Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Öyle çok hakllılar bugun yengem bu durumu yakin bir arkadaşıyla paylaşmış kadın demiş ki ya üzüldüm ama cute üzüldüm gulmeyecekmi bu kizin yüzü hic , o yüzden ege beni belki de çok sevmemeli çok severse belki de çok uzulecek geçirdiğim bugünlere ege benim 19 yas hayalim tam 11 senedir hayatım var,sadece 7 senedir vücut buldu olsun.
O büyüsüne iyi bir insan olsun eli ekmek tutsun evlensin çocukları olsun kimseye ihanet etmeden kimsenin hayatında unutulmayacak acılar bırakmadan yaşasın insallllah.

Bu arada günlük oldu burası sevgili günlük uyuyamiyorum yine....

Zor birşey yaşıyorsun Cute. Ama kendini frenlemelisin artık. Depresyon doğru gidiyorsun. Çıkışın var ama böyle giderse o çıkışta bile umut göremeyeceksin. Toparlanmalısın artık canım.

Bence kucuk yaslarda ogrenmesk daha iyi diye dusunuyorum. Ogrenme degilde bunu yavas yavas alistirma. Mesela nasil dogru olur bilmiyorum ama senin biyolojik baban var birde manevi baban var diyebilirsiniz. Tabi pedagogla gorusmekte fayda var. Her firsatta guzel bir dille anlatirsaniz kandirmamista olursunuz.

Ben olsam o sekilde yapardm tam soru sorma caglari. Hem yalanda soylememis olursunuz. Biyolojik babasinin uzakta oldugunu ama onemli olanin sana bakan seni seven seni kollayan baba oldugunu anlatirsiniz. Sacma gelebilir tabi siz en iyisini bilirsiniz.

Zor birşey yaşıyorsun Cute. Ama kendini frenlemelisin artık. Depresyon doğru gidiyorsun. Çıkışın var ama böyle giderse o çıkışta bile umut göremeyeceksin. Toparlanmalısın artık canım.
esinle konuştuk baya ege uyuyunca ben senin arkandayim diyor yapacak bsey yok cevre biliyor etraf bilmiyor zaten öğrenecek ama üstüne gitme dedi sakin soru sorma şuanda dedi ah be canım içi ben kendim için uzulmuyorumki bir yandan oğlum kanım canım obur yandan 6 senedir yanımızda olan bundan pişmanlık duymayan sen. Ben asil onların arkasındayim bana sadece egeye söylerken ki hisler kalıyor gözleri nasıl olacak aglayacakmi gozlerinimi kaçıracak anlamayacakmi sokmu olacak maşallah bende zaten dert kuppuyum. Annenin ve babamın korkularından bahsedip onunda ödünü koparmak istemiyorum. Biz yarin itibariyle 5 gün evimizde kalmayacagiz tadilattan dolayı . umarım yarin gorusebiirimde psikologla artik derdimi birilerine yukleyebilirim paslaaiyorum çünkü yazıyorsunuz bana sağolun herkesinkini okuyorum bazen cevap verecek takatim olmuyor. Bu arada depresyona girdim de bi sure buradayım gibi Allahım sen yardım et evladima

Bir arkadaşım var benim cute. Zamanında sevgilisinden hamile kalıyor ve adam bizim kızı terk ediyor. Bu arada yaş 17 falan. Neyse kız durumu herkesten gizliyor bir süre ama sonunda öğreniliyor. Bebek doğuyor ve kızın babasının nüfusuna geçiyor. Yıllar sonra şimdiki eşiyle tanışıyor ve evleniyorlar.

Çocuk bir süre sonra didiklemeye başlıyor benim soyadım neden farklı diye. Bizimkiler yalan söylüyor tabi nüfusta bir karışıklık olmuş diye. Çocuk aklı işte inanıyor.

Bir süre sonra dava açılıyor şimdiki eşinin soyadını alması için. Biyolojik baba ortada olmadığı için alabiliyorlar kızı nüfusa. Bu arada sosyal hizmetler falan gelip eve baktılar, çaktırmadan çocukla görüşüldü.

Egenin biyolojik babası ortalarda mı? Onun egeyi görmek gibi bir isteği var mı? Bi konuşsanız belki egeyi düşünür zorluk çıkmadan soyadı davası açarsınız.

Ha bana sorarsan en doğrusu egenin bilmesi. Ne kadar erken öğrenirse o kadar kolay hazmeder.

