- 28 Ocak 2017
- 553
- 472
Kötü senaryolar yazma şimdiden. Kendini yaşmamış, hatta belki hiç mi hiç yaşanmayacak şeyler için üzme.Soylemedım ama ege cok buyuk bır arıza cıkarırsa gercek babamı ısterım dıye degılde bu babamı ıstemıyorumd erse ne yapıcam cope atcam halım yok , esıme tesekkur ederım ayrılırım . o yenıden bır hayat kurabılır kendıne kendımı acayıp derecede cok cok cok kotu hıssedıyorum
Hani var ya bir fikir,cocuğa aklı erdiğinden itibaren,senın 2 annen yada baban var denilmeli diye,o söze hak vermeye başladım bugün.Bırde annem babam bana boyle yapıyor ya ben bunu esıme paylasamıyorum nasıl dıyeyım sana artık baba demeyecekmıs sana artık ısmınle hıtap edecekmıs dıye , ay kendımı resmen aglama duvarı gıbı hıssedıyorum hatta aglama duvarıda ne sankı gelen vuruyor gıden vuruyor . Allah ya sabır
Bızım babanın bıyolojık babanın yanı cocuk uzerınde soz kullanma yetkısı yok artık cunku 5 seneden fazladır cocuguna maddı manevı gorevlerıne yerıne getırmeyen babaların hukuksal olarakta rızası aranmıyıor. bızım davada rıza aranmaz ancak cok kotu bır sekılde demogojı yaparsa soyle pısmanım boyle uzgunum derse hakım davayı onaylasada yargıtaydan gecememe ıhtımalı varmıs. hayat ne kadar acımasız.
bızım bıyolojık baba sanırım 6 ay evvel ıstanbulda cok buyuk bır otelde dugunle evlendı, yanı cocugu ısteyeceklerını asla sanmıyorum kı dava acsada cocugu benden alamaz. ben dun bu olay oldugunda aksam daha saat 7 ıdı , oglum gıtar kursuna gıdıyor haftada 1 gün, onun tekrarını yaptı , yazılısı vardı ona calıstırdım odevlerı bıttı ne zaman yattı uyudu kendımı cuval gıbı saldım benı hangı hakım aramayan bır babaya degısebılır , ne vıcdan ne kanun hıc bırı benden egeyı alamaz
Bizim yeğenimiz de diyordu bazen, anneanne çıkıp arasak mı annemi diye. Arayıp bulalım filan... Malesef o sorumsuz pislikler yüzünden bunlarlı yaşamak zorundayız. Bizim evimiz belli, adresimiz belli, biz hiçbir yere gitmedik gitmiyoruz, telefon numaralarımız belli isterse kendisi gelebilir ama bunu yapmıyor tarzı cümleler kurulabilir diye düşünüyorum. Görmek isterse (tabi doktorun görüşü çok çok daha önemli) bir fotoğrafı gösterilebilir. Her şeye rağmen annemin buzdolabının üstüne bizlerin fotoğraflarının yanında çocukların annesinin de fotoğrafı durur.
Yine de ben bunların yaşanmayacağını düşünüyorum, çünkü zaten onu çok seven ve onu çok sevdiği bir babaya sahip Ege. Sadece illa birinin babası olmak için onun biyolojik babası olmak zorunda olunmadığı, tıpkı sizinle olan ilişkisiyle, babasıyla arasında olan ilişkinin de gerçekliği anlatılmalı belki de.
Annen baban da kendilerince acıyı ertelemeye çalışıyorlar ama bu yaşanacaklar zaman geçtikçe daha çok acıtacak. Pedagoga göre ilerki yaşlarda öğrenirse kişilik bozukluğu bile yaşbilirmiş... Küçük yaşta atlatmaları çok daha kolay ki zaten onun çok sevdiği bir babası var. Ben adıyla hitap edeceğine ihtimal bile vermiyorum. Sakın kendini doldurma, kulak asma. İyilik yaptıklarını sanıyorlar ama onları doktora götürüp doktordan dinlemelerini sağlarsan inanırlar bence...
