Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Benim şahsi fikrim çocukların kişisel ve cinsel kimlikleri 2-7 yaş arası oturmakta. Bu yüzden biraz da aklının ermesini beklersen 10-12 yaş uygundur. Yine yalan söyleme ama daha farklı konuş bence ne bileyim aranızdaki iletişime bağlı olarak. Hani bazı çocuklar bilir bi gerçek olduğunu ama zamanını bekler farkeder bişeyleri ama anne baba ona söyleyene kadar da ilgilenmiyomuş gibi yapar. Ben on yaşının altında bunu kaldırabileceğini sanmıyorum.

Kötü senaryolar yazma şimdiden. Kendini yaşmamış, hatta belki hiç mi hiç yaşanmayacak şeyler için üzme.

Ablam hep der, önündeki engellerle, sorunlarla sıra sıra savaşacaksın. Şimdi önümdeki ilk mesele ney? Söylemek. Hepsi adım adım. İleriye yönelik felaket senaryoları seni yaralamaktan başka hiçbir işe yaramayacak. İlk sorununu çözmek için atacağın ilk adıma odaklan lütfen. Yarın doktor randevuna gitmek...

Anneniz çok yanlış etkiliyor sizi. Bu çocuk neticede büyüdükçe soyadını geçiyorum kimliğindeki baba adı hanesinde bile farklı isim yazdığını görecek, aptal değil neticede soracak. Eğer tamamen eşinizin nüfusuna geçiremiyorsanız söylemekten başka çareniz yok. Ama bunu okul dönemi değil de yaz tatilinde yapsanız daha iyi olmaz mı diye düşünüyorum ben de. Ayrıca gerçeği öğrenince çocuğunuzun eşinizi istemeyeceğini hiç ama hiç sanmıyorum, belki ilk zaman hırçınlaşır o kadar. Sevgi en büyük ilaç ve eşiniz ona bunu veriyor.

Hani var ya bir fikir,cocuğa aklı erdiğinden itibaren,senın 2 annen yada baban var denilmeli diye,o söze hak vermeye başladım bugün.
En azından bildiği bir şeyi açmanı ister,devamı getirilir bir şekilde,aslında bunu söylemek için artıların çok,ona güzel bir aile sağladın düzgün kişiyle evlenerek,resme biraz uzaktan bak.Bunu sende göreceksin.

Tabii ki öyle canım bazen hem hayat hem de kanunlar çok acımasız olabiliyor. Rabbim seni Ege'den, Ege'yi de senden ayırmasın.

seni çok iyi anlıyorum, bende oğlum bebekken ayrıldım şimdi 15 yaşında, babasını hiç görmedi tanımadı, ben tekrar evlenmedim... oğlum babasız büyüdü babasını sorduğunda ona gerçekleri anlattım..ona şunu söylerdim, biyolijik babamı gerçek baba yoksa senin yanında her zaman destek olan seninle ilgilinen babamı gerçek babadır diye sorardım.. o daha 5 yaşlarındaydı bunları konuştuğumuzda o da herzaman yanımda olan tabiki gerçek babadır derdi... yani demem şu ki çocuklar sandığımızdan daha erken aklıbaşında davranıyor sizin oğlunuzda sizi çok iyi anlayacaktır ... eğer yalan söyleyerek geçiştirirseniz ilerde onun için daha büyük yıkım olur..

Ben sızı bızım caycı ablanın hıkayesını anlatayım
Demın onuda alıp yemege gıttık tenhalara , tabı ben yemek fılan yıyorum ama bı aglıyorum bı cıgnıyorum.
Hıkayesı soyle .
Kayının cocukları olmuyormus. Bunlarda evlenmıs kocasıyla cocukları dogdugunda oglunu kaynı alıyor bır gun. haberı yokmus ama planlıymıs ılk cocugun onlara gıdecegı. tarlaya gıttım sesımle agladım dıyor. 9 aylıkmıs oglu. Ondan sonra esı bır daha cocuk sahıbı olmak ıstemıyor ama bızım abla cok ısrar edınce 3 sene sonrada dıger oglu doguyor. tabı ılk oglu hep bılıyormus anne babanın bu oldugunu dıgerlerının amca yenge oldugunu ısteler calısıyolar koyden gelecekler dıyorlarmıs. bır gun dıyor hem aglıyor hem anlatıyor ortaokul 2 deyken analıgı dovdu bunu attı kapıya dıyor esyalarıyla. bıze geldı 3 gun agladı dıyor ben onları ısterım bana kızdılar benı sevıyorlar dıye dusun bızım kım oldugumuzu bıle bıle onlar ıcın agladı, bızım onu hep gormemıze butun kıs yanında olmamıza ragmen gıttı.

