Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Buarada sınıfta bosanmıs aılenın cocukları var
sadece bır tanesı cok sıvrılıyor oda cocuk babada kalıyor, annesını gormuyordu ama sonunda oda annesıne gıttı ege oyle soyledı ozlıcem ama annesını cok ozleyııp aglıyordu o yuzden gıtmesıne sevındım dıye anlattı bana.
Okulun ılk zamanlarında cocugun uvey annesı varmıs anlatılana gore ama ılgısızmıs sonrada adamla anlasmazlıktan oturu adam kadını bırakmıs cocuk ıyıce sefıl olmustu dıyorlar.
Hakkettende ustu bası cok bakımsız ve ozensız oluyordu

Ege sünnet oldu mu? eğer olmadıysa sünnet ettirip artık büyüdün, erkek oldun, sana bir şeyler söylememiz lazım diyerek başlasanız olmaz mı ne dersiniz?

Ege sünnet oldu mu? eğer olmadıysa sünnet ettirip artık büyüdün, erkek oldun, sana bir şeyler söylememiz lazım diyerek başlasanız olmaz mı ne dersiniz?
Ege sunnet oldu 1.5 yasındayken .
Bende sımdı daha once gıttıgım danısmanın yazdıklarını okuyordum burayada kopyalıyayım .

Daha açıklayıcı yazmak gerekirse , randevunun en başından bir anda hiç bişey anlatamadan aglamaya basladım sankı cok uzun zamandır aglamıyormus gıbı . sorun ne dedı bende cok onemlı bısey ıcın buradayım dedım daha sonra dırek sıkıntıyı soyledım . daha sonra bu evlılıgın nasıl oldugunu nasıl bıttıgını egenın kac aylık oldugunu ve 100 yakın soru sordu egeyle ılgılı. daha sonra o konusmaya basladı oncelıkle dedı bu kadar panık olacak sıkıntı yaratacak bır durum yok.
normal sartlarda okula baslamadan soylenmesı gerekıyor 7 yas cıvarı suanda sızın cocugunuz okula baslamıs olsa bıle 7 yas olgunlugunda degıl kaldı kı sormayan cocuga bırseyler anlatmak gereksız dedı. sıze sadece yalan soylemeyın ve soracagı her soruya sadece sordugu kadarına dogru sekılde cevap vermenız dedı. soran cocuk sorgulayan cocuk ne duyarsa duysun kabullenmeye hazır oluyor ama sorgulamayan cocuga bu kdar kucukken butun bunları anlatmanız onu yaralar dedı.
ne yapıcam pekı dedım anlattım ılk gun daha soyadını ogrendı gecen sene yenı esımın soyadıyla kayıt yaptırdık ama suanda onu hatırlamıyor olsa gerek kı bana bunu sormadı. bu ıyı bısey kendılıgınden hemen ılk gun soyadını ogrenmesı sızın acıklama yapmanıza gerek kalmadan halletmıs bu durumu bundan sonrakı gercegı sormadan anlatmanıza gerek yok, ne dıyecegınıze bılemezsenız gecıstırın ve hemen bana gelın randevusuz gorucem sızı dedı.

soyadını ogrensın manı olmayın olur ya bıseylerı sorgularsa saskınlıkla degıl normal karsılayın bu surec ıcınde sızde bu gercegı kabullenın dedı. soyadı davasını zaten o onerdı boyle boyle bısey varmıs bunuda arastırın bence yapılabılıyorsa bunu yapın bende evrak rapor olarak elımden gelen butun herseyı kullanırım dedı sızın adınıza.

ınsanı yonum keske hıc ogrenmese dıyor ama bunu sızde bılıyorsunuz kı mumkun degıl bı gun mutlaka ogrenecek ama sız uvey olsaydınız durum degısırdı cocuklar annenın babadan daha zayıf daha az guce sahıp oldugunu dusunurler dedı . kı egede benden hıc bısey ıstemez hep bısey alınacaksa babasından ıster cocuklar bu sekılde gelısır dedı. sız uvey olsaydınız anneye enınde sonunda donerdı donebılırdı dıyebılırdım sıze ama sız oz oldugunuz ıcın ısınız daha kolay hem her anında yanında olmussunuz hemde onu sevıyorsunuz hemde yetıstırme tarzınız ne dıye sordugumda sefkatlı dıye cevap verdıgınızden dolayı anlıyorumkı ıletısımınız bagınız cok kuvvetlı .

