clexane kullanan arkadaşlar,lütfen acilllll..!!

İğnenin havasını almayı tecrübeli hemşire bile beceremiyor bazen. Clexane ve fraxprine gibi göbekten yapılan iğnelerin ucu milim olarak kısa olduğu için kontrol edemiyorsun ve ilacı kaybediyorsun doz bozuluyor yani . kalan ilaçta sana yetmez. At çöpe.

Havasını almana gerek yok. Hazır iğne bunlar. açtığında birkaç damla çıkabilir ucundan zaten fabrika dozu biraz fazla koyuyor kayıba karşı. Endişelenme.

Ama ampülü kırıp büyük iğneyle çekiyorsan büyük uç takılıyken havasını alıp sonra mikro iğneyi tak ucuna.

Nekadar yardımcı oldum bilemiyorum :9:

çok tşkr ederim arkadaşım çok güzel açıklamışsın..en azından psikolojikmen rahatlattın ve yardım etmiş oldun saol.. aslında haklısında iğneler zaten hazır hava falan olmaz ama dediğim gibi çok yeniyim bugün 5.ci iğnemi yaptı eşim ve çok yakıyor.hava almaya çalıştığımız iğneler ise eşim vurduğunda hiç yakmadı ozaman anladımki bi sorun var 2 gündürde çok canımı yakıyor iğneler çünkü hava almadık ilacın tamamını sıktığı için yaktı..öyle yada böyle alışıcaz rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın cümlemizin İNŞAALLAH...

kızlar bende oluyorum bu iğnelerden,ama ben diz kapağından 4 parmak,dirsekten 4 parmak yukarı ölçüp oralara vuruyorum ve iğneyi yatay değil dik batırıyorum,bazen acıdığı oluyo ama yatay yapınca çok acıyo,göbektende göbek deliğinden 4 parmak sağa sola yapıyodum ama 1 ay önce bıraktım bacağa geçtim,yanlışmı oluyorum acaba ben..

kızlar bende oluyorum bu iğnelerden,ama ben diz kapağından 4 parmak,dirsekten 4 parmak yukarı ölçüp oralara vuruyorum ve iğneyi yatay değil dik batırıyorum,bazen acıdığı oluyo ama yatay yapınca çok acıyo,göbektende göbek deliğinden 4 parmak sağa sola yapıyodum ama 1 ay önce bıraktım bacağa geçtim,yanlışmı oluyorum acaba ben..

öncelikle geçmiş olsun canım ben daha yeniyim bugün 9.cu iğnemi oldum ama göbekten başladım çünkü ALLAH izin ederse şayet daha iğne vurulacağım çokkk uzun süreç var önümde o yüzden şimdilik 3 ay göbekten olucam daha sonra bacak yada kola sırayla geçicem ve evet dediğiniz gibi iğnenin ucu zaten ufak olduğu için dik batır ve sık şırıngayı ben ilklerde çok yandım yaktı iğne ama şimdi alıştım gibi az yakıyor inş bu emeklerimizin karşılığını rabbim nasip eder bizlere geçmiş olsun arkadaşlar:nazar:

hepinize geçmiş olsun arkadaşlar inşaallah bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı rabbim nasip etsin. bu çektiğimiz sıkıntılar acılar vuslat anı geldiğinde bal şerbet kalır bizlere inşaallah..ve ben iğneleri hem kolumdan hemde göbeğimden denedim morarmalar benim için önemli değil elbet sonunda geçecek ama en büyük sıkıntım iğne çok yakıyor bu benim kafama çok takılıyor nasıl dayanıcam okadar zaman..ve lütfen rica ediyorum bana ayrıntılı anlatırsanız sevinirim iğnenin kapağını açtıktan sonra havasını alıyormusunuz yoksa kapağı açtıktan sonra direk uyguluyormusunuz.. 2 defa havasını alim derken ilaç fışkırdı dışarıya ve yakmadı bile tedirgin oldum.. faydası olmaz korkusu sardı lütfen bu iğneyi uzun zaman kullanan tecrübeli arkadaşlar ayrıntılı açıklarsanız çok memnun olurum.ben daha çokk yeniyim bugün 4.cü iğnemi vuruldum..:17:

ben bu iğneye geçen sene geçirdiğim serebral venöz tromboz hastalığından dolayı alışkınım.4 ay kullanmıştım. şimdi de 35 haftalık hamileyim. gebeliği öğrendiğim gün tekrar başladım iğneye. lohusalıkta da 1 ay devam edicem.

