Zor birşey yaşıyorsun Cute. Ama kendini frenlemelisin artık. Depresyon doğru gidiyorsun. Çıkışın var ama böyle giderse o çıkışta bile umut göremeyeceksin. Toparlanmalısın artık canım.Öyle çok hakllılar bugun yengem bu durumu yakin bir arkadaşıyla paylaşmış kadın demiş ki ya üzüldüm ama cute üzüldüm gulmeyecekmi bu kizin yüzü hic , o yüzden ege beni belki de çok sevmemeli çok severse belki de çok uzulecek geçirdiğim bugünlere ege benim 19 yas hayalim tam 11 senedir hayatım var,sadece 7 senedir vücut buldu olsun.
O büyüsüne iyi bir insan olsun eli ekmek tutsun evlensin çocukları olsun kimseye ihanet etmeden kimsenin hayatında unutulmayacak acılar bırakmadan yaşasın insallllah.
Bu arada günlük oldu burası sevgili günlük uyuyamiyorum yine....
esinle konuştuk baya ege uyuyunca ben senin arkandayim diyor yapacak bsey yok cevre biliyor etraf bilmiyor zaten öğrenecek ama üstüne gitme dedi sakin soru sorma şuanda dedi ah be canım içi ben kendim için uzulmuyorumki bir yandan oğlum kanım canım obur yandan 6 senedir yanımızda olan bundan pişmanlık duymayan sen. Ben asil onların arkasındayim bana sadece egeye söylerken ki hisler kalıyor gözleri nasıl olacak aglayacakmi gozlerinimi kaçıracak anlamayacakmi sokmu olacak maşallah bende zaten dert kuppuyum. Annenin ve babamın korkularından bahsedip onunda ödünü koparmak istemiyorum. Biz yarin itibariyle 5 gün evimizde kalmayacagiz tadilattan dolayı . umarım yarin gorusebiirimde psikologla artik derdimi birilerine yukleyebilirim paslaaiyorum çünkü yazıyorsunuz bana sağolun herkesinkini okuyorum bazen cevap verecek takatim olmuyor. Bu arada depresyona girdim de bi sure buradayım gibi Allahım sen yardım et evladimaZor birşey yaşıyorsun Cute. Ama kendini frenlemelisin artık. Depresyon doğru gidiyorsun. Çıkışın var ama böyle giderse o çıkışta bile umut göremeyeceksin. Toparlanmalısın artık canım.
Katılıyorum,çocuklar bizim duygularımızı alarak çoğaltıyor,güven,korku ya da panik.Bir arkadaşım var benim cute. Zamanında sevgilisinden hamile kalıyor ve adam bizim kızı terk ediyor. Bu arada yaş 17 falan. Neyse kız durumu herkesten gizliyor bir süre ama sonunda öğreniliyor. Bebek doğuyor ve kızın babasının nüfusuna geçiyor. Yıllar sonra şimdiki eşiyle tanışıyor ve evleniyorlar.
Çocuk bir süre sonra didiklemeye başlıyor benim soyadım neden farklı diye. Bizimkiler yalan söylüyor tabi nüfusta bir karışıklık olmuş diye. Çocuk aklı işte inanıyor.
Bir süre sonra dava açılıyor şimdiki eşinin soyadını alması için. Biyolojik baba ortada olmadığı için alabiliyorlar kızı nüfusa. Bu arada sosyal hizmetler falan gelip eve baktılar, çaktırmadan çocukla görüşüldü.
Egenin biyolojik babası ortalarda mı? Onun egeyi görmek gibi bir isteği var mı? Bi konuşsanız belki egeyi düşünür zorluk çıkmadan soyadı davası açarsınız.
Ha bana sorarsan en doğrusu egenin bilmesi. Ne kadar erken öğrenirse o kadar kolay hazmeder.
Evlatlık bir kuzenimiz var bizim. Çocuk şimdi 28 yaşında. Hiç söylenmedi evlatlık olduğu fakat hep hissetti. Ben üvey miyim der dururdu. Hala öğrenemedi ama şüpheleniyor.