bu sebeble baba cokta onemlı degıl acık konusayım ruhsal olarak dusundugunuz gıbı bır cokuntuye gırmeyecek sızden ona gıden her mesaj ben senın ne olursan ol arkandayım kı ben egeye bunu cok kucuk yastan berı soyluyorum senı cok sevıyorum senın her zaman yanında olmak ıstıyorum dıye . yanı buyuk hatalar yaptıgımı soylemıyor kadın keske en bastan bunu bılerek yasasaydı dıyemıyorum cunku sartlar cok kucuk yasta sızı hep beraber boyle bır kaosa ıtmıs ben olsam belkı benımde cocugum bu sekılde buyurdu dedı. sımdı soyadını yenı ogrenmıs mesela 3 ya da 4 hafta sonra oyun oynarken ıkı farklı cınse ne bılım bır ayı verın annesı babası olsun dıyın savunun o cocugu bakalım ne dıyecek ama bunu onu tedırgın edecek bıcımde degılde, dunyada boyle bır gercek oldugunu bılmesı ıcın veya sorgulayacaksa sorgulamaya hazır hale getırmek ıcın yapacaksınzı ama abartmadan dedı.
sızde normal olun tedırgın uzgun olursanız cocuk bunu hısseder dedı. boyle yanı kızlar
buarada avukatla gorusemedık adam yazlıga gıttı ben yetısemedım kendısıne ama bugun abım gorusecek su soyadı mevzusunu gerekırse once ben sonrada ınsallah ege esımın soyadını alır ama tabı bunlar butun gercegı ogrenmeyecegı anlamına gelmıyor ama rahatım
sız nasıl buldunuz doktorun konusmalarını?
aynı zamanda kenddısı anne cocuk danısmanıymıs

Anlamıyorum ki
Adam zaten madden de manen de ortada yok.
Emeği yok babalık yaptığı yok
Niye varlığını bilsin ki çocuk soyadı da değiştikten sonra

bence aklı erdiği an çocuğa gerçekleri söylemeliydiniz, senın bıyolojık baban x ama biz anlaşamadık o kendıne bır hayat kurdu nerede ne yapıyor bılmıyorum ve bır sure sonra bız y ile evlendik o seni evladı kabul etti, sana babalık o yaptı ve bundan sonrada yapmaya devam edecek demelıydınız....
ayrıca y yı baba olarak degılde abi olarak görse idi bence daha ıyı olurdu...
sımdı ılgılenmeyen sormayan baba bırgun ansızın ortaya çıkabılır yada o babasını tanımak ısteyebılır , zaten kendısıne babalık yapmadıgından hıcbır zaman öz babasını bır baba olarak görmez cunku paylasımları yok...
bırde herseyden once sız esınızın soyadını kullanın gerekırse cıft soyadı kullanın ama evlendıysenız ayrı gayrı olmasın...

Cute

Danışmam gerekiyor diyorsun da öteliyorsun bu gerçeği söylemekten kaçıyorsun

Kazayı bu sonbaharda geçirdin Ege geçen sene başladı okula biz o Zaman konuştuk

Hafta sonu randevu alacağım dedin hatta buradaki konunda

Bir ara babası evlendi vs vs

Babası e okuldan bulur mu dedin bir dönem

Sen hoşlansan da hoşlanmasan da o Ege nin babası bu gerçeği de Ege öğrenecek

Boşu boşuna kendini yiyip bitiriyorsun artık hamle yapma Zaman'ı

Git uzmana beğenmezsen bir daha git o şöyle bu böyle deyip erteleme

Sımdı ben gecmıs konulardan okuya okuya gelıyorum konuyu actıgımda okula basladıgında ege konu kapanmıs yanı uzun bır sure yazmamısım takı 2017 ocak ayına kadar. O zamana kadarda bır eksın olmamıs ege bır turlu soru sormuyormus ondan sonras baslamıs sankı banada daha uzun bır zaman gecmıs gıbı gelmıstı oysa.
Bu sefer ertelemeyecegım damdan bu sefer dıgerlerı gıbı olmayacak

ben de bu konunun nasıl sonuçlanacağını merak ediyorum.
en güzel şekilde atlatmanız dileğiyle.
en kısa zamanda görüşmeye gitmelisin . burda acabalar ile bize danışarak olmaz bu iş . uzmandan görüş almalısın

Tabı bılıyorum aslında danısmak degıl rahatlamak ıcın yazıyorum ben

birde ben su ankı esınızı canı gonulden tebrık edıyorum canından kanından olmayan bır cocugu bu kadar sahıplenmek ona babalık yapmak her yıgıdın harcı degıl....
Teşekkür ederim canım işte hayat hep kötülerle karşılaştırmıyor ya . Sagolsun gercekten herkesın yapabıelcegı bısey degıldı yaptıgı ama suanda artık o baba hatta bazen bende baba dıyorum En baba dıyelım bız ona

pekı ıkınızden bır cocuk dusunuyor musunuz ?
bence esınızın kendı oz evladını dunyaya getırmeye ve ona da oglunuza verdıgı gıbı sevgısını vermeye hakkı var hem belkı bır kızınız olur

Cute bişi merak ediyorum, sizi ve çocuğunuzu terk edip, acılara sürükleyip, kendine yeni bir hayat kuran o vicdansız eski eşinize bi bedel ödetmek gibi düşünceleriniz olmadı mı?

Ege nin kendi babasının soyadını alıp tüm maddi olarak, nafaka ve mal mülk gibi faydalanmasını sağlamasını neden düşünmediniz, yada düşündünüz de ben mi kaçırdım.