iğneyi vuracağınız en iyi yer üst kolun üst yumuşak kısmı (kol arkası). deriyi diğer elinizle kaldırın. iğneyi eşiniz vursun.tutup çektiğiniz deriye dik olarak vursun. iğneyi vurmadan önce havasını iğne kapağına tıklatarak en yukarı itiyorum. havayı çıkarmaya kalkarsak ilacın bir kısmı boşa gidebiliyor. yukarıya gönderince enjeksiyon bittiğinde hava iğnenin son kısmındaki ince yerde kalıyor böylece ne vücuda giriyor ne de ilaç boşa gidiyor.kapağı ilk açtığınızda bir iki damla çıkması normal. enjeksiyon bitince de bir damla da deride kalabiliyor o kadarı sorun değil.bu şekilde yapıldığında morarma olmuyor ya da çok nadir oluyor. ilaç biraz yakar o kadarına da birkaç dk sabretmek gerek.ben yatmadan hemen önce yapıyorum.

karından yapılan daha etkilidir ama karın daha çok morarıyor. bu görüntü de insanın moralini bozabiliyor. o yüzden tercih etmeyin derim. yine de yapacaksanız göbek deliğinden 5 cm uzağa yine deriyi elinizle kaldırarak dik olarak yapın. bacaktan birkez denedim canımın yangısından bir daha cesaret edemedim. moraran yer iyileşene kadar oraya yapmayın. aynı noktaya da üstüste yapmayın çünkü bezeler oluşabilir ve dağılması uzun sürebilir. koldan doğru şekilde yapıldığında bu sorunlar pek olmuyor.tek sorun başkasının yapması gerektiği.

moralinizi yüksek tutun. bebeğinizi kucağınıza aldığınızda bu ufak acıları hatırlamayacaksınız bile.

bende oluyorum eşim vuruyo zorda kalırsam ben vuruyorum kolumdan oluyorum eşim havasını sallayıp üste çıkartıyo ve alıyo inşşlh 7 yılın ardından gelcek bebeğim inşlhhh herşeye razıyım evde yatıyorum kasık ağrım oluyo ayakta kalınca yatmaz çok zor iğne çok koktuğum halde vız geliyo bi ayaklansam .

iğneyi 9 ay boyunca karından vurabilirsiniz sorun yok.bebeğe gelmesi için iğne ucunun 15cm olması gerek.birde iğne cok acıtıyor diyorsanız vurmadan hemen önce üstünde buz kalıbı tutun.kalıbı ceker cekmez hemen iğneyi vurun.ozaman acımıo :24:

bende cleaxane kullanıyorum.cmt dr randevumda sordum, içinin havasını almak lazım mı diye, hiç gerek yok dedi.
bu arada ne kadar dikkatli de yapsam hafif bir morluk yaşıyorum.
bilginize kızlar...

slm kızlar tşkrler bilgileriniz için.. ve ben şükür rabbime 13 haftalık oldum yani acemilikler birazcık geride kaldı..ve iğnemi göbekten yapmayı tercih ettim...VE HALAA göbekten devam ediyorum en az acı duyduğum ve en rahat gelen yer göbek oldu bana... bacaktan denedim çok canım yandı koldan denedim yine aynı.. şimdilik göbekten devam..ve hamileliğimde bugüne kadar yaşadığım sıkıntılar aşırı mide bulantısı kusmayla beraber bide üstüne üstelik 15 gündür dinmeyen baş ağrıları sonunda dayanamayıp gittim acile serum takıldı....geçmeyince diğer gün tekrar gittim migren krizi geçiriyorsun dediler.. yani anlicanız çok zor günler geçirdim rabbim çektiğim sıkıntıların karşılığını hayırlısıyla verir inşaallah...benim ve hepimizin inşaallah...hepinize hayırlı sağlıklı hamilelikler..kucağımızada almak nasip olsun inşaallah minnoşlarımızı...AMİİİİİİNNNN:nazar:

bende 28. haftamdan bu yana oluyorum canım ilk zamanlar kollardan oluyordum morarma ve beze çok oluyordu uzun zamandır bacaktan yapıyorum artıık daha az acıyor kesinlikle. göbekten hiç olmadım olmayada cesaret edemem zaten sonlara yaklaştım sürekli kasılmalar yaşıyorum zor olurdu herhalde göbüşüme batırmak:53:

Göbeğimde yer kalmadı sanırım. Canımda yanıyor artık. Bacağımdan denemek istiyorum ama nereye yapılır fikrim yok.

Tarifinizi bekliyorum kızlar.
Şuan yazarken bile psikolojik olarak canım yanıyor offf.

Göbeğimde yer kalmadı sanırım. Canımda yanıyor artık. Bacağımdan denemek istiyorum ama nereye yapılır fikrim yok.