Annemde oyle dıyor kaldıramaz o cocuk dıyor cok pısman olacaksın dıyor ya hakketten cok pısman olursamBenim şahsi fikrim çocukların kişisel ve cinsel kimlikleri 2-7 yaş arası oturmakta. Bu yüzden biraz da aklının ermesini beklersen 10-12 yaş uygundur. Yine yalan söyleme ama daha farklı konuş bence ne bileyim aranızdaki iletişime bağlı olarak. Hani bazı çocuklar bilir bi gerçek olduğunu ama zamanını bekler farkeder bişeyleri ama anne baba ona söyleyene kadar da ilgilenmiyomuş gibi yapar. Ben on yaşının altında bunu kaldırabileceğini sanmıyorum.
Bende yaz donemı dusunuyordum belkı genede beklerız yaza kadar doktor ne dıyecek bılmıyorum ama esıme karsı hırcınlasmazsa cekınırmı acaba ınsallah hıc cekınmez her aksam oldugu gıbı ona sıgınsın ınsallahAnneniz çok yanlış etkiliyor sizi. Bu çocuk neticede büyüdükçe soyadını geçiyorum kimliğindeki baba adı hanesinde bile farklı isim yazdığını görecek, aptal değil neticede soracak. Eğer tamamen eşinizin nüfusuna geçiremiyorsanız söylemekten başka çareniz yok. Ama bunu okul dönemi değil de yaz tatilinde yapsanız daha iyi olmaz mı diye düşünüyorum ben de. Ayrıca gerçeği öğrenince çocuğunuzun eşinizi istemeyeceğini hiç ama hiç sanmıyorum, belki ilk zaman hırçınlaşır o kadar. Sevgi en büyük ilaç ve eşiniz ona bunu veriyor.
İşte bu yüzden çocuğun sadece aklının yetmemesi değil,olgunluğunun da oturması ve yetişkinleri anlayacak yaşa gelip böyle olayları da çevresinde görüp anlayıp normal karşılayabilecek bi bünyeye kavuşmuş olması önemli bence. Hani ben 10-12 dedim ama çocuğa göre bu zaman uzatıladabilir. Hani o zaten anlayacak bişeyleri zamanla bu konuya bağlı bi ufakçaplı içekapanıklık yaşarsa en fazla ki bu çok normal yeter ki ucu bucağı görülmeyecek bir hale gelmesin. Ama siz asla pişman olmayacaksınız en acı verici doğru en güzel yalandan daha mükemmeldir her zaman. Söylemediğiniz için yaşayacağınız pişmanlığınız belki bi ömür sürer ama doğruyu söylediğiniz için size ne kadar kızabilir ki ? Sorumsuz bi babanın yanısıra ilgili ve onda eksikleri hissettirmeyen bir annesiniz sonuçta. Tabi dediğim gibi doğru zaman bu işin altın anahtarı.Annemde oyle dıyor kaldıramaz o cocuk dıyor cok pısman olacaksın dıyor ya hakketten cok pısman olursam
Benım oglumda benzer konusmalar yapıyor.seni çok iyi anlıyorum, bende oğlum bebekken ayrıldım şimdi 15 yaşında, babasını hiç görmedi tanımadı, ben tekrar evlenmedim... oğlum babasız büyüdü babasını sorduğunda ona gerçekleri anlattım..ona şunu söylerdim, biyolijik babamı gerçek baba yoksa senin yanında her zaman destek olan seninle ilgilinen babamı gerçek babadır diye sorardım.. o daha 5 yaşlarındaydı bunları konuştuğumuzda o da herzaman yanımda olan tabiki gerçek babadır derdi... yani demem şu ki çocuklar sandığımızdan daha erken aklıbaşında davranıyor sizin oğlunuzda sizi çok iyi anlayacaktır ... eğer yalan söyleyerek geçiştirirseniz ilerde onun için daha büyük yıkım olur..