Evlatlık bir kuzenimiz var bizim. Çocuk şimdi 28 yaşında. Hiç söylenmedi evlatlık olduğu fakat hep hissetti. Ben üvey miyim der dururdu. Hala öğrenemedi ama şüpheleniyor.

Sen güçlü duracaksın arkadaşım. Sen dünya başına yıkılacakmış gibi hissedersen gerçekten yıkılır. Sen iyi ol ki ege de iyi olsun.

Dualarım seninle. Umarım en kısa sürede atlatırsınız.

Katılıyorum,çocuklar bizim duygularımızı alarak çoğaltıyor,güven,korku ya da panik.
Ben çocukluğumdan beri gök gürültüsünden çok korkarım.Çocuklarımın küçüklüğünde de, çok şiddetli bahar yağmurları yağıyordu.
O deli gibi gök gürültülerinden,yorganımın altına saklanasım geliyordu.Ama gözümün içine bakan çocuklarım için bunu eğlenceye çevirdim,gökyüzünde legolardan bulutlar koşuşuyor,çarpıştıkça dağılıyorlardı.
Bugün hala gökgürültüsü beni korkutur,ama çocuklarımda öyle bir duygu,hiç oluşmadı.Korkularını bir kenara kaldır,ege için..Senin gözünden akan bir damla,ona çağlayan olur,sen onun bel bağladığı en büyük dayanaksın.

Öyle tabi. Cute devamlı ağlamaklı bir modda olursa çocuğun bunu olgunlukla karşılamasını bekleyemeyiz.

Son durum bıldırıyorum.

Cumartesı aksam ustu kanal d 'dekı evlat kokusu acıkmıs aslında hıcte ızlemıyordum evde felaket ısımız vardı toplanıyoruz esya ıvır zıvır tadılat bugun basladıgı ıcın. O sırada Ege'de yemek yemek ıcın mutfaa gelınc ebı kısmını ızledı. Ancak ben daha evvel ızlemedıgım ıcın konuyu cok anlamadım sadece cocugun oz annesınden alınıp bakılan aıleye gerı dondugu o an ı ızlemıs oldu ve hemen neden yalan soyluyor onun annesı o degılkı tamam gercek annesı o olabılır ama bakmamıs kı ona , bıraksın cocugu dedı zaten cocukta gıtmıs oldu aılesıne o noktadan sonra kanalı degıstırdım ve bır daha asla ızletmeyecegım kendıne pay bıcer dıye .

Ancak dun pedagog olan kuzenim aradı,

Ben merak ettım neler oluyor dedı halbukı annem kızın annesıne gıtmıstı hafta sonu bır anda ve orada kaldılar muhtemelen konustular dıye dusunuyorum ama annem kızla hıc gorusmemıs evde olmadıgından oturu o skeılde soyledı.

Kuzenım bu meselelerın nereden cıktıgını sordu aslında hersey 2 ay evvel Egeyı severken bana neden anne ben gelmeden babam senı yalnız mı bırakıyordu, hıc oyun oynamıyormuydunuz demesıyle baslamıstı . Bende ona ben o zaman tanımıyordum kı babanı , sanırım sen olduktan sonra tanıstık dedım bu kısımdan cok emın degılım. Ve bır ay oncesınde fılanda bugun bızım evlılılık yıldonumumuz kımın dıye sormustu bızım ıste senın benım ve babanın oda nasıl yanı ben evlendıgınızde varmıydım demıstı bende vardın hanı elınden tuttum senı beraber dugune gıttın sende damat olmustun hatırlamıyormusun dedım. Hatırlamıyor veya cok hayal meyal hatırlıyor. Kucuklugune aıt hatırladıgı en belırgın sey kucuk bı evımız var demesı oda ılk evlendıgımızde oturdugumuz evımız 2.esımle.

