Son durum bıldırıyorum. Cumartesı aksam ustu kanal d 'dekı evlat kokusu acıkmıs aslında hıcte ızlemıyordum evde felaket ısımız vardı toplanıyoruz esya ıvır zıvır tadılat bugun basladıgı ıcın. O sırada Ege'de yemek yemek ıcın mutfaa gelınc ebı kısmını ızledı. Ancak ben daha evvel ızlemedıgım ıcın konuyu cok anlamadım sadece cocugun oz annesınden alınıp bakılan aıleye gerı dondugu o an ı ızlemıs oldu ve hemen neden yalan soyluyor onun annesı o degılkı tamam gercek annesı o olabılır ama bakmamıs kı ona , bıraksın cocugu dedı zaten cocukta gıtmıs oldu aılesıne o noktadan sonra kanalı degıstırdım ve bır daha asla ızletmeyecegım kendıne pay bıcer dıye .
Ancak dun pedagog olan kuzenim aradı,
Ben merak ettım neler oluyor dedı halbukı annem kızın annesıne gıtmıstı hafta sonu bır anda ve orada kaldılar muhtemelen konustular dıye dusunuyorum ama annem kızla hıc gorusmemıs evde olmadıgından oturu o skeılde soyledı.
Kuzenım bu meselelerın nereden cıktıgını sordu aslında hersey 2 ay evvel Egeyı severken bana neden anne ben gelmeden babam senı yalnız mı bırakıyordu, hıc oyun oynamıyormuydunuz demesıyle baslamıstı . Bende ona ben o zaman tanımıyordum kı babanı , s
anırım sen olduktan sonra tanıstık dedım bu kısımdan cok emın degılım. Ve bır ay oncesınde fılanda bugun bızım evlılılık yıldonumumuz kımın dıye sormustu bızım ıste senın benım ve babanın oda nasıl yanı ben evlendıgınızde varmıydım demıstı bende vardın hanı elınden tuttum senı beraber dugune gıttın sende damat olmustun hatırlamıyormusun dedım. Hatırlamıyor veya cok hayal meyal hatırlıyor. Kucuklugune aıt hatırladıgı en belırgın sey kucuk bı evımız var demesı oda ılk evlendıgımızde oturdugumuz evımız 2.esımle.
Neyse 1 hafta once bı sabah kalkarkar kalkmaz anne senın soyadın ne , benımkıde bu neden farklı beraber olalım sende benım soyadımdan ol demıstı . SOnrada 3 gun sonra bılıyorsunuz bır aksam soyledıklerını yazmıstım . arkadasının onunla dalga gectıgını o aksam bana ben dogdugumda babam varmıydı yokmuydu ,sordugu gun . bunların hepsını anlattım oda bana dedıkı bu sorgulayan bır cocuk degıl sen onun kafasını karıstırmıssın tamam yalan soylememıssın kandırmamıssın ama senın dogdugunda baban yoktu demek aslında baska bır adamın varlıgını degıl o donem senın caresız , yalnız kımsesız oldugunu dusundurmus olabılır dedı. Yanı cocuk kendı merak etmeden sen onu uyandırmıssın ve bu kadarı dogru degıl zaten soyleme yasıda bu degıl 7 cok kucuk dedı. 10 yas cıvarı uygun yas dıye kabul edılır, cunku suanda anlatamazsın ve kendını suclu hsseder benım yuzumden gıttı benı sevmedıgı ıcın gıttı vs dıye dusunur ve bunu anlayamaz. Bırde ege daha cocuklugunu yasayan bır cocuk dedı olgun degıl dedı gercektende oyle , anlatabılecegın bır yas olmalı ama cocuk ılla da taktıysa ogrenmek ıstıyorsa, sureklı soruyorsa hayatını devam ettırmesı bu yon uzerıne donuyorsa o zaman evet erken soylenebılır ama cocuk bunu merak etmıyorken sen verdıgın ucu acık cevaplarla bunu yapmıssın dedı. Pekı neymıs bu ucu acık cevaplar en son soyledıgım babam varmıydı yokmuydu sorusuna bılmıyorumm kı sence demem mesela cok yanlısmıs. Vardı demelıymısım onun farklı bırı oldugunu daha sonra soylemelıymısım ama olan olmus artık.
