Cinsellik yasağı ve eşin psikolojisi

Bu arada burayı bulmuşken geçen annemin bir arkadaşının kızının hikayesini dinledim. Kız sizin gibi Din kültürü öğretmeniymiş. 3 çocuk sahibi. Kadın evliliğinde hep ekonomik ve psikolojik şiddet görmüş. Belki fiziksel de oldu... Maaş kartını almış adam. Kız doğum izinlerin de hep beş parasız kalmış. Aklıma geldi yine. Şimdi boşanma aşamasındalar.

Ya onu bile konusmadık ki. Akıl var mantık var.
Hanimefendi din kültürü ogretmeniymis ya, kendi alani oldugu icin boyle bir yorumda bulundu. Ikinci eş icin kadinin rizasi alınmalıymış, en baştan belirtmis istemiyorum diye. Bu mu konusulur evlenmeden once ya? Bunun konusu mu olur? Akil mantik bu konuda da olsaydi keske.

Son düzenleme:
Olayin bide bu boyutu var.herifin uckuru tatmin olsun diye, kadın tahrik olup yarım bırakılıyo. Adamin gonlu oldu ya, kadinin ne hali varsa gorsun onun ki can degil. Riskli bi donemde dustugu hallere bak.

Dinen izin var birde en baştan söylemişsiniz mazallah dememiş olsaydınız ne olacaktı acaba.

yok canım dinen izin falan verilmiş değil
kendinize göre çevirmeyin dini ,

neyse kocan için banlanmaya değmez , kocan tam bir öküz

Aynı durumda mısınız? Maaş kartınız eşinizde mi?
Eğer Öyleyse adam sizi her anlamda maddi manevi sömürüyor demektir.
Sağlık durumunuz söz konusuyken, kendi keyfini ön planda tutup, üstüne size bu konuda şaka(!) yolu psikolojik baskı kuran adam vicdansızın önde gidenidir net.
Siz bu adama çok güvenmeyin derim.

Tamam derseniz ikinci eşe sahip olacak. Bunu da önden Muhafazakarlik diye acikladiniz ya pes yani.
Evet nefret ediyorum şu çok eşlilik ile muhafazakarligi esitlemelerine. Metres tutan ve muhafazakar olmayan ne? İkiside aynı .... un laciverti....

Birinin lafı eşim ilgisiz zaten bitmiş ilişki, birinin Allah izin veriyor.... Allah iki tip erkeginde seyini düşürsun...

Bunu bu aralar çok düşünüyorum. Çok haklısınız. Umarım herşey olması gerektiği gibi olur. Benim iyi niyetim haddinden fazla. Hatta saflık derecesinde. Haklısınız.
Ya burada ki verdiğiniz cevaplardan bile belli gerçekten iyi niyetli olduğunuz.Eşiniz ne kadar şanslı olduğunun farkında değil.Eminim çok iyi sevgi dolu bir anne olacaksın ama kendinizi bu kadar kullandırmayın.Benim eşim şöyle,böyle yazanlar sizi üzmek için değil bunu haketmediğinizi belirtmek için yazıyorlar.Bende iki kez tüp bebek tedavisi gördüm öncesinde sonrasında herhangi bir risk yoktu ama o psikolojiyle aklıma gelecek en son şey cinsellikti.Umarım Allah eşinizin içine merhamet verir.

Böyle eşleri deşince hep aynı oldukları çıkıyor. Konuları da aynı şekilde. O yüzden yazdım aslında. Var mı benzeri diye.

Yürekten bir amin diyorum... çok teşekkürler

Yüz vermeyin. Aynı durumdayız, başından beri cinsel ilişki yasak. Benim eşim de cinsel açlığını belli ediyor ve birleşme olmadan tatmin yoluna gidiyoruz benim sağlığım el verdikçe… Gebeliğin ilk ayında özel sektördeki işimden ayrıldım, hem pandemi hem riskli gebelik bir arada çok zor dedim bıraktım. Evde de yemek ve basit işler hariç hiçbir şey yapmıyorum. Temizlik için ayda 1 kadın alıyordum zaten, onun dışında eşim yapıyor temizlik, ütü vs… Yüz vermeyin, hayat müşterek, zor bir zamandan geçiyoruz, zaten gebelik nedeniyle hormonlarımız dalgalı, insanın canını sıkmasınlar!

Polemıge gırmek degıl amac once onu belirteyim ama sızın kabullenmiş bu tavrınıza uzulduk, sınırlendık sanırım. Yoksa hamile bir kadını asla kırmak istemem oncelıkle bunu belirteyim.

Eş rızası kısmını da tam olarak sıze belgelerle acıklayamam ama buraya ekran görüntüsü atmak ıstedım beceremedim, özelden yazarsanız atmak isterim. dini paylasım yapmak da yasak dıye bılıyorum zaten. Ama kısaca sunu soyleyeyım eş eger adil olabilirse ızın verıyormus din buna, e sız istemiyorsunuz sızın gonlunuz olmayıp karsıdakı hanımın gonlu olması durumu bile bi haksızlık, eşit olamama değil midir hocam ?? Adil bir yaklaşım mıdır yani? Bakın en basitinden dıyorum sıze. Yanı kalkıp da hayır benim rızama gerek yok ki diyemezsiniz, din kulturu ogretmeniyim ilahiyat mezunuyum demekle olmuyormus yani eksık dusunebilirmısız zaten su durumda sızı de yargılamıyorum ne yapacagınızı şaşırmış durumdasınızdır emınım kı. Ama haklarınızı da bilmelisiniz dinen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…