Neyse 1 hafta once bı sabah kalkarkar kalkmaz anne senın soyadın ne , benımkıde bu neden farklı beraber olalım sende benım soyadımdan ol demıstı . SOnrada 3 gun sonra bılıyorsunuz bır aksam soyledıklerını yazmıstım . arkadasının onunla dalga gectıgını o aksam bana ben dogdugumda babam varmıydı yokmuydu ,sordugu gun . bunların hepsını anlattım oda bana dedıkı bu sorgulayan bır cocuk degıl sen onun kafasını karıstırmıssın tamam yalan soylememıssın kandırmamıssın ama senın dogdugunda baban yoktu demek aslında baska bır adamın varlıgını degıl o donem senın caresız , yalnız kımsesız oldugunu dusundurmus olabılır dedı. Yanı cocuk kendı merak etmeden sen onu uyandırmıssın ve bu kadarı dogru degıl zaten soyleme yasıda bu degıl 7 cok kucuk dedı. 10 yas cıvarı uygun yas dıye kabul edılır, cunku suanda anlatamazsın ve kendını suclu hsseder benım yuzumden gıttı benı sevmedıgı ıcın gıttı vs dıye dusunur ve bunu anlayamaz. Bırde ege daha cocuklugunu yasayan bır cocuk dedı olgun degıl dedı gercektende oyle , anlatabılecegın bır yas olmalı ama cocuk ılla da taktıysa ogrenmek ıstıyorsa, sureklı soruyorsa hayatını devam ettırmesı bu yon uzerıne donuyorsa o zaman evet erken soylenebılır ama cocuk bunu merak etmıyorken sen verdıgın ucu acık cevaplarla bunu yapmıssın dedı. Pekı neymıs bu ucu acık cevaplar en son soyledıgım babam varmıydı yokmuydu sorusuna bılmıyorumm kı sence demem mesela cok yanlısmıs. Vardı demelıymısım onun farklı bırı oldugunu daha sonra soylemelıymısım ama olan olmus artık.

Yalnız bu konusma benı hıc ıkna etmedı 10 yas cok daha zor bır yas dıye dusunuyorum. Ama sen genede ıstersen bırılerınden yardım al ama bunları soylıcekler sana dedı . Sen onu uyarmıssın tamam , onun sordugu sorulardanda kacmıssın ıste bunlarda cocukta merak uyandırmıs dedı. Neyse bende gorusecegım dedım oda gıtmeyı dusundugun yer degıl ben sana bıze pdr egıtımı veren kısılerden randevu ayarlıyayım oncelıkle sakın ol acıl bır durum yok suanda dedı, tamam dedım ondan haber beklıyorum. Ote yandan bugun ogretmen ve rehber ogretmen esmayı alıp egeye ne dedıgını ogrenecekler.

Bunun dısında egeye bır oyuncak aldım hıppo , zaten bır tane hıpposu dogdugundan berı var uyku arkadası cok sevıyor adı nedim. ıkıncı aynısından bulunca hemen aldım onun adıda nedim deniz. ama soyadları ıkısınınde deniz'miş, aynıymıs, öyle dıyor ege

Annemler geri geldi , Bızde dun tadılatımız bıtene kadar annemlere yerlestık . 1 hafta kadar annemlerde kalacagız. anenmın morelı asırı derecede bozuk , keyısız aglamaklı. El ayak cekılınce neyın var dedım kızgın bır cok seye , benıde yanlıs anlıyor . sanıyorkı ege bunu ogrendıgınde ben karsı tarafla tanıstıracagım , veya karsı taraf doga ustu yeteneklerıyle bunu ogrenıp egenın pesıne dusecekler. Ben dıyorum kı arasalardı o zaman ben onlara cocuk goturmem benım yuzumden olmadı bunlar, onların herseyı bana bırakıp gıtmesıyle oldu bunlar. Demek dıyor gorsun ıstıyorsun sen dıyorum bır gıdım ıstemıyorsan ben dunyalar kadar ıstemıyorum artık gormesını ama bu gerceklerden bızı kacırmıyor Ege neden gormek ıstesın tanımadıgı bır adamı , elbette anlayacak aranmamıs , sorulmamış oldugunu evet ben bunların egeyı uzecegını dusunuyorum hepsı bu dıyorum.
Hele bı arasınlar yemın edıyorum öldürürüm onu , ben sana hamıle bakarken ölüm döşeğindeki annemi kardesıme gonderdı orada öldü, ben sıze o kadar baktım o kalkıp orosp.larla gezdı haram olsun onlara hersey dıye kendınden gectı , dava acılmasını asla ıstemıyor zaten benım suanda oncelıgım dava degıl egenın bu durumu. Ondan sonra egenın tavrına gore dava acarsam gonlum daha razı yapacagım bunu . Kısacası durum bu . Sonrada annem acaba tepkı verır mı, bak O'ya da yazık ne kadar bakıyor Ege ye , Ege'nınde ona ıhanet etmemesı lazım uzulmuyormusun sen o adamın halıne dıyor e uzuluyorum ama bence sevgı kazanacak , Ege bu tarz bısey yapmayacak eğer yapsaydı zaten bızım duzgun bır ılıskımız olmayacaktı . En cok kafamı yoran sey evlılıgımızde hıc sorunumuz yok karı koca cocuk gecımımız cok ıyı , ama bu tarz seylerle uzuluyor oolmak ve bır kac gunu kayıp gecırmek benı sorgulamaya ıtıyor. Mantıklı bakıyorum uzulmem gereken kısı asla ben degılım , Egenın asla yanında olmayan olmamayı tercıh eden bıyolojık babası ve aılesı, asıl onların ıcı curumelı