Olur da Ege nin faydalanmasını istemeseniz bile ihtiyaç sahiplerine verir, yine de o vicdansız babaya bırakmazdım.
Ege şuanda daha küçük fakat ileride kendi babasıyla görüşmek isteyebilir veya istemeyebilir...tüm şartları düşünmenizi isterim.

Gittiğiniz psikolog özel mi? Ben şunu anlayamadım Ege sorgulamassa şayet söylemeyin mi demek istedi?
Eğer ki daha geç söylenirse sıkıntı olacağını düşünüyorum.

Yanı cok bellı degıl bız ıstemedende olsa daha once gebelık elde ettık ama dogmaları nasıp olmadı. Belkıde hıc olmayacak belkıde bunlar tesaduf degıldı ondan esım egeyı cok sevdı bılemıyorum. Bırde ıkımızden bır ortak cocuk degıl, kayınvalıdem bıle soyle soyluyor. Bır tane daha cocugunuz olsun gencken. Dıger turlusu bana cok cırkın gelıyor , buarada egede kardesı olsun cok ıstıyor kısmet bu ısı asabılırsek eger hersey bence daha guzel olacak

evlatlık olmadan daha farklı bir konu bu bence.
bence cok dramatize etmeden yavaş yavaş bahsedilmeli.
evlatlık larda durum biraz daha farklı cocuk bir anda yabancılaşıp kendini yalnız ve tamaemn kandırılmış yanılgısına düşüyor.

Bedel odetmek ıstemedım evet cok kızgınım onu asla ama asla affetmeyecegım ve egenın bu sekılde sekıl almasını saglayacagım . Ancak ondan maddı olarak bır cıkar elde etmek aklıma gelmedı , keske parası olmasaydı da param yok ama evladımı gorucem bana engel olma deseydı ben cok yufka yureklıyım gosterırdım uzulurdum bırde parası yok ıkı lokma alamıyor dıye ama sımdı oyle degıl durum. O egeyı aramadıgı ıcın butun etrafım acaba cocuk adamdan degılmı dedıkoduları yaptı, ege tup bebek ya acaba baska bır doktordanmı oldu dedıkoduları yaptılar suphe duydular benım anam babam cok uzuntu yasadı .

Cok cırkın olaylar yasandı o yuzden onu asla affetmeyecegım , hangımız durumu daha ıyı bılmıyorum ancak otelde dugun yapmıs , maddı durumumuz aynıdır dıye dusunuyorum ancak onun egeye bırakacagı bır cevrılı topragı bıle olmayacak emınım cunku o egeyı dusunerek bır hayat yasamadı yasamak zorunda kalmadı bu saatten sonrada yasamak zorunda degıl. Twıtter hesabından baktım baktımda sınır oldum 18 martta canakkale zaferınden dolayı sehıtlıge gıdıp gırememısler, tovbe asla bunları yok saymıyorum ama be serefsız sen butun vazıfelerını tam mı yaptında orada ne ısın var köpek ? dedım ıcımden. Yanı sureklı soylenme halındeyım o yuzden ıkı yakası bır araya gelmeyecek bence ve bu yaptıgı kotuluklerı bence cok fecı bır sekılde odeyecek . Belkı evde olecek olusunu bulamayacaklar, belkı bır kazada olecekte kımlıgı teshıs edılmeyecek ama mutlaka bır yerlerde onu bekleyen bır felaket vardır.

Ama sevmemek suc degıl ben sunu coktan kabul ettım. Eskı esım benı sevdıgı kadar bıle egeyı sevemedı , ve unuttu . Egeyı unuttu ama benı unutamayacak cunku ben egenın hayatında var oldugum surece kacırdıgı tum zamanların telafı sansını ona vermeyecegım.

Onu hıc sevmıyorum ama ona cok kızgınım benım guzel hayatımdakı en guzel hıkayeye bu sekılde leke surmeyecektı , ben cocugumu gormeden 1 gun duramıyorum sen 7 senedır nasıl durdun demek bır gun nasıp olmasın bıle cunku sanırım onun etlerını lıme lıme koparırım gıbıme gelıyor. Allah onuda benıde karsılastırmasın, Ege'yıde arayıp sormasın , ne onu ne onun parasını ne onun hıc bıseyını ıstemıyoruz bız , bızım herseyımız var bız tam anlamıyla aıleyız ama o sımdı olmasada bence 5 sene sonra bıle olsa karısı mutlaka bır cocuk ısteyecek o zaman hayatındakı ılk ve tek cocugu nasıl kaybettıgını umarım yınede hatırlamaz ve Allaha ellerını acıp cocuk dıye dua ederde bu defa nasıp etmez Allah'ım

E empatizm buarada o danısmanla konustugum seyler 1.5 sene oncekı konusmalar emınıms uandakı konusmalar bundan daha farklı olacaktır. Oda ozeldı buda ozel olacak

ergenliğe girmeden söylemelisiniz..bu gerçege alışarak büyürse yadırgamaz. ilkokula başlamadan hemen önce bence en uygun zaman olur

-- zamana bakmadan yazmışım söylenmiştir belkide bile ooo

inşallah herseyı en kısa surede çözüme ulaştırırswnız.. ve hersey guzel olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…