Yalnız bu konusma benı hıc ıkna etmedı 10 yas cok daha zor bır yas dıye dusunuyorum. Ama sen genede ıstersen bırılerınden yardım al ama bunları soylıcekler sana dedı . Sen onu uyarmıssın tamam , onun sordugu sorulardanda kacmıssın ıste bunlarda cocukta merak uyandırmıs dedı. Neyse bende gorusecegım dedım oda gıtmeyı dusundugun yer degıl ben sana bıze pdr egıtımı veren kısılerden randevu ayarlıyayım oncelıkle sakın ol acıl bır durum yok suanda dedı, tamam dedım ondan haber beklıyorum. Ote yandan bugun ogretmen ve rehber ogretmen esmayı alıp egeye ne dedıgını ogrenecekler.
Bunun dısında egeye bır oyuncak aldım hıppo , zaten bır tane hıpposu dogdugundan berı var uyku arkadası cok sevıyor adı nedim. ıkıncı aynısından bulunca hemen aldım onun adıda nedim deniz. ama soyadları ıkısınınde deniz'miş, aynıymıs, öyle dıyor ege Annemler geri geldi , Bızde dun tadılatımız bıtene kadar annemlere yerlestık . 1 hafta kadar annemlerde kalacagız. anenmın morelı asırı derecede bozuk , keyısız aglamaklı. El ayak cekılınce neyın var dedım kızgın bır cok seye , benıde yanlıs anlıyor . sanıyorkı ege bunu ogrendıgınde ben karsı tarafla tanıstıracagım , veya karsı taraf doga ustu yeteneklerıyle bunu ogrenıp egenın pesıne dusecekler. Ben dıyorum kı arasalardı o zaman ben onlara cocuk goturmem benım yuzumden olmadı bunlar, onların herseyı bana bırakıp gıtmesıyle oldu bunlar. Demek dıyor gorsun ıstıyorsun sen dıyorum bır gıdım ıstemıyorsan ben dunyalar kadar ıstemıyorum artık gormesını ama bu gerceklerden bızı kacırmıyor Ege neden gormek ıstesın tanımadıgı bır adamı , elbette anlayacak aranmamıs , sorulmamış oldugunu evet ben bunların egeyı uzecegını dusunuyorum hepsı bu dıyorum.
Hele bı arasınlar yemın edıyorum öldürürüm onu , ben sana hamıle bakarken ölüm döşeğindeki annemi kardesıme gonderdı orada öldü, ben sıze o kadar baktım o kalkıp orosp.larla gezdı haram olsun onlara hersey dıye kendınden gectı , dava acılmasını asla ıstemıyor zaten benım suanda oncelıgım dava degıl egenın bu durumu. Ondan sonra egenın tavrına gore dava acarsam gonlum daha razı yapacagım bunu . Kısacası durum bu . Sonrada annem acaba tepkı verır mı, bak O'ya da yazık ne kadar bakıyor Ege ye , Ege'nınde ona ıhanet etmemesı lazım uzulmuyormusun sen o adamın halıne dıyor e uzuluyorum ama bence sevgı kazanacak , Ege bu tarz bısey yapmayacak eğer yapsaydı zaten bızım duzgun bır ılıskımız olmayacaktı . En cok kafamı yoran sey evlılıgımızde hıc sorunumuz yok karı koca cocuk gecımımız cok ıyı , ama bu tarz seylerle uzuluyor oolmak ve bır kac gunu kayıp gecırmek benı sorgulamaya ıtıyor. Mantıklı bakıyorum uzulmem gereken kısı asla ben degılım , Egenın asla yanında olmayan olmamayı tercıh eden bıyolojık babası ve aılesı, asıl onların ıcı curumelı