Ben clexane 04 kullanıyorum.Göbeğimden eşim yapıyor.Kendim yaparken bayağı bir morartıyordum.Eşim bu konuda daha becerikli çıktı:)İğneyi girerken hissetmiyorum, ilaç enjekte olurken biraz yanma oluyor, çıkardıktan sonra da 3-5 dk yanıyor.sonra hiçbişi kalmıyor.

İğneyi göbek delinin 2 parmak ilersine, etini tutarak yap, clexane kullanıyorsan ilaç bitince kendisi iğneyi çıkarıyor zaten...

Ben bacak ve kol hiç denemedim.Arkadaşlar daha çok acı verdiğini ve morardığını yazmışlar...

basenlerin olduğu bölgeye en etli yere yapıyorum ben. yaparken iki parmağınla yapacağın yeri gerdir o zaman daha az acıyor ilk zamanlar çok morarma oldu şimdi sorun yok ama kesinlikle en rahat yer bacak iğnenin battığını hiç hissetmiyorum bile aartık :3:

arkadaşlar, iğneyi yapacağınız yerde deriyi bir elinizin baş ve işaret parmağıyla tutup kaldırmanız gerek (prospektüste remi vardır). böylece ilacı deri altına enjekte etmiş oluyorsunuz (subkütan=deri altı).ilaç deri altındaki yağ tabakasından vücuda yayılır. bunu yapmadan enjekte ederseniz kasa denk getirebilirsiniz ki bu da kanatabilir. morarmayı da artırabilir. tutup kaldırdığınız deriye dik olarak enjekte edin. göbeğe yapıyorsanız göbek deliğinin 5 cm uzağında bir yer seçin.

acı hissini daha çok ilaç yayılırken duyuyoruz. ona da yapacak birşey yok. birkaç dk sabır sadece.

Son düzenleme:
arkadaşlar, iğneyi yapacağınız yerde deriyi bir elinizin baş ve işaret parmağıyla tutup kaldırmanız gerek (prospektüste remi vardır). böylece ilacı deri altına enjekte etmiş oluyorsunuz (subkütan=deri altı).ilaç deri altındaki yağ tabakasından vücuda yayılır. bunu yapmadan enjekte ederseniz kasa denk getirebilirsiniz ki bu da kanatabilir. morarmayı da artırabilir. tutup kaldırdığınız deriye dik olarak enjekte edin. göbeğe yapıyorsanız göbek deliğinin 5 cm uzağında bir yer seçin.

acı hissini daha çok ilaç yayılırken duyuyoruz. ona da yapacak birşey yok. birkaç dk sabır sadece.

aynen öyle canım...iğne battığını bile hissetmiyorum, ilaç yayılırken biraz yanıyor 5 dk sonra geçiyor...
sen hala göbekten mi devam ediyorsun..?

ben hamile kalınca başta göbekten yapıyordum ama morarmalardan yer kalmayınca doktor bana koldan yapmamda ısrarcı oldu. ilk başta dirseğe yakın kısımdan yaptığım için herhalde, iğneyi çıkarınca kan geliyordu. sonradan tecrübe kazandık. daha yukarıdan yapınca sorun olmuyor. üstkolun üst yarısına yapmak gerek. koldan yapmanın bir faydası da şu, eşinizin yapması gerektiği için sizin katlandığınız şeylere ortak oluyor. bu güzel bir şey bence.

selam kızlar,
Evvelsi akşam eşim yine göbekten iğnemi yaptı, hatta bu sefer hiç yanmadı bile..şaşırdım.İğne çıkar çıkmaz mercimek tanesi kadar bir kanama oldu...bugün de o iğne yapılan yerin 4-5 parmak altında beze çıktı ve ağrıyor.Normal midir?biraz endişelendim ??

selam kızlar,
Evvelsi akşam eşim yine göbekten iğnemi yaptı, hatta bu sefer hiç yanmadı bile..şaşırdım.İğne çıkar çıkmaz mercimek tanesi kadar bir kanama oldu...bugün de o iğne yapılan yerin 4-5 parmak altında beze çıktı ve ağrıyor.Normal midir?biraz endişelendim ??

Canım ben yaklaşık 4.5 aydır kullanyorum ve sürekli göbekten oluyorum böyle durumlar olabiliyor ama zamanla geçer sıkıntı etme yalnız;beze olan ve morarma olan yere iyişinceye kadar tekrar vurma, iyileşince tekrar devam edeblirsin..

slm kızlar bacaktan deniyeniniz varmı ????????? $VkiBp2.webp

Back
X