- 7 Ağustos 2010
- 204
- 26
- 98
İğnenin havasını almayı tecrübeli hemşire bile beceremiyor bazen. Clexane ve fraxprine gibi göbekten yapılan iğnelerin ucu milim olarak kısa olduğu için kontrol edemiyorsun ve ilacı kaybediyorsun doz bozuluyor yani . kalan ilaçta sana yetmez. At çöpe.
Havasını almana gerek yok. Hazır iğne bunlar. açtığında birkaç damla çıkabilir ucundan zaten fabrika dozu biraz fazla koyuyor kayıba karşı. Endişelenme.
Ama ampülü kırıp büyük iğneyle çekiyorsan büyük uç takılıyken havasını alıp sonra mikro iğneyi tak ucuna.
Nekadar yardımcı oldum bilemiyorum
kızlar bende oluyorum bu iğnelerden,ama ben diz kapağından 4 parmak,dirsekten 4 parmak yukarı ölçüp oralara vuruyorum ve iğneyi yatay değil dik batırıyorum,bazen acıdığı oluyo ama yatay yapınca çok acıyo,göbektende göbek deliğinden 4 parmak sağa sola yapıyodum ama 1 ay önce bıraktım bacağa geçtim,yanlışmı oluyorum acaba ben..
hepinize geçmiş olsun arkadaşlar inşaallah bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı rabbim nasip etsin. bu çektiğimiz sıkıntılar acılar vuslat anı geldiğinde bal şerbet kalır bizlere inşaallah..ve ben iğneleri hem kolumdan hemde göbeğimden denedim morarmalar benim için önemli değil elbet sonunda geçecek ama en büyük sıkıntım iğne çok yakıyor bu benim kafama çok takılıyor nasıl dayanıcam okadar zaman..ve lütfen rica ediyorum bana ayrıntılı anlatırsanız sevinirim iğnenin kapağını açtıktan sonra havasını alıyormusunuz yoksa kapağı açtıktan sonra direk uyguluyormusunuz.. 2 defa havasını alim derken ilaç fışkırdı dışarıya ve yakmadı bile tedirgin oldum.. faydası olmaz korkusu sardı lütfen bu iğneyi uzun zaman kullanan tecrübeli arkadaşlar ayrıntılı açıklarsanız çok memnun olurum.ben daha çokk yeniyim bugün 4.cü iğnemi vuruldum..
Göbeğimde yer kalmadı sanırım. Canımda yanıyor artık. Bacağımdan denemek istiyorum ama nereye yapılır fikrim yok.
Tarifinizi bekliyorum kızlar.
Şuan yazarken bile psikolojik olarak canım yanıyor offf.
Göbeğimde yer kalmadı sanırım. Canımda yanıyor artık. Bacağımdan denemek istiyorum ama nereye yapılır fikrim yok.
Tarifinizi bekliyorum kızlar.
Şuan yazarken bile psikolojik olarak canım yanıyor offf.
arkadaşlar, iğneyi yapacağınız yerde deriyi bir elinizin baş ve işaret parmağıyla tutup kaldırmanız gerek (prospektüste remi vardır). böylece ilacı deri altına enjekte etmiş oluyorsunuz (subkütan=deri altı).ilaç deri altındaki yağ tabakasından vücuda yayılır. bunu yapmadan enjekte ederseniz kasa denk getirebilirsiniz ki bu da kanatabilir. morarmayı da artırabilir. tutup kaldırdığınız deriye dik olarak enjekte edin. göbeğe yapıyorsanız göbek deliğinin 5 cm uzağında bir yer seçin.
acı hissini daha çok ilaç yayılırken duyuyoruz. ona da yapacak birşey yok. birkaç dk sabır sadece.
selam kızlar,
Evvelsi akşam eşim yine göbekten iğnemi yaptı, hatta bu sefer hiç yanmadı bile..şaşırdım.İğne çıkar çıkmaz mercimek tanesi kadar bir kanama oldu...bugün de o iğne yapılan yerin 4-5 parmak altında beze çıktı ve ağrıyor.Normal midir?biraz endişelendim ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?