- 7 Ağustos 2010
- 204
- 26
- 98
İğnenin havasını almayı tecrübeli hemşire bile beceremiyor bazen. Clexane ve fraxprine gibi göbekten yapılan iğnelerin ucu milim olarak kısa olduğu için kontrol edemiyorsun ve ilacı kaybediyorsun doz bozuluyor yani . kalan ilaçta sana yetmez. At çöpe.
Havasını almana gerek yok. Hazır iğne bunlar. açtığında birkaç damla çıkabilir ucundan zaten fabrika dozu biraz fazla koyuyor kayıba karşı. Endişelenme.
Ama ampülü kırıp büyük iğneyle çekiyorsan büyük uç takılıyken havasını alıp sonra mikro iğneyi tak ucuna.
Nekadar yardımcı oldum bilemiyorum![]()
çok tşkr ederim arkadaşım çok güzel açıklamışsın..en azından psikolojikmen rahatlattın ve yardım etmiş oldun saol.. aslında haklısında iğneler zaten hazır hava falan olmaz ama dediğim gibi çok yeniyim bugün 5.ci iğnemi yaptı eşim ve çok yakıyor.hava almaya çalıştığımız iğneler ise eşim vurduğunda hiç yakmadı ozaman anladımki bi sorun var 2 gündürde çok canımı yakıyor iğneler çünkü hava almadık ilacın tamamını sıktığı için yaktı..öyle yada böyle alışıcaz rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın cümlemizin İNŞAALLAH...