Sen güçlü duracaksın arkadaşım. Sen dünya başına yıkılacakmış gibi hissedersen gerçekten yıkılır. Sen iyi ol ki ege de iyi olsun.
Dualarım seninle. Umarım en kısa sürede atlatırsınız.
Öyle tabi. Cute devamlı ağlamaklı bir modda olursa çocuğun bunu olgunlukla karşılamasını bekleyemeyiz.Katılıyorum,çocuklar bizim duygularımızı alarak çoğaltıyor,güven,korku ya da panik.
Ben çocukluğumdan beri gök gürültüsünden çok korkarım.Çocuklarımın küçüklüğünde de, çok şiddetli bahar yağmurları yağıyordu.
O deli gibi gök gürültülerinden,yorganımın altına saklanasım geliyordu.Ama gözümün içine bakan çocuklarım için bunu eğlenceye çevirdim,gökyüzünde legolardan bulutlar koşuşuyor,çarpıştıkça dağılıyorlardı.
Bugün hala gökgürültüsü beni korkutur,ama çocuklarımda öyle bir duygu,hiç oluşmadı.Korkularını bir kenara kaldır,ege için..Senin gözünden akan bir damla,ona çağlayan olur,sen onun bel bağladığı en büyük dayanaksın.
yazın daha mantıklı en azından üzüntüsünü evde yaşar. okulu etkilemez. arkadaşlarının da dikkatini çekip ilgilerini üzerine toplamamış olurŞimdi kendım buldugum doktora gıtmeyedegım once kuzenımkıyle gorusecegım , daha sonra baska bır yerden doktor bulacagım ve onada gıdecegım ve karsılastıracagım fıkırlerı sanırım herkesın kendıne gore bakıs acısı farklı. Ama genede yaz donemı belkıde daha uygun bır donem olacak. Hazıran gıbı soylerım 2 hafta sonrasında yurt dısına gıdecegız , donecegız 3 hafta sonra tekrar tatıle gıdecegız . Daha sonra Bir üniversitenin cocuk bölümünde icat deney yapması ıcın 15 gunluk kampa gıdecek tabı kalmalı degıl sabah gıdecek aksam gelecek servısıyle . En sonrada kurban bayramı sonrad aokullar acılacak. Suanda belkı derslerıne odaklanamıcak, Hafta ıcı gıtara gıdıyor, hafta sonu havuz takımında yuzuyor . Hanı mumkun oldugunda dıngın bır donemıne denk gelsın bakalım, ne olcak
bence en söylenmeyecek zaman ergenlik zamanı. hele ki lise yılları gibi ergenliğin tavan yaptığı yıllar.... çocukların zatek okul, sınav, üniversite, meslek seçimi, aşk hayatı, cinsel anlamda kendini tanıma gibi kafasının çok yoğun olduğu stresin hat safhada olduğu bir dönemde söylenmemeli. bence daha ufak daha çok daha büyükken söylenmeli. ama sizin bu durumunuzda, bence evlatlık da olmadığı için daha erkenden alıştırmalısınız. hiç olmazsa bu gerçekle büyürse daha rahat alışır, atlatır ve ilerde yıkılmaz.Bence cok erken söylemek icin.Suanki babasinin soyadini neden almiyorsunuz ikiniz? Cok benzer bir olayi benim arkadasimgil yasadi.Abisinin annesi babasini aldatmis yurtdisinda.Babasida abisini alip gelmis.Suan arkadasimin annesiyle evlenmis dugun fotograflarinda falan cocuk yanlarinda.Abisi buyumus iste.Liseli yaslarda soylemisler.Ondan once ama arkadasimin annesiyle cok iyiymis.Cocuk yurtdisina annesinin yanina gitmis suan gelmiyor yanlarina ve aralari iyi degil.Bunu neden anlattim cunku kaldiracak bir yasta degil.Lise bile erken travma yasiyorlar.Sey diyin sordugunda baban soyadini degistirdi sana yeni soyadi verdiler falan.Suan soylemek cok zararli bence
Ben yerinizde olsam gerçeği söylemezdim onu bebekken bırakan bikere bile ilgilenmeyen baba bence çocukta daha fazla hayal kırıklığı oluşturur.soyadını değiştirin bence çocuğun gerçek babayı ogrense baba umursamasa daha kötü.şimdiki öz baba gibi benimsemiş bozmayın bu durumu kimliği değiştirin kimlikte baba adını da değiştirebilirsiniz belki avukata danışın kendinizi uzmeyin evladinizla esinizle hep gülsün yüzünüzMerhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
bir pedogotan yardım istemelisin. zor bir iş. cocuga bunu nasıl ne şekilde söylemelisin bilmiyorum. anca bu işi bilen biri en dogru yolu gösterebilir.Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
Evet dımı bende suanda gıt gıde her gun bu mevzuden uzaklastıgımı dusunuyorum.CuteMom her 2 ayda bir böyle bir yıkım yaşıyorsun yaklaşık bir kere olsun bitsin inan canın daha az acıyacak... bu işi bu yaz halletmen lazım...