Şimdi çoğu kişi karşı çıkacaktır ama bana kalırsa yani ben o çocuğun yerinde olsam ,bana şimdiki esin senin baban dersen yani bu durumu benden saklarsan ben daha çok mutlu olurdum.çünkü her ne kadar bilmeye hakkı olsa da, babamın başka biri olduğu,benle ilgilenmemesi benim canımı daha çok yakar.şimdi eşini babam gibi seviyorsam bile onun babam olmadığımı öğrenince biraz çekinirim ya da daha bir mesafeli olduğunuzun gibimë geliyor.tamam kendimi 5 yaşındaki çocuğun yerine koymam saçma ama bende kendimin hala cocuksu bir düşüncede olduğum dusunuyorum ve içgüdüsel olarak cekinecegimi dusunuyorum.ama soyadınız farklı olduğu için Çevrenizde ki herkes biliyor sanırım. Bu koşullarda öğrenmemesi zor.belkide öğrendiğinde de çok doğal karşılayacak yine manevi babası olarak görecek. Ama zor bir karar.belki bjr psikoloğa danışabilirsinizMerhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
evlatlık almak için eşin üzerine hiç başvuru gibi olaylarınız oldu mu cutesuanda 7 yasında oglum aılemın dıretmelerıne karsı bı turlu o cesaretı kendımde bulup son noktayı koyamadım. Benım oglumda dun soyadımı e yazayım mı dedı yanı esımın soyadını yazma dedım degıstırelım anne dedı. bende cok arzuluyorum bunu ama bılmemesı ıcın degıl sadece mıras haklarımızdan tamamen ege yararlansın dıye.
Bızım bazı mal varlıklarımız var bı kısmı benım uzerıme. ben suanda ölsem eşim %25 mırascı oluyor ortak cocugumuz olmadıgı ıcın , %75 egenın ama ege reşit olmadıgı ıcın bılın bakalım bu mıras kımın ınsafına kalıyor bıyolojık babanın.
Eşim suanda vefat edersede onun uzerındekı mallardan %25 ben faydalanıyorum gerısı aılesıne gıdıyor. ben neden emegımı alın terımı cocugumun gelecegını ınsanların ınsafına bırakayım. Çok aşırı uzgunum
ben bu gıdısle degıl hamıle kalmak 2. bır cocuk hayalını bıle kuramayacagımKeşke şimdiye kadar söyleseymişsiniz?Şimdi hamilesiniz,yeni kardeşim gelecek eskisi kadar beni sevmez babam diye de düşünebilir,ileride kardeşi olduğunda babasının sevgisini kıskanması daha yüksek.Gerçi daha yeni hamileymişsiniz,çocuk doğana kadar alışır ,doğduktan sonra söylemesi daha zor olur bana göre.İlla ki soyadı değişikliğinden anlayacak ileride.
acmak ıstedıgımız dava zaten evlatlık edınmesı ıcın canım hem soyadı hem kutugu dgısecek ama ıste anlattım bı kac mesajda durumları. eskı esımonay verırmı bılmıyorum sadece cok sok olup ne yapacagını bılemeyecegınden emınımevlatlık almak için eşin üzerine hiç başvuru gibi olaylarınız oldu mu cute
eski eşin onay verir mi acaba
annen ve baban çok yanlışlar gerçekten
Cute hamile misin değil misin anlayamadım şimdi,ben bu gıdısle degıl hamıle kalmak 2. bır cocuk hayalını bıle kuramayacagım
Hamıle degılım korunmayı bırakmıstım kardesı olsun dıye ısler yıne sarpa sardı
çok şükür değilim canımCute hamile misin değil misin anlayamadım şimdi,
Kötü bir durum mu war
o denyo da kimmmmmm diye haykırasım geldi şimdi tövbe tövbeeeacmak ıstedıgımız dava zaten evlatlık edınmesı ıcın canım hem soyadı hem kutugu dgısecek ama ıste anlattım bı kac mesajda durumları. eskı esımonay verırmı bılmıyorum sadece cok sok olup ne yapacagını bılemeyecegınden emınım