceden baskasiyla evliydim sen onun soyadini aldin o yüzden demekte cocuk kandirmak olur heralde.

Profesyonel yardimla cözülcek isler.

Gerçeği ne kadar erken söylerseniz o kadar iyi olur.Benim ilkokul arkadaşımın buna benzer bir durumu vardı.Babası o 1 yaşındayken ölmüş.Annesi tekrar evlenmiş ve küçük bir kız kardeşi daha vardı aralarında yaş olarak 4 falandı sanırım.Ama kızlar ikiside anneye o kadar benziyordu ki.Yani babalarının farklı olduğunu falan anlamak mümkün değil.Arkadaşımın babasıyla diyaloğu falanda çok çok iyidi.Ona daha 2-3.sınıfa giderken gerçeği söylemişler.Hiç bir değişiklik olmamış.Sizinki hayatda olduğu için belki biraz daha zor olabilir ama sonuç olarak kesinlikle biran önce söylenmeli zaten sorularda sormaya başlamış yalan söyleyerek nereye kadar geçiştirebilirsiniz.Çocuklar çok acımasızdır bu durumu oğlunuza karşı kullanabilirler.En azından gerçeği bilirse onunda kafası rahat olur.Bu şekilde soru işaretleri olacağına.İnsanlar evlatlık olduğunu öğreniyor yine hayatlarına devam ediyorlar sizin oğlunuzda atlatır.Zaten büyüyüncede anlar biyolojik babasının nasıl bir adam olduğunu.Onu isteyeceğine hiç inanmıyorum.

Durumlar stabil herhangi bir soru bir durgunluk yok çok şükür atladı zipladi yatmaya yakin elini bir yere vurarak acıyıp ağladı ,sarildim tabi çok içten ağladı ne garip dayanamıyor insan benimde elim acımadı ama içim acidi gitti. Sonra aklıma bunu yapan çok kişi vardır ona verdiğim şurupları önce kendim içip aciysa çok aci değil tatliysa tadı su dediğim günler geldi.

Yinede şükür ya onu bırakıp giden ben olsaydım bir guncuk bile vicdanimdan rahat edemeseydim daha mi iyi olacaktı şükür allaha yanilmadim sasirmadim ki evladimin açısını bile hissediyorum. Ama acimasin gene de . egeye sik sik tekrarladığı birşey var çok yazdım sizler için hic bir manası yok ama içi dolu bisiler iyi ki varsın ege iyi ki geldin demedim bu aksam ağız alışkanlığı sik sik geldi ama konuyu açmaya meyil etmesin diye şuanda yanımda yatıyor allah can sağlığı versin ne diyeyim cani sağolsun geçecek bu günlerde.

Bugün annemle pazarda karşılaştık dediki yolumu degistirdim karsilasmiyim diye gene karşıma çıktın dedi uzuldumde buna kafa yoramiyorum simdi benim canimm önemli hayat ne garip belki ege beni asla benim onu sevdiğim gibi beni sevmeyecek benim için endişelenmeye çek tıpkı benim de şuanda annem için kafa yoramadigim gibi herkes beni affetsin ne yapayım gerçekten çok yorgunum.

Öyle iste belki diyorum ege baba olduğunda okurum bunları ; en başından bugüne kadar senin için hicc pişmanlık duymadım iyi ki geldin , iyi ki sesimi duyunda geldin , iyi ki bekleterek geldinde benim bütün hayatıma imzanı attin seni gerçekten seviyorum evlat gibi değil can gibi kalp gibi yol arkadaşım can yoldaşım

Evlatlar anne gibi olamaz cute,bana kardeşimi hatırlattın,küçükken demişti ki annemle babama,beni çok seviyorsunuz,benim için hep iyi şeyler yapıyorsunuz,bunları hiç unutmayacağım,biz ne diyecek diye beklerken ekledi,bende sizin gibi yapacağım,oğlumu çok seveceğim,onu çok mutlu edeceğim.Sizi çok seveceğim demedi.
Dünyadaki tek karşılıksız sevgidir evlat sevgisi...Ben, eşimle aram bozulduğunda,belki onu kat kat aşan emeklerime pişman olmamak için, onca fedakarlığı çocuklarım uğruna yaptığım gerçeğini,sık sık kendime hatırlatırım,
Ve derim helal olsun bin kere çocuklarıma.
Canları sağ olsun da,bizim kadar sevemesinler.Babaannem derdi ki,evlat kaybeden ananın acısı, zaman geçtikçe büyür.Anasını kaybeden evladın acısı gün geçtikçe küçülür.
Bizim kadar sevemesinler ki bizleri,bizler kadar yanmasın yürekleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…