bu konuyu ilk açtığındada aynı durum olmuştu sne üzülüp bir hafta hayattan koptun peki ya sonra herşey normale döndü.. şimdi yine aynı 3gün kalbinde öküz oturdu şimdi yine aynı..Evet dımı bende suanda gıt gıde her gun bu mevzuden uzaklastıgımı dusunuyorum.
Dun okula gıttım son derste egeyı aldım, ogretmen yıne konusamamıstı esma ıle. Bugunde konusamayacak cunku sınıftan bır cocugun babası vefat etmıs bu defada.acıkcası kuzenıme persembe aksamı sormayı dusunuyorum naptın bana randevu ayarlayabıldın mı dıye . Artık ayarlayamadıysada ben bırıne gıtmeye baslayacagım yapcak bısey yok.
AYNEN OYLE ara ara gelen krızlerı paylastım sonrası hep normal devam ettı , ama bu sefer boyle olmasına musade etmeyecegım hala cok tedırgınım mesela bugun sınıf arkadsaının babasıın ölmesı uzerıne gecen konusmalardan ege ıllakı etkılenıp bana konusacak ha belkı bılerek belkı bılmeyerek bılemıyorum ama ben hep oraya yoracagım.bu konuyu ilk açtığındada aynı durum olmuştu sne üzülüp bir hafta hayattan koptun peki ya sonra herşey normale döndü.. şimdi yine aynı 3gün kalbinde öküz oturdu şimdi yine aynı..
bence bir adım atmalısın kafası dahada bulanmadan..
Aslında bılerek otelemedım bu ıslerı , kaza gecırmıstım ve bu olay bızı buralara kadar getırdı. Suanda okul zamanı soylenırmı soylenmezmı bılemıyorum ama yaz en son donemec olmalı bızım ıcın.cute sayfaları okuyamadım
ama biz bunları Ege okula başlamadan konuşmuştuk
hatta kimliğinde baba adını görecek okulda soracaklar vs vs okula başlamadan söyle diye
geriliyorsun evet ama bilgiler makul olmamaya başlıyor
işte onlar evlenirken ben vardım ben doğduğumda baban yoktu vs vs
sınıfta boşanmış aileler var mı mesela
bizim okulda veli etkinliği oldu bir arkadaşımızın babası yok annesi ikili oyun olursa diye teyzesini getirmiş yani 3 kişilik bir şey varsa diye mesela
eksiklik hissetmesin diye Ege de bu tarz bir eksiklik duygusu da yok
net dosdoğru baban tabii ki vardı ama biz anlaşamadık sonra boşandık X geldi hayatımıza seni o büyüttü vs vs diye anlatmak yerine kafasındaki soru işaretlerini artırıyorsun
ve o bu bilginin kendinden saklandığını hissediyor neden saklandığını da çok merak ediyor
hatta kuzenleri vs duyar bir şekilde sonra Ege ye söyler daha kötü olur
geçen sene bir ara soyadının farklı olduğu ortaya çıktığında söyleyeceksin sanmıştım ben