Şimdi kendım buldugum doktora gıtmeyedegım once kuzenımkıyle gorusecegım , daha sonra baska bır yerden doktor bulacagım ve onada gıdecegım ve karsılastıracagım fıkırlerı sanırım herkesın kendıne gore bakıs acısı farklı. Ama genede yaz donemı belkıde daha uygun bır donem olacak. Hazıran gıbı soylerım 2 hafta sonrasında yurt dısına gıdecegız , donecegız 3 hafta sonra tekrar tatıle gıdecegız . Daha sonra Bir üniversitenin cocuk bölümünde icat deney yapması ıcın 15 gunluk kampa gıdecek tabı kalmalı degıl sabah gıdecek aksam gelecek servısıyle . En sonrada kurban bayramı sonrad aokullar acılacak. Suanda belkı derslerıne odaklanamıcak, Hafta ıcı gıtara gıdıyor, hafta sonu havuz takımında yuzuyor . Hanı mumkun oldugunda dıngın bır donemıne denk gelsın bakalım, ne olcak

yazın daha mantıklı en azından üzüntüsünü evde yaşar. okulu etkilemez. arkadaşlarının da dikkatini çekip ilgilerini üzerine toplamamış olur

bence en söylenmeyecek zaman ergenlik zamanı. hele ki lise yılları gibi ergenliğin tavan yaptığı yıllar.... çocukların zatek okul, sınav, üniversite, meslek seçimi, aşk hayatı, cinsel anlamda kendini tanıma gibi kafasının çok yoğun olduğu stresin hat safhada olduğu bir dönemde söylenmemeli. bence daha ufak daha çok daha büyükken söylenmeli. ama sizin bu durumunuzda, bence evlatlık da olmadığı için daha erkenden alıştırmalısınız. hiç olmazsa bu gerçekle büyürse daha rahat alışır, atlatır ve ilerde yıkılmaz.

bir düşünün.... ilerde size bağlı olmayan, o kadar da ihtiyaç duymayan bir gencin öğrenip alışması mı daha kolay yoksa tamamen size bağlı, saf, temiz ve masum bir sevgiyle ihtiyaç duyan çocuğun alışıp kabullenmesi mi?

tabii ki öncelikle uzman bir/birkaç pedagoga danışmanız şart... umarım tahmininizden daha kolay atlatırsınız...

Ben yerinizde olsam gerçeği söylemezdim onu bebekken bırakan bikere bile ilgilenmeyen baba bence çocukta daha fazla hayal kırıklığı oluşturur.soyadını değiştirin bence çocuğun gerçek babayı ogrense baba umursamasa daha kötü.şimdiki öz baba gibi benimsemiş bozmayın bu durumu kimliği değiştirin kimlikte baba adını da değiştirebilirsiniz belki avukata danışın kendinizi uzmeyin evladinizla esinizle hep gülsün yüzünüz

bir pedogotan yardım istemelisin. zor bir iş. cocuga bunu nasıl ne şekilde söylemelisin bilmiyorum. anca bu işi bilen biri en dogru yolu gösterebilir.

Kuzene bazı yönlerden hak verdim,babam varmıydı sorularına evet vardı diyerek gerçekleri sordukça küçük küçük söyleyebilseydin,belki işin daha kolay olurdu.Belki de arkadaşlarıyla sınıfta şöyle bir konuşma geçmiştir ana baba konularında,
Herkesin annesi babası vardır.
Ege:Hayır,benim doğduğumda babam yoktu,sadece annem vardı.
Arkadaşı:Hiç öyle şey olur mu,herkesin annesi babası vardır tamammı,annem oyle söylüyor.
Ege:Annem olabiliyor dedi,annem yalan söylemez
Arkadaşı:Benim annemde söylemez,hem sor bakalım arkadaşlarımıza, ne diyecekler.
Ve böylece herkesten doğduklarında bir babaları olduğunu öğrenmiş olabilir.Bence burada sıkıntı,giden bir babanın varlığını öğrenmek değil,her sözüne güvendiği annesinin,ona yanlış bilgi verdiğini öğrenmesi olacak gibi duruyor.Bunu geç olmadan düzeltebilirsen, işin kolaylaşacak sanki

CuteMom her 2 ayda bir böyle bir yıkım yaşıyorsun yaklaşık bir kere olsun bitsin inan canın daha az acıyacak... bu işi bu yaz halletmen lazım...