sımdı 35 yasında oglu hala beni haftada bır ya arar ya aramaz , ama dıgerlerını her gun arar gorur evını karsı daıreden aldı. ıstermı hıc dıyor onu gormeyen bır adamı hıc ıstermı allah askına dıyor. Ama dıyor ben kendım hala cok uzuluyorum cok pısmanım vermeyebılırdım evladımı o yuzden benım durumum daha zor dıyor .

Yarın kesınlıkle onlarıda goturecegım hatta yarın esım gelmesın onun yannda bu tarz konusmalar olsun ıstemıyorum .
Bızım caycı abla bızı ılk 3 sene evvel bır ıs yemegınde gormustu , o aksam eve geldıgımde kocama soyledım adamda demıstı sasırdım ben hıc cocuklarıma yemek yedırmedım burunlarını temızlemedım, ah dedım senın gordugun o gormedıgın neler var bır bılsen dedım.

Annemde oyle dıyor kaldıramaz o cocuk dıyor cok pısman olacaksın dıyor ya hakketten cok pısman olursam

Bende yaz donemı dusunuyordum belkı genede beklerız yaza kadar doktor ne dıyecek bılmıyorum ama esıme karsı hırcınlasmazsa cekınırmı acaba ınsallah hıc cekınmez her aksam oldugu gıbı ona sıgınsın ınsallah

Annemde oyle dıyor kaldıramaz o cocuk dıyor cok pısman olacaksın dıyor ya hakketten cok pısman olursam
İşte bu yüzden çocuğun sadece aklının yetmemesi değil,olgunluğunun da oturması ve yetişkinleri anlayacak yaşa gelip böyle olayları da çevresinde görüp anlayıp normal karşılayabilecek bi bünyeye kavuşmuş olması önemli bence. Hani ben 10-12 dedim ama çocuğa göre bu zaman uzatıladabilir. Hani o zaten anlayacak bişeyleri zamanla bu konuya bağlı bi ufakçaplı içekapanıklık yaşarsa en fazla ki bu çok normal yeter ki ucu bucağı görülmeyecek bir hale gelmesin. Ama siz asla pişman olmayacaksınız en acı verici doğru en güzel yalandan daha mükemmeldir her zaman. Söylemediğiniz için yaşayacağınız pişmanlığınız belki bi ömür sürer ama doğruyu söylediğiniz için size ne kadar kızabilir ki ? Sorumsuz bi babanın yanısıra ilgili ve onda eksikleri hissettirmeyen bir annesiniz sonuçta. Tabi dediğim gibi doğru zaman bu işin altın anahtarı.

Keşke şimdiye kadar söyleseymişsiniz?Şimdi hamilesiniz,yeni kardeşim gelecek eskisi kadar beni sevmez babam diye de düşünebilir,ileride kardeşi olduğunda babasının sevgisini kıskanması daha yüksek.Gerçi daha yeni hamileymişsiniz,çocuk doğana kadar alışır ,doğduktan sonra söylemesi daha zor olur bana göre.İlla ki soyadı değişikliğinden anlayacak ileride.