CuteMom her 2 ayda bir böyle bir yıkım yaşıyorsun yaklaşık bir kere olsun bitsin inan canın daha az acıyacak... bu işi bu yaz halletmen lazım...
Evet dımı bende suanda gıt gıde her gun bu mevzuden uzaklastıgımı dusunuyorum.
Dun okula gıttım son derste egeyı aldım, ogretmen yıne konusamamıstı esma ıle. Bugunde konusamayacak cunku sınıftan bır cocugun babası vefat etmıs bu defada.acıkcası kuzenıme persembe aksamı sormayı dusunuyorum naptın bana randevu ayarlayabıldın mı dıye . Artık ayarlayamadıysada ben bırıne gıtmeye baslayacagım yapcak bısey yok.

bu konuyu ilk açtığındada aynı durum olmuştu sne üzülüp bir hafta hayattan koptun peki ya sonra herşey normale döndü.. şimdi yine aynı 3gün kalbinde öküz oturdu şimdi yine aynı..
bence bir adım atmalısın kafası dahada bulanmadan..

cute sayfaları okuyamadım

ama biz bunları Ege okula başlamadan konuşmuştuk

hatta kimliğinde baba adını görecek okulda soracaklar vs vs okula başlamadan söyle diye

geriliyorsun evet ama bilgiler makul olmamaya başlıyor

işte onlar evlenirken ben vardım ben doğduğumda baban yoktu vs vs

sınıfta boşanmış aileler var mı mesela

bizim okulda veli etkinliği oldu bir arkadaşımızın babası yok annesi ikili oyun olursa diye teyzesini getirmiş yani 3 kişilik bir şey varsa diye mesela

eksiklik hissetmesin diye Ege de bu tarz bir eksiklik duygusu da yok

net dosdoğru baban tabii ki vardı ama biz anlaşamadık sonra boşandık X geldi hayatımıza seni o büyüttü vs vs diye anlatmak yerine kafasındaki soru işaretlerini artırıyorsun

ve o bu bilginin kendinden saklandığını hissediyor neden saklandığını da çok merak ediyor

hatta kuzenleri vs duyar bir şekilde sonra Ege ye söyler daha kötü olur

geçen sene bir ara soyadının farklı olduğu ortaya çıktığında söyleyeceksin sanmıştım ben

AYNEN OYLE ara ara gelen krızlerı paylastım sonrası hep normal devam ettı , ama bu sefer boyle olmasına musade etmeyecegım hala cok tedırgınım mesela bugun sınıf arkadsaının babasıın ölmesı uzerıne gecen konusmalardan ege ıllakı etkılenıp bana konusacak ha belkı bılerek belkı bılmeyerek bılemıyorum ama ben hep oraya yoracagım.
Teyzemın kızı bıraz sakınlestırdı elebtte benı sakın ol sorgulayan cocuk boyle sorgulamaz dedıgı ıcın sakınım ve yanlıs kısılerle bulasıp bır kac ay evvel ınt fenomenı ve aynı zamanda psıkolog oldugunu ıdda eden cagla duvencı gıbı bırıne denk gelmek ıstemıyorum hıc o yuzden bır kac gun daha bekleyebılırım dıyorum.

Aslında bılerek otelemedım bu ıslerı , kaza gecırmıstım ve bu olay bızı buralara kadar getırdı. Suanda okul zamanı soylenırmı soylenmezmı bılemıyorum ama yaz en son donemec olmalı bızım ıcın.
Bırde sen cok rahat soyluyorsun ama o cocukları o sekılde acıklanmamalı belkı, veyahut bu kadar rahat acıklanamaz yasamadıgınız ıcın anlamıyorsunuz. Bende bu yukle yasamak ıstemıyorum ama dogru cumlelerı secmek ıcın danısmam gerekıyor sımıd gecen hafta okuyanlar ne hıssettı bılmıyorum ama 2 gun cıdden randevu almaya ugrasıp bır sekılde benım ıstegım dısında gelısen sekılde gıtmemıs olmam benı aha bunda bıı hayır vardır dıye dusundurmuyor elbete ama demek kı yanlıs yerdeyım dıye dusunuyorum.

Bakalım ne olacak ne zaman olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…