Benım oglumda benzer konusmalar yapıyor.
uvey baba eskı babadır dıyor. bır suru ornek konsmalar yaptık hıc bırı olumsuz degıl . Allah uzun omurler versın hem oglunuza hem sıze benım en buyuk hatam keske ama keske bunu ılk daha 1 yasındayken esımı tanıdıgımda yapsaydım sımdı uzulmeyecektım

Şimdi çoğu kişi karşı çıkacaktır ama bana kalırsa yani ben o çocuğun yerinde olsam ,bana şimdiki esin senin baban dersen yani bu durumu benden saklarsan ben daha çok mutlu olurdum.çünkü her ne kadar bilmeye hakkı olsa da, babamın başka biri olduğu,benle ilgilenmemesi benim canımı daha çok yakar.şimdi eşini babam gibi seviyorsam bile onun babam olmadığımı öğrenince biraz çekinirim ya da daha bir mesafeli olduğunuzun gibimë geliyor.tamam kendimi 5 yaşındaki çocuğun yerine koymam saçma ama bende kendimin hala cocuksu bir düşüncede olduğum dusunuyorum ve içgüdüsel olarak cekinecegimi dusunuyorum.ama soyadınız farklı olduğu için Çevrenizde ki herkes biliyor sanırım. Bu koşullarda öğrenmemesi zor.belkide öğrendiğinde de çok doğal karşılayacak yine manevi babası olarak görecek. Ama zor bir karar.belki bjr psikoloğa danışabilirsiniz

evlatlık almak için eşin üzerine hiç başvuru gibi olaylarınız oldu mu cute
eski eşin onay verir mi acaba
annen ve baban çok yanlışlar gerçekten

ben bu gıdısle degıl hamıle kalmak 2. bır cocuk hayalını bıle kuramayacagım
Hamıle degılım korunmayı bırakmıstım kardesı olsun dıye ısler yıne sarpa sardı

evlatlık almak için eşin üzerine hiç başvuru gibi olaylarınız oldu mu cute
eski eşin onay verir mi acaba
annen ve baban çok yanlışlar gerçekten
acmak ıstedıgımız dava zaten evlatlık edınmesı ıcın canım hem soyadı hem kutugu dgısecek ama ıste anlattım bı kac mesajda durumları. eskı esımonay verırmı bılmıyorum sadece cok sok olup ne yapacagını bılemeyecegınden emınım

ben bu gıdısle degıl hamıle kalmak 2. bır cocuk hayalını bıle kuramayacagım
Hamıle degılım korunmayı bırakmıstım kardesı olsun dıye ısler yıne sarpa sardı
Cute hamile misin değil misin anlayamadım şimdi,
Kötü bir durum mu war

Bence ailen yanlis dusunuyor. Bu kadar mutlu bir cocuk kendi babami istiyorum diye tutturmaz. Evde ona yabancilik hissettiren yok ki. Ona eni konu babalik yapan biri var zaten neyin eksikligini ceksin de biyolojik babayi istesin? Ailenin cozum yollari da sacma. Ne demek kimlige baba ismi yanlis yazildi? Soyadi? Cocuk kimligin nasil kolayca degistirildigini, aslinda hatali yazilsa hemen degistirebileceginizi anlamayacak mi? Hem buyudugunde ogrenirse kendini kandirilmis hissetmeyecek mi? Hem de kendisi tahmin ettigi halde. Seneler suren "acaba"lar, bosluklar. Soyledikleri gercekten mantiksiz. Ege'nin dunyasi falan yikilmayacak tam tersine soru isaretlerine cevap bulacak, oturmayan taslar yerine oturacak, kisacasi rahatlayacak. Artik gercek babasinin nufusuna gectiginde de hersey hallolmus olacak. Ha gonul isterdi ki sihirli bir degnekle kimlik degisebilsin, malum donorle iletisime bile girilmesin. Ama durum boyleyken boyle. Keskelerle olmuyor iste, cozum yolu neyse o yapilacak suan.

Bence ne kadar once ogrenirse o kadar iyi.

o denyo da kimmmmmm diye haykırasım geldi şimdi tövbe tövbeee
şu oalyları bir hayırlısı ile atlatsaydın yaaa canım

sen düzenli bir şekilde görüş bir pedagog psikiyatrist v.s. hangisiyle gerekirse
çok şükür durumunda var en iyisini bul inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…